Преди 15 г. българка и още 129 души загинаха в ”Дубровка”

Точно преди 15 години 40 чеченски терористи взеха за заложници над 900 души в театър "Дубровка" в Москва. Властите атакуваха с отровен газ и загинаха 130 души.

Обратно в новината

Коментари - Преди 15 г. българка и още 129 души загинаха в ”Дубровка” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пример за некадърността на руските спец служби и ниската цена на човешкия живот в РФ. Мир на праха на убитите!

Оттдавна са изяснени причините - неадекватна медицинска помощ. Този газ има антидот. Само да не се налага пак да се ползва.

След такъв варварски акт беше редно и правилно руснаците да хвърлят няколко огромни бомби и да сринат чечения до основи и заличат цялото местно население. За зла круша казват хората трябва зъл прът.

Те руснаците , сринаха из основи Чечня , преди атаката в театъра. И от десет години насам , я бомбардират със злато , за да я възстановяват. Дали са по-вече пари за джамии и за исляма , отколкото Саудитска Арабия и Катар , взети заедно.

Трагедията на тези хора и близките им не подлежи на коментар. Че явно е имало грешка и че е могло да се спасят може би по-голямата част от обгазените също е ясно. Но също е ясно, но не и на краварските зомбита, че другата алтернатива е над 900 човека.

нека сега аз да ви кажа защо загинаха толкова човека там...когато изнасяха упоените хора от залата те ги слагаха не на страни а по гръб!По гръб като те сложаг отровен ти се давиш в пяната която излиза от устата ти защото НОСОГЛЪТКАТА ТИ Е ЗАТВОРЕНА и дробовете ти се давят..трябвало да сложан всички отровени на една страна за да се отвори носоглътката на хората и да повърнат пяната от дробовете си вследствие на отравянето..ето това е причината за толкова загинали, те руснаците си го признаха това.Не са били обучини спецчастите за оказване на първа помощ при отравяне с отровни токсични вещества! Това е причината дами и господа ...неуки хора , нямало е лекари , трябвало е да докарат 300 лекари на място за да спасяват хората

Гадове и едните и другите, едните убили само 5 човека другите останалите...просто няма по-големи изроди от путлеристите, те за това и чеченските гадове са първи дрежки на кремълският изрод!!!

Лъжеш се! Тези, които ти слагат минуси са още по-големи гадове!

Сложно е да изчислиш обема на една сграда, помещение, броя хора, капацитета на вдишване, евентуалните проценти болни , астматици и прочее, нужния газ, да подготвиш кислород и екипи да чакат вън на опашка и да действаш...това да не е сас, това е спецназ...влизат трепят всичко и готово. антитерористи на собственият си народ...на Сталин последователите...

Една доста тенденциозно и накадърно написана статия. Само като прочетеш "умният" журналистически бисер в началото- "пленили зрителите" ти става ясно. Журналягата да отвори тълковния речник и да прочете кога може да се говори за пленници, и кога за заложници...Аман от профита. Профани имам предвид.

Същите тия убийци чеченци сега са първи дружки с Путин. напразно загинаха десетки хиляди руснаци.

Същите тия турци дет те клатия 500 години сега са първи дружки на Боко!мбухахаха

десарско кабейска подлого, защо не си пиеш хапчетата

Двама-трима изперкали протестъра продължават да плюят по руските спецчасти, защото изпратиха директно в рая терористите в театъра. Жалко за жертвите, просто стечение на обстоятелствата. Посочете поне една антитерористична служба, която да обвини "Алфа" в непрофесионализъм и помията, дето изливате, ще има смисъл. По добре се насочете примерно към броя на жертвите по пътищата на Родината ни, които за година са в пъти повече от загиналите в атентати в Русия за същото време. Ето това е проблем, а не да лаете по поръчка, за дребни пари.

Лайномета е един, ясно е...

Много изверги има сред руснаците и мюсюлманите. Извратени нации.

Да пишеш срещу Руснаците е като да пишеш срещу брат си и сестра си! Още помня, безплатното здраве опазване и образование.Хилядите заводи и селско стопански машини щъкащи по полето.

глупости това са алкохолизирани диваци без морал и съвест, където стъпят трева не никне, умните избягаха отдавна в САщ там са и на бг комунисти децата и на Путин на Г-жа Лъжа в САЩ на диктатора Путин в Холандия, откачен комунист

L Всичко направено от руснаци е зделано. Отврат.

И ти май си "сделан" като гледам какви ги пишеш. Да не те е доправял петела ? Или са те лиснали с лъжицата ?

АЕЦ Козлодуй ? Вчера минах оттам. Красота !

Слава Богу, освободихме се навреме от руското робство. Никога повече руски ботуш не трябва да припарва по тия земи

Дирнишките редакторчета отново са се изхвърлили тенденционно и лъжливо ! Като, че ли не група мюслите-главорези са извършили поредните си издевателства над мирни и невинни граждани ?! След 15 години вече знаем, че ЗАПОЧНАТАТА ОТ ЧЕЧЕСНКИТЕ СЕПАРАТИСТИ ВТОРА ВОЙНА е била подготвяна и финансирана от САЩ - същите, които създадоха и финансираха галворезите от ИДИЛ ! Всичко си идва на мястото, нали ?! А колкото се отнася до операцията на руснаците: Какви са фактите - от 900 заложници 750 са спасени. Не е убит нито един полицай. За руснаците по това време подобни рептилни нападения целящи масово избиване на хора все още не са познати - за това и не са подготвени са спасяване на цивилни при тази почти "химическа" ситуация. Ако бяха оставили мюслитата да взривят салона или да се стрелят с тях из него сигурно щяха да загинат всички ! Ама били избити всички терористи ?! Какво става с превъртелите военни или преждевременно развили се пубери в САЩ които гърмят на поразия през последните 20 г. - колко от тях не са застрелялни на място ?

град Грозни, столица на Република Ичкерия, при което загинаха огромен брой цивилни граждани, жени и деца.

Petur Petrov

И кво от това , градове са били сривани и ще бъдат сривани , от американците , руснаците , и всички. Война е, и това - "Ще внимаваме да няма цивилни жертви" , са приказки за наивници. Тука въпроса е, че руснаците не ценят собствените си цивилни , кво да говорим за другите.

втора чеченска война на сепаратисти? Май не си чел. От 300 години има войни за независимост в Кавказ. Какво общо има САЩ?

Не сменяй темата! Става въпрос за отношението на руските власти към гражданите си! И стига сте сравнявали тия рашки - спинозни човекоядци с ония кравари прости!

Мръсна проруска гад, трябваше твоите деца да бъдат отровени от руснаците там. Зомбирани мръсни комунисти с предци, чиито ръце са изцапани с кръвта на невини хора...Ту му казваш, че този газ, който руснаците са създали да избиват хора е от ровил техните си хора, то плямпа дивотии. Руските ръководители никога, ама никога не са ценили живота на своите хора. Само Сталин е избил над 20 000 000 свои хора. ТРЯБВАШЕ СЪС ЗАКОН ДА СЕ ЗАБРАНИ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПРОПАГОАНДА И НАСЛЕДНИЦИТЕ НА ПАЛАЧИТЕ СЛЕД 1944Г ДА СИ ПОНЕСАТ ОТГОВОРНОСТТА. ТЕЗИ, КОИТО СЪСИПАХА ГЕНЕТИЧНО БЪЛГАРИЯ, ЗАСЛУЖАВАХА СЪЩАТА УЧАСТ КАТО ЖЕРТВИТЕ СИ.....

По този повод един чеченски "емир" каза: "Слава на Аллах че не на нас падна кръвта на невинните". Мен ме стресна, а вас?

Някой упорито се опитва да прехвърля вината за случилото се на спецслужбите на РФ като забравят, че вината за всички жертви е на терористите! Ако нямаше терористичен акт никой нямаше да пострада! По отношение на жертвите на газа сред цивилните пак ще повторя: Газът е бил по-тежък от въздуха и се е концентрирал в ниските части на салона. Терористите са били навсякъде в салона, за да няма провал на операцията е трябвало да се изчака и последния терорист в салона да бъде упоен, концентрацията на газа в салона е била различна. Тези от хората стоящи на по-долните редове са били изложени на по-силна концентрация. И после как се извеждат 900 или 800 или ако щеш 500 души в безсъзнание???? За какво време???? Имайте предвид, че задължително първо са минали сапьорите и после са започнали да вадят хората. Според мен повечето от жертвите не са могли да бъдат спасени, защото необратимите в организма процеси са започнали да се развиват още там в салона. А за т.н. неадекватна мед. помощ бе съобщено, за да се скрие страшната за приемане истина. Спомни си как бавиха информацията, че на Курск всички са загинали.

Мръсна война на русия в Ичкерия поради террористи, това е ответна реакция. Значи Крим може да "се отсъедени" от Украина, а Ичкерия Не от русия?

Друго си е да спасят от терористи руски антитерористи.

Гадна работа беше това. Още помня къде бях и какво правех когато се случи...имах близък в Москва по това време който се канеше да иде точно на това представление но не намери време и Слава Богу! Тежка ръка имат руснаците...тове е без спор! Но след една-две такива случки, всички терористи разбират че нема смисъл да се пробват пак!

Сериозно ли?)) От тежка ръка ли им страх?) На чеченци? Русия сега е техния донор, плащат за да не ги хапят. Ами браво на чеченци. За всички тези мъки и бомбардировки , поне така да имат компенсация от русия.

Това са пълни глупости. Винаги , терористите отиват с пълно съзнание и желание да умрат. Това че са ги избили всичките , няма никакъв превантивен ефект , за следващите, които искат да се пробват.

А помните ли Беслан?

Деси явно лъже, че газът е "отровен". Бил е газ за упойка. Извършили са много грешки руснаците, да, включително и лъгаха, криели са състава на газа, защото не са знаели откъде терористите получават информация, а те са имали информатори. Това е първата атака с толкова заложници в Москва, не са имали опит. И, разбира се, Деси - никаква критика към терористите - е, да ти каже едно "браво"! Наредила си се в редовете на пасивните им поддръжници и доброволни жертви. Прав е човекът по-долу - оневинявате терористите с такива статии, и е характерно, че русофобите в България точно това правят, по необходимост.

е то заради тези лъжи, заради глупостта на руснаците и заради куп други неща повечето невинни жертви са от спецназовци, не от терористи. Па ти оправдавай, колкото си искаш.

Уви, лъжеш - всичките жертви са за сметка на терористите, и са причинени от тях чрез терористичен акт. Разбирам че ти се иска да скриеш връзката между убитите и терористичния акт. Та в този смисъл си морален съучастник на терористите, и си финансиран от техните приятели. Спецчастите са само средство за освобождаване на заложниците. Да, обезщетение е трябвало да им изплатят, това е отделен въпрос и не е свързан с оперативната работа.

"бог ми праща терористи, аз му ги връщам"!!! с тях не преговарям!! ;))

Статията тендециозно накланя вината към властите по онова време, и едва ли не оневиняват териростите взели за заложници близо хиляда души. Тенденциозността е в приемането за нормално вземането на заложници. Опорните точки са раздадени.

направо се разплаках за руските боклуци. Друго ще приказваш ако руснаците избият цялото ти семейство. КГБ не му пука кого убивам руснаци или други. Доказаха го като взривяваха блокове в Русия.

Взривила си курника на село.то не е като сащисаните кравари дето взривяват небостъргачи в центъра на н.йорк или направо си организират масови стрелби по всички краища на гетото фащ.

Аве ти направо си се насрал от напъни, ама айде нека и да си се разплакал!

Е какво тенденциозно има в това, че руските власти избиха невинни граждани? Да, искали са да избият терористите. Да, невинните са убити случайно, тоест, не са искали да ги убиват. Е, хубава работа! То пък оставаше да искат нарочно да ги убият, тъй ли?

А трябваше да извикат спец.частта фондация розови гащички за бг и екип на дойче зеле да спасят дружките си от чечня.и тогава съда виц по правата на талибаните в Европа щеше да ги номинира за Нобел.смешницииииии

Първо, на български се казва "Чечения", а "Чечня" е на руски. И второ, виж сега кой е държавен глава на Чечения и кой го поддържа? Приближен на Путин, Рамзан Кадиров е ревностен мюсюлманин и апологет на убийствата на честта. Знаеш ли какво значи това? Значи, ако хванеш жена си да ти изневерява, да имаш право да я убиеш. Законно.

Баш си е Чечня!Или Чеченска република!А това,че някой си е измислил Чечения си е негов проблем! Нещо да кажеш за С. Арабия,които са първи приятели с едни твои приятели?!?

Врага в случая е само Русия. Страна която е поробила над 20 други народи. Които са все още под руско робство. Народи които заслужават независимост и свобода. И тия поробители били дошли да ни освобождават? Така ни разправят руските лайна. Те добре,че не са превзели Босфора щото сега и ние щяхме да сме под руско робство.

А за едни други които са поробили около 52 щата нещо да кажеш?!?

Малей,тия рашките биле цвеке пред хамерите,ония си бутнаха кулите,а тука се напъват няколко безродници да хулят че виж рашките са изроди,а проважничеството за грантове какво е бе другари бивши комунисти,а сега сороси?

Безродници сте вие посраните русофили. Които нямате родина. Предатели.

Русия е пълен кенеф и там е пълен хаос в, който човешкия живот не струва и пукната рубла! Властите прикриват некадърността си и своеволията си зад режима на агента Путя! Така, че на който му е мъчно за комунизма и толкова обича майка Русия, спокойно може да се пресели там!

Ходи в демоктарична Сомалия.

Абе като бях в Лондон и после посетих Петербург се оказа че напук на напъните стар порутен и омирасан кенеф си беше Лондон в сравнение с чистия подреден и невероятен на културни ценности питер.така вицовете ги разказвай на село.

тези глупости ги разправяй на дедовия, всичко което е ценно е построено от царщината след това само гета

Началото на диктатурата на Путин: 1 Курск 2 Норд-ост 3 Беслан В Норд-ост руските власти показаха пълна безпомощност. Вкараха силноупойващ газ, но никой не им каза, че хората не трябва да се изнасят от залата с висящи глави назад и да се слагат на гръб, защото ще престанат да дишат и ще умрат. И така руснаците убиха и терористите, и заложниците

Не разбрах как чеченците са терористи когато те са борци за свобода? И как руските терористи в Донбас са борци за свобода, след като са прости терористи? Убиващи хора на чужда земя. А кой е закарал тия "терористи" в Дубровка е друг въпрос.

Един е начина за справяне с мюсюлманската паплач.Преследване по цял свят за такива които се смятат за "специални" по техните си античовешки измишльотини.Всеки опит да се търсят специални права за мюсюлманин трябва сериозно да бъдат наказвани.Мюсюлмански претенции са равни на расизъм и всяко изтъкване на това и заплха за етнически мир-Доган, Местан ,Карадйъ и компания трябва да бъдат преследвани за насаждане на верска омраза.Всяка джамия построена след 90 година със средства от други държави трябва да бъде премахната в цяла Европа.Може да строиш само със средства доказано, че са заработени в Европа.Руснаците само загряваха в Сирия.

Един е начина за справяне с мюсюлманската паплач и Путин го прави: 1. Сдружяваш се с тях ( новина : https://www.actualno.com/features/zashto-rusija-vze-da-uhajva-hamas-news_630904.html ) 2. Плашаш им милиарди - В русия , в последните 10 години са построени 10 пъти по-вече джамии отколкото църкви. 3. Намираш си втори сатрапин ( Рязан Кадиров) като теб, и даваш на Мюслитата автономия - ако не знаеш в Чечня дества Шериата, там жена без забрадка не може да излезе на улицата.

....40 терористи успяват да вкарат в театъра огромно количество експлозиви. Въоръжени до зъби,между тях и група черни вдовици-смъртници, опасани с експлозиви.Вдовиците са загубили мъжете си във войната.Тези хора не са имали намерение да живеят,а да умрат.Но да вземат със себе си колкото може повече неверници. Едва ли са искали да преговарят.Най-малкото, целта им е била първо да се създаде напрежение,паника, да има показност за пред целия Свят.И след това - Бум!Подобен бе случаят с Беслан - пак изкараха властите виновни, а спец.сили щурмуват училището, едва когато терористите започват да стрелят по децата в салона.... В случая Дубровка, властите са преценили, че ситуацията отива към масово самоубийство на терористите, което би довело и до убийството на 900 невинни човека.За да се пусне газ,значи нещата са отивали на зле и не е имало никаква алтернатива.Просто руснаците са приели,че ще има косвени жертви, но поне повечето ще бъдат спасени. Хайде попитайте останалите живи 700 заложници какво мислят за своите?? Нещата са били на живот и смърт - не случайно бойците от спецназ веднага разстрелват в главата,припадналите от газа, вдовици.Не са им дали никакъв шанс.В противен случай - 900 жертви.

Въпросът е че реакцията на властите е била неадекватна, след като са знаели, че залата е пълна с хора, защо не са осигурили достатъчно лекари, защо не е имало противоотрова, и т.н. Защото е можело много повече хора да бъдат спасени, но не са били. Разликата е 89 човешки живота!

Бай Ставри

Нямало е нужда от противоотрова. Просто дълбокоупоен човек не трябва да се слага с висяща глава назад, защото не може да диша. И в Беслан, и в Норд ост русднаците тъпо атакуваха и унищожиха и чеченците, и своите

Откъде да осигурят 900 медика бе байо?!? Всеки е тръгнал максимално бързо да помага и се е случило и лошото! В такива стресови ситуации -НЯМА ПРАВИЛА!!!

В Беслан беше голяма трагедия, бог да прости децата. Не издържаха нервите на родителите на децата, можем да ги разберем. Бащите започнаха да стрелят по терористите, оръжие в Кавказ - огромно количество. После започнаха да стрелят терористите и при това положение специалните сили атакуваха. Какво друго им оставаше ?

родителите са почнали да стрелят срещу децата си ли? Колко тъп трябва да си, за да го напишеш това?

Прав си, ама и така не е. Случаят е като с "Титаник" - там били спасени 1/3 от хората и не можело да се спасят всички, но можели да спасят 2/3, а не го направили. Тук става дума за типично руска бъркотия, независимо с какво се заемат братушките. Не че нашенската е по-добра, де.

Ако някой не е следял събитията тогава, например е бил 9 годишен, днес 24 годишен, ще остане с твърдото убеждение, че руснаците са убили 129 души. Съответно терористите не са виновни, Те само са се борили с лошия Путин. Прекрояване на историята, по дойчевелски.

А сами ли са се убили?

stan_posta@

А останалите 770 човека, сами ли са се спасили ?

всеки руснак си носи доза смъртоносен газ и при първи удобен случай се самоубива

В Русия трябва да живееш като руснаците. Всяко малцинство, ако иска да живее в Русия, да работи и да се храни в Русия, трябва да говори на руски и да уважава руските закони. Ако предпочита шериатското право и да живее по мюсюлмански тогава го съветваме да отиде някъде, където шериатът е възприет като държавно право. Русия не се нуждае от мюсюлманските малцинства. Малцинствата се нуждаят от Русия и ние не им даваме никакви специални привилегии. Нито ще се опитваме да променим нашите закони, за да ги нагодим към техните желания, без значение колко гръмко ще се крещи дискриминация. Ние няма да толерираме неуважение към руската култура. Ние трябва да се учим от самоубийството на Америка, Англия, Холандия и Франция, ако искаме да оцелеем като нация. Мюсюлманите завладяват тези страни, но няма да завладеят Русия! Руските традиции са несъвместими с липсата на култура или примитивните методи на шериатското право и мюсюлманите. Когато този уважаем законодателен орган обмисля създаването на нови закони, той трябва да има предвид на първо място руския национален интерес и да има предвид това, че мюсюлманските малцинства не са руснаци

Браво, правилно го каза! Същото важи и за Украйна. Руснаците в Украйна ТРЯБВА ДА ГОВОРЯТ И ПИШАТ НА УКРАИНСКИ, защото това не им е Русия Както и руските лурви в България да научат БЪЛГАРСКИ

И западняците български, а не с години две думи да не могат да обелят.

Прощавай, не се съгласявам и това не е така. Москва е европейският град с най-много мюсулмани, като изключим Истанбул по видими причини. 12-15% от населението в Русия са мюсулмани и това надскача многократно мюсулманите във Франция например, като знаем, че цяла северна Африка бяга натам. В Русия има 8 000 джамии. В някои от областите концентрацията на мюсулмани спрямо християни е между 50 и 90%. Просто искам да кажа, че майка россия отново иска да пропагандира нещо, което не е вярно, а вие му се връзвате. Русия прави това, което направиха и САЩ - да се намври универсален враг, за да си оправдаят действията. Нека не забравяме, че Русия воюва в Сирия. Чудя се кога ли тия глупости с религията ще приключат и хората ще спрат да им се връзват, ама явно добре са ни дресирали....

Нет человек, нет проблем, явно още е на почит тази фраза в "демократична" Русия.

всяка държава го прави - в УСА свалиха самолет пълен с цивилни само защото мислеха, че може да иде към белия дом.

Крайно време е тероризмът да бъде класифициран като природно бедствие. Жалко за заложниците, случило се е да бъдат на неподходящо място в неподходящо време. Като при пожар или земетресение. С терористите не трябва да се преговаря, ако могат да се спасят заложниците или част от тях - добре, ако не могат - такъв им е бил късмета. Може да звучи цинично, но след Дубровка и Беслан, терористите в Русия се отказаха да вземат заложници. И на тия скотове им е мил живота.

Пожелавам ти да станеш заложник някой ден. За терорист ги готов като те гледам! Вие руските боклуци , акъл нямате. Терористите от Беслан и Дубровка са хора на КГБ.

Това са пълни глупости. Винаги , ще се намерят луди , на които не им е мил живота. И защо да вземат пак заложници , като руската власт и спецчастите , им вършат работата на терористите. Целта им е да стане касапница , да се говори за това в цял свят. Никой не си мисли , че исканията , които отправят при вземането на заложници са реални - при Дубровка , беше изтеглянето на всички руски войски от Чечня. Ха-ха-ха , ако руснаците бяха поискали да го изпълнят , заложниците , щяха да умрят от глад, месеци наред , дорде се изтеглят всички войски :-) Целта на терористите , абсолютно съвпада с целта на ВЛАСТИТЕ, и то е стане касапница , и да се оправдае войната пред руското общество , а за терористите , да дойдат още хиляди откачалници от Сауди арабия , Афганистан и майната си.

първо заглавието е на обратно и второ статията дори не сме я чели защото целта и е прозрачна

Да, мръсна работа. Но със сигурност всеки си е взел поука. Жалко за невинните. До колкото знам, упоените е трябвало да се полагат легнали странично, а са ги слагали легнали по гръб, при което са се задушили. Никой не е умрял от отрова, а от задушаване.

Това което знаеш е само градска легенда! Ти го знаеш, а ония там не са го знаели? Не се заблуждавай. А и да те метнат като чувал навън в снега не помага. На студа.

Иван Петров

Гледах по Нешънъл джиографик, което се издава и продуцира доста далече от Кремъл.

Пази боже, руснаци да те спасяват!!

Путин не се трогна от молбите на жените и майките на моряците от Курск и ги остави да си удавят въпреки помоща предложена от Норвегия и Швеция за спасяване на екипажа!Не се трогна от жертвите на Дубровка и на Беслан!Присъждат му и взривените жилищни блокове в Буйнакск и Подмосковието! Не са трогна и от невинните жертви в Донбас или на сваления по негова вина Боинг!Нито пък от хилядити жертви на руските бомбандировки в Сирия! А местната проституция в лицето на БСП,ДПС и атака го възхваляват като бог и освободител!

От местнатата проституция са и ГЕРБ и патриотите. И те са същите лайна като другите. ДПС направи царя премиер и сложи Бойко за главен секретар. И той използва поста като Путин, че да си прави пиар за да стане премиер.

Лайнота са Иво Христов,Нинова,Станишев,Доган,Р.Овч.Р.Петков,Ерменков,Желю Бойчев,Слави Трифунжв и още и още хиляди прадатали които твърдят,че асвалт не се яде,два милиарда дадени за безвъзмездно саниране на жилищата на обикновените хора са пари хвърлени на вятъра,а руските енергийни проекти,замразяване на СЕТА излизане на България от ЕС и НАТО и присъединяване към евроазиятския съюС на бащицата им Путин! Ама няма да стане!Годината е 2017

Къде е оня ненормалник да запее мантрата за "Света Неделя" и "комуноидите" че не са успели да пречукат Монархо Фашиста Кобурготски.

Обаче тая статия каква и ецелта да оплюе Русия и Путин или да вкара омраза в съзнанието на хората които я прочетат? Мисля че второто е по-вярно! А някой да си спомня за избитете еврейски спортисти на една олимпияда и то точно заради неадекватните действия на полицията и специалните части, ама не в СССР а на Запад? А за неадекватните действия на летище Бургаз? Вие какво очаквате, че 100% ще бъдат спасени хората ли?

Евреите са убити от терористите. Къде са точно неадекватните действия? Ти сега кого оправдаваш? Че за да запазят тайната на газа ,те оставиха 130 човека да умрат? Хората е можело да бъдат спасени. С противоотрова. Когато руснаците те спасяват си 87% мъртъв. Те като те спасяват те правят да умиргаш.

stan_posta@

Прав е "лека им пръст". Не може да се изисква от една акция да бъде 100% успешна ! Това са 900 души, държани 3 дена в центъра на града ! Дори и най-успешните операции за освобождаване на заложници - например операцията Ентебе на 4 юли 1976 год. Рейд на специалните подразделения на Армията за отбрана на Израел за освобождаване на пасажерите на самолета на Ер Франс, отвлечен от терористи на НФОП и държани на летището в Кампала, столицата на Уганда. Дори и тази блестяща операция, влязла в учебниците, и тя завърши с гибелта на командира на командосите Йонатан Нетаняху (брат на Бенямин Нетаняху) и 4-ма от общо 106 заложника загинаха.

Бургас се пише със "С" накрая! Жертва на неадекватно образование ли си или на неадекватен ген?

Путин не е водил война в Чечения. Той така се бори за мир. Голям миротворец е. В борбата за мир не може без жертви.

ХАХАХАХА . Както винаги точно сравнение. Само че, в Мюнхен , спортистите са избити, поради НЕКАДЪРНОСТТА на германската полиция, защото , дотогава , НИКОЙ, НИКОГА не е имал опит с такава ситуация. От този случай са се учили и германските GSG 9 и британските SAS, и всички антитерористични подразделения в света. А в Дубровка , хората можеха да бъдат спасени, ако в Русия човешкия живот значеше нещо. За властите обаче , по-важно беше да изколят всички , да не излезе на яве връзката на чеченците с ФСБ.

Значи, жертви на Дубровка са оправдани? Руски фашисти, ви сте по-зле от немски. Хитлер своите хора превознасял, смятал ги за особенна раса. А руски фашисти уничтожават своите хора заради имперска идея. Няма други такива изроди като руски фашисти.

Как си представяте 40 терориста да си влязат незабелязано , като си носят оръжие със себе си в театъра и да изчакат постановката и да се задействат? Това без помощта на властите няма как да стане.

Чети, бе тролче. От четене няма да станеш по-умен, но поне няма да пишеш глупости. Оръжието ги е чакала там складирано. Има имена , показания, признания - просто чети.

И това оръжие как е влязло там , складирано? КГБ ли го вкара? Както , КГБ вкара чували със "захар" и взривяваше блокове в Русия? За да започне войната срещу Чечня? Няма как 40 човека да влязат и охраната на театъра да не ги усети. И то чеченци. Не ми разправят приказки. Ей така си влизаш в театъра с бусче с оръжие и бомби и никой не те забелязва? И си го складираш където ти падне? Аха да??

Инженерче Защо им обясняваш на тъпите кратуни какво е група"А" .Да се бръкнат 25 лв. да си купят книгата Спецназ и да прочетат поне задната корица на проф. Брайън Хойл .За състава на газа ИД би дала милиони да се докопа и всеки които би могъл да им даде вече е мъртав.Лекарите не са виновни разбира се .

Както каза един руски терорист в Донбас - за да унищожиш заплахата, първо трябва да я създадеш. В това КГБ са много добри. Да създават заплаха и после докато я унищожават да избият стотици ,хиляди невинни!!

и в Беслан беше същото и там руските спецназовци убиха многократно повече, отколкото терористите.

що не отиде да им дадеш акъл и да им помогнеш това не ти е да зяпаш сериали или да коментираш мача в кръчмата

Руснаците го правят същото и в Сирия, избиват повече хора от ИДИЛ. Като ИДИЛ е също създадена от Русия ,Сирия и Иран.

не ти вЕрвам

Десетки хиляди руски граждани в ИДИЛ? Стотици иракски военни от гвардията на Садам(учили в Русия). Тайните служби на Сирия и Иран.

Малкото име на българката беше Румяна,ама ,както е казал поетът,"какво тук значи някаква си личност''.

само добрите руски хора биха натрупвали така хора за които не е ясно дали са живи! на властта в русия изобщо не им пука за хората като индивиди там броят само жива сила танкове ракети антихора!

Това масово отвличане е било организирано от ФСБ. Един от терористите е работил след това в администрацията на президента. За разкриването на този факт беше убита журналистката Политковская!!

Дали е бил "терорист", или под прикритие!?

Те тия дето са организирали акцията всичките са били под прикритие(агенти на КГБ). Другите терористи са били просто жертвени агента. Те не са знаели изобщо какво става. Агентите на КГБ са били лидерите в операцията.