Извадиха тумор с тегло 5,5 кг от момиче в ”Пирогов”

Детските хирурзи на "Пирогов" отстраниха 30-сантиметров тумор, тежащ 5,5 кг, от коремната кухина на 16-годишно момиче.

Обратно в новината

Коментари - Извадиха тумор с тегло 5,5 кг от момиче в ”Пирогов” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако детето навлиза в пубертета е нормално да изглежда малко по-пълно и родителите така да са си обеснили по-големия корем.Аз така мисля.

Занемарена работа ! Как е възможно толкова ниска здравна култура !? Родители това момиче няма ли, майка, баба няма ли да го погледнат ! На косъм да го изпуснат ! Добре, че лекарите са се справили ! Поздравления !

Шило

Браво на лекарите! Не познавам конкретният специалист, но от коментарите разбирам, че е един от блестящите хирурзи, които все още практикуват в България! Дано все повече специалисти да остават като него тук.

През есента на 2014 г. дъщеря ми бе оперирана (пъпна херния) от д-р Стоилов. Страхотен Човек! Да има по-вече доктори като него. Жев и здрав да е!

Какъв рак, четете бе хора, туморът е от овариална киста.

5.5 кг са като близнаци в 9-ия месец, не е да не си личи. Какво са чакали родителите и, внуче ли?

Д-р Стоилов оперира ръката на дъщеря ми преди 2 години, която тогава бе на 5 год. Белята стана от убождане с габърче,с което си е играла при баба й и дядо й.....стана страшна инфекция до лакътя.Едвам оживя. И тогава в отделението казаха, че такава брутална инфекция от убождане с габърче не са виждали през целия им професионален опит. Много съм му благодарна, уникален лекар и човек също. Да бъде здрав и все такъв професионалист.

Поздравеления за успешния изход от операцията. Но не е ли редно родителите да потърсят по-рано лекарско мнение, както и след първото идване на цикъла при момичетата да се правят редовни гинекологични прегледи с видеозон. Немарливостта на българите по отношение на здравето, води до неприятни последици. Профилактиката е най-доброто, което човек може да направи за себе си.

Да, добре е да има профилактика, но проблемът е, че много лекари я обърнаха на бизнес. Рекламата гласи - заповядайте на безплатен преглед (като целта е да си наберат пациенти за лекуване).

Браво на лекарския екип! А Надежда Христова, да не се обижда, но е време да си припомни правилата за членуването в българския език.

От посолството отдавна са забранили употребата на пълния член. Политика на ерозия на ценностите !

Дано Господ и даде пълно изцеление! Амин!

Пироговци нали се издъниха от всякъде и сега пускат новини да ги хвалят какви са били професионалисти, да дано хората забравят какви са изроди!!!

цяла година...?! и това е млад човек! може ли да е толкова загубена, бе?! (и не става въпрос за "глупава", а именно за "загубена"! не мога да си представя в тялото ми да расте тумор, аз да си го гледам цяла година и да не направя нищо за себе си! тя, в крайна сметка, е непълнолетна, така че - всякакви "подскачания" тука на тема "може да е нямала пари" са излишни - нищо е нямало да й струва прегледът, а дори и да й е струвал - това са 2.90, мамка му! бедността не може да е оправдание за идиотизъм! включително и на родителите!)

Глупости пишеш и не се усещаш дори. Ако цикълът й е нормален и няма други проблеми и е девойка, от какъв зор ще ходи на преглед? Понякога такива неща са безсимптомни. Да не говорим, че момичето може и да е от малцинството.

малцинственият произход също не е оправдание за идиотизъм!

Не коментирай като не разбираш...и майка ми имаше същия проблем и го отдаваше на това, че ядеше много сладко...а това дете кой знае какво си е мислело..не съдете, хора! А това е един много коварен вид рак, дано се оправи момичето, твърде младо е.

ще кажа само: "жалко...", пък ти си го разбирай както искаш...

Искам само да кажа, че има голяма разлика между напълняване от сладко или изобщ от храна и уголемяване на корема по друга причина. Сблъсквала съм се с този проблем покрай мой близък. Туморните образувания са твърди, а напълнелият от ядене корем е мек и отпуснат. Все пак, когато човек забележи нещо нередно в тялото си, трябва да си обърне внимание. В случая майка Ви е можела да спре сладкото и да види дали това е причината, макар че най-лесното нещо е да се отиде на лекар. Ненавременното откриване води до лоши последици. Не трябва да се пренебрегват каквито и да е симптоми. Нашето тяло е домът на нашата душа и ако се отнасяме пренебрижетлно към него, то няма да ни се отблагодари.

Похвална е бързата реакция на горепосочения екип, но важното в тази статия е да насочи вниманието на читателите към профилактичните прегледи. Липсва всякаква култура в тази насока. Всяка жена следва да посещава гинеколог профилактично минимум всяка година, а при наличие на някакви предпоставки и по-често. Киста с подобен размер не може да не даде отражение в месечния цикъл на момичето. Превенцията е изключително важна, защото тази киста не би имала тези размери, ако е открита своевременно.

То ходенето на профилактични прегледи също крие рискове.

От какво? Аз до момента не съм чула за констатирани странични ефекти/ увреждания или каквото и да е било подобно, вседствие на гинекологичен преглед (не лечение, тъй като при съмнение с относно правилността на диагнозата/ предписано лечение, следва да се направи консултация с друг специалист).

С тези пластмасови храни, и на 10 години вече децата ни се разболяват от всякакви болести....

Не само храните, но и последиците от Чернобил си казват думата.

Колко е хубаво да чуваш хубави новини от нашите лекари...

Браво на лекарите! Бързо оздравяване на детето!

Страхотна новина! Браво на лекарския екип!