Деветима роми са в ареста за побоя над горски

Осем младежи на възраст около 20 години и непълнолетен тийнейджър са задържани за побоя над горските служители от Хисаря, станал край град Баня, съобщиха от МВР

Обратно в новината

Коментари - Деветима роми са в ареста за побоя над горски | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

такива работи ще се увеличават, след 20 години 90% от българите ще са в/около софия, другаде почти няма да има българи, ще избягат.

По време на война за всяване на паникьорство се разстрелва и ти си живия пример защо това се прави.

Циганите от Пещера ( Кв. Луковица )не използват каруци. Карат с коне водени от 10 годишни, по сред бял ден.Достатъчно е проверяващите да застанат на стадиона.

Каква справедливост , бе Иванов ?!!! Обвинението е по закона за защита на горите т.е. административно наказание и глоба . Нито дума за терористично нападение на престъпна група над държавни служители с цел укриване на ограбено имущество на Държавата . И то рецета с по стотина висящи присъди , който факт навсякъде по света автоматично води до утрояване на присъдите или доживотен пандиз . Неизполсването на служебно оръжие в състояние на неизбежна самоотбрана и за защита на общественото умущество само по себе си също е престъпление . Схващаш ли , иванов , или ти идва сложно ?!! И защо само девет коняка са в пандиза , а останалите примати?! А служебните автомобили кой ще плаща ?!!! Стерилизация , дератизация , анихилация и сатурнизация !

abasador

ама, хич не съм съгласен с изказването ти господин инж. Добрин Иванов, "... че служителите му имат служебно оръжие, но е било по-добре, че не са го използвали "... както и за това, че той и колегите му очакват справедливост. Господин Иванов, справедливост в нашата страна може да има единствено и само тогава, когато служителите ти (отнася се и за българските полицаи) започнат да използват по предназначение служебното си оръжие. Омръзна ни да слушаме и гледаме, че има цигански престъпления и произвол, а държавата ни я няма. Твойто уважаеми е все едно да чакаш от ум.ял писмо! Лек ден.

Съгласен съм с теб "де юре" и не съм съгласен "де факто". Погледни по Закона и около него: Има ли случай, някой да е стрелял и да не е "брал 100 яда"?- НЕ, няма. Служебно лице и какво от това? Виновен е този с оръжието /без лопатите, сатърите, камъните/! Решението е според мен само в една дилема, но тя трябва да се реши, а не да стои "в безтегловност". Двата варианта се изключват един-друг. Обществото да реши какво иска. Виждането ми: 1. Никой няма право да носи оръжие с изключение на армията и то само при заниятия, и полицията при конкретна опасност. 2. Всички имат право на оръжие и право да се защитават от всеки и от всичко, както себе си, семействата си, честта си, собствеността си и др. Ще кажеш, че "Ще се изтрепем"? Почти сигурно! Ще падат безумни жертви на оръжие. Ама те от колко години падат вече? Всъщност този, който няма законно или морално право-има пищов. Този който има и двете права или не му дават да има, или не му дават да стреля. /А и той не иска- къде от страх, къде от съзнателност/. Това е положението. Но не може- нито така, нито онака. Заб. Авторът не е заинетеросован лично, защото може да получи законно късоцевно оръжие до 1 седмица. Авторът твърди, че мрази нещо да му тежи на г.за, но ако се наложи ще се огъне пред неизбежното... :) Авторът отрича да иска и автоматично оръжие на рамо. Авторът не отрича, че и без оръжие пак може да стори некоя беля, което е правил още преди първи клас- с чаталче, прашка и др.

abasador

респект, за мнението ти уважаеми, но аз бих помислил. Пример: по повод последното нещастие в Лас Вегас, различни коментари и мнения на хора от Франция и Германия. Съвсем нормален човек от Германия (беше закрил лицето си) обясни, че за притежание на незаконно оръжие, може да бъде осъден на 5 години затвор. Живея сам и далеч от населено място, разказа той. За моя сигурност купих и притежавам този пистолет. Ако нещо нежелателно се случи, предпочитам да съм този, когото ще съдят! По-скоро де факто отколкото де юре, лично аз съм за .... де факто! Лек ден.

В АРЕСТА! САМО ТОВА ПОМАГА ПРИ ПРИМИТИВНИТЕ ИНДИВИДИ!!!

предлагам всеки балгарин като порачение да приеме...като кауза в живота ако щете....трябва да убие по двама циганина...докато сварши таз сган мрасна

Уж ти дават оръжие да защитиш себе си и държавата,а като го употребиш,почват да те съдят.А едни педерета почват да плачат за талибани и цигани

Защо да е по-добре, че са имали оръжие, а не са го използвали? Те са държавни служители, нападнати от престъпна тълпа. В никоя друга държава не се допуска такова нещо.

Апропо,какво става с онези кроманьонци,които биха деца и треньори в Асеновград??? До къде стигна случат в ръцете на..."най-справедливата"прокуратура в света??? Има ли изобщо движение по него???

Ми каквото стана и с шефката на НАП-Мургина!Нещо да се е чуло за нея!?Няма и да се чуе.Че и за колко още.Ти за мангала питаш.Ще останат с "висящи дела" и пак същото!

"По думите на инж. Добрин Иванов, директор на Горското стопанство в Хисаря, ромите дори продавали незаконно отсечения дървен материал. Той допълни, че служителите му имат служебно оръжие, но е било по-добре, че не са го използвали. Шефът на Горското стопанство в Хисаря бе категоричен, че той и колегите му очакват справедливост. " Малоумници,ръсите простотии и после се чудите,защо ви бият под път и над път,нали така!!! Има една приказка,която казва,че този,който удари пръв,удря два пъти!!! Помислете над нея и дано другия път,потърпевшите да не са от ваша страна,а от тази на...кроманьонците!!!

А би трябвало да са в патологията!

Проучете "Еюдженикс" генетика, наследствени черти, интелигентност. И ще разберете защо не трябва да пускаме в България негри, цигани и др. изостанали в развитието си хора. Потърсете ...Lets Break a Taboo https://link youtube . com/watch?v=c8Xj_r5QG-s

Всяко намаляване на присъдата да бъде свързано с доброволна стерилизация.

Мангасарите толкова права и привилегии получиха, а и с всеки изминат ден получават още, че ще дойде ден в който ще е напълно нормално да пребият някой и не дай си боже да ги пипне полицията и БХК на момента ще ги освободи.

Ей това е живота. Строиш една барака и живееш. Не плащаш ток, вода, данъци, осигуровки, нищо, а само взимаш помощи и за капак си с привилегии спрямо българите. Като решат да ти бутнат незаконната барака (а всичките цигански къщи са такива), просто за да отбият номера и да симулират работа, ти се предоставя жилище, където да живееш. Нормалните хора да бъхтят цял живот, да изплащат и да събират. Циганин да си в днешно време! Общината щяла да ги настанява. Защо? С какви пари са построени жилищата, в които ще ги настанят тези циганоиди? Може би с пари от техните данъци? Това ако не е срам и позор. Пенсионери с по 60 и повече години стаж ровят по кофите и спят под мостовете, тези паразити, които не са дали нищо и не са работили и ден ще бъдат настанявани безплатно! От къде общинарите са взели пари за тези постройки? Мангалоидите трябва да бъдат настанявани единствено в централния затвор или още по-добре в общежитието към тухларната! Спи народа български, докато го бият, убиват, изнасилват а паразитните образования превземат изцяло държавата!

това е мит, които го има сред българите, не е вярно, ако сравниш 100 българи и 100 роми е очевидно кои е по-богат и по-образован - естествено, българите. неплащане на сметки не прави богат.

...по избарани. А неплащането на сметки те прави само и единствено- кретащ по света вечно виновен, още по прост и нахален. А, това ще ти се върне някой ден. Може да не е утре...и ще се чудиш как си могъл да бъдеш толкова тъп като по-млад?

Не мога да разбера-държавен служител, наделен с правата и задължението да охранява Държавния горски фонд. Залавя престъпници(кражбата е в НК, а не в гражданския кодекс). Те са агресивни , а той е въоръжен. Те налитат да го бият. Вече чупят ръката и челюста на колегата. Какво повече от това трябва да се случи, за да сметне този служител, че му е време да вземе и да стреля по криминално проявените, нарушителите на закона, или казано накратко по крадливите мангали? Те се поканват да легнат на земята. Неизпълнилите разпореждането се прострелват в краката-набързо и наред. След първите 3-ма простреляни се поканват останалите да легнат. При отсъствие на реакция се извършва бърз нов отсрел на диваците...Сменя се пълнителя и се продължава да постигане на нужния резултат...Иначе няма смисъл да им се дава оръжие. По добре да ги пускат да ходят в национални носии с пита хляб и сол в ръце..

Когато се получаваше и някой 'РИКОШЕТ" към главата и охлаждаше настървението на апашите

Почерпете циганите с по ракия и да си ходят.Трябва да им се съблюдават правата.Това да не са българи, та да ги съдите!

дкми

РОМ е алкохолна напитка! Това са ЦИГАНИ, научете се най-после!

Невинни и интегрирани. Как се харчат парите за интеграция ???

на държавно овластено лице към подчинените му.... "Добре че не са ползвали оръжието си ....." А дали щеше тоя малоумник да знае какво да каже ако няакой беше убит от тия неговите хора? Неспазването на закона издихнато в норма води до гражданска война..... Не може вечно едните да крадат лъжат и убиват а другите да седят мирно че да не "нарушават" правата на първите......

Пребиване на длъжностно лице ...!!!??? до там ли я докараха страната управниците.

Сега на всичките 40 роми да им се бутнат къщите (те са незаконни) и нека да се оправят пред зимата като всички останали етноси.

Докато партиите разчитат да дойдат на власт с купените от "мургавото" население гласове - това ще е резултата. "Патриотите" не направиха реверанс, а повдигнаха въпроса с циганската престъпност и всички им скочиха... След като в закона е предвидено носене на оръжие от горските и е посочено кога и как да се използва, какво ми се прави тоя "ка.ут" директора на ощипана мома? Словесно предупреждение, изстрел във въздуха и след това в краката и после на месо. Следващите ще си помислят преди да посегнат. Мърлячи и "пазители на етническия мир" - ай с..тир!

Явно директорът им е не само за уволнение, но за разследване, съд и затвор затова, че е забранил и продължава да говори за забрана на използването на оръжие.

или е циганин или е подкупен от циганите............

В случая Държавата (в лицето на горските) не е изпълнила Задължението си за опазване на Собствеността при посегателство.

Ще има ли държавна поръчка за справяне с проблема ?

Ще съм ти пръв асистент! Къде се събира "докторската" група?

Хммм,,, Споменах едно средство за миене и ми изтриха коментара...

Ще е хубаво да се възобнови производството му от естествени суровини...

Не стават и за средство за миене, защото имат остра и специфична миризма. Интересен е фактът, че всички кучета, дори и помиярите лаят изключително настървено по въпросния "етнос". А кучетата са с отлично обоняние...

Според шефа им имали служебно оръжие, но било по-добре, че не го използвали? Оставка за тоя бе! Служебно оръжие с минимум 3 пълнителя и награда за отстрелян вреден дивеч, защото тези примати не са хора!!!

Време е държавата да се заеме с този въпрос ,той не може да бъде замитан под килима.На виновните да се наложи най-тежкото наказание--ЗА НАЗИДАНИЕ и да имат ,поне малко страх.

За съжаление държавата е безсилна да се справи с ромейската престъпност защото се работи на парче а не глобално. Където стане напечено тичат и замазват нещата временно /замитат ги под килима/ но проблемът в глобален мащаб си остава и затова няма шанс нещата да се променят и оправят.

пред всички мангали... оранжева торба на главата.

хартиена кесия, че е по-еко...

Искам да се съобщи когато стане истинска новина! Демек - когато има вече влезли в сила присъди! В ареста може да попадне всеки. Иначе браво на хисарчани :), миналия месец полицаите им хванаха за дни някакъв обирджия, сега и горските си вършат работата. Остава и Съдът да си я свърши!

къде са дейците на Хелзинския Комитет,да се изокат за задържаните невинни ЦИГАНИ, а не роми? Къде са тези господа,да ни обяснят,защо тази неслучайно създавана втечение на 27 години чума систематично унищожава държавата ни и с неприязън и омраза избива българи? Къде е този Кънев?? Защо няма изявление от него в защита на българските служебни лица,в защита на закона? Вреден Комитет,отдавна трябваше да се закрие! Къде са парламентаристите и гражданското ни общество? Къде?

и днеска "гражданското ни общество" и т.нар. "медии" ще си говорят безспирно за горкия Фейсбук мошеник Александър-Спас, за да отклоняват вниманието от наистина важните проблеми на държавата, като например ежедневните цигански безнаказани безчинства като това, поредното. а антибългарските сополи от бхк дори ме е гнус да ги коментирам.

Време е да се справим с циганите, държава няма, защитавани са от бхк, ек, и всяква друга еврейска измет. Сами трябва да ги спрем най-добре с калашников на автоматична. Няма циганин, няма проблем...Просто е.

"От полицейските служители и представители на Горското стопанство са иззети общо около 40 куб. м незаконно съхраняван дървен материал,..." - кой от кого??? Това не означава ли, че полицейските служители и представители на Горското стопанство са в нарушение. От тях са иззети??? Защо чакаме държавата да си върши работата??? Не сме ли всички ние държавата, за да си вършим всяка работа, както трябва??? Май само биячите ще се окажат с добре свършена работа!

Просто в дирника са малоумници и не мислят когато пишат, а още по-малко, когато цитират...А българският език е богат на падежи..

"Той допълни, че служителите му имат служебно оръжие, но е било по-добре, че не са го използвали." Tука е заровено кучето. Да еба и държавата! Да еба и властта! Да живее Фюрера! Arbeit macht frei и през комина good by!

БРЦК

Тоя микроб шефа на тия трябва да бъде уволнен веднага за това изказване. А тия мишоци трябва да бъдат наказани ,че не са ползвали оръжието си. Това е абсурдно и малоумно. Дават ни за пример САЩ. Знаете ли какво ще се случи там на 40 циганина ако нападнат полицай???

Те за това не нападат там, защото знаят какво ще им се случи. То им се случва само за съмнение, че ще нападат, пък за това - не ми се мисли...

4 димящи дула щяха да са най-добратра превенциа и за быдещи такива случаи. Хваща ме срам вече...

много си прав в първата част на предположението си. ако 40 циганина нападнат полицаи в щатите, много вероятно е да получат ЕДИНСТВО ЗАСЛУЖЕНОТО, между очетата. но там има и втора част-след това цялото им циганско многобройно лентяйстващо гето ще се вдигне на "мирен протест" и ще изпотроши, разграби и запали половината град. има и трета част и тя ще докара нещата навсякъде до там, че хомо сапиенсите ще изчезнат, а ще останат само приматите. третата част е, че либерастко-толерастийното общество ще подкрепя "мирния протест" на тамошните цигани. е, има и четвърта част-накрая на изборите печели тръмп.

БРЦК

И като се вдигне гетото на протест какво? Нали имаме жандармерия. Щом може да бият пенсионерите и студентите ще бият и циганите.

Държавният служител представлява Държавата! Нападение над държавен служител е нападение срещу Държавата! Когато държавен служител има оръжие, означава че му е поверено да защитава Държавата! Защо няма застреляни за това посегателство срещу Държавата?

И като го употреби за да защити държавата именно тя ще му разкатае фамилията до девето коляно. ЗА ШИБАНА ДЪРЖАВА - НИЩО!!!

Тъй, тъй Адрешко, както в брадясалия виц -"Нали ти казах ШИБАНА ДЪРЖАВА"!

Такива шибани закони имаме, че си мисля, че ако ни нападнат отвън дори армията ни няма да стреля от страх...

Нападнали ги 40 орки ама задържани 9? И горските имали оръжие ама добре че не го ползвали? Ми вземете тогава го заменете това оръжие с по-големи туби с вазелин. Така де като ги напънат нарушителите да не им е дискомфортно

Дамо 9 защото се страхуват да не би ако задържат 40-те да не набият ченгелите и завземат участъка:))Съединението е мака на силата,а евротолерантността-мака на ...слабоста и безволието !!!

от тумба 40 мангусти 9 пак е нещо сега ще ги пуснат другата седмица...

Определено циганите са напаст, но някой замисля ли се за тези "легални" тирове с дърва които напускат страната ни и се печелят големите пари ? След време ще заприличаме като Турция и Гърция само камъни и пустош !

Веднага с багерите трябва да се влиза след подобни случаи и да се събарят всички незаконни постройки. На домакинствата в които живеят 10 задържани да им се спрат всякакви помощи до изясняване на престъплението - присъдите, така или иначе всички са съучастници. За да знае циганина следващия път какво го чака.

А СЛУЖЕБНОТО ОРЪЖИЕ ЗА КАКВО ИМ Е-ГАРГИТЕ ЛИ ДА ПЛАШАТ?????

Защо са ценни гласовете на тази паплач? Ами защото ние винаги сме разделени горе-долу наполовина. Каквото и да трябва да изберем, не можем да се разберем и никога не си сътрудничим за нищо. Саботираме се един-друг. Тон даваме самите ние, а политиците пригласят. Е-ми, тези мургавелки ще са ценни, естествено. И за двете български антагонистични крила. Намерим ли причина да се попримирим поне малко помежду си, много от проблемите ни ще се разсеят като дим. Орбан бил голям патриот. С над 80% подкрепа естествено ще може.

Абсолютната истина.

В побоя са участвали 40, а са задържани само осем?!?

1. Няма държава, която да защищава държавните си служители 2. Няма адекватни наказания за подобни безчинства 3. Циганският произвол минава всякакви граници 4. Лигавенето с циганите не води до нищо добро 5. Журналята се оливат с това нелепо название "роми". Няма такава дума за циганите никъде по света.

,,чадърът,, господа съдебни заседатели,...,,чадъра,,...!!!

Разходи за лечение, болнични, след болнично възстановяване, разходи за възстановяване на служебните автомобили на горското, + ЯКИ ГЛОБИ ЗА НАПАДЕНИЕ НАД СЛУЖЕБНИ ЛИЦА ИЗПЪЛНЯВАЩИ СЛУЖЕБНИЯ СИ ДЪЛГ..ВСИЧКО ТОВА СЕ СУМИРА И СЕ УДЪРЖА ОТ ПОМОЩИТЕ, КОИТО ПОЛУЧАВАТ МАНГУСТИТЕ. Само когато удариш някой по джоба, само тогава ще има оправия.

циганите от затвор не се плашат, защото при цялата мизерия там, все пак им е по-чисто, по-топло и по-нахранено от собстените им скотски местообитания. но се плашат от ТРУД, учене и къпане. затова-никакво излежаване в затвора, платено пак от българските данъкоплатци. бачкане 27/7 и това е!!!

Да не ги тормозим чак толкова 27/7...но едно 24/7 мисля, че ще им е достатъчно :-))

Къде са сега Боко и Цвъки да кажат как са преборили престъпността? Къде е ''мамата на нацията'' Цецка да каже как ще бъдат наказани мангалите? Сигурен съм, че ще им дадат по няколко месеца условно и ще ги пуснат. Те това е мутроландия.

При подобна ситуация бих ги отстрелял...

Не съм експерт по сигурността, но ми се струва, че държавните служители не са действали по най-адекватния начин. В такива случаи трябва да поискат незабавно съдействие от всяващи по-голям авторитет и тежковъоръжени органи. Не е нужно да се стреля. Има и други възпиращи /озаптяващи и предизвикващи болка/ средства.

Като отстреляш 5-6 вредителя ефекта ще е много по-добър

Явно не си разбрал, човекът иска да каже, че е трябвало веднага да повикат помощ, за да не бъдат пребити.

Това у Юнайтед Стетйтс не може да се случи никога, защото щеше да има 40 трупирани роми с готови визи за Свети Петър. Свалям им шапка на американците за носенето на оръжие и безкомпромисното отношение към буклука на света.

Работата е там, че в САЩ щом служебно лице е с оръжие то може да го използва без много обяснения, у нас дори и полицаите ги е страх да го използват, какво остава за охранители, спомнете си случката с охранителя, който беше стрелял по крадящи цигани, човека май едвам отърва затвора.