20-годишен мъж стана донор на органи в Търново

Изпаднал в мозъчна смърт двайсетгодишен мъж стана осмият донор в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ за 2017 година.

Обратно в новината

Коментари - 20-годишен мъж стана донор на органи в Търново | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За тази болница явно е гордост да са с пациенти с мозъчна смърт, вместо да ги лекуват и изпишат здрави!!!

Да нямаш късмета да попаднеш в болницата на В.Търново. Там без проблем казват 'мозъчна смърт' и те разфасоват. Това е град номер 1 по донори ( а май не е най-големия град в бг). Падат парици за коли и вили, а болницата не харчи за лечение. Господ ще ги съди за тези убийства...

откакто през 2000г станах свидетел на диагностициране на мозъчна смърт при 7 год.дете във Варна ,потвърдено от НАЦИОНАЛНИЯТ консултант по неврология и последващо излизане от комата на детето! изобщо не ми говорете за донорство в Беге-то

Не е за вярване какви тъпи и бездушни коментари се явяват под подобна новина!

Съболезнования на близките на младежа и респект към благородната им постъпка в тежък момент!

момчето, заедно с друг мъж на 40 год., вървейки по тротоара са били блъснати от автомобил...мъжът загива на място, а за живота на момчето се бореха.....

Да не дава Господ човек да попадне във Великотърновската болница. Като нищо току-виж изпаднал в мозъчна смърт и хайде, замина, жертва на благородна кауза.

Неграмотността и про стотията ви е винаги в темата. За по лесно другия път напиши дваесе годишен!

гербаджиите от гробарска партия ГРОБ всичките са изпаднали в мозъчна смърт, донори бол, дофторите да не се безпокоят, ами да ги почват!

ЗАЩО В ТАЗИ БОЛНИЦА ЗА 2017 г. ИМА ТОЛКОВА СМЪРТ? ТУК НЕЩО НЕ Е НАРЕД....

Не четеш ли, бунак, пише си го - пациентът е постъпил с много тежка черепно-мозъчна травма. Дай му на простака да създава теории и конспирации, вместо да каже : Поклон пред близките!

Милото момче,горките родители.Тъкмо го отгледали,от една мръвка човек станал,с много грижи и любов,направили аб.бал и вече на прага на живота,и край.Много мъка,много.Дано бъдат силни да продължат напред.

Само град Търново в България нямаме! Имаме Велико Търново и Малко Търново. Та в кой град е станало това?

сте много велики, имах колежка от Велико-то Търново, както мьиекаше...

Болярите са си боляри. Днешните търновлии са наследници на най-великите царски династии. Казва се правилно Търновград - Царевград - градът на Асеневци. Научи малко история за истинската столица на България, вместо да гниеш неграмотен в кално мръсно и мазно софийско панелче.

често го правят това дори телевизиите предполагам не е нарочно толкова могат

В училище 8-мо СПУ, София имахме един забележителен учител по рисуване от Велико Търново, Деню Чоканов, той ми даде любовта към рисуването, благодяря ти Учителю, най-любимите ми часове бяха тогава. Поклон.

Не се правете на интересен. Търново вместо Велико Търново се използва отдавна и то масово. При Малко Търново се изписва и изговаря цялото наименование поради ред причини.

А мене питаш ли ме като кажат гр.Бяла. Иди разбери коя бела? Тази в русенско или тази във варненско. Другата класика е като споменат Сопот. Ама село Сопот или град Сопот може да се чудиш цял ден. Като прибавим, че има и полски такъв град новините пълна каша кое и къде без да разбереш как.

Лекарите в България се научиха да правят трансплантации, чест им прави. Съболезнования на близките на починалия младеж.

абе те се научиха да правят трансплантации, сега е време да се научат да правят успешни такива.

Браво на роднините и съболезнования за загубата им! Все-пак да отбележим, че на български се казва в случая "младеж", не "млад мъж" което е неграмотен превод дословно от английски, където нямат "младеж". И накрая авторът пак си е показал неграмотността с трансплантирани - реципиенти", което словосъчетание показва умствена недостатъчност. За да спестя мъките на редакторския колектив ще им кажа направо - пишете "хора с присадени органи" - няма лошо да се изразявате разбираемо на родния си език (не броим Мануел).

10-ти случай на пациент изпаднал в мозъчна смърт от началото на 2017 г. в стационара, Стационара на Смъртта ! Жив никой не се измъкнал !

Ще напиша коментар просто поради факта, че такива новини рядко се появяват. А трябва. Нашите журналисти се интересуват повече от кликове, импресии и други такива неща, отколкото човечността и психическото състояние на четящите ги. Ако имаше възможност да показват клипове с изкормвания и разчленявания биха го направили само за поредния клик. Както и безбройните предъфкваници на световния печат. По темата - жалко за загубения млад живот, и благодарности на близките на загиналото момче за човешката постъпка!

6+++

аз съм прост човек и не го крия. обаче бих желал да стана донор. желая да си даря мозъка на Тиквуня от Банкя, че на него такъв му липсва. дори с моят ограничен мозък няма как да стане по-зле тази сплута тиква.

Има ли дарителска кампания за Боце, та и аз да даря? Не че нещо имам в главата, ама от сърце ще го дам ;-)

goose

Не можете да се сдържите да се изсерете дори и под такава новнина, нали? Не помня кой го беше казал - "По-добре да си мълчиш и всички да те мислят за глупак, отколкото да си отвориш устата и да разсееш всякакви съмнения в горното"

я кажете тоя 20г мъж поради каква причина е изпаднал в мозъчна смърт

Какъв мъж е 20 годишен пубер, бе?

Все ще се намери един Ганьо, дето да се изсере, дето не трябва! Вместо да напише нещо човешко...

Съболезнования на близките на момчето и искрени поздравления и благодарности за куража в толкова трудно н за тях момент.

Университетска болница Лозенец, известна също като бившата Правителствена болница Кои се лекуват там? Май не е за всеки. Боце им е чест клиент, но определено не е за пенсионери, плащали си редовно здравните осигуровки. Съболезнования на близките на покойния, при това млад човек. Чест им прави,

е как пък все при коУежката Сибила "възникват" тез донорски ситуации!? Реанимацията в Търново по-добре да я прекръстят на Трансплантация-склад...

Моторист вероятно!Имали късмет другите, които са чакали органи!

Не - пешеходец на тротоар , имал нещастието да попадне на разбеснял се келеш с кола, нямаше и два дена след трагедията и пак свирят гуми на центъра на новото кръгово - никаква поука. По тия трагични случаи бързо се замълчава. В Лясковец пиян, дрогиран циганин уби трима човека , не след дълго катастрофата с автобуса - загинаха хора от Лясковец и Горна Оряховица , сега двама загинали. Един ден траур тия общини трябваше да направят , църквата - молебен за душите. Да направят кампания да се говори в училищата , особено на горния курс ученици, ако е възможно среща с близките на загиналите и пострадалите. Някакво овчо примирение, вместо да се втълпява на младите , че в населено място се кара с изключително внимание и предпазливост , чакаме.... , чакаме следващата трагедия.