Обявиха за невалиден каталунският закон за референдума

Испанският Конституционен съд съобщи днес, че е обявил за невалиден приетият от регионалните каталунски власти закон за референдума.

Обратно в новината

Коментари - Обявиха за невалиден каталунският закон за референдума | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

дa живеяe независимата Каталунска република

Фашистки режим и похвати!!! Всичко което не им изнася на мадрид, испания и краля е забранено и незаконно. Жалка история е рахой и кликата му. Насила нищо трайно не се постига. Без диалог нищо няма да постигнат от кастилската диктатура.

Шумкарите пак почнаха заклинанията си от името на историята , кво щяло да сполети запада и прочие земеделски шамански проклятия . Пък историята ги навря точно тях в кошчето, като отпадък ,какъто се и родиха и останаха. Никва поука и развитие, хора расли с животни и подобно на тях- никво развитие, все същото блеене на на едни същи тъпотии.

Снимките лъжат много. Аз говоря кастеяно и разбирам доста от каталунския. Часта която не разбирам е е на диалектен френски. И да ще живеят както са живяли векове наред.

Не само закона за конституцията е невалиден. Оказа се че каталунското правителство е гласувал закон за социалното осигуряване който да действа когато обявят република. Това си е чист преврат.

Амиии, тов е удар за комуноидната сволач.

"сволач" е нещо руско,но не мога да го преведа точно. А ти селянино сигурно знаеш,че и преди 9-ти в гимназията се учило Руски.Знаеш ама нне,защото не си Българин.

За българите е трудно да разберат комунистическите руски подлоги за които СССР е над родината.

Пак ли Германия ще ги бомбардира-а ?Меркел какво гузно си се свила.Ще си останете фашисти и да го отричате.Да ама тоя път сте много слаби май,че руската флота ще стигне Брселона за часове-ако иска разбира се.

Тълкования много, а истината е една - Каталуния иска самостоятелност. Мрежите на Брюксел започват да се разкъсват. Демокрацията е заменена от икономически и /мулти/културен терор. Както и от медийни лъжи. Това вече не се понася в Унгария, Полша, Австрия/вече/ и други държави. Каталунците - също, защото това което се случва в Испания е всичко друго, но не е демокрация. Богата и работеща Каталуния не иска нищо друго, освен самоопределение. Тя няма да преминава в територията на друга държав. В това разликата с евентуални подобни процеси в България, с които ни плашат ...

Още повече нито Каталуния,нито дори Щотландия исла да излиза от ЕС!

Коя е тая Каталуния? Да не е баба ти? Каталуния е област, не е личност та да иска каквото и да било! Ти питал ли си всички жители на тази област? Или пишеш каквото ти си иска?

Ама още много има да четеш и слушаш. Това което се случва в Катлуниа и действията на местния президент заедно с шепа негови симпатизанти силно се разграничава от демокрацията. Това си е тотален сепаратизъм на принципа разделяй и владей. А тези хора които излизат на митинги и дето уж бяха бити и пребити /доказаха се много манипулирани материали разпространени в медиите / си нямат никаква идея какво ги чака в така мечтаната Република Катлуниа. Без собствена парична единица, без централна банка, вън от всякакви финансови общности, вън от евро съюз, без търговски партньори и т. н. Списъка е доста дълъг и не е тука мястото да се изреждат. А бъдещето на Катлуниа извън Испания е неизвестно дори на Пучдемон. Айде със здраве.

Свободата и самоопределението са най-важните достижения в този свят, който се представя за демократичен. Всичко друго е следствие

нещастници! не вземат да се обадят, преди да решават такива неща, и да питат другаря путлер какво решение е изгодно за него, а взели, еи така да го решават на основата на някаква си конституция, която за рдугаря путлер не значи нишо. срам!

как така, някакъв си конституционен съд, някъде си, решава по начин, които не допада на другаря путлер. срам!

не ми слагаи минуси бе, дръвник!

Слагат ти минуси само рублажии майкопродавци!Ясно е финансирането,службите що спят?

Какво стана с Демократизма? Нали хората бяха "свободни"? А Косово?

я коj говори за демокрация? ''братска'' русия - олигархия.

То и "Киев" обяви същото, само дето Опълченците от Донбас си стоят още по къщите и Не им се иска "да се Разходят, като на Парад до Киев". Че той, Киев изобщо за какво им и Притрябвал.

Опа,рублажийските дебили се включиха да не изтърват момента!Хайде не ни кръщавай с " опълченци'_такива няма в Донбас,а само руски спец части ,руска бойна техника и окупация!Никаква аналогия с Каталуния,абсолютно никаква!

Четете анализа на Боян Чуков в сайта а-спекто.бг и ще ви станат ясни бая неща. Бай ви Сорос и силите, които стоят зад него решили да попилеят националните държави, като ги трансформират в "области". Така нациите щели да изчезнат, защото се пречкали в краката на глобализма. Щяло да има аморфна Европа, силно отворена, толерантна и изцяло подчинена на Брюксел и нелегитимните сили зад него. Напомня и изключително толерантното отношение на каталунските власти към мигрантите след атентата в Барселона. Което е също почерк на един самозван Филантроп. Почерк на цветни революции. Каталуния била само дипломна работа. Стартирал е процес навсякъде. Дано ни подмине и нас. Бил плащал на наши магистрати да саботират правораздаване при етнически случки, които стават ежедневни. (Билият с кол учител е с условна присъда). Дано не пробват да разпорят България на стотина княжества, защото имаме и турски и помашки проблемчета. Ускорява се говорене за приемане на Турция в ЕС, уплашиха се от Путин, че се сближи с тях. Може след само 20 години да не съществува дума "България", а след още 20 изчезва език и история. Мъже с червило, джамии и спийкинг онли инглиш.

Ай не ни занимавай с този профан Чуков,ами прочети историята за Каталуния и политическите процеси там,за да ти светне лампичката!

"Неделимо единство на испанския народ"! Е ,там им е грешката!Народа не е само испански,дори и държавата да се нарича Испания!Това са 7.5 млн. каталунци,живеещи в Каталуния от векове!Нещо като кюрдите да са турци!И що толкова им се натискат испанците,като каталунците не искат и да чуят за тях?

Народът на Испания са испанци, както народът на България е българи! Това , че има шопи , тракийци, мизийци , власи , макета, гагаузи и всякакви други, не значи , че народа не е български! И каква е тази злоба към Испания , че искате да бъде разцепена!?! Някои сигурно искат България да е разцепена и вие ли сте от тях!?

Сравняваш несравнимото!Областите са си области с древни имена и в БГ никой не казва че не е българин,т.е етнически тракиец или друг,но за Испания и Каталуния нещата са съвдем различни!

Време е да се съживи Варшавският договор и да предприеме въздушни удари по Мадрид, докато приеме независимостта на Барселона.

Вече и по други поводи съм написал и сега пак ще го напиша - Това е Тръгнала Лавина, а Тръгналата Лавината, НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА Я СПРЕ, докато Тя, Самата не се спре. Така е в Донбас, така ще бъде и в Каталуния ... в Ирландия, Шатландия, Тексас и Кюрдистан ... Да му мислят тези, които се "опълчат" срещу лавината ... трябва да са много Глупави, та да не знаят, че са Обречени.

Стига тъпотии и мантри за историческата необходимост , прокарвана с природни термини като лавини и прочие, българинът отдавна не е земеделец, червение си останахте селяци и овчари, плямпайте си за овце в клубчето, навън- не , че срам . Вие е червените все за бури и пролет, говорихте и как сте бъдещето, пък исорията ви изхвърли в коша.

Правителството прояви криво разбран либерализъм и нехайство , като не закопча инициаторите още преди организирането на незаконния референдума. Така ги остави да създават новини с цирковете си , да резилят властта и да подвеждат хората, а после да се крият зад тях. Недопустимо бездействие за властта по отношение на хора, които искат да им цепят държавата.

нашата мечта е разпад на европейския съюз и победа на КОМУНИЗЪМА.

там комунизма е почти победил. Ще те включат към 70 те милиона на хранилка и си готов.

не , искам при другаря Ким , всички комунисти сме обнадеждени от неговите успехи.

Конституционния съд, измислен от глобалистите като последна инстанция, която не се контролира от никой е по същество антинароден и профашистки и не само в Испания - навсякъде!

Сагата тепърва започва, а тя няма да е само в Испания! Днес чух по ТВ, че Англия трябвало да плати на дебелите брюкселски зелки заради брекзита 60-120 милиарда евро.....та това никога няма да стане, англичаните да не би да са луди да преливат пари в хазната на брюкселските търтеи!

тогата какво правят в eu 50 години? някои да ги е карал да се вклuчват - не!

англичаните също кяриха доста от еu. специално доставките от германия на стоки при тях бяха на занижени цени. например медикаментите от германия вuрвят по-евтино в еu отколкото в самата германия. тук лекарствата made in germany са 2 пъти по-скъпи от това което се продава в еu, а са немски. а колко още примера има....машини, техника, и т.н.

Като ги отрежат Британия от Европейския пазар, ще си продават стоките в Арктика и Антарктида нали?! Азия, Африка, централна и южна Америка са затворени за британски стоки,защото населението е бедно в тези региони и няма да се хвърли да ти купува Британска продукция на скъпи цени. Та англетата ще го закъсат здраво, ако си мислиш, че пазарите в бившите им колонии ще им свършат работа ...

Гордите каталунци ще победят в борбата за независимост и самоопределение

Тези които пишат :нас кво ни интересува са необразовани хора!Това там са фашисти и ако искате прочете Хемингуей. ИНДЕПЕНДИЕНТЕ!!!

закона им е много интересен, не може да има отделяне. Референдуми за отделяне за винаги незаконни. Е че как да се отделиш "законно"!?

напротив незаконен е! референдум е допитване на народа, което в случая вклучва цяла испания. референдум от 3 % от населението няма и то в определена област.

Не е 3%,а 20% от населението!И защо трябва да е всеобщ референдум, след като пътво трябва да е ясна волята в самата автономия,а тя вече е ясна!

Законен е! Каталония е автономна област и може да си направи референдум. На рефередума не е задължително да гласуват всички!

каталуния не е независима държава, за да си правят сами референдум.

Щом има два аршина за мерене на демокрация, всичко е ясно.....ЕС рано или късно ще се разпадне! Песента ще бъде...развод ми дай и повече не ме мъчи!

Тези ще ни учат после на демокрация долни смешници. При тях нямало политически репресии, за Косово може за Каталония не, позор за тези ояли се ЕС бюрократи.

Ами какво общо има между Косово и Каталуния бе ръб. Да са ги клали вчера каталунците, да са етнически прочиствани или да нямат собствена полиция дори. Аман от тъпаци русофили в Булгаристан. Затова сме на този нещастен хал, с такъв прост до 90 процента от населението народ.

То си личи кой колко е прост. Аман от американски подлоги.

Испания ще бере ядове с каталунците, ако не беше предприела такива действия срещу собствения си народ, нямаше да се стигне до това положение

"Не е вазмъжно страни с различно развитие на производителните сили за членуват в общ икономически съюз" Силно развитите изсмукват слабо развитите. Справка: България с 82% импорт

Разпадането на ЕС започва от разпада на Испания

Свободата Панчо, е велико нещо .... Каталунците даже не говорят испански

а некъв негов диалект така ли?

Българският народ е на страмюната на свободолюбивите каталунци

Е, то оставаше да го обяви за валиден. Конституционният съд съди по вътрешната конституция. А ако Каталуния се отдели, важи международното право, а не вътрешните закони.

Ако Левски беше с ботуши... и ако баба ти беше мъжка...

Следващия път пиши - ако Левски не беше предаден от българин. По-хваща по темата.

Законите в дадена страна са за да защитават Родината, а не за бавно развиващи се екземпляри, поддаващи се на чуждо влияние като в Крим например !

Като Косово бе мъндялнико

даааа, не получаетса. путлeр надо немедлено заклеимит испанцов.

Педералисимус какъв путлер те тресе бе шебек или пак не си си взел дозата.

Шутлер здрасти, как си ...

на загубилите - честито.

В Каталуня всички се подиграват на нещастните бикоборци в Мадрид.Виждате ли манталитета на фашистите -ултиматуми закани,кориди.И ЕС е същата плява не хората а мухълите в Брюксел.

В момента в който Каталония се отдели, Барса отива да играе с Бистричките тигри и Пичдемон вместо Президент на новта държава, отива на бунището. Как си представяте мач без Барцелона ? Феновете ще бъдат първите, които ще изригнат !

на кого му дреме за прости ритнитопковци

Така или иначе духът вече е изпуснат от бутилката. Парадът на суверенитетите в Европа ще продължи... На 22.10 на ред са италианците!

С какво Испания се различава от Турция? И на двете места вкарват в затвора несъгласните с управляващите. Разбиването на източно-европейски държави с цел по-лесно манипулиране - може, а на други - не може. Всичко е заради едни пари, дето някой ги изкарва, а друг иска да ги харчи.

Сигур си и вишага , пък не различаваш Турция от Испания. Пуста соц идиотия , наречена образование. Ами ти , у белия свят и в училище за бавноразвиващи нямаш шанс да завършиш. Това не е проблем, лошото е, че си убедителен има не малко като теб.

Още едно потвърждение за несъкрушимата сила на демокрацията. Не може някакъв жалък референдум да разруши единството на Испания и от там на ЕС. Евроатлантическите ценности са непобедими защото те са вечни и непреходни. Свидетели сме на поредната победа на Демокрацията

Аз си мислех, че Тиквуний III е най-големият геополитик, но съм бил в грешка! Във Форума са истинските експерти!

Пръстъпления срещу суверенитета и териториалната цялост на държава се наказват с дълги години затвор от съответната съдебна система на държавата. Рошав Пучи требва да си шие вече раирано костюмче.

Дори няма да го затворят. Ще го оставят в ръцете на каталунските комунисти и чегеваристи. Те ще го довършат с огромен кеф!

Обикновено истеричните еврогейски медии тия дни са по-тихи от водата и по-ниски от тревата по казуса каталонска независимост. Що тъй бре, демократични безгрешници, да не си глътнахте сливиците, че отвсякъде се носи такава тишина?

Европа каза че е против. Какво повече искаш?

Испанската власт, като налага такива брутални антидемократични решения, трябва да има топки да направи чеченска война срещу каталунците. С тази разлика, разбира се, че каталунския народ не са диви азиатски чеченци, а европейски народ на прогреса и модерността. И в такъв случай би било абсурдно да насилваш хората да живеят в брак, от който нито даже имат сметка, а какво да говорим за любов.

Че от кво да ги е страх? Въпроса всъщност е имат ли топки каталунците да вземат оръжие, и имат ли откъде да го вземат.

Фашистката хунта в Мадрид започна окупацията на Каталуния. Арестувани са видните борци за свобода на каталунския народ Jordi Cuixart и Jordi Sanchez.

Дон Кихог и Санчо Панса също са арестувани! Тия в Мадрид нямат чувство за хумор. Така и не разбраха, че това е един майтап-референдум!

Тия са комунисти, които успяха да излъжат маса народ да гласуват за нещо, което имат, но не осъзнават. Трябва да поживеят в нашите условия и ще разберат коя е истината!

Трябва да обявят независимост - така или иначе ще има репресии от страна на Мадрид. Тоя Пюдж... ще му се наложи да изтърпи малко да поседи в затвора - не е толкова лесно да се извоюва независимост. После ще бъде "национален герой на Каталуния".

Испанският КС, испанската конституция и някакви членове не струват пукната пара и нямат абсолютно НИКАКВО значение. Значение има политическата ситуация и волята на хората в Каталуния.

Каталунците подцениха чифутите-без тяхно съгласие днес никъде нищо не се случва

Под натискът на САЩ, съдът в Хага прие общовалидно за целия свят решение: Всяка нация ,обособена на определена територия може да се самоопредели без решение на централната власт.Косово направи това без референдум, а само с решение на парламента. Сега западните двуличници квичат неистово за Крим и Кяаталуния. Това решение просто трябва да се изпълни, което направи Каталуния. А Испания трябва да се съобрази и да си мълчи.

Няма съмнение, че ако се наложи, съдът в Хага ще излезе с противоположно решение, което ще обслужи новата стекла се конюнктура. Да не мислите че някой някъде и някога ще се интересува от предишните взети решения на тоя карикатурен съд. САЩ и ЕС трябва да загинат - ако не те, ние ще се наложи да се обезличим още повече.

Между Крим и Каталуния няма нищо общо. Освен че започват с К.

Пита се, какво трябва да направи в себе си всеки един от нас, за да не важи повече това положение. Хайде, да си впрегнем въображението и да се самоосвободим от това унизително робство на жидчетата.

Еврокочината е обречена !

също беше обречен, ама каква стана тя? Социализми, комунизми отидоха на пуйка си ленинова...

Не може съд да се поставя над народната воля, защото от столетия концепцията за естественото право, даваща свещена легитимност на съда и държавното обвинение, не работи. В случая казусът е още по-сложен, защото става дума не просто за народ, а за национално осъзнато малцинство, гласувало за отделяне от монархическа държава - и в името на републиката. Тоест, от гледната точка на демокрацията и концепцията за гражданско общество, правото на национално определение, респ. отделяне/независимост, е над всякакви други чисто юридически източници на легитимност.

турчин от Кърджали ли си, че напираш толкова "за национално осъзнато малцинство"?

Голям майтап е това решение на КС, защото е закъсняло. След дъжд качулка! Били го "замразили" ама май фризера им не работи, защото референдума се състоя.

Покрай Испания белким се засрамят малко учителите по демокрация и спрат да викат на Източна Европа "бивши комунистически държави"

а нас кво ни ебът вътрешните проблеми на испания,да си се оправят по испански,ама да не ревът че после и баските искат автономия,че целия еврогейзер тогава избухна във гърчове