400 деца казаха ”Не” на наркотиците

В България навлизат синтетичните опиоиди, като фентанил, които са аналог на хероина, но са много по-силни и крият висока опасност от свръхдоза.

Обратно в новината

Коментари - 400 деца казаха ”Не” на наркотиците | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

КОГА психолози, лекари и полиция ще обиколи всяко училище и всеки клас в страната? Нали "психология" е най желаната специалност във ВУЗ от над 10 години? Нали им плащахме образованието за психолози? Къде са сега същите? Защо Държавата и МОН нямат ни желание, ни пари да пуснат екипи от психолози млади, интересни за децата и да им обясняват, говорят, разказват за истинските трагедии на зависимите и семействата им? КОГА? КЪДА СА: МОН, ДЪРЖАВА, ЛЕКАРСКИ СЪЮЗИ, ЦЪРКВА.... КЪДЕ Е ЦЪРКВАТА в това дело, ПАЗЕЩО ЖИВОТА -ДАР БОЖИЙ??????

Жесток форум стана: неинформирани и неориентирани родители, хумористични младежи, обикновените хейтъри, фармацевти и разбира се къде без страстните християни. Превенция му е майката. Това шоу, което са организирали не е зле, но важното е друго. Изграждане на ценностна система от ранна възраст и уплътняване на времето на тинейджърите със спорт, четене, култура, хоби и т.н. Навременна информация за последствиятя.

Айде, айде. Точно този от ДЕА да говори за дрога. И на малките деца им е ясно с чии за каналите за дрога към западния свят.

Уф да ви го в дирските, като прочетох тия глупости ми се допуши трева!

Напълно правилно е да се употребяват наркотици защото така живота става сто пъти по-интересен и приятен. Зарибил съм вече двама съученика и една мацка от квартала и се събираме заедно да пукаме амфети и да пием бира. Няма такъв кеф! Не вярвайте на никой, който ви говори глупости, че тия неща не са хубави. Напротив те са приятни толкова колкото и секса.

Ако тия неща бяха неприятни, нямаше всички звезди от шоубизнеса и всички богаташи да се друсат като изоглавени с кока.

Естествено, че ще зарибиш някой да ти плаща дрогата, иначе ще се влачиш като парцал, щом си допуснал да станеш зависим. Но Дутерте трябва за вас, само той знае как да се оправят нещата..

ми праи секс, за ко са ти тя глупости ако не са по-добри?

Алоуууу, тинейджъра. А случайно да знаеш, че след около година на амфети оная ти работа ще ти е само за украшение? Или у вашите среди за таквиз работи не се говори?

Понеже мнозинството се отвърнаха от Господа заради заради мимолетните страсти на тленната плът и социалният инженеринг на Вавилон, и нямат лична връзка с Него, общество живее според принципите на хаосът гордост, суета, егоизъм, хедонизъм, лъжа и насилие и навлиза в спиралата на саморазарушението. Човек няма нужда от лекарства, опиати, алкохол и силни усещания, от психолози, психиатри, гурута по мистицизъм и абстракционизъм, медитации и повтаряне на мантри за пожелателно мислене, или учители за техните страсти, а от здрава връзка със Създателят на видимото и невидимото, на вселената, Земята и всичко що има в тях. Този свят загива и нищо не може спре това, защото Бог от началото ни е известил краят. От Него ще бъдат спасение само верните Му хора, които опазят до край Божиите заповеди и вярата в Исуса Христа. Те ще бъдат пречистни от Светият Дух и изпитанията, като злато пречистено през огън в идващите най-тежки времена в човешката история за да бъдат скъпоценни в денят на Господа. Те ще получат венецът на живота.

говориш добре, затова ти се подиграват много. и все пак, една - две ракиики един или два пъи седмично със хубава шопска салата много ли ше разгневят господ та да се отвърне от мен?

Господ ни спасява чрез разума, затова е много важно какво яде и пие човек за да има ясна мисълта и силна интуиция. Алкохола и животинската храна не помагат в това отношние. Библейската диета е изключително растителна не толкова защото увеличава продъжителността на човешкият живот с няколко години, но основно заради чистата и услужлива мисъл която има човек с такава диета. Чиста храна - чиста мисъл, нечиста храна - нечисти мисли, като в добавка има животински хормони, антибиотици, пестициди в концентриарни количества, паразити и естествени токсини.

Българският химн не се смуша с ръка на сърцето, а в изправена позиция на тялото, с ръце отпуснати край тялото, с мълчание и уважение към всички, дали живота си, за да ни има. Останалото е проамерикански простотии.

Българския химн се слуша в нагъзена позиция и с пръс в гъс!

И искам да добавя: Не вярвайте на глупостите за лека дрога. Ама видиш ли ти то марихуаната е безобидна. Няма такова нещо. Има изследвания, които доказват връзката между употребата на марихуана и отключването на психични заболявания. Лондон е града с най-разпространена употреба на на "трева " и най-много шизофреници.

положението с наркотиците е катастрофално и то в световен мащаб,децата ни идеализират разни филмови и музикални звезди,а те се друсат яко и накрая завършват,висящи на колани или удавени във ваната...а сред тинейджърите,това да пушиш треви разни и да се дрогираш те прави як и готин,то винаги е било така,но сега мащабите са други...въобще едва ли дрогата някога е била по-модерна, актуална и достъпна от сега...

така е, затова пък успяха да анатемосат тутунопушенето и убят поминака на милиони. то е почти на изчезване, поне на запад. тук ако пушиш цигари си едва ли не по-голям престyпник от това да пушиш трева и се друсаш. не че сyм голям фан на пушенето ама е далеч по безобидно от всичко де наподобава хероин

У прехвалената световна демокрация, УСА, всеки 2-ри се друса. Друса се щото му е много хубав живота на 2, че някой и на 3, работи. Карат с по 3-4 часа сън и са като зомбита. Ако не друсат няма да са живи направо. Те и тука така ще стане.

DEA не се ли занимаваше с разпространението на наркотиците по целия свят?

Това е платена реклама, нали? Да обясняваш за действие на наркотик на наркомани значи да ги настървиш допълнително. Очаквайте завишено търсене по мрежите.

алеле мале, това виц ли е? 400 не са наркомани и дори ги изброихте?????

По широка кампания за изкореняване на този бацил!Привествам инициативата ,като е добре да има и надпис "България без наркотици" !

И докато ушковците дебнат за хора, пишили трева преди дни, в Студентски град всяка нощ се изшмъркват по 2/3 кила от на Бойко амфетите. Ако не вярвате идете в студентски и вижте. ПР срещу най-безобидното, силен пазар за синтетиката. А тревата дори лекува! Оо вий идиоти!

начертаха ли?

Яко герберски ПР в последните дни. Кога ще видим ченге, политик или едър пласьор в затвора? Дотогава всичко си остава само ПР!!

тогава и бсп ще намажат,а гаран гарвану око не вади

Това е ежегодна кампания по чужда инициатива която се ангажира с децата.Една положителна мярка и трябва да се разрасне,не веднъж в годината ,а ежемесечно,така че твоите пр-акции са някакви брътвежи на политическа основа,а реално трябва да се ангажират повече хора в подкрепа на акцията за превенция във всички градове и митници!

400 деца казаха Не на наркотиците, други 4000 попитаха къде могат да се сдобият с новото ноу-хау

Как къде, при местния чичко полицай.

Не бламирай!Това са нови синтетични наркотици с които зависимостта става бързо и трайно.Децата трябва да се възпитават и информират от малки,след като диларите са стигнали до шестокласници.Това не е шега,а съсипване на една нация,за да може някои да печелят без оглед човешкия живот!

Финтанилът е опиоиден аналгетик, който се използва най - вече под формата на дермални пластири при раково болни. Неговите производни еуфентанил се използва хо време на бременост, когато болката е прекарено силна. Карфентанилът се използва, за да се упояват животни и е 100 пъти по - силен от морфина. Въпреки, това се използва и при хора в дози от 0, 031 мг. Има потенциал и за създаването на химическо оръжие на негова остова, но това са спорни данни.

това е похвално,но защо не се организират службите и да залавят тия които зарибяват децата и там на место да ги разстрелват,или така ще трябва да се разстрелят и покровителите на смрадта наречена дрога,че там вече стигаме до разни горни етажи купени със наркопари

Абе не мислите ли,че не децата трябва да се мобилизират срещу дрогата, а компетентните органи? Остава да почнат подрипквания по училищата "Не ни е страх! не ни е страх!" А освен другото има фактор скрита реклама. Я вижте чичо ви Дутерте как работи!

Борбата срещу дрогата трябва да е тотална. Ограмотяването на децата за вредата от нея, е част от тази борба. Иначе одобрявам как действа Дутерте, :)

Това е форма на информираност към децата.Не е реклама!Децата така или иначе ще бъдат атакувани в училище,затова е нужна превенция!Но трябва да е с по широка обхват и да обхваща и телевизиите.Всички телевизии и такава която наистина носи достъпно послание,не грубо,и не както на цигарените кутии,от която полза няма!

Кой разпространява наркотиците - четох статия, че полицаи , а кой ги вкарва???

пак полицай, че кой друг! заработват пенсиика .....

Такива лекции трябва да има непрекъсното сред учениците. Трябва да има екипи, които да обикалят нон-стоп по училищата и да обясняват на децата. Наркоманът е човек с унищожен живот, който умира бързо, и близките му страдат много също.

Хей, хора, нещо страшно са наркотиците! Унищожават бъдещето на България, бъдете безкомпромисни, дръжте децата си "из късо" и изисквайте от политиците да спрат това зло.