Мая Манолова: 6 промени за глътка въздух на българите

Целта на промените в Гражданския процесуален кодекс не е малките дългове да не се събират и длъжниците да са безнаказани, а да се събират по справедлив начин.

Обратно в новината

Коментари - Мая Манолова: 6 промени за глътка въздух на българите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най-важното за Мая е да разбие картелния монопол на енергийните дружества и мобилните оператори! Това са най-големите изедници и обирджии на изстрадалия бългаски народ!

Абе не я харесвах тази Мая като политик, ама ще вземе да ми хареса! Тук искам да повдигна въпроса за измамите със Земеделските земи в Северозападна България. Ами редно беше "парламента" да вземе и да премахне точките от закона които дават законово право на мошеници да се разпореждат с земите на законни собственици. Защото излиза, че някой си може да даде под наем вашата земя на някого друг. Вие нищо и не подозирате, а това се оказва напълно законно. Щом е законно и няма нарушение на закона, то неможете и да осъдите никого. Такъв абсурд НЯМА да се търпи в нито една европейска държава. Редно е "парламента" да махне тези точки от закона и да обяви всички подписани договори по тези точки за НЕЗАКОННИ. Другия вариант е България да бъде осъдена в международните съдилища за нарушаване правото на собственост.

Най-накрая да чуя един политик и служебно лице да има справедливи предложения за узаконяване. Не ѝ бях фен, но съм респектиран от действията на Мая Манолова в тази длъжност. Заслужава я. Преди не знаехме, че има някакви правомощия, освен т.в-интервю на две-три години.

Майчето играе двойна игра . Всеки може да прочете жалбата и до ВКС от 2016г за такса сградна инсталация, където съвсем умишлено не включи норми от европейското законодателство , които противоречат на местнотното по отношение на такса сградна. Това е напълно умишлено , защото евро нормите са над местните и таксата щеше да падне . вместо това Майчето сезира съда само за противоречие със закона за защита на потребителите, който е местен закони не е над Закона за енергетиката , така бетонира грабежа на топлофикация с решение на ВКС и се прави едновременно на социална и възмутена, че дори имаше наглостта посочи устно противоречието с евронормите по телевизията без да го е посочила в жалбата до съда. Страшно мръсна кучка. Сега е влошила положението на длъжника при призоваването, ще го търят три пъти , но в рамките на само седмица, а досега се търсеше в рамките на цял месец. Понеже хората не знаят , че се търси три пъти и досега, тя го представя като успех , а всъщност е влошаване, търсенето ще е само седмица вмест месец . Страшен в боклук, занимава се само с лъжи и измами и разиграва социално театро.

сериозно ли е истина? Би следвало да отговори по телевизията.

Ех Майче, Майче преди петнайстина години бих ти го... така леко до макарите , ама времето не прощава на никого...

Защо Манолова говори и се бори само за някои избрани от нея безобразия в нашата Държава? Защо не споменава нито веднаж за пладнешките грабежи на банкерите по всички възможни средства и начини. Тези банкери, които дерат и последната отъняла кожичка на всички българи. Настояваме да се заеме с тях и първата и работа да издейства закон, който да забрани на държавните и общински ведомства и институции да задължават хората да привеждат дребните такси по така измисления от тях обирджийски "банков превод". Очакваме реакция от г-жа Манолова.

Сега... Има и нещо друго. Да, длъжникът си е длъжник и трябва да връща взетото. Спор няма. Има обаче И нещо друго. По-долу един колега загатна нещо по въпроса, но бе отрязан от "евреина" :) Според мен вината се поделя между кредитора и длъжника. Защо мисля така ли? Ами вижте рекламите на разни кредитни организации, които непрекъснато вървят по телевизиите! Нормално ли е да се изкушават хората с такива "леки" на пръв поглед условия? В действителност, условията за получаване на кредити са направо кожодерски. Лихвата вече не е основен доход за кредиторите, а... разни такси!(??) И още нещо. Кредиторът, особено този, който предоставя като кредит пари на вложители, т.е. чужди за него пари, би трябвало, задължен е, да проучи основно кредитоискателя - може или не може да връща парите? Има ли постоянни доходи и дали му е рискова професията, т.е. дали има вероятност да остане безработен? Какво е здравословното му състояние? И после - застраховка на кредите! Но не фиктивна, колкото да се вземат парите на кредитополучателя, а действителна. При обективни, независещи от длъжника причини за неизрядност, застрахователя трябва да плаща на банката! А не, както наскоро стана известно, длъжникът получава инсулт, не е в състояние вече да работи и да плаща и... хайде на торището! Не, така не става! Предоставянето на кредит е сделка, купуване на финансов ресурс от кредитополучателя. Парите са стока. И както при всяка сделка със стока има риск! Заради което съществуват застрахователи! Вярно, едновремешните бухалкаджии днес са почтени застрахователи, но... трябва да има закони! И най-важното - тези закони трябва да се спазват, неспазването да се санкционира!

Всеки случай е индивидуален. Стане ли издънка, въпросът е в кого ще остане контрата и за чия сметка ще е масрафът. Естествено, че се случват непредвидени обстоятелства и ако прецениш, преглъщаш загубата и караш нататък, щом смяташ, че е човешко. Проблемът е, че много често доставката на стокато и най-вече на услугата не съвпадат по време. Именно затова все някой има да чака я парите, я свършването на работата и затова си има договори. Който не изпъни своята страна от сделката, става длъжник и ако не прояви инициатива да оправи нещата, а започне да се усуква и крие - ЧСИта, колектори, дела и т.н. Иначе възниква въпросът защо да ти плати на теб за свършената работа, като с парите може да си купи нова кола, а за съжаление в България това е често срещана дилема.

Аз

Длъжниците трябва да плащат докато пукнат! Като пукнат, децата им трябва да плащат и така - завинаги! Щом имотите се наследяват, значи и дълговете трябва да се наследяват! Ако изпаднат в тотална невъзможност да плащат - да ходят в трудов лагер да чукат камъни, докато се разплатят. Те ако не могат - децата им. Завинаги! И никаква милост! Никой не ги е бил по главата да вземат заеми.

Да бе този, ама изобщо не става дума за дългове или длъжници. Става дума за кражба на данни, продажба и препродажба на информация и измама, организирана и ръководена от същите боклуци, които се занимават и с телефонните измами. Познавам повече от 10 души на които са им измислени дългове без никога да са имали такива но това не е попречило, сметките им да бъдат "законно" запорирани с надчислени хиляди левове измислени такси. Организирана престъпна група краде, а тази се грижи нещата да се случват законно!!!

Ще ви се на еврейската пасмина лихварска да имате роби до живот, а даже И ДА СЕ НАСЛЕДЯВА дългово РОБСТВО, ама няма да стане! Човешкият СТРЕМЕЖ КЪМ СВОБОДА ЩЕ НАДДЕЛЕЕ ОТНОВО! Впрочем И СЕГА човек с дългове може да ФАЛИРА в друга страна член на ЕС и да почне от нула, а не от МИНУС еди си колко. Да е внимавал КРЕДИТОРА НА КОГО ДАВА И ПРИ КАКЪВ РИСК! Лихварството Е ПРЕСТЪПНО ЖИВЕЕНЕ НА ГЪРБА НА ПРОДУКТИВНИТЕ МАСИ. Исус ИЗГОНВА ЛИХВАРИТЕ ОТ ХРАМА. Юди!

Аз

Нищо общо нямам с евреите, помияр. А длъжникът не е продуктивна маса, още по-малко човек, а длъжник. А ако не връща, е помияр, свиня, паразит. Паразитите по принцип подлежат на унищожаване, и няма нищо лошо в това, но - първо да си платят. Да - вкл. и с робство. Длъжникът, който не може да се издължи, няма нищо неморално да се заробва - буквално. Той сам се е отказал от човешкото в себе си.

И какъв ти е точно проблема с цесията? Или я направо изброй предпоставките що е то един договор да е цесия - гледам трябва да си минал трети курс и би трябвало да знаеш що е то ЗЗД? И като сме го ударили на забрани - дай да забранят и съдебното изпълнеие та ЧСИ-тата, тези гадове, да не упражняват рекет срещу длъжника.

Дали и вярва някой, сестра Галева, която идваше в Дупница за да похвали братя Галеви и БСП Дупница за успешния Галев модел на държавно управление - бой , рекет, убийства.

Днес хвали "почтенните" чси и нотарките, които ги бият но от почтеност не съдействат на полицията да открие биячите. Не, че са боклуци и ги е страх да не замирише на кафявото с което са омазани...

алооо модераторчето, да не те налегнат налъмите ....

ГЛУПОСТИТЕ И НЯМАТ ГРАНИЦИ! Нали тя ИЗЛЪГА ГРАЖДАНИТЕ- СОФИЯНЦИ ,ЧЕ ЩЕ ПРОМЕНИ ЗАКОНА ЗА ТОПЛОСНАБДЯВАНЕТО? Какво свърши? Нищо. Нещо повече жестоко ги излъга като поиска от ВКС тълкуване уж на "сградната инсталация" ,а умишлено постави неточно дори грешно проблема за неспазване на Директива 2011/ 83/ ЕИО за т.н "НЕПОРЪЧАНА ДОСТАВКА " НА ТОПЛИННА ЕНЕРГИЯ,ЧЛ.27 ОТ ДИРЕКТИВАТА И ЧЛ.25 ЗА ЗАЩИТАТА ,КОЯТО ТАЗИ ДИРЕКТИВА ПРЕДОСТАВЯ НА ПОТРЕБИТЕЛЯ ,ЧЕ ТОЙ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОТКАЖИ ОТ ЗАЩИТАТА. Какво направи тя в искането си за тълкуване ? Свърза чл.62 от Закона за защита на потребителите И ДАЛИ ТОЙ ТРЯБВАЛО ДА ИМА СИЛА, ЗАЩОТО ЗЕ БИЛ"СПЕЦИАЛЕН ЗАКОН", А ЗЗП НЕ БИЛСПЕЦИАЛЕН. КАК ГИ ОПРЕДЕЛИ? чЛ. 62 ОТ ЗЗП Е ТРАНСПОНИРАНИЯ ЧЛ.27 ОТ ДИРЕКТИВА 2001/83/ЕИО И КАК ДА НЯМА СИЛА? Юридическата и компетентност е ПОД НУЛАТА. Тя пише за "НЕПОИСКАНА ДОСТАВКА" в Искането си до ВКС за тълкуване, А ДДИРЕКТИВАТА КАЗВА "НЕПОРЪЧАНА ДОСТАВКА НА СТОКА ,ИЛИ УСЛУГА".Едно е да искаш или да не искаш.Това не може да се докаже с документ. Доказва се поръчването ,защото там писмено заявяваш волята си да потребяваш нещо,или да не потребяваш. Кка завърши тълкуването на престъпните върховни съдии? Стова ,че ЗЕ е над всичко и най- вече престъпността да убиваш българите чрез закони ,които ги унищожават.ВСИЧКО ТОВА ПОКАЗВА КАКВО НИЩОЖЕСТВО Е ТАЗИ ЖЕНА! От друга старна ЗАЩО НИКОЙ НЕ ИСКА ПРЕМАХВАНЕТО НА ДВАМА ОМБУДСМАНА ЗА БЪЛГАРИЯ? ВСЯКА ДЪРЖАВА ИМА ЕДИН ОМБУДСМАН.

Манолова не променя законите в тази държава. В правата на Омбудсмана са други функции. Тя може да предложи това да стане, но нещата не зависят от нея, а от мафията. Заври си платения селски коментар, където слънце не грее.

Може и да е нищожество но ще си я хвалим защото ни напълни с пари!

Това е добре, но аз питам - Защо има такива извращения, кой ги е допуснал да се случат и защо не е наказан този корумпиран боклук.

А нещо реално? Без думичката "ще"? кога?

А правата ни на кредитори къде отиват? Масова практика е да се бавят плащания било по договори, било по фактури. Не стига, че умишлено се фалират фирми бушони и тогава пиеш една студена вода, ами дори и когато има за какво да се хванеш, законът трябвало да пази длъжника. Едно време за дългове се е ходило в пандела, ей... Малко ли тарикати познавате, които са завлякли сума народ с пари, прехвърлили са си имуществото на роднини и се държат нагло с кредиторите? Викаш, да си назнача юрист на щат и той да гони, естествено за моя сметка? Е, как ще гони, като самият той няма право да налага запор на сметки и възбрана на имущество?! Ако ще се влачим през всички инстанции на съда - отиде, та се не видя. Значи кредиторът не стига, че е завлечен, ами и дайте рязко до ограничим възможностите му да си получи плащането. Лично аз съм много доволен от услугите на ЧСИ. Биячи ли да пращам иначе, които и без това не се вълнуват от промените в законите...

Не знам... има истина в написаното от теб, но да те попитам все пак. Ако си кредитор и имаш затруднени вземания, би ли предложил на длъжника си същите условия, които ще предложиш и на т.нар. колекторскка фирма? Просто питам, защото ми е много интересен точно този момент. Благодаря.

До колекторски фирми не съм стигал, защото съм имал късмета да хвана длъжниците преди да са се освободили от собствеността и стойността й да е по-голяма от задължението. Познавам много хора, които си късат нервите с длъжници, каращи мерцедеси на името на бабите си и управляващи нови фирми, в които МОЛът е някой фигурант. Да знаеш, че някой наглец съвсем съзнателно те е завлякъл, т.е. окрал, и открито ти се подиграва е много здравословно, доколкото имам наблюдения. Условията на длъжника са били известни още преди осъществяването на сделката, по коята аз съм си изпълнил моите задължения. Всеки компромис оттам нататък е за моя сметка. При равни условия, ще предпочета да ползвам кредиторска фирма, защото длъжникът вече ми е ясно колко иска да се издължи, а и няма да искам повече да се разправям с него. Ще му предоложа нови условия, той ще приеме и после пак ще ме размотава сума време докато отново не стигна до колекторите или до ЧСИ. Толкова ми е писнало от български тарикати, че вече за сума неща искам 100% авансово плащане или да не ме занимават. По-добре нищо да не спечеля, отколкото много да загубя. Прави ми впечатление, че пълното авансово плащане започва да става практика. Така естествено възниква рискът клиентът да плати и нищо да не палучиш, но в тая скапана страна така стоят нещата. Именно затова е добре законът да е на страната на изрядниата страна, а не на тарикатите. Купувал съм стопански имоти от ЧСИ и как пък веднъж не попаднах на драма или на онеправдани длъжници, ами от документите и от проучването се оказва, че са все тарикати, които или са си направили криво сметките, или по начало са смятали да вземат парите и да бягат...

адвокатката на галевите щяла да бори боклуците за които работи... хахаааа смех!

Колекторската мафия и ЧСИ дават мило и драго да омаловажат работата на омбудсмана. Като гледам троловете са активизирани, явно са налели доста кинти.

Като гледам, омбудсмана работи на 100% за колекторската мафия и ЧСИ. Те са и единствените, които й ръкопляскат на цирковите изпълнения.

Дай пример.

Тази простит.... на ГЕРБ и БСП, защото от БСП премина да защитава интересите на ГЕРБ ,вече като ОМБУДСМАН- ШАРЛАТАН. Постоянно си служи с лъжи! Всичко,което приказва не работи за гражданите ,а е срещу тях . Какво щяла " да промени" в ГПК?"Нейните заслуги" НИЩО СЪЩЕСТВЕНО! ЗАЩОТО, "да имали гражданите глътка въздух" е срещу тях. За сведение в ГПК има възможност да се обжалва продажбата на жилище. Това ,което плямпа е лъжа. Истината е, че Българските съдии и съдия- изпълнители не спазват Директиви и Регламенти на ЕС и от съда в Люксембург им дърпат ушите с многобройни дела за отнемане на жилищата на гражданите по незаконен начин.ЗАПОМНЕТЕ: ТОВА ГО ПРАВЯТ В СЪЮЗ С ПРОДАЖНИТЕ СЪДИИ И ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ КАТО Е ВКЛЮЧЕНА И СТОЛИЧНА ОБЩИНА В ДАЛАВЕРАТА.НАЙ- ВЕЧЕ ТЕ "РАБОТЯТ" В СИНХРОН ЗАЕДНО СЪС СЪДИИ ,ЗА ДА вИ ОСЪДЯТ И СЛЕД ТОВА СЪС СЪДИЯ- ИЗПЪЛНИТЕЛИ. Защо не искат изцяло да променят ГПК? 1. Да премахнат тези Заповедни производства? Оставят ги нали?Защото ОБСЛУЖВАТ Т.Н ДЪРЖАВНИ МОНОПОЛИ И ОБЩИНСКИ. 2. Защо не промениха Закона за енергетиката и частта "Топлоснабдяване"? 3. Защо в чл.125 от "Топлоснабдяване оставиха топлоносителят да е"водна пара", когато не е? Защото не си плащат те ,институциите и държавни и общински фирми собствените разходи и ние ги плащаме? 4. Защо в ГПК не премахнаха това да обжалваме до по- горна инстанция, чрез съда и съдебния с-в срещу,чието решение обжалваме?Защо този с-в ще извършва всички административни действия, а по- горния съд нищо не върши ,освен да потвърждава решение? Има още много неща ,които ПРЕСТЪПНИТЕ НОМЕНКЛАТУРЧИЦИ КАТО ТАЗИ НИКАКВИЦА НЕ ИСКАТ ДА СВЪРШАТ.

Тъпако, спомни каква я свършиха двамата й предшественици, тогава плещи глупости! На този си пост Мая Манолова е гордост за измъчения български народ.

Помним, да. Точно тогава майчето лобираше за мутрите и озаконяваше изродщината, която сега "бори".

Отстъпила е от 10 годишната абсолютна давност. Това не е добре!

Ако на теб ти дължат пари, друга песен ще запееш.

и на теб като ти краднат от сметката без да дължиш, ще спреш да пееш

Браво Майче, пиша ти 6 за тези 6 неща, но.................моля те виж какво може да направиш по въпросът с ало измамите, защото много възрастни хорица си дават парите, разбирай живота..на едни деца, който не знаят цената на един български лев. Предлагам за начало, ама бързо трябва да се въведе, от банката да питат теглещият пари човек, дали е пенсионер, и ако е да се обадят на 1 или 2 негови близки роднини, като се уведомят за неговите банкови операции, и чак след това да му отпуснат сумата, така ще се каже стоп на милиони левове годишно , изтекли в посока ...на никъде!

Ти добре ли си?!? Ако човекът не е под запрещение е в пълното си право да се разпорежда с парите си. Не е работа на омбудсмана да се бърка в работата на МВР и прокоратурата. Те трябва да се справят с проблема!

Предлагам на Дир да ти искат свидетелство от психиатрията преди да ти публикуват простотиите.

Тази лае от няколко години като омбутсман и нищо, ама абсолютно нищо не е постигнала. Няма такъв ''въздух под налягане'' като нея?! Или може би Корнела Нинова е същата латерна.

Браво на госпожа Манолова, най-сетне някой да има смелостта да отстоява правата на несправедливо осъдените!

Това не е вярно. Отпадна възможността физическо лице да бъде съдено от така наречените арбитражни частни съдилища, които на практика бяха частни фирми, които решаваха, че си виновен без съд и присъда. Това си е сериозен успех.

Благодарение изключително на М. Манолова на изхода от Пловдив за Марково бе изградено ново кръстовище със светофари - при това в невероятно кратък за България срок. Преди това там ставаха по 5-6 тежки катастрофи годишно. Само това да беше направила заслужава уважение!

Мая Манолова ГРОМИ несправедливите закони, писани от Мая Манолова.. Мила родна КЪРТИнка..

ех костинброд

Наистина си много куха ЛЕЙКЕ!!!

Милка? Проверете кой закони са дело на Манолова. Ще паднете от.. кравата Милка!

да беше дал някой конкретен пример, а не да пишеш глупости за спорта..