Войната на нановишките ловци с вълците продължава

Войната на нановишките ловци с вълците продължава и през този сезон. С убитите в събота два вълка броят на повалените хищници за последните пет години стигна 15

Обратно в новината

Коментари - Войната на нановишките ловци с вълците продължава | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хвала на убийците! Да са им сладки свинята-бонус и коча-награда... "Вървете и убивайте" (ИД)!

Мълииии, какъв вой във форума! И защо? В случая става дума за редовен отстрел, не за бракониерство. Еати тръшкането еати чудото.

Ма що да не си рева, бе, пиле ? Ти кво си се разревал, че аз си рева - да не би и ти да си смел и горд ловец ? Най-обичам таквиз да дресирам.

Извратеняци гнусни - какво ви правят животинките та ги избивате? да се изпозастреляте един друг в най скоро време. Някой извратен дебил като вас да изпозастреля децата ви - изверги!!! да изпукате дано - като всеки убиец дето се нарича "ловджия"

Като чета мюмюнските им имена,явно тоеа е ДеПеСарска дружинка.Жалко,че отлюспиха най екзактния си член Лютивия Местан имаше го на фото как беше натъркалял 3-4 60 кг. вълка.Апропо,какво стана с тоя козел?В коя кошара блее?

Ква е тая тъпа статия,бе?Ужас

Я елате, бе шабани ! Елате да се побоксираме - не може смо лов, требе и спорт ! Елате, да поспортуваме малко, да се усетим и аз ловец !

Рядко тъпа статия. Некви екземпляри се правили на мъже и решили да си увековечат простотиите в разказ-възхвала. Псоле седнали и се наквасили като прасета

Убийци, които убиват за удоволствие - това са едни излишни хора.

Ква е тая тъпотия бе?!?!? Очерк за резаните карабини?!?!?

Очаквах подпис под статията - Емилян Станев

Ловците са изроди и подчовеци.

Пълна отврат ...

Човек, като прочете статията и се чуди. Това в България ли е? Или пък не.

Дир-а, с това ли намерихте да занимавате аудиторията си? Че и "красива" снимка сте сложили. Все повече западате...

Имах един познат ловец много жесток Като умираше в адски мъки казваше че всички животни които е избил са дошли за него да го вземат

Ловците не са хора(човеци) животинското в тях е 90 % те са мръсници

Героите на "творбата": Юксел Садък Шабан Аптула Шуаиб Салиф Танер Идрис Тунджай Исмаил Само от "нановишките" се разбира че става дума за нещо в България... Нановица, около Кърджали. Ясно.

Че защо се чудиш - "Нов живот" е турско издание Yeni Hayat се казва, а тук само са превели заглавието на български...

като избият вълците, кои ще бъдат санитарите на гората. Вълците и лисиците убиват всички болни животни в гората, за да се запази вида. Сигурно има методи за опазване на стадата, пушките никога не са решение, а човешката намеса в дивата природа винаги е носила само вреди.

Руснаците са виновни. Също Бойко и Тръмп.

В България има по-малко от 200 вълка и над 200000 глави добитък. Задайте си въпроса кое е по-ценно за бъдещите поколения. Има програми, които възстановяват изядените животни на стопаните безплатно, само и само да не слагат отрова за хищниците. Обаче за ловците вълка си е вреден дивеч. Стига вече варварство.

Правилно. Я, като не се избиват уличните кучета, какво е хубаво. Досега кучета ни яли, сега и вълци да започнат!

Абе то и много хора има за избиване ама ви търпим и храним все още.

В тоя форум много хора явно не стъпвали на село и не знаят как се гледат животни, какви са правилата и ограниченията при лов и как ловът допринася за развитието на популацията на диви животни и пази домашните.

Разясни на гражданите с какво убиването на хищници прочистващи от болни и сакати животни спомага за правилното развитие на стадата?

Инженерче

Е тук аз мога да ви отговоря. Като човек, който явно хал хабер си няма от лов, имате представата, че тия хора с пушките отиват само да се наядат, да се напият, да попукат малко с пушките и евентуално да ударят нещо. Също така разсъждавате, че вредния дивеч яде само болните и сакатите животни! Не, драги, яде толкова, колкото му трябва да се изхрани и да отгледа потомство! И ако "храната" му т.е. сърни, зайци, че и елени и всякакви други е малко, може и той да си замине накрая. Същото е и в България - има една прослойка, която са вълците и си имат нас - дивеча. Но разградиха двора и сега дивеча може да ходи където си ще и да не е в техния параметър. И сега скимтят на умряло, че не могат да профитират от дивеча. Надявам се, че съм бил ясен. А вие ако си искате повече вълци и лисици си ги гледайте в къщи! В Германия, където съм, няма нито ЕДНА дива мечка!!! Не са си заминали от естествена смърт, вярвайте. Сега стана голяма патаклама, че от Полша влезли три вълка и тръшнали две овце и една крава. И сега принуждават ветеринарите да се надпреварват да казват как щели да опитап първо да приспат животните - дрън дрън ярини. Та, и те нямат толкова колкото ние. Хайде със здраве. Опитах се и долу да обясня какво е истински ловец, но за лицемери като вас това е неразбираемо. И следващият път, като си хапнете саламче или риба си спомнете какво сте писали и помислете от къде е дошла, защото не е от въздуха!

Алоо ДИР..каква е тая статия, нормални ли сте изобщо??? Публикували пияндурските разкази на някакви уроди-резаци и варварщините им ,че и снимки на убитите животни сложили.Е*ти и простотията и малоумието

авторката Калина Петрова както е започнала новината, очакваш отнякъде да се появят на коне Индже войвода и Кара Кольо, следвани от мътния порой на кърджалиите. Ама нещо не и се е получило. Явно не от всеки журналист става Йордан Йовков...

Машалла на авджиите!

Положителното в цялата история е, че модерните хора не се въодушевиха никак от жалкия ви пасквил с мераци за художественост.

Никога не съм можел да разбера, как някой убива за удоволствие, как може да изпитва наслада от това? Извратено е и издава комплексарщина. С бойно оръжие срещу животните... Като са толкова курназ и искат адреналин, ми да вземат по един нож и да тръгнат - срещу глигани и вълци. Ама не - те с оптика, с бойно оръжие, от далече... "Гордият ловец" Юксел Садък е за съд - защото извършва лов в нарушение на Закона за лова Чл. 56 В статията пише "Изстрелът от бойната му карабина..." БОЙНА не ЛОВНА карабина. Той няма право да извършва лов с такова оръжие, дори и да има законно разрешително за него.

В случая под въпрос е точно грамотността на журналистката, която едва ли прави разлика между бойна и ловна карабина. Ама карай де, така си по-настървен и оригинален.

Калина, какво е това, разкази от старо време от Родопите ли?

защо убивате тези красиви животни?!? Лова е не нормално занимание в 21 век! Само психари и пияндури се занимават с това!

Някаква анадолска ловджийска хроника ли, що ли???

да можеха вълците да вземат по един Калашник, пък да видите тогава една война...

Да се закрие тази гнусна организация с още по гнусните й ловци. Че се и хвалят, че убиват и раняват живи същества! Уроди! Да пукнете дано!

Приятелю, както писах и преди - да си ловец е призвание. Убиването на дивеч е свързано с прехрана и контролиране на популацията на вредния дивеч. Ловеца е длъжен да помогне на дивеча да преживее зимата. Тук не говорим за безразборно обстрелване на дивеч за задоволяване на някакви садистични желания. Имаше насокоро подобен случай в Попово, но май бяха намесени хора, които не трябва да се бутат и за това го потулиха. Ето за такива говорих и по-надолу - пускат ги в едно поле 500 хектара и бой с гумени куршуми докато осъзнаят грешката си.

Интересно дивеча как преживявяше зимата милиони години преди появата на ловците.

Съобщено от нещо с поетичното име "Нов Живот".

Йени хаят, ли?

Война е когато 2 страни се борат и всяка има поне малък шанс. Това си е чист разстрел.

Война, а? Какви смели биткаджии! А вълците имат ли пушки? Ловът трябва да бъде забранен със закон

И риболова, не забравяй...

Колко трябва да чакаме докато Министерство на здравеопазването не катогоризира ловците като психично-болни.

Калинка ... ?+"/:?=:=???... край на дописката.

Какви са тези турци, башибозуци, еничари, арнаути или анадолци?

Отлично слагане на ЕС и БХК. В България малцинствата се занимават с удоволствия, резервирани преди за големците. Мнозинството е унищожено, не можеш да чуеш един българин. Освен ако не е убил някого в чужбина. Или е просто емигрант. Нормален българин ? В България ? Няма да има репортаж за него !

Интересно ми е какво са направили българо-мохамеданите с глигана? Надали са го остававили за адет на Аллах. Из нашите райони мюсюлманите си ядат свинско без проблем. Каквото и да е - да са живи и здрави истинските ловци. Защото ловджийството не е само самоволен разстрел на дивеч, а и подпомагане на природата. Бракониерството е друга бира - такива заслужава да ги пуснат в някой стопански двор петстотин хектара и да гърмят по тях с гумени куршуми а при близка среща с английска сол!

Най-жестоките животни на земята са хората!

Варварщина. Особено снимките на убитите животни.

Къде се е случило това? В Турция?

аз се питам същото ?!?

Вие може да си питате още дълго. А замисляте ли се защо е така?