”Ислямска държава” загуби окончателно бастиона си Ракка

Подкрепяните от САЩ въоръжени отряди на Сирийските демократични сили са завзели окончателно ключовия град Ракка от "Ислямска държава" (ИД).

Обратно в новината

Коментари - ”Ислямска държава” загуби окончателно бастиона си Ракка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

джихадости и канибали си бяха на и спонсорство от америка и сие, хане.....

Пази боже да не те освободи коалицията ....

коалицията за втори път тази седмица освободи Рака. следващата седмица ще я освободи още един път ....

Рака е изравнена със земята. Какво са превзели не знам

Що не кажеш нещо и за Алепо или там е само една корекция на ландшафта.

много са ми интересни разни малоумници, които заставят на страна различ от сирийското законно правителство и русия? вие джихадисти ли сте ?канибализЪма ли ви харесва ? да живее сирия и русия ....и както натаняху каза :" асад спечели войната, може всички да се наредят на опашка да го поздравят.....слава на небесата сирия прескочи това чудо "демократизъма" тип ирак и либия....ванга сигурно е вождала, че : " демократизъма у сирия ке падне"

Бе все ще отидат някъде, но ти къде ще се скриеш? И Зелена карта няма вече за БГ измекярите.

Бо Бо

Поредният брейн уашинг нюз! Жалко, но факт!

На опълченците от Рака са предложение веднага зелени карти за героизма им срещу агресора Асад и Русия.

Тия дето ядеха сърцата на войници от сирийската армия ли? Дир.Бг пуснете някоя снимчица с кадри от похпването на сурово сърце от тези освободители.

Въпроса е защо ги допуснаха? Ракка премина в ИДИЛ с помощта на "умерените" от Свободната сирийска армия...

Малко факти:ежедневно от стъпването на руснаците в Сирия руските военно космически сили извършват Ежедневно между 70 и 120 самолетни удара по Исис.Цялата останала коалиция оглавявана от сащ извършват между 2 и 5 такива.

Да, да, знаем, Русия победи още преди 1-2 години. Затова се изтеглиха, нали?

Браво на Америка флагмана на свободата дарила свобода на поробените народи от комунизма. НЕКА КВИЧЕНЕТО ЗАПОЧНЕ СЕГА

Ама чрез доверените БКП-ДС кадри (специално в България). Тоест движещата сила се състои от хора на стария режим.

да им пляскаме на краварите че за 5 години превзели стадион и то миниран-само не разбрах как точно е станало превземането наи вероятно са им казали да слагат другите дрехи на арабелите та сега преоблякал се илия и пак в тия

Значи , да ги чакаме скоро да кацнат на нашата "ограда" гримирани като "бежанци".

Прочистване на минно поле ,строени джихадисти в една линия ...смело крачат напред ...!

Путю какво прави в Сирия.

Ами отишъл е да види майката ти има ли нужда от него

Останаха им бастионите в Малмьо, Мьоленбек и Пазарджик.

За пореден път американците показаха на глупавите руснаци как се воюва в гражданска война!Руската ормия и на касапина Асад армията трябваше за сринат Алепу до основи и до избиат хиляди цивилни джкатж го превзамат!

Пише се Алепо а не Алепу!Осведомен селяк прост!

Според други източници, терористите в Ракка им е било подсигурено безпроблемно напускане от САЩ и компания. Дори са взели със себе си около 400 мирни души за жив щит...

Дирбг. такива като вас твърдха, че в Алепо живеят 250 000 жители. Но забравяха, че в западен Алепо живеят 90% от 1,5-1,6 милионното население на града. ДА видим докога светът ще продължава да подкрепя джихадисти и да ги представя като умерени.

Каквито и да ги дрънкат американците, никой не им вярва вече!

Ама поне си свършиха работата. Докато руснаците миризливо ще си тръгнат без да стана ясно какво реално правиха там през цялото време.

СДС са завзели окончателно ключовия град Ракка от "Ислямска държава" (ИД)!? П.С.Фентъзи-биография. ....

Сега предалите се джихадисти, американците ще ги изпратят към Европа като скрити клетки готови за действие!

d4

а уж противопехотните мини бяха тотално забранени... кой знае колко стотици хиляди са пръснати из района..

Всъщност - истината е съвсем друга. След като ИДИЛ владее вече по-малко от 10% от Сирия ; След като вече ЦЕЛИЯТ СВЯТ вижда как Сирийската правителствена армия начело с Башар Ал Асад подкрепян от Руската авиация ПЕЧЕЛЯТ войната ; на нещастните Хамериканци набутани в ъгъла не им остана нищо друго освен ПАК да пуснат старата плоча с пропагандата ! Само , че тя вече втръсна на всички ... Войната е към края си и победителят Е ЯСЕН : Слава России ! Слава победителям !!!

Руснаци се бият с руснаци на чужда територия. За кого ще е славата?

ИДИОТ!!!!!

Тъжен ден за западната демокрация :-(

Та казвате бойците от ид се предават/СЛИВАТ/ВЛИВАТ отново в сирийските демократични сили,а?!

Тия от колко време го превземат този град, при това подкрепяни от САЩ?!

Ако си умен ще се скриеш в дупката си и няма да издаваш звуци през ануса си.

В пустиня тигър не вирее! Там е за змии, гущери, скорпиони и паяци! Ако са повярвали на янките, че ще станат тигър, са се прекарали много! А иначе американски тигри в района - колкото щеш - Афганистан, Ирак, Либия.... Подкарали са и Сирия! Направо цял прайд.

Някой иска ли да се обзаложи след колко време умерените демократи ще надминат събратята си от ИД по звества?

Да речем, че това е добра новина . Надали, обаче, конфликтите в региона ще приключат. Също така, няма нужда да си "мерите разрушенията", нито жертвите- войната е най-ужасното и тъжно нещо, което може да се случи на човечеството. Да се запитаме ли:"Кое кара хората да водят войни?". Възможните отговори са много и все верни, но има една причина, която мнозина ще пропуснат-невежеството. Човеците знаят как да живеят, хората-не. Съответно, от памтивека върви една борба за "себедоказване" в превъзходството над другия ,в която падат много жертви, а доказателствата за превъзходство така и не се постигат. И защо хората се опитваме да се "надскочим" привидно, когато на всеки е ясно, кой кого превъзхожда?! Пътят към усъвършенстването не минава през агресията, твърди древното мъдро познание.Той не минава и през безсилието, нито през нечистотата, нито през лакомията. Цел и същност на усъвършенстването, на щастието и мира е благородството. Имаме ли го?

Всички сили, които се подкрепят от задокеанските покровители са "демократични","умни", "честни", "добри" и "интелигентни"! Само не знам дали не са като нашите, защото на нашите "демократичното" им стигна само да оглозгат, продадат и предадат държавата ни и да започнат геноцида над българите!

Щерев урода, ти е праснал минуса

Това не променя казаното! А дали ще е Щерев или Щеревица - ралика няма! И той е от "демократичните". Лошото при него е, че е като медузите - без мозък! Но това не пречи и на неговата еволюция.

Абе добре ама: "Споразумение за свободно пррминаване за ИДИЛ в Рака - САЩ отричат да са замесени - Видео доказва, че лъжат" е заглавие на пъбликация в Муун аф Алабама от 14 октомври т.г. ("Free Passage Deal For ISIS In Raqqa - U.S. Denies Involvement - Video Proves It Lies", October 14, 2017, Moon of Alabama), така че някой тук лъже и който може да мисли и не иска да е будала, да прочете публикацията, да изгледа видеото, да прочете и др. публикации по въпроса и да прецени сам!

ИД (събирателен образ на световният тероризъм) играят ролята на овчарските кучета на вавилонската блудница (духовният аспект на папството), които трябва да вкарат света под дейстеиовт на страха и несигурността в лоното на папският икуменизъм - обединението на основните световни религии под шапката на папството в единна луциферианска езотерическа религия, подпечатана с белегът на авторитет на звярът - неделният закон, който е в противоречие с четвърта вечна Божия заповед. И в същото време да внушават в световното общество, че религиозното разделение води до екстремизъм, тероризъм, несигурност и осуетяване на мира, за да могат по-късно да обвиняват тези които пазят Божиите заповеди и вярата в Исуса Христа и проповядват спасителното Божие слово, което не прави компромис с Божията единствена истина за ектремисти, терористи и смутители на вавилонският ред. Църквата получила своята сила и власт от змеят (Сатана), е в сърцето на Европа, а не в близкият изток, и се готви да прави същото каквото е правила в тъмното средновековие. Но за го осъществи успешно, трябва да притежава мнозинството духовно, за да наложи своята престъпна воля чрез консенсус. Затова възпитава това мноизнство чрез своят социален инженеринг в плътски страсти, за да го употреби за своите користни и гибелни цели.

Тази бутилчица представлява цел за корекция на снайперския огън на далечно разстояние. Някой се е изнесъл преди да си довърши "настройките".

Лекичко в един коментар споменаха, че са позволили на джихадистите да се "евакуират" заедно със семействата си. :-) Найс а. :-)

Робините дали са им дали да си вземат?

Просто са предислоцирали терористите! Радиоточка Дир.бг е за коментари, но не и за новини....

Американски журналист Майкл Бом в руско предаване Време покажет по телевизия заяви,че американци освободили 90% от сирийска територия. Водещите там независимо от острия си език и психологическа издръжливост само, че където не са изпаднали в щок, когато пред очите им така нагло (може би нарочно издевателски?) преобръщат наопаки реалност без да усещат някакво неудобство. Типично за американци. Не търпят, ако някой посяга на тяхната изключителност. И лъжат в името на това. Американски журналист Майкл Бом в руско предаване Време покажет по телевизия заяви,че американци освободили 90% от сирийска територия. Водещите там независимо от острия си език и психологическа издръжливост само, че където не са изпаднали в щок, когато пред очите им така нагло (може би нарочно издевателски?) преобръщат наопаки реалност без да усещат някакво неудобство. Типично за американци. Не търпят, ако някой посяга на тяхната изключителност. И лъжат в името на това.

господи да они все выдающие идиоты во главе с Псаки а етот Бом самы самы амеровский идиот в Русия Даже не смешно а жалко Он для врач а не для передач

Превзели са дедовия...само са им дали други униформи, краварска му работа..

Аве ей Що нямаше клима и маанета в автобусите с които ни превозихте от Ракка в Дейиззор бе Аа другия път ако не е в лукс ни са местя без кинти в джоба, курва,и лукс транспорт

Добре че са САЩ да се борят с терористите(в ИД има хиииииляди руснаци)

Докато кюрдите "освобождаваха" Ракка - населена изцяло с араби, които приемат кюрдите като окупатори, ама това е отделен въпрос... та от както тече този процес, сирийската армия е освободила от ИДИЛ над 30 хиляди кв. км. теретория (само за тези 4 месеца), като междувремно свали обсадата на Деир-Ей-Зор...

Ракка е сринат със земята, така че вече е нямало къде да се крият терористите и са се предали. :))

Между другото само да вметна... От около март месец тази година, ИДИЛ изнесе цялото си висше ръководство от Ракка и го премести в Ал-Маядин -град на около 60 км. на юг от Дейр-ей-Зор, който между другото от 2-3 дена е под контрола на сирийската армия.. освободиха го за около ... седмица.... В момента се счита че столицата на ИДИЛ е Абу-Камал -град на границата между Сирия и Ирак.

Бастионът на ИД се казва Европейски съюз. Повечето са вече тук. Останалите скоро идват, а европейците ще ги посрещнат с отворени обятия и ще им дадат статут на бежанци.

ам ся откъде джихадитата ще папкат сърчица и дробчета като ся са биз бизе с т,н,,,, опозиция,,,Явно ще започнат да глозгат от телата на правителствените войски под зоркия поглед на чичо Сам Дано им отпусне солчица зер да ръфаш сурова човешка плът неовкусена е малко кофти Въобще тия джихадита са кучи синове но за сметка на това са американските кучи синове и Америка няма да ги изостави когато отново ги огъзят Я коридорче я спасителна мисийка плюс оръжийце ,се нещо ще придумат заради едната любов към отрочето си ИДИЛ

ши ги раним със свинско

Върху руините на Ракка :)

Битката за превземането на сочения за столица на халифата на Ислямска държава сирийски град Рака е коствала живота на 3 250 души. Над една трета от тях са били цивилни граждани. По данни на Сирийската обсерватория за човешки права най-малко 1 130 цивилни са убити в четиримесечната битка за Ракка, която започна през месец юни. Десетки други все още са в неизвестност, уточнява Фокус.