”Екофокуси” ще ни спестявали по 500 евро на година

Предприетите досега мерки от ЕС за енергийно етикетиране и екопроектиране може да спестят на потребителите на продукти общо 100 млрд. евро годишно до 2020 г.

Обратно в новината

Коментари - ”Екофокуси” ще ни спестявали по 500 евро на година | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

енерго ефективните уреди са винаги по скъпи разликата не си заслуява да се плаща в повечето от случаите,да не говорим и че гонеики тези икономии качеството в уредите тотално е занижено това да гледат господата щото аман от уреди еднодневки

Бравос! Един нов регламент значи и ЕС успешно промени закона за запазване на енергията, а наш'те пенсии ще подобрят собствения си рекорд и вместо с по 100, ще заживеят с по 50 евро на месец.

Простотии.Пак изправят криви краставици.Като сменим етикетите със същите ама с други букви и ще постигнем невероятен икономически ефект.

Поредните глупости! Все едно като домакинствата намялят консумацията си на ток или започната да карат коли на батерии нещо ще се промени. Основния ползвач на електроенергия и изкопаеми горива е индустрията. Много са ми смешни зелените колоездачи или купувачите на автомобили с порбег 100 км, които ръчкат в ел.мрежата за да върви. А бе хора, основния трафик на суровини се осъществява от дизелови автомобили (камиони) и това няма да се промени скоро, нито производството ще спре. За това дали хладилника ти харчи 0,001 вата на час по-малко или не е абсолютно без значение.

К'ви 500 евро бе, братче? Та аз за една година да се убия не мога да направя такава сметка за ток! Средната ми сметка е около 30 лева месечно. Какво ще спестя от тях???

Преди години сменихме всички електроуреди - Мраз, Перла ала бала с най-новите енергийни. Сметката за ток не мръдна. Но раната в хладилника започна да се разваля по-бързо. Пералнята пере почти без вода и прахта не може да се разпени и други екстри...

Да можехте да върнете старите уреди, щяхте веднага да разберете разликата ;))

Колкото и да спестяваме онези винаги измислят причина да увеличат цената на тока. :-) Преноси, мреноси, зелени, пембени енергии ни излязоха златни.

Твърде пресилено... 500 евра ми е сметката за 5 месеца. С избор на висок клас най-много 30-40 евра на година да спестя,

Енергийно ефективните уреди са по-скъпи, както и хибридните коли. Еврозелките отново мислят схеми, подходящи за хора с доходи над средните и домашни помошници, които имат време да пускат слабата прахусмукачка за по-дълго време.

Това нещо яко мяза на санирането и двойния стандарт в храните.Зависи кой и за кого ще го прави :)

е нищо не разбрах. Как може някой да изрече топлкова думи , без да каже нищо? дали е журналиста или министъра - фани единия, удари другия. То сега такива и стават министри

FuckTheEU

Виж сега да поясня: Еврофокусът ще го правят нашите български еврофокусници. Много прост и много ефективен фокус - сменят ти етикета на уреда и абракадабра - от клас С става на клас А+++. Магия! Евромагия! Този еврофокус гарантирано ще ти спести поне 500 евро годишно, провери ако не вярваш. Като бонус - чисто случайно ще донесе на еврофокусниците няколко милиона или дори милиарда печалба. Да живее Европа! Да живеят еврофокусите и еврофокусниците! УРА!

Циркаджии!

Ще спестяват, докато избухне след някоя година "Еко" гейт и се окаже че стикерите за еко-стандартите се лепят на принципа, който си плати повече.....

приложете ,,ромският,, опит...!!!

"ще ни спестявали " ???!!! Каква форма на български език е това? Какво време и какво наклонение? Минало бешало в бъдещето? Български език - та дрънка! главно ку хавата глава на написалия го.

На мен ми прилича на "бъдеще евентуално"

Това е богатството на Българския език!!! Всичко можем да кажем, всичко можем да направим, само не и това, което трябва :):):)

Това е пълна глупост - измислица и лъжа!

Високоефективните уреди са пълна измишльотина ли..? Не знам как ви ги ражда тези неща главата, но определено не е от "ефективните". Но, естествено, вие си запазвате правото да използвате уреди клас G и да се наслаждавате на сметката за тока.

На колко време трябва да сменям /купувам, заменям/ старите? Само питам...

Ползвам един уред G клас - Мерцедес, много си е добре! :)

Икономията е майка на мизерията ...

Мдаа...то само с фокуси стават тея работи :-)