Цачева иска промени, за да нямат прокурори власт над съдии

Министърът на правосъдието Цецка Цачева предлага редакция в съдебния закон след становище на Венецианската комисия за корупционните престъпления.

Обратно в новината

Коментари - Цачева иска промени, за да нямат прокурори власт над съдии | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

При всеки един такъв гаф, всички магистрати трябва да са на улицата и докато не си извоюват правата, никакво спиране. Ама те се крият и само пускат минуси по форумите на инакомислещите. Страхливци.

Тези прависти в народното събрание как са си взели изпитите. Не видяха ли, че приемат ЗСВ и НПК с някакви абсурдни членове.А на всичко отгоре и Президента ги прие, неговите правни съветници. Гола вода.

Държавното обвинение- прокуратурата, няма място в съдебната власт, в изпълнителната.Съдебна власт са единствено и само съдиите!А, до измененията на закона-те си го приеха!

Цецке, нали беше приключила съдебната реформа?!? Приключила преди да е започнала, но все пак приключила. :-)

Цачева - юрист? Цачева - президент? Цачева - министър? Цачева - председател НС? Алоуу, тъпи гербери, имате ли вързака с безмозъчните си глави? Неможещи, некомпетентни и некадърни, но крадливи и верни партията-майка кадри са окупирали цялата държава. Няма как да отлепим от дъното дори следващите 50 години с тези назначения и с тези глупаци, окупирали властта.

Алооооооооооо............. Къде спахте като го приемахте този закон??? Или сега от чужбина ви казаха, че сте приели нещо абсурдно. Как съдия ще е подчинен и зависим от прокурор?? Това е пълна глупост.

За какво се е загрижила за съдиите не мие ясно.Всички до един си правят каквото искат,пренебрегвайки конституция и всички норми свързани с работата им.Съдии с 3 или 4 провинения за бавене на дела продължават да изпълняват задълженията си дори когато достигнат 10 провинения за бавене на дела. Да не говорим че пускат всеки закоравял престъпник със смешни наказания,а всеки убиец на пътя или иначе с глоба?!И в този аспект прокурорите не се различават от съдиите.

Без да съм правист ми беше ясно, че това дава неограничена власт на прокуратурата. Това е едно доказателство , че ограничаването на незовисимостта на националното правителство и задължението му ад спазва някакви норми е ДОБРЕ. Ако приемем , че националистите са прави и българското правителство трябва да е АБСОЛЮТНО независимо щяхме да говорим за промяна на закона НА КУКУВО ЛЯТО.

Съдиите да почерпят Цецка Цачева!

Интересно кой беше председател на НС при което се е ковал този закон, който днес от чужбина казват, че е нефела ? Абе, Цецке що така бе ? Цялата правосъдна система е нефелна и пропита от корупция.

Пепи, нали това се прави - Закон антикорупция и Бюро за противодействие на корупцията. Досега съществуващият орган бе Специализирано звено Антикорупция към СГП което преследаше политиците, но не и магистратите. ДАНС имаха такива правомощия но им ги отнеха и не ги възстановиха.

Защо ли не ми се вярва, че със създаването на нов орган ще се пречупи гръбнака на корупцията ?