38% от руснаците едва се изхранват

Заради ниските си заплати и монополните цени хората в Русия харчат все повече за храна, пише "Независимая газета".

Обратно в новината

Коментари - 38% от руснаците едва се изхранват | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

олигарсите без изклuчение са от руската дума (парламентът), като поне 10 % вече купиха и острови. наж-скъпата яхта в света е купена от руснак пак....русия е сред наj-богатите страни в европа и света, а че парите не стигат до народа - това е от времето на другаря сталин....работи се: ''за мире, за родину, за сталину'' (това изклuчва себе си).

Олигарсите на Пичин си живеят живота , докато мужиците живеят на Боярщник и патриотични новини...

По- важното е че КримНаш, ТръмпНаш и бащицата им се снима по цици...

Да притежават 1/6 от Земното кълбо и да нямаш какво да ядеш!

да пишете такива глупости!Сибир е най-големия на света естествен резервоар на корени и дървесна кора!Кеф ти корени, кеф ти кора!?Вариш, хапваш, замезваш и т.н.!Не виждам, какъв е тука проблема!?

Така и с магазините за одеколон. Пийваш, замезваш с корените... Проблемът е, че не са за свободно ползване. На Путин са. А в Сибир никой не води статистика кой е бил учтиво угощаван с Боярищник след като нелегално е брал корени.

смесена с одеколон става за нов вид алкохолна напитка.

Странна е логиката на мурзилко-питеците (поне няма сянка на национален нихилизъм, както правят руско-съветските мекерета) - хем грозни, хем нахални. че са зле, зле са, но за тях това не е важно - важното е че4 са по-добре от времената на ВСВ. Особено ако се сравнява с 900 дневната блокада на Ленинград са направи върха. Но това нее единствения ужасяващ глад в Русия. След като американците спират хранителните достсвки през 1946 настъпва нов глад сред победителите. Още по-ужасен. Придружен с колкото масов и също толкова свиреп канибализъм. Но всичко това е засекретено. Гладът продължава чак до 1948. В сравнение с тогава сега е цвете. И въпреки всичко.... руснаците бягат от тази толкова "широка родна страна", където толкова "свободно диша човек". Където им видят очите, само да не са в Русия. Просто да не повярваш колко са тъпи. А може би не са толкова тъпи, а? Може би това, което с епише не е точно така, а? И родните червено-кратунковци повтарят като папагали мантрите на Кремъл. Които всъщност са пълна лъжа.

А дали ще кажеш колко милиона американци са избити през Втората световна и колко процента от територията и е прегазена и колко процента от икономиката и селското стопанство е било разсипано?

смесена с одеколон става за нов вид алкохолна напитка.

Това няма връзка -напротив! 30 милиона избити - съответно толкова по-малко гърла за хранене!

А защо не коментирате в България колко процента от дохода ни струва изхранването? Или това е секретно :)

Нии в Москва, едвам издържаме. Купили 3 апартамента на море Бургас и адин на Банска. Сейчас очен тежеко.

а задни части-как?

И още по-зле ще става. Скоро ватната алкохолизирана Раша ще банкрутира. Днес е годишнина от тъпата им революция. А вече трябва да правят нова и да изритат и обесят плешивото ботоксово некадърно чучело от кремъл.

"Канибализмът също не е бил рядкост по времето на близо 900-дневната блокада" И СЕГА ПРИ РЕЖИМА ПУТИН Е ТАКА:Бабата-канибал(68-годишната Тамара Самсонова от Санкт Петербург е заподозряна в убийството на най-малко 19 души в рамките на две десетилетия.) показа как е отрязала и сварила главата на последната си жертва....Pycĸи ĸaнибaл yбивaл xopa и изяждaл чepния им дpoб B гpaд Бeлинcĸи, Πeнзeнcĸи peгиoн в Pycия, пoлициятa apecтyвa cepиeн yбиeц, ĸoйтo ce зaнимaвaл c ĸaнибaлизъм. Ha мъжa ce пpипиcвaт нaй-мaлĸo шecт yбийcтвa, мaĸap зa тeзи yбийcтвa ceгa в зaтвopa e дpyг чoвeĸ, a мaниaĸът пoпaднaл в pъцeтe нa пpaвocъдиeтo във вpъзĸa c paзcлeдвaнe нa дpyг cлyчaй. Зa cepийнитe yбийcтвa e apecтyвaн 24-гoдишният Aлeĸcaндъp Бичĸoв. B ĸъщaтa мy cлeдoвaтeлитe нaмepи днeвниĸ, в ĸoйтo зaпoдoзpeният e oпиcвaл в пoдpoбнocти пpecтъплeниятa. Ceгa Бичĸoв oбвинeн зa шecт yбийcтвa, извъpшeни oт 2009 г. дo 2011 г. Жepтвитe мoжe дa ce oĸaжaт мнoгo пoвeчe, тъй ĸaтo пpeз тoзи пepиoд в гpaдa ca изчeзнaлo дocтa пoвeчe xopa.В друг регион на Русия е задържан още един заподозрян в канибализъм, посочва Агенция Франс прес. Следственият комитет съобщи, че в далекоизточния град Владивосток е арестуван 35-годишен мъж, признал, че е убил свой приятел и заедно с друг ял от месото му. Заподозреният признал, че на 21 март е убил своята 41-годишна жертва след употреба на силен алкохол. После заедно със свой приятел "ял от останките" на покойния.

Бррр... Щерев ти нали днес обядва? Малко ме притесняваш.

Традициите са нещото което прави държавите велики - Англичаните с мореплаването, Китай с културата и философията, САЩ поради кратка история с Декларацията за независимост, а ето, че и Русия има с какво да се похвали - оползотворяване на тленните останки! Страната е толкова велика, че една пета от суровините на света не са достатъчни да изхранят гениалното и население (все пак мозъкът на човек е основният потребител на кръв и ресурси) та е необходимо да се върнат към старите традиции - канибализъм.

88% от булгарпитеците едвам се изхранват и 58% от амеро мелезите:)

Е, да...Но прявят най-евтините ракети и най-здравите танкове

Мурзилажът го няма никакъв, да не е на инструктаж при прецедента.

Хахаха хахаха хахаха е къде е мурзилажа.. България - номер едно по бедност в Европа stat - A + 11:49 17 октомври 2017 По света / Автор Иво Некитов / обновено преди 20 минути Виж 1 снимка България - лидер по бедност в ЕС. На снимката: клошар събира картон в София. България - лидер по бедност в ЕС. На снимката: клошар събира картон в София. Сн.: Shutterstock По данни на Евростат нашата страна е на първо място в Евросъюза по риск от бедност и социално изключване през миналата 2016 година. Въпреки че докладът е озаглавен "Downward trend in the share of persons at risk of poverty or social exclusion in the EU", т.е. в него се извежда на преден план тенденцията за намаляване на процента на бедност в Европейския съюз, там се подчертава, че все още над 115 милиона граждани на Европа са под чертата на бедността и са застрашени от социално изключване. Точното число е 117.5 милиона души, което е почти една четвърт от населението на Евросъюза - 24 процента. Под чертата на бедност попадат 24.4 от жителите на Естония, в Латвия процентите са близо 28, а в Естония - над 30. В Гърция бедни са 35,6 процента, в Румъния почти 39, а "първенец" е България с 40,4 на сто под прага на бедността и с риск от социално изключване. Рискът се преценява спрямо жизненото равнище на съответната страна и включва семейство от 4 човека, с две деца под 14 години. По данните на Евростат 10 892 евро е прагът на бедност годишно в Естония, 8019 е в Латвия и малко на 7000 евро - в Литва. В Гърция прагът на бедност е 9450 евро, в Румъния 13 714 евро, а в България 7765 български лева. На другия полюс са Чехия, която има най-малко граждани в риск: 13.3 процента, Финландия с малко на 16 на сто и Дания и Холандия съответно 16.7 и 16.8 процента.

Тъпунгер, а защо хиляди ватенки пенсионери идват да живеят в България, защото им е по-евтино ?

Обикновеният руснак е два пъти по-беден от обикновения българин, въпреки че той е най-беден в ЕС.

Много точно! МРЗ в Русия 114 евро, в България 235 евро! Да не говорим, че руснака чака държавата да му подари жилище, щото е беден като църковна мишка, докото всеки българин притежава по 2, а някои по 5 и по 6! Цифрите се установяват от правителството, всеки може да ги провери!

А 2 мил.пенсионери с 100€ пенсия?????Българи!

Putkin трупа милиарди, народът мизерства. Нещастна Русия.

Putkin е готин, евала, трупа милиарди, а баламите, които му се радват и благотворят, да духат таратора!

Проблема на руснаците не е с недояждането, а с недопиването! Скъпата водка направо разорява населението, затова масово се минава на Лосион за вани, Стекломой, и Антифриз! Те засега са сравнително евтини, ама след като изберат отново Путин, ще поскъпнат и дупе да им е яко на братушките! Ще трябва да им помагаме, да пращаме хумнитарни конвои с Антифриз!

Хората гладуват, а върхушката троши пари за оръжия и потискане на други народи. Блазе ни,че се откъснахме от тях и сега като част от прогресивното човечество бодро крачим към светлото бъдеще следвайки светлината на евроатлантическите ценности явяващи се нашето основно достояние.

Добре, че са евроатлантическите ценности, та гладни няма да останем. Те ще ни нахранят и стоплят.

Ми добре сме, щом братушките се задоволяват с половината! Я си виж шкембето бе, безсрамник!

По данни на Евростат нашата страна е на първо място в Евросъюза по риск от бедност и социално изключване през миналата 2016 година. Въпреки че докладът е озаглавен "Downward trend in the share of persons at risk of poverty or social exclusion in the EU", т.е. в него се извежда на преден план тенденцията за намаляване на процента на бедност в Европейския съюз, там се подчертава, че все още над 115 милиона граждани на Европа са под чертата на бедността и са застрашени от социално изключване. Точното число е 117.5 милиона души, което е почти една четвърт от населението на Евросъюза - 24 процента. Под чертата на бедност попадат 24.4 от жителите на Естония, в Латвия процентите са близо 28, а в Естония - над 30. В Гърция бедни са 35,6 процента, в Румъния почти 39, а "първенец" е България с 40,4 на сто под прага на бедността и с риск от социално изключване.

и сме в пъти по-добре от руснаците.. представи си там, какво е!

Созе созе през крив макарон си по добре от руснаците. О да по въшки ,хемороиди и простотия нямаш равен в света изобщо

"38% от руснаците едва се изхранват" А в България, 58%! Найс А!

глупости... 98 - не си прочел правилно позивната от Кремъл.

Ако сравним МРЗ в Русия - 114 Евро с тая в България - 235 евро, май не е така! Или За да се наяде българина му трябва двойно повече плюскане от руснака!

В Русия, със 114€ можеш да купиш повече бензин, нафта, ток, парно и др. отколкото в България с 235€. За храната да не говорим. Обикновения българин трудно може да си позволи даже родното черноморие през лятото! За това пък е пълно с руски летовници! Или според вас това са руски буржоа и олигарси!

Айде да оставим "изостаналата" Русия и да погледнем родният ЕС. 118 млн. души в ЕС заплашени от бедност Георги Брандийски - 17 октомври 2017, 09:40 През 2016 г. 117,5 милиона души или 23,4 на сто от населението на ЕС са били заплашени от бедност или социално изключване, отчете Евростат. Това означава, че тези хора са били засегнати поне от един от следващите три заплахи: риск от бедност дори и след получените социални помощи (парична бедност), живот в тежки материални ограничения или живот в домакинства, чиито членове в мнозинството си са безработни, обяснява Евростат.

Бедност по руски е когато не можеш да си позволиш "Лосион за вани"! Бедност по европейски е когато не можеш да си платиш престоя в изтрезвителя "Он инклюзив"!

Защо непрестанно в дир.бг пишете за мизерия в РФ. По-добре напишете за мизерия в БГ. Тука повече от 70% мизеруват. Живеят под екзистенс минимум. И няма какво да съчувствате на руснаците. Съчувствайте на себе си, че живеем в такава скръб. И независимо сме обзети от маодържавнечиски шовинизъм.

Я стига с тези опашати лъжи за Русия. Защо не отразите,колко милиони хора гладуват в България,колко умират в чудовищна мизерия.Колко не могат да се лекуват и да си купят лекарства.....

Не се учудвайте! С наближаването на президентските избори в РФ догодина атаките срещу Путин само ще се засилват...

Преди няколко месеца с автомобил отидох до Байкал. Видях много неща, но никъде не видях гладни или обезверени хора, напротив всички бяха според мен доста щастливи а и продължават да ни смята за братя.

Една не сложна задачка. След като руснаците са почнали да харчат през 2017 година 32,7% спрямо 2016 година малко над 28%. Какъв процент от доходите дава за храна българина през 2017 година, след като през 2016 година едно домакинство е изхарчило средно 3432 лева, без пиенето и цигарите при среден доход 9203 лева? Сметам, сметам и се ми се получава малко над 37 процента. Немам коментар.

Защо без пиенето и цигарите бе? А този среден доход откъде си го извадил, а? Сметките ти са мнооого криви, ахмако! кои ли ще ти повярва? Та пенсионерите са с годишен доход 2400 лв. Тези с мнимална заплата (те са над 60% от работещите) са с нетен доход под 4000 лв.

Има една служба НСИ, официално и черно на бело, има си раздели приходи на домакинство, разходи на домакинство и други такива. Едно клик и си вътре.

Напълно им съчувствам на русначетата и им пожелавам спокоен, свободен и щастлив живот. На нас-също.

Добре де вече толкова години ги чакат да умрат от глад, пък те не щат? Даже си позволяват и зърно да изнасят?

В говедарника 40 милиона са на програма Медиикеър за изхранване, 32 милиона са без здравни осигуровки, ама никой не пише за това. Щото зависи кой плаща.

И аз не харесвам руснаците но тази статия е егати глупостта! Хора тази държава е най-големия производител на пшеница! Това си е чист пример за анти-новина! Погледнете от кой вестник го препечатват - от про американския "Независимая газета"!

Кво ме интересуват руснаците? Що не пишете колко от българите едвам се изхранват? Колко мизерстват с пенсиите си? колко едвам връзват от заплата до заплата? Колко българи, а? Ама видите ли, някой друг живеел зле. Не ми пука.Защото това е хитър ход хората да не мислят колко зле са те, а да им се отвлича вниманието. Иначе ще излязат на улиците. Демагогия.

Нещастието на другите не ме прави щастлив. Последна дупка на кавала сме!

поръчкова пропаганда. Почне ли някой да се репчи на сороз- и го изкарват гладен.

Да владееш 1/6 от земната суша и 1/3 от световните природни ресурси, а да не можеш толкова века да изградиш икономика и благосъстояние. Това си е диагноза. Никой не им е виновен, не ги съжалявайте. Само оръжие дрънкат, зъбят се на целия свят и само се оглеждат към съседите, за да ги завземат. За справка - Карелия, Крим, остров Сахалин, Източна Украйна, Абхазия.

Какво сте се озряли в Русия? Вижте го нашия "елит"! Половината са в къщи със септични ями. Една трета си изливат фекалните води в канавките на улиците до къщите им. А процентът гладуващи в България е същият, като в западналата Русия. Това не Ви ли притеснява повече, от състоянието на руснаците?

Не те зная в кое село живуркаш селски но това ,че ти си беден и живееш като скот говори за умствените ти способности....другите живеят комфортно,всеки си има кола и се ходи в чужбина при всяка възможност а вие си храчете другаре,че това направи партията от вас-СЪСТЕЗАТЕЛИ ПО ДЪЛГО ХРАЧЕНЕ, че иначе чеп за зеле не ставате

Поради лични причини - родена 45 година - ми се наложи да живея и в СССР и в РУСИЯ. В СССР нямаше проблеми с храната, образованието и медицината. В Русия, след избухването на демокрацията, се появиха. Както и в целия свят. Както и в България.

Ако само няколко човека владеят 1/6 от земната суша и 1/3 от ресурсите единственото, което ще правят е да се въоръжат до зъби и да убивт всеки, който им оспори правото да владеят. В Европа борбата да се отнеме властта на шепата хора и да се разпредели по-равномерно се е водила столетия.

при положение, че под 40% от населението на русията ползва WC-та с течаща вода, дори ми се струва малък процента на мизерстващите мужици и тьотки.

Значи, една държава, която, според повечето евролиберали, е бензиноколонка и зависи изцяло от благоволението на стоковите борси, е в същото положение, като една държава, която от ДЕСЕТ ГОДИНИ е член на най-силната и стабилна икономика в света - ЕС.

Вестникът публикувал материала беше собственост на Березовски, сега е на Ремчук. Самият Ремчук принадлежи идейно към антируската опозиция. Членува в СПС, партия държана на западна хранилка. Статията не е сензация, във вестника редовно се печатат антируски материали с подтекст: "Путин е виновен!" Медията е силно ангажирана в идеологическата борба на запада срещу руснаците. След като знаеш поръчителя на статията, понататъшен коментар се обезсмисля.

Приятелю, не е проблем статията и къде е поместена, а дали написаното е вярно или не, защото е факт, че животът в дълбоката провинция на Русия, разбирай всичко по-далеч от 500 км от Москва и не представляващо град с поне половин милион население, е доста занемарено и оставено на самотек. Защото аз лично съм виждал бели руснаци да живеят в коптори като нашите цигани, доста жалка картина... Ако не вярваш на мен, то спомни си въпросите към Путин в годишното му "интервю" от народа - имаше въпроси за ниските заплати в провинцията, за лошите условия на живот на конкретни хора, дори мисля че той лично се разпореди да се намери по-добър дом на семейство с деца... Ами такива ми ти неща, по руски сделани, той и Бойко от него черпи вдъхновение и се разпорежда по същия руски тертип...

Никой не отрича, че в РФ има доста проблеми (Всъщност къде ли ги няма в днешно време?). Има проблеми и заради санкциите, все пак срещу РФ западът води необявена война... Но да се опитваш да припишеш всички проблеми на руското общество, които до голяма степен са резултат от 10 гоишния тотален разпад преди появата на Путин на самият Путин, е меко казано нечистоплътното, ето къде е манипулацията, ето къде е тайната мисъл и идея вложена в тази статия! не си ли съгласен?????

Разбрах най-накрая! От глад руснаците построиха кораби, подводници и ракетни комплекси за стотици милиарди и сега ще ни превземат, за да се наядат с нашите качествени и евтини храни.

Да бяха наши иди дойди, а те вносни, пълни с ГМО.Да не са луди.

ми то от тези съоръжения не остана за храна. Затова и канибализмът се завръща в тайгата, а вече шампоан хед енд шоудърс си е лукс.. муай бояршиник и те така!

Kакви 38 % бе ? срещу 100 $ до довечера ще напиша статия и ще ги изкарам че 98 % от руснаците гладуват . P.S.- и разбира се ще се нарека независим експерт .

Нищо, че са го писали руснаци, щом не е спуснато от товариш Путин из Кремль, ето не верно!!!

по важното е че е писано от независими руснаци които получават независими $$$$ от независими източници и така всички са независими ......

Писано е от украинци, но няма занчение, нали и те са руснаци.

Страшно смешни са ми русофилчетата как са наскачали. Статията била лъжлива, американците, соросоидите, отвъдния свят и не знам си кой бил платил за написването й. Ха ха ха! Ако трябва да бъдем честни в Русия положението хич не е розово, там се живее добре в големите градове (както у нас) по малки градчета и селца си е мизерийка (както у нас). Хората изобщо не разполагат с много пари (както у нас), има ена прослойка много богати (както у нас), които в Русия, просто защото е голяма държава, изглеждат много, всъщност процентно сигурно са както при нас. Нищо в Русия не е по-различно от в България, дори управлението ни си е от Русия. Само се пишем в Европа и пр., винаги сме били троянския кон на Русия, винаги, затова и едно време, когато бай Тошо ни е предлагал (два пъти) да станем руска република са ни отказвали, удобни сме им така, иначе отдавна да са ни анексирали, за щастие на русофилите - националнипредатели.

Ти ми кажи къде, в Париж ли се живее добре, щото дават само централната тачс и тази за туристи. Мини през едни квартали в Брюксел, дето не е хубаво да замръкваш. хаха само в Русия било лошо, хахахаха

Ха ха ха, нещо не ти се е отдало. Никъде не писах, че само в Русия не се живее добре, напротив, даже сравних България с Русия. В момента и в Европа не е много свят, заради мигрантите, но там поне средностатистическия човек с прилична работа, живее прилично и не се чуди как ще си плати сметките и ще отиде на почивка, нещо, което за много българи, а явно и за много руснаци е недостижимо, макар и с доро образование и с добра (принципно) работа. Затова и толкова много руснаци и българи живеят в гадния прогнил капиталистически свят, включително и в Париж. Пишете си ха ха ха, моето хахаха е доста по подплатено от вашето.

Чухте ли? Поевтиняването на петрола предизвиква поскъпване на храните. Нека излезем на улицата и кажем едно голямо НЕ! на евтиния петрол. Нека братският руски народ усети, че приятел в нужда се познава.

Путин нали миналата година разпореди икономиката да отбележи ръст. Що така сега, какво става?

Kou са тия развити страни, където даваш 30% от доходите си за храна?! И в Германия, и във Франция, а и в не малко други страни храните са по-евтини, отколкото в България, така че може да си представите колко струва месечното изхранване на човек. Ако се храниш нормално с продукти от магазина, трудно ще изядеш повече от 150-200€ на месец, освен ако не смяташ целенасочено да се угояваш. Това е далеч под 10% от средния доход.

Пазарувайки от Алди, на промоция- сигурно, но това пак не са 10% от1000 евро, които получаваш, чисто.

България и русия се водят развити страни. Колкото и да има хора, на които не им се иска. 30% вероятно е някаква размита граница, над която стойностите повече принадлежат към третия свят. А ако за хена даваш 10 или 20%, то пак страната се води развита.

Внушава се посланието: "Путин е виновен! Не гласувайте за него на изборите през 2018г....."

А той има ли право да е още един мандат президент? Руснаците дали не почнаха да се усещат , че има логика едни човек да не е повече от два мандата на власт. Всички обяснявате какви успехи имал Путин - ами имаше през първите два мандата. Позабогатяха руснаците, почнаха да живеят по-добре. И като не се махна и отново им е....б м.....та.

Колкото Меркел има право отново да е канцлер на Германия, толкова и Путин има право. Това е вътрешнодържавен проблем, който не е в компетенцията на републиканци, демократи, консерватори, либерали, социалдемократи, християндемократи, да България, ДСБ, БСП или ГЕРБ.

В РФ президентският пост може да се заема най-много 2 последователни мандата от по шест години. Путин завърши първият си мандат и сега има право на втори.

Много ми е интересно как тези написали статията ще ми обяснят следните цифри: 1/3 от руснаците са пътували в чужбина на почивка Само в България над 350 000 имат второ жилище за лятната отпуска Автомобилния парк в Русия е на средно ниво с Европа И как така за 2016г само за китайски телефони които са 1/3 от пазара за похарчили на 1 милиард долара Как така само за 2016г. са продадени над 5,5 телевизора (това е всяко десето семейство) за над 2 милиарда долара и т.н. Голям глад трябва да е!!! А и да не забравяме че цените на основните храни са по- евтини от колкото в България!!!

ако не вярваш на руската статистика...

Николовв

Именно данните са ми от руската статистика!!!

Николоффф,съветвам те да отидеш в Поморие за да видиш как се разпродават руските жилища на безценица,няма да цитирам цифри,че ще настане блъсканица.....явно вече са се запътили към френската Ривиера:)))))))

Николовв

Ако 700- 800 евро на квадрат за теб е безценица???? Май забрави че преди няколко години беше стигнало до 250- 300 евро на квадрат????

Изсипваш данни, които ако директно не ги сравниш с друга държава, и не отчетеш броя на населението не значат нищо. За пример - всички колеги (8 на брой) в работата ми са ходили на почивка, като 6 от тях в чужбина. С приятелите ми е същото. Така, че според твоите данни за почивка в чужбина поне спрямо хората от моето обкръжение руснаците са доста по-назад...

Николовв

Данните са ми от статистиката, а не от хора които познавам, защото тогава тя щеше да бъде 100%!!! А и са на основа това което лично съм виждал и то не само в големите градове!!!

Николовввв,4иполовина милиона/колкото руснаци са ходили през 2016 на почивка в чужбина/не са 1/3 а 1/30 от населението на Русия.

За Русия и Китай - добре,може да е вярно,но може и да не е вярно.Но колко харчи средно българинът за храна?Как се изхранва средното българско семейство?Разбира се говорим само за храна,не включваме отоплението!

Ех,соросоидчета,не пропуснахте да цъкнете "-"!Ние сме цъфнали и вързали,нали?

3евзек

Ние соросоидчетата виждаме каква е разликата между нашата държава, Русия и соросоидните западни държави. Между първите две от изброените има маргинална разлика, затова се стремим към третата категория.

А в България ,страна членка на ЕС ...как е

По-добре, товарищ, по-добре. Ако не ни крадяха толкова много джуджето Путлер и слугите му БСП и ДПС щяхме да сме още по-добре.

Всеки българин като не му изнася заплатат при местния феодал има правото да поработи малко в Западна Европа. И много хора го правят. Така, че българския селянин е много, ама много по-добре от руския такъв, защото има много повече ВЪЗМОЖНОСТИ. Това е и причината българските феодали да дават много пари за медии, които да ни убеждават, че в ЕС е много лошо.

По-леко ти става, като знаеш,че има и по-гладни и миезерни от теб. В случая руските прошляци действат успокоително и карат бедния българин да се чувства направо заможен,сравнен с тях .

Россия е богата страна. Е, вярно че богатството е само в ръцете на кликата еврейски олигарси в Кремъл, но какво да се прави - живот... Пък и къде е проблемът? На руснака пари за ядене не му трябват, важното е да има лосион за вана за пиене. А малкото трезвеници могат да станат канибали и готово, въпросът се решава от само себе си. :)