Евродепутат: 100 г. българите в Албания са били под натиск

Признаването на българското малцинство в Албания е исторически пробив и възстановяване на една историческа несправедливост към етническите българи в Албания.

Обратно в новината

Коментари - Евродепутат: 100 г. българите в Албания са били под натиск | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ще сваля шапка на нашите дипломати ако успеят да накарат македонския парламент да признае съществуването на българско МНОЗИНСТВО в Македония, че и да го гласува.Щом албанците го признаха какво пречи правителството в Македония което се крепи също от албанци да го признае?

а какви признати малцинства има по нашата територия?

такива , каквито сте ги надробили турците на Балканите - такива малцинства има. Вие сте съсипали тази част от Европа и още измъчвате България

> Имам предвид Титовия комунистически режим>..........КЪФ, ТИТОВСКИ РЕЖИМ В АЛБАНИЯ БЕ БАЙНО??????? ЧЕ СА БЪЛГАРИ Е ЯСНО И СЕ ЗНАЕ, АМА ДА СИ НЕГРАМОТЕН И САМО ЗА ДА НАПИШЕШ ПОРЕДНАТА ПОРЦИЯ ЛОШОТИЯ ЗА КОМУНИЗМА, ДА БЪРКАШ АЛБАНИЯ С ЮГОСЛАВИЯ............................ ХАААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА

Чети повече ,Албания е била под егидата на Тито ...,но тогава си бил бебе ..!

ХААААААААААААААААААААААААААААААААААААА ЕНВЕР ХОДЖА Е БИЛ........ /ПОД ЕГИДАТА/ НА ТИТО ХАААААААААААААААААА

Политици и управници постоянно подлагат народа под натиск , 45 + 27г. Има ли държавност в България , има ли и държава ?

...ЗАЩОТО ИМАШЕ ПАРТИЯ !!!! Ако не знаеш, нейната идеология е ,че държавата трябва да отмре !

С каква вяра са тези българи?

Сега България трябва да удари едно мощно рамо на тези хора и НИКОГА повече комунизъм ,тази идиотска и извратеняшка идеология съсипа и унищожи хиляди съдби в годините и ни върна назад като преобърна живота на българите с главата надолу !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Дрън дрън ,що не публикувате какви права имат българите като малцинство.Папагалите и беквокалите безсъдаржателно повтарят едно и също ,но никой не показа закона.

Единствено отново буди недоумение реакцията на някои македонски партии. Стремежът да се търсят навсякъде македонци в околните държави е индикация за неосъзната националност и объркани представи за идентичност насадена им югославският асимилационен процес. Да се нарекат южни сърби щом толкова не им харесва да са българи. Опитите да "македонизират" българи обитаващи стотици години дадени територии е поредният етап от процеса на изграждане на национална идентичност чрез кражба.

Абе каква Югославия, какъв Тито какво македонизиране търсите в Албания. Асимилиране и глупости. Вие нормални ли сте, на чело с този лалугер? А българите в Гърция, кой ги асимилира? или там няма...или са македонци..."Виножито" - македонци или българи са...бай д уей това е нещо като ОМО Илинден само малко повече са на брой, защото вече не се плашат от националисти-фашисти и са по-защитени от Европата. За това, не им трябва на българските депутати в ЕС да се занимават с България, а удри удри по национализъм и Македония, че там и гласове се печелят. А всеки глас левче в джобчето. Поне се хранят горките от това, а Вие Мда само се пените.

ИМА ЕДНО МОМЧЕ, ПРОЧЕЛО "ВИНЕТУ" КОЕТО ЗА КРАТКО ВРЕМЕ НАПРАВИ ЗА БЪЛГАРИЯ ТОЛКОВА,КОЛКОТО ЧЕРВЕНИТЕ ИДИОТИ НЕ МОЖАХА ДА РАЗРУШАТ 70 ГОДИНИ !!!!

Мноо ПроС депутат, а не мое да свърши нещо, пример парици за България или шенгн или нешо убао да стори, а закачката с Македония подхваща. Ама арна закачка, работеща, отклоняваща и викат политицине. Е ама кога гледувам последните коментари ич не ми аресва, май вече народо разбра оти си го клатят. Късно ама разбра. Аман От патреоте за Македония и македонцкио вАпрос.

тоя пор ден през вивота си не е работил за друго, освен за себе си, нито пък за България

Истината е, че тези решения се взимат от съответната държава само в момент, когато иска да реализира свои собствени цели. Македонците взимат паспорти не защото обичат България, а за да пътуват из ЕС. Турците искат наши паспорти и за неродените си наследници, пак по същите подбуди. Балканските страни напоследък се активизираха заради желанието да влязат в ЕС, не защото са променили отношението си към нас. А политиците ни отчитат всичко това като свои епохални успехи!

българите в българия са под много по голям натиск драги либерални господинчовци

Важно е да се знае че това са били колонисти изпратени от тогавашните власти да заселват пределите на несъществуващата Велика България. Странното е че дори са зе запазили като бит и култура. Реципрочно погледнато притежанието на Южна Добруджа от Румъния до началото на 40-те години по линията Туртукай (Тутракан) - Кранево в момента кьорав румънец няма да намерите там ... Пример за българската етническа толерантност.

Ела да ти дам хаповете,че съвсем си се отклонил.

Я да видим съседите ни колко са били толерантни към нас през годините? Напоследък пътувам предимно към съседни държави и навсякъде виждам следи от тяхната толерантност - всичко, което внушава по някакъв начин, че там са живели българи, систематично се заличава. Така правят всички, без изключение. Само ние сме позволили у нас всеки да се чувства такъв, какъвто иска. И си имаме ДПС, каквото другаде няма.

За "романците" едва ли знаеш нещо, власите са полатинчени Българи, в чийто речник преобладават Български думи, както и "турците"/помаците - исламизирани Българи. Нема да е лошо поне да четете историческите факти, ако не можете да изпитате странността на съвременните реалности в тия земи, че да проумеете жестокостта на националния и социалния инженеринг.

Пак шибаните комунисти-предатели са ни прецакали в случая. Тея чиито внуци днес ни управляват и грабят

kirchevo

Прост народ ,слаба държава.

Много сте помогнали на българите в България,та на албанските българи ще помагате,хайде стига демагогия.Сетили сте се след 100 години,но знаем защо точно сега.Дреме им на българското общество в Албания за България.Вкарайте България в Шенген,пък тогава си отчитайте успехи.Докарахте страната ни до просешка тояга,по-бедна и болна от Албания

Да, ще цъфнем и ще вържем като влезем в Шенген Идиот. Ти разбираш ли за какво говориш, ла.на европейски?

От 100 г. българите в България са под натиск и никой не мрънка!

стига се хвалете с това, че вече пресолихте манджата! Тирана предприе тази стъпка на всички е ясно от какви користни подбуди, за да се добере по лесно до ЕС! А относно българското малцинство в Албания то фигурира в архивите още от времето на Скендербег и крал Ахмет Зогу Първи! Дори по време на диктатора Енвер Ходжа неговия статут е уточнен на срещата в Кричим през декември 1947 г.!

Дали от това, че някакви гнусни политици си чешат езиците и ни занимават с поредното си 'велико постижение' на българите в Албания ще им се подобри живота ...