Москва: Операцията в Сирия е на приключване

Операцията в Сирия върви към своя край и затова няколко въпроса за бъдещето развитие на страната изискват спешно решение.

Обратно в новината

Коментари - Москва: Операцията в Сирия е на приключване | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

когато някои забучи своето знаме на кремъла , ще му повярвам че е победил русия ! вече руско (макар и червено омразно ) видяхме на раихстага ... ха ха ха или не е истина а :))) ???

Господа, напомням три твърдения на същия този военен министър: 1. Руската авиация е извършила около 90 000 бомбени удара срещу Ислямска държава. 2. Руската авиация е унищожила над 8 000 командни пункта на Ислямска държава 3. Армията на Ислямска държава наброява между 35 000 и 50 000 бойци. От съпоставка на числата в трите твърдения на този пагонджия следва, че той неграмотно, лошо и вредно управлява руските военни действия. До тук се вижда само военна неграмотност, а безнравствеността следва. Със сегашното си изявление за скорошен край на военната операция пагонджията обявява, че Русия (ръководена от безнравствени политспекуланти като него), ще изостави във война и беда съюзника си Сирия.

а бе цървул ти воиник бил ли си бре ??? ти знаеш ли как се води бои с единици пръснати и скрити в градове и села ... ти даже и за трудовак не ставаш !

Да, ама след това краварите доят, а "братушките" духат!

Говорит Москва - Войната в Сирия приключи успешно, като в Афганистан! Стягайте куфарите за бягане от Русия!

Путин ща спретне нова война на тъпанарите от РФ

Говорит Москва - Войната в Сирия приключи успешно. Говорит Москва - Войната в Сирия ще приключи, ама ...- хахахахахх

ще...

Руския Империализъм защитава Сирийския Социализъм! Голями майтапчии са руснаците!

Майтап, майтап ама на голия гъз на евроатлантиците си е чисто еб....е,а?!

С кво, с 5-те сантиметра на Пути, дето го шкартира жена му, заради недееспособност! Няма даже да го усетиш!

Операцията е на приключване, парите свършиха, минималната заплата в Русия спадна до 114 Евро, минималната пенсия 114*0.35 = 40 Евро!

Както при нас,ама разликата е,че те не са дърпали такива заеми както ние.

Че кой ще им даде заеми, които няма с кво да се изплатят! Заеми се дават на платежоспособна държава, а не на такава, дето мижавата Южна Корея, с територия 170 пъти по-малка от Русия и без никакви природни богатства я изпреварва по БВП с 30% по-голям от Раша-параша!

Овчар, гледай си Уфсете.... Щото и не можеш да си помислиш да ходиш на почивка по такива места, каквито си позволяват "бедните" руснаци! Тази година се нагледах на стотици такива "бедняци" по южното ни черноморие....

Ти се впечатляваш от стотици, а не виждаш милионите, които дори нямат международен паспорт.

В Русия приятел средната пенсия е около 15000р., т.е. над 400лв. Друго там е интересно, хората се пенсионират по-рано, всички комунални разходи са по-евтини, транспортните разходи са ниски, бензинът е 1.15лв...какво си седнал тука да ревеш на чужди гробища?

Да бе, намери им постановлението за МРЗ - 7800 рубли, 114 Евро! Пенсиите там са 35% от заплатата! Официално! После сметни колко е 114 евро по 0.35 и ще получиш минималната пенсия! Наивник, никъде в света няма пенсия по-голяма от заплатата, която си получавал!

Браво на руснаците! Отлично свършена работа!

Тя привърши веднаж и миналата година? Пилците кога се брояха?

Гражданската война свърши тогава! Don`t you understand?!? Означава,че сирийците спряха да се дърлят един с друг!Сега остава да се унищожат чуждите наемници от целият свят!!!

Новината в случая не е кога ще свърши руската операция, а че Русия и Израел са направили поредната оперативка. Определено израелците не са ми любимци, но е факт, че имат голямо лоби в администрацията на САЩ и де-факто САЩ са проводник на техните интереси, но много малко се набляга на факта, че една трета от населението на Израел идва пряко от Русия и бившия СССР. Т.е. една трета от гражданите на тази страна са руснаци. И бих имал различно мнение за тях ако не беше ционизма и геноцида, който в момента извършват над населението на териториите, които са окупирали. Както и да е, друга тема. Освен явната подкрепа на САЩ, тази държава има и индиректната подкрепа на Русия. Достатъчно е човек да прочете за операция Орчард и ще му стане ясно. Това е и формулата им за съществуване в крайно враждебна среда. Рано или късно ще ядат боя по един или друг начин, но за момента се справят добре и колкото и да не ми харесват са достойни за уважение. Та, всеки да си мисли каквото иска, но хората са си сверили часовника и най-вероятно Либерман е получил списък с бъдещото въоръжение, което ще получат Сирия след като свърши войната, за да могат да си направят сметката как да противодействат при дадени инциденти. Отсреща са получили обещание Израел да не се месят много много, поне в близките месеци(нещо, което те, разбира се няма да спазят, но някак си всички са им свикнали). Колкото до ИДИЛ, Миндил и всички подобни организации, отдавна съм си казал мнението - в случая ЦРУ, създадоха една "егида" под която сложиха всичките радикални ислямисти. Пуснаха реклама, и един техен глашатай, който да събере колкото се може повече от тази паплач и ги изтрепаха като хлебарки заедно с Русия. Това е, нито повече, нито по-малко. Е, разбира се, като във всяка война водена от САЩ напоследък, натвориха страшно много смърт и разрушения сред цивилните, но в случая нито Русия, нито САЩ претърпяха съществени загуби във военно отношение. Тъпите сауди даваха пари за морално остаряло българско и американско въоръжение, а САЩ и Русия го унищожаваха от въздуха. ВПК работиха и всеки беше доволен с изключение на терорягите и цивилното население на региона. Най-големия губещ в дългосрочен план - Европа. Получи три милиона баласт, нежелаещи да работят. След 40 години ще са 10 милиона, пак нежелаещи да работят. След 100 години - 50 милиона паплач, която ще скача за социал. Асад ... него го е грижа държавата му да върви, а и при него тези хлебарки се развъждат със същата скорост, така, че бързо ще попълни редиците.

Ти като си продадеш къщата с двора, ще се бунтуваш ли, ако новия собственик не ти даде да купонясваш и да си правиш барбекюто в двора му?

Инженерче

Не знам точно какво имате в предвид, но ако визирате ционизма никой никому нищо не е продал, просто хората са се заселили, и не им са им харесали границите определени след втората световна война и са решили да си окупират малко територия. Следва геноцид над местното население, но не явен а бавен и систематичен, който продължава и до днес под загрижения поглед на ООН. За какво "купуване" става на въпрос? Все едно 5 милиона да се назоват Траки и да решат да си вземат България и да я правят Тракия. Ционизма е второто най-античовешко събитие през двадесети век след хитлеризма. Точка!

Много приказки, бе! Да беше казал поне едно умно нещо!

Инженерче

Като гледам с малко приказки не сте успели да кажете нещо смислено. Когато човек развива дадена теза има нужда и от доказателства. Кажете, с какво не съм прав, оборете ме. Но не ... Типично за хората, които нямат цел в живота - заявления "Те французите правят само кочини а не коли", "От руските тенекета нищо не става" и прочее критики тип панелен тип в средата на четиридесетте си години. А какво сте построили Вие, че да критикувате? Хайде моля!

Да идват на балканите

Шойгу яко се издъни! Без да иска обяви началото на края на Русия! Всички помни ко стана след като опарацията в Афганитан "завърши"!

извод!Нобелист!

поблагодарил шойгу на израелският министър!? благодарил ми е, вероятно за това: ввс израиля уничтожили пво С200 на изток от дамаск, постав рф перед фактом. това е от 16.10.2017г

Преди седмица, две евреите ликвидираха строящ се от Иран завод за химически оръжия само на 30 км. от позициите на "знаменитите" С-400 в базата Хмеймим! Братушките не успели да ги надуят навреме, а когато ги надули, самолетите вече са се били прибрали в базата си в Израел! Главния недостатък на С-400 бил, че много бавно се надували!

Не бе, земята била нещо крива и затова не било баш за С400. Те били само за права земя, примерно футболно игрище.

Ама прочети повече и в други медии и в израелските и ще разбереш, че не е точно така.

не е точно тъй! по инак е, само дето една цяла батарея С200 е дала фира!

Бе не е точно, ама евреите всеки ден бомбардира по нещо в Сирия, а С-400 не се ни чуван, ни се виждат! Що се отнася до израилските медии, сорри, не владея нито идиш, нито иврит! Повече вярвам на руските медии!

аи сега пък на привършване...нали беше приключила операцята преди време... че даже не един а два пъти вече. тия са големи шматки - уж завърши операцята преди време а сега е на привършване. иди че разбери. руска му работа. те и жените им така уж приключени а после биле на свършване... всичката им е такава на руските пияндета

Всичко,което се говори е добре обмислена тактика.Те затова и имат все най-добрите шахматисти.На теб и да ти обясняват..видно е,че ти нямаш нито грам тактически усет. Ами преди време,като обявиха изтегляне на армията си от Сирия,в Русия даваха по всички телевизии церемонията по тържественото посрещане на войниците,с официални лица,речи,почести и т.н. Джихадистите се зарадваха,имаше изявления от тяхна страна,че руснаците едва ли не са се наакали,благодаряха им,в европейските соросоидни вестници -че вероятно вече са свършили парите,никакъв политически лидер не можа да отговори адекватно,като дори говорителя на Белия дом,или Държавния секретар се учудиха,след указа на Путин да се приберат. Такааа! И след няколко дни,руските ВКС нанесоха най-големия си удар,избиха стотици джихадисти и като ги зачаткаха,направиха ги на пепел на много места.Защото те се разкриха,нали се знаеше,че русите са се изтеглили. Е,да,ама не -излиза,че те невидимо са изпратили още войска,а една малка част,която е била за техническо обслужване на техниката вече,са я върнали тържествено и за пред камерите ,а след това започна още по-голям бой по ислямистите...! Само да те попитам -като ти гледам акъла -а бе,ти шахмат играл ли си някога? Или пък нещо друго?

Гражданската война свърши тогава! Don`t you understand?!? Означава,че сирийците спряха да се дърлят един с друг!Сега остава да се унищожат чуждите наемници от целият свят!!!

Операцията в Сирия върви към своя край и ще завърши, както завърши в Афганистан, с разпадането на Русия! Много къса памет имат тоя чукотски шаман!

Голям офицер. Браво. Радев учи се. Ниво.

Офицер, който не е служил даже войник и няма даже елементарно военно образование, а баща му известе шаман! Със заклинания война се не печели!

на привършване обаче САЩ се настаниха в Сирия нахлтвайки.Това ли му викате приключвае едните заменяме с другите .Башар е президента и той каза:вън всички войски

Башар случайно ли подари сирийския нефт на Россия за следващте 50 години. И аз да съм сириец, и аз ще се бунтувам срещу това.

Президентът на Сирия Башар Асад официално покани руски компании да разработят находища и да добиват петрол и природен газ в страната, съобщава сайтът Руска пролет. Според сирийския президент, вече има и сключен договор за проучване и разработка на ново находище на природен газ в крайбрежния шелф. Била е отправена покана и за други руски компании от бранша да разработват находища в Сирия. Асад е бил категоричен, че само страни, помагащи му да води войната с Ислямска държава и опозицията ще получат дял от петролния и газов бизнес, като е дал за пример Русия и Иран. Той е бил категоричен, че и инфраструктурни проекти, както и тези в петролната и газова сфера няма да бъдат възлагани на западни компании.

в изолация. Правителството на Израел поддържа тесни отношения с Москва. Като знаем еврейското влияние върху политиката на САЩ това от една страна е много положително за предотвратяването на евентуални конфликти между САЩ и Русия.

Русия докладва за всичко на Израел, че да не стане някой сакътлък. Сиреч евреите да не вдигнат авиацията и да затрият руските самолети барабар с базите и персонала!!! Бъдете сигурни, че са в състояние да го направят, ще им отнеме до 2 часа!!!

и после колко часа още ще има държава Израел, м ?

Владимир Шеломов? Цял свят го знае, че е евреин. Заедно с Давид Мендель - сегашния Министър Председател на РФ.

Тази война, според официална Москва, трябваше да е свършила преди 2 години и 6 месеца!!! Фактите обаче показват, че скоро войната в Сирия няма да приключи. Пък относно Турция, след като получи още няколко икономически удара от запада, Турция ще се свие в ъгъла!!!

Троловете съжалявате че войната не е свършила по-рано? Ееехехе, извинявай...

Шило

Вярваш ли го? Турция не е получила никакви икономически удари. Преди дни, Меркел отново запя песента "Турция в ЕС". А и никой, нищо няма да предприеме срещу Султана по ред причини.

За сега разделянето на баницата Сирия се очертава така - северната част с петролните полета на кюрдите, средната на умерените терористи, западната и южната с пясъците на Асад. Израел си запазва правото да си прокара тръбопроводите, които поиска и е готов. Европа печели!

Шило

Да бе, турците ще оставят кюрдите...Вярваш ли го?

зад кюрдите са американци. англичани, франсета. Винаги има какво ново да се случи, особено днес при дразгите между Ердоган и Тръмп.

Гуго, ами тя войната я спечели коалицията Русия и Сирия. Тъй, че те ще чертаят картата.

на картата кой къде намира !

Генщабът на руската армия съобщи, че гражданската война в Сирия е прекратена. След създаването на зони за деескалиране на конфликта ситуацията кардинално се подобри, заяви ген. Сергей Рудской, началник на оперативното управление.

Глупости. Тя приключи още преди две години! И Путин раздаде медалите.

АналЛизаторе придържай се към основната си дейност и не се пъни да мислиш. Не е за теб.

Само две седмици след като Путин обяви края на операцията в Сирия, руското военно министерство поръча за изработка 10300 медала за участниците.

Шило

То, че ИД е бита карта е факт, въпросът е, какво ще става после. Турците са в Сирия за да "тормозят" кюрдите, Ал Кайда са в списъка на "умерената" опозиция, воюваща срещу ИД, остана другата терористична организация- ан Нусра. Проблемът не е само ИД. Да не говорим за терористите, коитож плъзнаха по света. Тази война скоро няма да приключи, само променя формата си и територията, на която се води.

Трябва главатарят Путин да падне и тогава тероризмът ще намалее трайно!

Пак ли. Като наистина свърш и войната всеки втори ден ще има парад по случай День освобождения.

Сирия, Крим, Грузия, Армения,Молдова колко още ще грабите бе?

Миналата година горе долу по това време обявиха войната за приключила успешно, днес, че същата е на приключване. А утре ?

Шило

А не върви ли успешно? ИД ядат бой както от правителствените войски, така и от кюрдите. Ето, Ракка падна. Аз се кефя на такива новини.

Така е, на приключване е. Хубавото е и че започнаха да се бият помежду си различните терористични групировки. Хубаво е, че и кюрдите им свиват сърмите. Просто коментирах предишни изявления !

А миналата година какво празнувахме? Или да има поводи за тостове?

Преди колко месеца падна Ракка и кой я събори? Тя и Палмира падна.... 2 пъти... що ли?

Ало, дирааа, като поднасяте такава нелицеприятна новина за всички соросоиди, краварски ибрици и еврогейско-герберунски подлоги, подгответе ги малко, че така ще получат я делириум тременс, я я нещо друго, Раша и Путя винаги са лоши, дори и тогава, когато за 1 година приключиха ИДИЛ, въпреки бездействието на краварската коалиция и помоща на краварите, оказвана на чалмите и шалварите...

ама те ни подготвят бе! от далече ни подготвят. това е поне шестият път когато побеждават окончателно в сирия, и изтеглят армията си, щото асад контролира държавата!

След като убиха надеждата на Сирийците за свобода и демокрация и напълниха съюзът с емигранти какво ще е следващото злодейство от страна на империята на злото

Коя бре, империя на злото,тук не става въпрос за САЩ?!

САЩ нямат пожизнени президенти. Другите са императори, водят войни и създават империи на злото.

Шоигу-гу,гу,гу,гу,гу.... .

Денгите ги няма и любовта я няма!

Нямаш денги ли? Ами хвани се да бачкаш нещо, и любовта ти ще дойде

"Дньом победь" и болшой парад на Краснам площади?А Безсмертний батальон/можна и полк/ погибшии руские солдати в Сирия,будеть?

а колко бойци от ислямска държава се прибраха по родните си места -временно разпуснати - на акъла ли ви е таз раута че са спящи клетки и са близо до нас в Босна и Херцеговина са бая Албания Косово та дори и тук в България има доста и минава ли ви през ум че ако чифутите задействат някакъв коварен план да подпалят и балканите отново всичко тук ще е егаси цирка

Кефеха ме ония Оранжевите нинджи от Ислямска държава дето обезглавяваха тържествено по един коленичил в пустинята и правиха клипчета егати драм състава скалъпен в някое Американско читалище

ае добре ве що българите сме толко прости само немога разбера?

Ако Русия не се бе намесила, сега в нета щеше да изтече нелегален запис с телефон как умерените джихадисти бесят Асад, осъден от някакъв Народен джихадистки съд. Сред руините на Дамаск. ИДИЛ щеше още повече да се е разпрострял, в новините щяха да преобладават сводки за нови превзети населени места. Европа щеше да е силно разтревожена, а САЩ щяха да се хвалят, как дрон е убил 149-тия пореден заместник шеф на ИДИЛ. И отново хвалебствия как "водената от САЩ международна коалиция" бомбардира някакви пясъци, много внимателно за да не нарани някой джихадист, случайно оказал се там.

НАТО ИЗБИВА ПО 60 000 НА ГОДИНА В БЪЛГАРИЯ И ВСЕКИ В ЕС СИ МЪЛЧИ ????

Що така лъжете бе не ли ви срам? малко / Руснаците в началото на тая Сирийска афера бяха мноогоо настрани, намесиха се когато видяха че Сащ Цру Израелците изтърват контрола над Ислямска държава която си е техен проект

ДА НЕ ТИ ПУКА :))) ... САКСКОБУРГОТИТЕ И ТЕХНИТЕ РАТАИ МУТРИТЕ ИЗБИХА 2 МИЛИОНА БЪЛГАРИ И ПРОГОНИХА 1 МИЛИОН :))

Две трети от мутрите бяха щатни и не щатни служители на народната милиция.

ТОДОР ЖИВКОВ Е НЕЗАКОНЕН СИН НА ФЕРДИНАНД ... И СЛУГИНКАТА В ДВОРЕЦА ВРАНЯ ЦИГАНКАТА МАРУСА .. ГУГЪЛ БЕ ЧОВЕК ... ЗАТОВА СЕ РАЗЛОЖИ ЦК ПРИ БАЙ ТОШО ... ЗАТОВА СИ И ДОЙДЕ КРАДЛИВИЯ МУ ПЛЕМЕНИК СИМО ОТ МАДРИД :))

Правозащитната организация "Хюман райтс уоч" призова Москва да разследва информация за смъртта на 59 цивилни при въздушни удари в Сирия, които според местни жители са нанесени от руски самолети, предаде ДПА. При един от въздушните удари срещу къща в контролиран от бунтовници анклав северно от град Хомс са загинали 46 души от едно семейство, включително 32 деца. Втори въздушен удар е поразил пекарна, отнемайки живота на 13 цивилни и бунтовнически командир.

Руснаците поне се бият и резултата е видим, а американците само имитират , че се бият.

През 2010 г. бизнесменът-филантроп Джордж Сорос обяви отпускането на 100 млн. Долара за следващото десетилетие в подкрепа на организацията. "Human Rights Watch" е една от най-ефективните организации, които подкрепям ", каза Сорос. Затова ли разледваме смъртта на 50 човека, а 150 000(минимум) изклани като агнета, изнасилени и продадени в робство от "умерената" опозиция въоръжена от нас не ги забелязваме?

Философи прдят по пантофи Истината е относителна, И за всеки миг въпросителна. Тя е сбор от " миговете " Недостижим за вековете Затуй не се абете И люто кълнете

Че кога е имало "операция срещу " ИД?....Те се биха срещу опозицията на Башар и убиваха цивилни.

че кога щерефффф не е бил циганин?? то името му е циганско!!;))

Понеже Мъдрец е казал, Че ТЯ е относителна И винаги под въпростелна, И Ленин туй преписал И от свое име казал... Но Донът не злоупотревяба, Чужда мисъл не присвоява

Познавачи-философи Пръцкат по пантофи, А истината и досега Е неизвестна величина

КАКВА Е БИЛА И ЩЕ БЪДЕ ЦЕЛТА НА ВСЯКА ЕДНА ВОЙНА ????? .... 1.ДА СЕ ИЗБИЕ ПРОТИВНИКА ... 2. ДА МУ СЕ ВЗЕМЕ ЗЕМЯТА ... ЕВРЕИТЕИ САУДИТИТЕ ГО ПРАВЯТ В СИРИЯ ... В БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ Е НАПРАВЕНО :)))

Руснаците тепърва ще започнат да берат горчиви плодове от Сирия.Мисля,че този на снимката няма реална представа за какво говори.

Руснаците щяха да приключат операцията за няколко месеца , ако американците не подкрепяха ИД.

Руските спецслужби са нащрек заради възможно завръщане на руснаци, които участват в терористичната организация Ислямска държава, съобщи ИТАР ТАСС. Вземаните мерки са свързани с активизирането на военните операция против ИДИЛ в Сирия, пояснява агенцията, която се позовава на анонимни източници от службите.Гражданите, за които има информация, че са участвали в ИДИЛ или други терористични организации, се фиксират още на границата. Онези, за които има достатъчно данни, веднага биват подведени под наказателна отговорност. А заподозрените по оперативна информация остават под наблюдението на Федералната служба за сигурност (ФСС), МВР и други служби. До 2500 руснаци може да са въвлечени в ИДИЛ според разузнавателни данни. Освен това около 3000 са граждани на страни от ОНД и, ако тръгнат да се връщат, много от тях ще минат пред Русия.

Шойгу е велик ! Пожъна десетки успехи ! Остана му да отиде в Сирия и да го гръмнат като герой !!

Всъщност, "Совите не са това което са"! Войната в Сирия навлиза в нова фаза, от гражданска прераства в междудържавна и арабско - кюрдска! Русия няма как да спечели войната, поне засега, освен ако успее да неутрализира Израел и Турция! Истината е ТВЪРДЕ жестока - НИКОЙ не желае КРАЙ на войната в СИРИЯ, нито Израел, нито САЩ и дори Русия. Тежко и горко на сирийският народ! ХАУ!

В Ирак в момента има сблъсъци между кюрди и иракската армия. Войната май наистина предстои.

Доколкото виждам от форума българският филиал на ИД негодува и иска шоуто да продължи.