Кметът на Барселона се обяви против едностранни актове

Кметът на Барселона призова сепаратистките лидери да се откажат от обявяването на независимост.

Обратно в новината

Коментари - Кметът на Барселона се обяви против едностранни актове | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А какво се изказа днес консул Стоичко по тоз въпрос? Напсува ли кмета на Барселона по консулски?

"Откакто започна кризата, Барселона отбеляза спад на притока на туристи и десетки предприятия преместиха офисите си извън Каталуния." Тая патка е толкова късогледа, колкото и нашите политици. Свободата е завинаги, а временния спад на туристи е ден до пладне.

Явно малко четеш, защото много фирми и две от най-големите банки преместиха централите си извън Барселона, нали си давате сметка какво значи една нова държава, как се разделя, помислете колко трудно се обедини Германия, това са телефонни връзки, електро, газови, изобщо май някои хора си мислят, че е като дай си ми куклите , вземи си парцалите. Като кмет на града , тя много добре знае какво се случва в него, за разлика от нас пишещите.

Големите компании нямат време да си чешат езици по форумите с празни приказки и фантазии , щото губят пари. Появили се нестабилност, бягат и то веднага , да не рискуват парите си и отиват на по-добро място. А изгубено доверие не се връща от ден до пладне , а след поне 10-20 години, много често никога или в друга епоха и се връща , ако се действа в тази посока, а тези тепърва почват неразбориите и хаосато , а това загубено време ще изкара други дистинации на преден план. Една стабилна Валенсия да не е по-лоша от Барселона.

А защо се напъвахте да правите референдум а чак сега ще обсъждате евентуалните икономически и политически последици.

Разделяй и владей.

Абе това каталунците не знаят точно какво искат, но го искат много !

какво да каже точно кастилката, тя няма нищо каталунско, как ще ги разбира, ама като са си я избрали да и сърбат попарата.

ДЕМОКРАЦИЯТА Е ФОРМА НА УПРАВЛЕНИЕ ПРИ КОЯТО ДЕМОСА - НАРОДА - ГЛАСУВА КВО ДА СЕ ПРАВИ ... В ОРИГИНАЛ САГЛАСУВАЛИ СВОБОДНИТЕ ГРАЖДАНИ НА АТИНА - БЕЗ ЖЕНИТЕ И РОБИТЕ :)) .. ОБАЧЕ НА КАТАЛУНЦИТЕ НИТО ИМ РАЗРЕШАВАТ ДА ГЛАСУВАТ , НИТО И ДАВАТ ДА ПРАВЯТ КАКВОТО СА ГО ГЛАСУВАЛИ ... Е ДОБРЕ ДЕ - ТОГАВА КАКВА Е ФОРМАТА НА УПРАВЛЕНИЕ В КАТАЛУНИЯ НАЛОЖЕНА ИМ ОТ МАДРИД ???:))

ИСПАНИЯ Е БИЛА РЕПУБЛИКА 1936 ГОДИНА - БИЛИ СА СВАЛИЛИ КРАЛЯ ... ОБАЧЕ ФАШИСТА ФРАНКО ПОЧВА ГРАЖДАНСКА ВОЙНА И Я СПЕЧЕЛВА. ОТ 1939-1975 ИСПАНИЯ Е АШИСТКА ДИКТАТУРА. А ХУАН КАРЛОС Е ОТГЛЕЖДАН ОТ ДИКТАТОРА В ДВОРЕЦА НА РАНКО. ... ЗА ДА НЕ СТАНЕ ОТНОВО РЕПУБЛИКА , ФРАНКО ИЗДИГА ЧРЕЗ СЛОЖНИ ПРЕГОВОРИ МЕЖДУ СОЦИАЛИСТИТЕ И ФАШИСТКИТЕ ПАРТИИ ( 60% ОТ ГЛАСОВЕТЕ) ХУАН КАРЛОС ЗА КРАЛ ... КОМУНИСТИТЕ, КОИТО СА НАЙ-ГОЛЯМАТА ПАРТИ ПО ТОВА ВРЕМЕ В ИСПАНИЯ (40%) СА ОТСТРЕЛЯНИ .... И НЯМА КАК ДА НЕ СИ СПОМНЯ КАК СИМО КРАДЛИВИ СЕ ВЪРНА ОТ МАДРИД В БЪЛГАРИЯ :))) ... ЕДНАКВИ СЦЕНАРИИ :)) ... ... А В ИСПАНИЯ СИМО КРАДЛИВИ И ХУАН КАРЛОС СА ХОДЕЛИ ЗАЕДНО НА БАЛОВЕТЕ ДАВАНИ ОТ ДИКТАТОРА - ФАШИСТ ФРАНКО :))

Отстрелването на комунистите му опрощава всички други грехове на Франко:)

ИНТЕРЕСНО ЩО ФРАНКО НЕ Е ИЗБИВАЛ ЕВРЕИТЕ ???

Кралят го връща Франко с марокански войници, а нашият управлява с ДПС, разлика почти няма. Хитлер също смята мюсюлманите за съюзници, ислямът бил единствената заслужаваща внимание религия. Нищо чудно - минаретата представляват меч, забит в земята, т.е. земята е завладяна, това правят в момента в Македония албанците, които бяха приети като бежанци.

Ти виждаш ли какви глупости пишеш? "Фашистките партии!" Знаеш ли що е то фашизъм? А знаеш ли, че ген. Франко е СПАСИЛ Испания от комунистите чрез т. нар. гражданска война. И накрая какво лошо има в една парламентарна монархия? Вместо някакъв вмирисан президент има цар или крал - човек със синя кръв, наследствен владетел, обучаван от самото си раждане на държавничество.

Като Симеон, на същото учат и внука Симеон-Хасан, пак мароканска връзка, като при Франко и испанския крал.

Фашистката хунта в Мадрид е започнала окупацията на Каталуния. Арестувани са видните борци за свобода на каталунския народ Jordi Cuixart и Jordi Sanchez.

АСАД ПРЕДЛОЖИ ПОДОБНО НЕЩО В СИРИЯ:)) ... ОБАЧЕ СПОНСОРИТЕ ОТ САЩ , САУДИТСКА АРАБИЯ И ИЗРАЕЛ РЕШИХА ДА Я "ДЕМОКРАТИЗИРАТ" .... В ЕГИПЕТ ДЕМОКРАТИЗАЦИЯТА НЕ СЕ ПОЛУЧИ ПОНЕЖЕ ЕГИПЕТСКАТА АРМИЯ БЕШЕ СИЛНА :))

На всички е ясно , че повечето каталунци не горят от желание и ентусиазъм да се цепят, два референдума със смешните за такъв важен въпрос около 40 процента участие и милионен митинг срещу отделянето , ясно го показаха. А конституцията , която сепаратистите нарушават е гласувана с над 70 процента участие от каталунците. Проблемът е , че има група политици , на които спекулацията с национализма и сепаратизма им е бизнес и подведоха част от населението, макар и малцинство в незаконна си авантюра. Оттук каквато и да стане вредата от авантюристите е налице , региона е вече нестабилен за бизнеса и той се оттегля , независимо ще се цепят ли, а населението разделено и противопоствено и на ръба на ескалиращ конфликт. Колко трябва да си тъп , себичен и безотговорен с игричките си да съсипеш толкова благоденстващ , подкрепян от бизнес и държава и граден с години регион .

Какво са ги подвели? Нали става дума за гласуване. Който не е бил съгласен с независимостта е можел да гласува против. Никой не ги е спирал, нито е гледал как са глаували. Да са отишли да гласуват "против" а сега да твърдят че са мнозинство е некориктно....

Област с 1.5 млн. жители хранели Испания!!!!???? Иколко души ще им трябват да имат армия, парламент, министерства, висша администрация, общинска администрация, минус деца, майки, старци, инвалиди ... -Е, КОЛКО ЩЕ РАБОТЯТ ЗА ПРОСПЕРИТЕТА НА ТАКАВА ДЪРЖАВА, че и да е конкуретноспособна????? ТИЯ ПРОСТАЦИ, НЕ ЧУВСТВАТЛИ, НЕ РАЗБРАХА ЛИ КАК ГИ НАВДИГАТ И ПАСАТ ЧУЖДИ СИЛИ С НЕЧИСТИ ИНТЕРЕСИ???????

Областа е с малко повече население от България /7,5 млн / Друг е въпроса че и едните и другите не искат да си признаят че бъркат в отношенията си

Абе кво хранят , тях ги хранят, всички крупни работодатели са испанци и чужденци. Най-много работни места създават испанските заводи СЕАТ , които станаха немски с близо 15 хиляди работни места . Големи каталунски работодатели и фирми просто няма. Всички големи фирми са там привлечени от испанските закони и стабилност, избрали са конкретно Барселона , защото са наистина хубав град, пристанище с добра инфраструктура , направена пак от испанците, могат да баче да се изберат спокйно , който и да е друг испански град и да я напуснат при дестабилизация. Местните популисти се превъзбуждат на тема , колко са яки, истината е , че сериозен и мощен техен бизнес почти липсва и са изцяло зависими от испанци и чужденци, не си дават сметка кво ще стане , а то става при нестабилност, бягствпто на парите вече тече.

Честито на каталунския народ , гласувал за независимост. Явно не знаят какво се казва в такъв момент в Бг- Битият бит , е....

По-скоро честити на мнозинството , които никва независимост не гласуваха и въобще не участваха в авантюрата незаконен референдум. Лошото е, че и те ще страдат от безумието на сепаратистите- парите вече напускат размирната провинция.

на чичо цицораната , ааа кметицата да я ....

Коментара не ми е извън темата-Моля!Фашистите по-цял свят трябва да бъдат ликвидирани-В МАДРИД първо.ИНДЕПЕНДИЕНТЕ!!!! Буквояда да се не Меси -КаталунИЯ или КаталунЯ или БарСелона и БарЦелона,щот не ги разбира .

Доля тех, кто думает, что худшие времена впереди, сегодня составляет 41%, а доля тех, кто полагает, что они остались позади 31%. По ощущениям 21% опрошенных, самые большие сложности мы переживаем именно сейчас, цитирует материалы исследования РИА Новости.

Уот да фак ар ю токинг абаут

Тоя си мисли, че на форума оперират само руски тролове.

Тоя на какъв език пише че нищо не разбирам. Да не е монголски, те използвали българската азбука.

Каталунците се дразнят, че дават пари за издържането на монархията, наложена от Франко! Добре че, Никола Петков и Георги Димитров организираха референдум за Република, защото и ние щяхме да хрантутим Кобургите и техните послушковци - царските генерали пълни военни некадърници и убийци на народа си!

Ахъм, друго си е да даваш пари за генералите на бай тошо и комкомпания...

Права си, тези бяха неграмотни!

НОРМАЛНИТЕ ХОРА ПО СВЕТА И В БЪЛГАРИЯ ГИ ИНТЕРЕСУВА СВОЕТО И ЛИЧНО БЪДЕЩЕ И СЪЩЕСТВУВАНИЕ, А НЕ КАКТО ПИШЕШ ГЛУПИСТИ, "ТА ТОЯ А ПЪК ОНЯ?"

България имаше при соца повече генерали от цялото нато. Само в строителни войски бяха с 6 генерала, действащи в армията бяха над 150 генерала , а общо към 260. Всички нямаха участие в реална битка, общо взето служеха да плашат гаргите респектират и впечатляват съселяните си и да им подсказват ,че всеки простак и тулуп, може да се окаже генерал. Самата армия беше по-скоро ангария, почти всичко е строемо от нея, а защитни функции нямаше , беше обречен и изоставен преден ешалон на руската отбрана, който да измре и поеме началния удар и даде време докато руснаците се предослоцират и подготвят за собсъвената отбрана.Толкоз .

Турция и всичките ни съседи трепереха от нас и си седяха на задниците, а сега???? Ходи в гората да пасеш овцете! Не нас! Да, имаше танкове и бойна техника на трупчета, без гориво и не можеха да напуснат отделенията в случай на война, но резултатът от военната мощ на България беше респектиращ! Събери си плюнките!

Мъни....

Наздраве на мързеливите вмирисани Франко шпаньоли.

деер

В демократична Европа има само роби, който се бунтува му чупят колената!

Къде това, с бунта? Кой се разбунтувал? Заради що се е разбунтувал? Не ни дръж в неведение, човече! :)

По-добре врабче в ръката, отколкото орел в небето. Тя си е опекла работата, сега и мътят водата.

Испанският "бай Ставри" с нетърпение очаква Пучи!

Имаш опит при бай ти Ставри.

Никакви такива! Независимост до дупка! Освен това трябва: веднага да сключат съюз с прогресивното човечество - Русия, Венесуела, Северна Корея и всички други социалистически страни. ако от мадрид им се дърлят, веднага Русия и Северна Корея да изпратят експедиционен корпус за гарантиране независимостта на каталунците. *5-6 военни бази с атомни ракети ще гарантират вечна независимост на каталунците. Това трябва и още много други неща по пътя към световния социализъм!

Върло куку си ми ти...

Социалистически страни,трябваше да започнеш с Норвегия,Дания,Швеция...ам мозъка ти е на вълна тъпа пропаганда.

Путин вече бил измислил име на новата руска република - Каталунистан

На Пути едва ли му е до Каталония в момента. Мошетата от ЦАХАЛ отново направиха за смях прочутите россиянски безаналогови зенитно-ракетни комплекси. В случая го отнесе С-200. Ето малко цитат от рева на россиянската медведица: "7 часов назад, источник: РБК Израиль разбомбил сирийскую батарею ПВО под Дамаском Израильские ВВС нанесли бомбовый удар по батарее ПВО правительственных сил Сирии, расположенной вблизи Дамаска. Как пояснили в ЦАХАЛ, удар был ответом на ракетный обстрел самолетов-разведчиков Израиля. Источник: Reuters Самолеты ВВС Израиля уничтожили батарею ПВО сирийской армии к востоку от Дамаска, сообщает Haaretz со ссылкой на пресс-службу ЦАХАЛ. Всего было сброшено четыре бомбы, батарея полностью уничтожена, заявили в командовании Армии обороны Израиля (ЦАХАЛ). Удар стал ответом на ракетный обстрел этой батареей израильских разведывательных самолетов. На вооружении сирийской батареи стояли зенитно-ракетные комплексы С-200 российского производства (по классификации НАТО они проходят как SA-5)." Наздраве, "братушки"!

Само един страничен въпрос - какво прави Израел над Сирия?

Май думба-лумба и полечка заден ход... Туй нещо еврогейството май е заразно...

Ми ко праим-ядосвами са. Ни успяхми да венсеремос тоя път...

Е, разгеле. Случили сте на кмет.

Кмета на Барселона е една обикновена кариеристка.

Просто - ЖЕНА,като Наша софийска Йордана,нали ???

Нещо такова.

Късогледа пача е тая. Заради временен спад на туристи е съгласна да се откаже от свободата на народа си. Едно време кириак-стефчовците са продавали народа си на турците и не са искали освобождението. Тая е от този тип.