В КТ ”Подкрепа” преспаха и премислиха, плашат със стачка

КТ "Подкрепа" запазва висока степен на протестна и стачна готовност за защита правата на хората на наемния труд, реши Конфедеративният съвет на синдиката.

Обратно в новината

Коментари - В КТ ”Подкрепа” преспаха и премислиха, плашат със стачка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най - големият проблем у нас и липсата на обучение в системата на средното образование относно това какви са правата на младите хора при започване на работа, какви са разликите при трудов, граждански, договор за обучение. Младите хора трябва да са наясно какво е извънреден труд, кога се полага, какви са условията, които трябва да са изпълнени, за да положат такъв труд, как се отчита и заплаща. И когато започнат някъде работа още с постъпването си да са наясно с какво другаря работодател се опитва да ги прецаква.

Големи смешници са тези профсъюзи в България! Налапаха разни имоти и си живуркат екстра! Къде е другаря Тренчев? Никой не се интересува с колко парици се отегли да си отдъхва от тежката борба за демокрация?! И той имаше картонче май!

Без Тренчев "Подкрепа" стана беззъба слугинска организация от която се отделят все повече и повече членове защото никой не ги защитава. Жалко! Отива си и последният бастион на трудещите се!

да са ни живи и здрави нашите пишкин бизнес момчета на нашите другари от бкп и дс!българия е наша другари на нас и нашите правилни хора!останалото простолюдие са наивни глупаци!

И тия са измислени герои още от създаването им с онзи гнусен ДС доносник, Тренчев! И винаги са били като ветропоказатели и са вървяли след събитията, за да извличат дивиденти! Не че другите, казионните са по-стока!

Българските синдикати са позор. Те не защитават интересите на работниците. Защо изобщо допуснаха да се въведе плосък данък? Къде в Европа или други цивилизовани страни има такова безобразие? Никъде! В нито една развита държава най-ниско платения и най-високо платения плащат едно и също. Никъде! Дори и по вевмето на Тачър, във Великобритания не е имало такова нещо....

Не мога да разбера защо синдикатите мрънкат. И защо мрънкат тези дето искат заплатите на съседите. На кои съседи. На турците ли при които става все по-скъпо. На румънците ли където за разлика от България се произвежда. Или на Гърците където за да живееш като в България с 1000 лева трябва да вземаш 1000 евро. Крайно време е да се спре с популизма. Целта не е да се увеличават доходите , а покупателната възможност. Каква полза че ще вземеш 3000 като ще купиш същото като с 1000. При ниска производителност по-високи заплати означават по-високи цени. Конкретно за строителството. Такива цени от 750 евро за квадрат няма никъде при нашите съседи. Погледнете Атина,Солун,Истанбул,Букурещ,Белград. То не е само да искаш но и да произвеждаш. Кой в България произвежда г-да синдикалисти. Вижте кого защитавате. Само държавни или приравнени с тях служители. Няма как да определя по друг начин работещите в енергетиката например.

нема да произвеждаме. Ванката Костов ни каза да богатеем от услуги и че производството е соц. остатък. и отживелица, Да се свети името и теменужките му! а ако си строител, строите калпаво и бездарно!

Манолов, Какви стачки, какви протести? Я виж какво ръководство ни тури на железничарския сектор. Ти синдикат ли правиш или евтин бардак режисиран и интимно обгрижван от ресорния зам.министър? Затова и напуснах синдиката.

"Паразитното наследство" на Тренчев се размърда, иначе все ги бяхме забравили че ги има... А на този лозунг на снимката има един контралозунг: "Ами работете като съседите и ще получите!"

а не е ли по-добре направ ода идем при съседите? то не че не ходим де. и като идем, аз от синдикатите нищо друго не искам, освен да хванат за гушата всеки тукашен робовладелец който тръгне да внася роби от друго място. така че криви сметки си правиш

Е оди. В Гръцко търсят овчари. На другите места особено в Турция искат бач . По 10-12 часа тъй като все още не са в ЕС. В момента с повече работно време за същите пари. Аман от работливи българи. Виж статистиката за Германия. 30% са там заради помощите а не да работят.

а какво е научни работници? в смисъл какво са изработили?

а ти какво с изработил? любопитки ли правиш?

малейййй, и ти ли не знаеш кво са изработили ?! лошо!

Ще бъде смешно медици от фалиращи болници да стачкуват за по-високи заплати,при положение че и досегашните не са получили-:) Затова ли синдикатите не ги споменават?

Вярно е, че тия искания и давания на парче, това разделяне на хората, освен, че не води до никъде, способства, за това да се държат всички заплати и заплащания ниски. Проблема е радикален, като цяло няма икономика, няма пазар и заплатите са ниски. Тия циркове за отчитане на дейност са зверска подигравка с хората в държавата, които се трудят. А наемния труд е в пъти по-високо заплатен от този на постоянен договор и това е поредното хвърляне на прах в очите, че се прави нещо. Как си подбират тия синдикати хората по браншове и категории, мога само да се досетя, то не е трудно, защото не са измислили гениален план, с който да оправдаят съществуването си и името си. Всичко е елементарни лъжи.

Синдикалисти, като глисти!Зад тях няма нико, но се правят на важни щели да по викат под прозорците, ама работодателите си платиха и те няма да викат или ще викат, ама тихичко!

"Работодателите си платиха" ??? Абе, ти да си видял чорбаджия да си плати адекватно ? Няма такива, те са вълча порода.

а ми стани чорбаджия, и намери двадесетина като тебе да ти работят, и ти им плащай адекватно! и неми благодари за безплатният съвет, а се възползвай от него.

Радакторе, тази ирония - "преспаха и премислиха" в контекста на какво е?

Синдикалната мафия преспа, Сорос им се скара и обърнаха палачинката - смешници!

Няма скърцане от Сорос, просто работодателите си платиха и синдикатите се успокоиха. А на тебе ти хлопа дъската!

Орязан и унищожен в крайна сметка кодекс на труда - затова хората ги псуват. Синдикатите вече нямат база, колкото и пороча да беше тя.

В КТ Подкрепа преспаха и премислиха, плашат със стачка Абе да бяха продължили да си спят- най-добре.

Тъпите синдикати не разбраха ли, че хората искат регламентирано почасово заплащане, допълнително заплащане ако работиш по празници, извънредно или в събота и неделя. Това искат хората. Така е в Европа!!!

Тези два синдиката имат само една роля. Да дават на хората усещане, че някой може да ги защити от "произвола на работодателите". Така хората много много не стачкуват и си мислят, че положението е зле ама щом синдикатите си траят значи не може да се промени. Както се сещате, без топли отношения с управляващите няма как. Синдикатите ни са на пряко подчинение на бизнес кръговете из парламента.

работят за собствената си издръжка, както всички системи у нас. Полиция, здравеопазване и пр. Не се споменава обаче, че като социални партньори те биват субсидирани от държавния бюджет. Ако някой мисли, че се издържат от членски внос, греши. Оттам и тази лакомия за членска маса.

При капитализма е така - НЕравномерно разпределение на доходите. Айде - затваряйте Орлов Мост, туряйте сцените, балоните, знаменцата, пушека и "кой не скача е червен".

При капитализма другарю,няма разпределение на доходите, то е само за социално слабите, но не и за мързеливите,крадливите и необразованите.

Знаем, знаем, преди 9-ти крадливи, мързеливи и необразовани не е имало...

Интересно е тогава, защо в условията на капитализъм държавата административно повишава цените на тока, иначе ЕРП тата щели да фалират по техни думи. Нали в условията на капитализъм никой на никого не гарантира печалба и успех.

Очаква ни трагична зима.

Мира не им дава излишъкът в хазната.. Докато не го опаткат, няма да се мирнат.

Истината е, че излишък няма. Всичко е лъжа на хартия.

Щом това е Истината ;)) Как се спори с Господ..?!