Сребърното съкровище от Мездра от времето на Нерон

Откритата преди месец колективна находка на сребърни римски монети в Мездра е с изключителна културно-историческа стойност.

Обратно в новината

Коментари - Сребърното съкровище от Мездра от времето на Нерон | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И всичко това - под знака на Сатурн!

Като гледам как са зеленясали артефактите и ми е ясно - журналистът пак е хвърлил първата му попаднала снимка. Може и така - ама да се напише отдолу - "подобно съкровище, открито на ... във ...". Защото хората очакват поне малко етика да има в писанията !

Не живея в бг но тук е много бедно на съкровища от този ранг та да не говорим за висотите на варненското или т.н, но тук го оценяват в музея и ти го плащат на реалната му цена днес на световния пазар. Викат вестници и телевизия да те покажат че си късметлия или разбирач да се засмееш и да направиш една нация горда с твоето откритие. Иманярството не е забранено но единственото е да поискаш разрешение от общината в която ще практикуваш или от частния собственик но никога не е имало отказ или съмнение че ще го откраднеш защото няма смисъл да го правиш.

Kalin

По вероятно е някъде по пътя да са заседнали в нечий джоб.Който ги е намерил или щеше да вземе всичко и да си трае или щеше да ги предаде с надеждата че ще си получи процента от държавата.

Да не е от бакът, че е зеленясало?

Защо се изтриват новини? Къде остана публикацията за циганските гета дето дължат около 5 милиона лева? Къде остана новината от изказването на депутата (инвалид) от БСП за кражбите в здравеопазването? А иначе тъпите новини си стоят - "Как сънуват във Виена българите". Ясно за какво става дума тук - порнография и то от най-долен клас. ........

А защо според теб по времето на БСП бяха ликвидирани Български Морски Флот, ТЕЦ Варна, летищата Варна и Бургас бяха подарени на ТИМ? Наясно ли си, че по времето на БСП над 1500 човека само от БМФ останаха на улицата за срок от няколко месеца вследствие масови съкращения, наясно ли се че персонала на ТЕЦ Варна е 100 % на улицата, и в централата са останали само пазачи от частна фирма? Защо никъде нищо не се чу по медиите? Защото управляваха станишев и петър димитров министър на икономиката. Днес другарите и съпартийците им търсят поредната порция изкуфели юрдеци, които да повярват на лозунгите им за "икономика и работни места". Та пак те питам - защо според теб никъде нищо не се чу, че толкова народ остава без работа по време на мандат БСП? Това ли е социалната им политика? Неспазените обещания в политиката струват много скъпо, така да знаеш!

Така ще е-след кото оня крив зам.кмет на София,когато беше зам.министър измисли глупавия закон.

Ако намериш антики си длъжен да ги предадеш. Като ги предадеш обаче, излиза някой умник и казва: Трябва да има още! И почват да те разследват дали не си откраднал нещо. По-добре да не го предаваш въобще!

Ами тъпо е да качиш снимка на 1000 монети във Фейса, пък после да предадеш 200...

От 1000 монети до музея са стигнали 170. Другите са откраднати. Вероятно най-ценните. Жалко за хорицата открили съкровището. По всяка вероятност няма да получат нищо от държавата.

Това - с болницата в Поморие, не е прецедент! "Лекуват," като ветеринари! Бяхме на почивка, но съпругата ми се разболя. Постъпи в болницата в Поморие. С всеки изминат ден, ставаше все по-зле! Ако не бях я транспортирал със самолет до София и лекувана както трябва, нямаше да оживее! С ужас, си спомняме "болницата" в Поморие! Това е морга, а не - болница!

Колко ли е платила държавата на хората, открили съкровището.

За сега нищо. Предполагам, че няма да има нищо.Предадени са над 1000 монети, видно е от снимките. До музея във Враца са стигнали 170.

Свети Евгений Кучков!

Питайте ме га ще дам нещо на тая ов-ча държава ако намеря нещо.

Явно некой древен иманяр ги е изхвърлил на ало измамник през балконя ......

Една пета... толкова. Комисионната е за държавата.

ще набедим откривателите им, че 4/5 са откраднати.

намират и какво и не обаче какво се случва с откритото ??Освен да ни покажат и после какво ??

Доста хора от Мездра ще забогатеят скоро. Да внимават на кого и по колко ще продават.......

Галба(Галва) Вителий (Витерий)

пишете дали откривателя е компенсиран!

или се е компенсирал сам със 800 монетки,редко издание