Болницата в Поморие фалира и затваря

За първи път от 60 години болницата в Поморие затваря врати. Това се налага заради натрупани задължения и напуснал персонал.

Обратно в новината

Коментари - Болницата в Поморие фалира и затваря | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Моят баща няколко пъти го пишат, че лежи по 3 дни в онкоболницата във варненския квартал аспарухово, обаче си е в къщи, но клиничната пътека била за 3 дни. Цялата болница там е за затвора, защото и в документите му пишат неща, които не са му правени.

Сега ще Ви обясня за какво става въпрос. Пациент с тежка инфекция застрашаваща живота отива в частната болница, която става болница на годината. Там го преглеждат, пускат му един куп изследвания, част от които дори не са необходими за състоянието му и му казват бягай в окръжна болница, не си за нас, там е техниката. Междувременно си заплаща около сто лева за изследванията. Пациентът отива в окръжна болница, където разбира се не го връщат. Там го оперират няколко пъти, за да санират инфекцията. Вървят му антибиотици дни наред, след което се сменят с други. Човекът прави престой в болницата от около месец до пълното си възстановяване и зарастване на раните. На края пътеката като сума, която заплаща здравната каса е една и съща въпреки големият преразход. Така болницата е на загуба от един пациент, на когото наистина е спасила живота. Следва поредният пациент. Също така една консервативна пътека за лечение на възпаление на жлъчният мехур, където текат само системи и лекарства за овладяване на състоянието е по-скъпа от оперативната, където има екип от двама хирурзи, анестезиолог, операционна и анестезиологична сестра плюс санитарка, изхабени консумативи за операцията (конци, компреси, марли, инструменти и др.) а да не забравяме и труда на лекарите, е по-евтина. С една дума, така са направени нещата, че частната болница захвърля пациента, измива си ръцете, дръпва му паричките за изследвания и е на печалба. Това са реални случаи. Говорете с тези пациенти да видите какво ще ви кажат. Дано народът вземе и си отвори очите.

Хората с бели престилки ще се окажат и големи айдуци.За това фалирват болниците.Баща ми потърси лекарска помощ в Етрополе.След време разбрах,че го писали,че е лежал в болницата,а това не е вярно.

Общинска болница,пък търговско дружество и тинтири минтири,куп счетоводители и каши!Но финансите са малко определено!

Къде отиват здравните осигуровки и защо само общината финансира болницата!Има нещо сбъркано и то много!Не са малко парите от здравната каса ,а как се разпределят е важно?

Може ли този район да остане без болница? Сигурно болницата в Бургас ще поеме болните хора?Изглежда всичко е едно мълчание в здравеопазването.Трябва да има съгласуваност при тези фалити.

убива лечебните заведения. Миналата есен беше болницата в Мадан, вчера беше врачанската болница, днес е Поморийската. И така до пълното унищожение на здравната система. Шибана фашистка държава! Геноцид над собствения си народ.

Толкова ли е бедна община Поморие ( с огромните курортни такси) та само с 280 000 лева финансира болницата? Та те за футболния си отбор дават повече!

Това, не е болница, а морга! Дано никога повече не "отворят" вратите на тази медицинска порнография!

скъпа

университети - повече професори отколкото студенти. Ми ей го де е Бургас, на завоя, не е през океана.

ба дум тссссс.... коя е следващата...???

Ами да кажат защо е така? Щото онези във Враца си казаха - ремонти, покупки, командировки и още и още. Тук защо?

Първо младите и свестните напускат държавата. После докторите напускат болниците и затварят вратата след себе си. Останаха само тъмнозелени,политици и неизмрели пенсии,да живеят на тази окрадена територия.

вашата дупка бъдещи кандидат-пенсионерино.

Абе то си е квартал на Бургас и не е чак трагедия, но е зле така да става

Ами докъто болниците са търговски дружества, ще е така

там е само от търговски дружества.

Невидимата ръка на пазара ще подреди всичко!

И тогава за от къв зор ГЕРБ ще срои 5 км отсечка за 21 милиона между Поморие и Ахелой?

в държавните болници малко по-трудно се точи здравната каса ... т.е. трябва мислене, иначе не става - а народа, мранееее

ВИДИМИТЕ РЕЗУЛТАТИ

Всички болници да са държавни и да не работят с пари да им докарват лекарства И държавата да купува и ремонтира всичко.Часните болници да си работят с пари да не взимат от държавата.

Сами ще пропищите от такъв модел. В държавните болници още могат да задържат някой що-годе добър лекар като го включат в кражбите. Ако няма възможност, ще стане така, че в държавните клиники ще се записва ред с месеци и години напред и то не за способни лекари, а за някой специализант, който се учи още.

Интересно.. там няма къща, дето не се дава лятото под наем, пък нямат 18 лева на месец за здравни вноски..

Те здравни вноски плащат, ама някои като Дянков и Горанов периодично ги прибират в полза на "държавния бюжет".

Това е продължавало години, да не кажа повече. И все са се надявали, че те ще си го карат по старому, че някой ще им покрива загубите, че няма да специализират с нищо, няма да се развиват с нищо, абе ще си останат в социализма

Гарантирано от ГЕРБ!

Какъв Боко, бе? При теб летоброенето започва от Боко. А Станишев, Царя, Костов, оня Виденов, Беров-Мафията, Тато... Те не са съществували При Тато болницата в Търново беше със скъсани чаршафи и да не ти казвам какви буламачи, че всички мъкнеха ядене от къщи

Със скъсани чаршафи не са били. А и по-важното е, че здравеопазване е имало. Сега на здравеопазването се гледа само като на обикновена търговска услуга, което е пагубно.

Като се разхождаш из Поморие и погледнеш какви строежи се построиха, може да си помишлиш че всичко в Поморие е наред. Може би западна ЕВропа ще оцелее. Ще се напълни с араби и негри, може и да оцелеят. А нас и бежанците ни подминават.

Да я затворят, защо чак сега ? При нея са починали по-вече хора, от колкото са изписани- от компетентни лекари....и здравна помощ. Преди 10 год. в една стая от 4 човека с инсулт, които бяха относително добре и леки случаи , починаха всичките, без изключение..аз говорех с тях, имаха леки засягания...всички след 7 дни ги нямаше. Не зная какво точно лекуват. По добре без тях.

Тоест вие говорихте с тях и СЛЕД това те умряха?!? И какво точно им казахте?

А някои политици говорят за война... Нам война не ни трябва... сами се затриваме...

Очаквайте скоро в почти всеки български град.

Браво!

И такаааа ЕДНО ПО ЕДНО