Дончев: Открихме истински безобразия в администрацията

В някои администрации се извършват истински безобразия. Не може гражданин, за да подаде сигнал, да има такса от 20 лв. за това.

Обратно в новината

Коментари - Дончев: Открихме истински безобразия в администрацията | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Служителите нa държавната администрация, във всички общини са на заплата + процент от 27 години, вече. Как така, сега сте разбрали, какво правят?! Да не говорим, че са се самоназначили тетки, братовчеди и братовчедки, стринки, вуйни и лелинки, да изнудват хората... Държавата ни пропадна заради самозабравили се администратори, дето си мислят, че всичко им е бащиния. Надежда всяка оставете, че някога ще ги спрете ...

Този човек от Марс ли е? Или всъщност се хвали КАКВО точно е постигнал, бидейки толкова време министър!? Да ни е честита топлата вода! Следват колелото, стъклото, сапуна... все открития, които са ни спретнали.

Дончу гу признавам за откривател,ако намери отключена тоалетна в обществените заведения, и те са: чисти, с т.хартия, сапунчи, сешуарчи и други глезотии, като в Кауфланд, например.

"В някои администрации се извършват истински безобразия." Държавните бюра по труда Две трети от безработните или не се регистрират или напускат доброволно толкова чудесно е там драги господине, просто неописуемо

Наистина ли???????

Този говори като,че сега за първи път идва в България. Нали ТОЙ е началник на тази администрация.

В едно помещение един работи и трима дремят, що е то? - Трима държавни служители и един климатик.

Като безработни ходехме да се подписваме в ДБТ през студената зима премръзнали, а те надули парното до последно, по къси ръкави и къси поли, окичени като коледни елхи, държаха ни в коридора нарочно. правеха се на важни макар и без багажни. Държавата за едни е майка, за други мащеха.

Това е по-лесното ! Трудно ще Ви е да намерите нещо да е както трябва !!!!

Преди година, след едноседмична поредица от купони и скандали се обаждам в МВР за втори път и получавам отговор, че много често ги безпокоя и съм си изчерпал лимита. Предложих да си заплатя. Тогава дойдоха.

Че вие все едно падате от Луната.... навсякъде е така...ела в приемния ми час...а извън приемния час...какво правят . кафенце,от канцелария в канцелария на мохабет.

ето за нас остана съде циганското лято

Оремаг отдавна сме ги разнищили тия проблеми, ми да дойда и да питат бре....те по канцеларии ми се свират

Дончев, гарантирам ти или кабинет "Борисов-4,-5 и.т.н."или Дончев-1,2,3,-ако разкараш тази крадлива пасмина от общините, нап,кат и полиция , набуташ ги в пандиза и им конфискуваш накраденото въвеждайки справедливи данъци и такси.Майтап бе Уйли.Това никога неможе да направите със Суджука и Цецо.Просто си помечтах.Хахахаха

Патентовано и гарантирано от ГРОБ: имаш пари - жалиш се, сигналиш; нямаш пари - ти не си човек за тях!

Аз

Нема, нема, НЕМА такава наглост... ОСЕМ ГОДИНИ СТЕ НА ВЛАСТ и сега, хоп, изненада, ръйшли... изведнъж сте открили безобразия в администрацията... Ти да видиш... Да не повярваш, просто... Безобразия, баси... Откъде ли са дошли...

вижте как се обогатяват кметовете и водят семействата си по острови ,а улиците ни са само с дупки-Панчарево има корумпирана служба-незаконно строителство,Чурешка вместо да спира строеж на гараж в Лозен-казала,че може и стена да се вдигне без подписи и разрешение.....

тогава уволнявайте, ама не ви стиска нали цялата администрация н изборите гласува за вас, за да си запази топлите местенца! Където и да идеш в административно учреждение седят едни намусени извънгабаритни твари, сърдити на целия свят, че им разваляш рахата. Обаче задължително на бюрото по една снимчица на Лидера благосклонно усмихнат. Като на времето -влезеш някъде пак по тези служби и портрета от стената те гледа благо ухилен!

Браво, бе, Кьорчо! Сега ли видЕ, че администрацията работи така? Гьонове и тъпанари!

Не бе колега, до сега "работеха" само за герберастите, т. е . за себе си, сега тоя ни лъже, че щели да работят и за нас. Да , ама надали !

А как ви се струва "такса" от 150 лв. в община "Лозенец" само за проверка на собственост въз основа на нотариален акт???? А как му се струва на този такса от 60 лв. за отрязване на дърво, което ще падне върху къщата, СЪС СОБСТВЕНИ средства???

Абсолютно съгласен с Петър. Г-н Дожнчев и цялата Шайка герб са на власт вече 7 г. и чак сега установяват тези безобразия. Това трябваше да направят през 2009/10 г., което през нашия забързан век е страшно много време.

Давам сигнал до ВИК Бл-д за техен проблем!!!/ по електронна поща...след 2 месеца полу4авам препоръчано писмо в пощата...че са го препратили до Общината??? 1. можеха да ми върнат веднага отговор..по е поща. 2.бях оставил ГСМ за връзка..но??? 3. много лесно харчат пари за писма...пари които не са лични....а на фирмата.... и сега чакам може би отговора на кмета....по пощата... препоръчано...естествено..... Къде живеят и в кои век нашите управници???

Гн. Дончев, от колко години я пеете тази песен. За внуците ли ще станат промените. Ха, вземете нещо да свършите по въпроса.

И като го отрихте..... пак ще бездействаме, че така е по-лесно? - НЯМА АДМИНИСТРАТИВНА ИЛИ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ?

Каквото и да дрънкаш-пътници сте Дончев.С такси и глоби държава не се управлява.Всички разбраха, че сте мутренско правителство.Защо ли ?Ами просто, защото рекета ви е стил на управление.

Ама и ти си нагъл.... Това е от 25 години

Същото е и в КАТ-Пътна полиция.Особено Велико Търново.Пътя София-Варна в този регион неправомерно е нацвъкан с ограничения , защото видите лиимало селски кръстовища с голяма концентрация на ПТП.Ами камерите-капани и глобите ли ще ви решат проблема бе простаци гнусни или построяването на надлези.Тези дерибеи местни селски са за линч, ама крадливата мутренска партия си трае, а вицепремиера и се прави на доброто ченге.С какво право ми ограничаваш скороста на прав извънградси път.Гнусни мутри, утре ще искате да ви подкрепяме.И от Нинова сте по долни.

краи по правилата, спазваж знаците и маркировката, така ще ги лишиш тези "мутри" от голоби...

Благодаря на теб, на мйка ти и на цялата ти рода до девето коляно за съвета.Ти сигурно си шефа на това гнусно и мишкарско ОДП.Утре продавам Ленд Крузера и си купувам ......кон.

Герб, говорят за всички проблеми в трето лице. Не става ясно, те някаква отговорност носят ли, или пак някакви комунисти са виновни за калпавите им решения и неуредици.

Като ги слуша тези наглеци човек, може да си помисли, че са на власт от 10 дни. Истината е различна - 7-8 години имат пълната власт и батака става все по-голям.

Малко е, 200 лева да бъде. Живеем в капитализъм и богатия диктува правилата, бедния да го д.ха.

Същото е и в общините. В София-когато се приемаха молбите за лихвоточките, тези молби не се приемаха в общото деловодство- с приемно време 8 часа, а се приемаха по отделите-където приемното време беше 2 часа вторник, и 2 чмаса в четвъртък . Ако отидеш в Понеделник, сряда, петък не те пускаха, както и във вторник и четвъртък извън приемното време. В нашия район опашките достигаха до извън районната администрация.

"За това алармира вицепремиерът Томислав Дончев, който участва в 12-ата годишна среща на местните власти, която...." ГЕРБ е на власт 8 години!!!! Какво ми се правят на девствени! Ако са имали желание, досега администрацията да е като в Швеция или Германия. Ама тогава нямаше да могат да крадат и да си назначават Калинките на топли местенца.

Добре, че ГЕРБ тая година дойдоха на власт, та да започнат да разнищват всичката тая корупция и проблеми от последните години. Не е като да са били на власт от 2009г. насам.

Избирателите им са тъпи като талпи, пред тях тези постановки вървят. Хора с повече от 10 грама мозък на ГЕРБ не им трябват. Те никога няма да гласуват за една мутра от СИК и шайката му!

Прав си - сега Боко-3 разследва корупцията на банда Боко-1. Да се готви банда Боко-2. И да му мислят тези, които не са си платили на Централата - ще им спретнат някой "гейт" и ще гледат Боко-4 през крив макарон. И т.н....

Someone

А не е ли безобразие мл.експерт в държавната администрация да е с 510,00 лв. заплата? Като направите минималната толкова от 1 януари, какъв сигнал давате на тези хора? Приравнявате ги към необразованите и неквалифицираните, това правите. Старши експерт - 600, гл.експерт - 700. Какво ниво, какъв административен капацитет при това заплащане? Заплатите ни не са индексирани от 2008 г., за нас ще помислите ли?

Не е безобразие. На конкурси се явяват по десетки кандидати за едно място на чиновник, особено в София е борба да станеш чиновник. Значи са съгласни на тези заплати, които са предварително обявени, и като участваш на конкурса знаеш каква ще е заплатата предварително. Пазарна икономика-има търсене, за работните места. Ако нямаше кандидати-тогава може да се мисли за други заплати, но кандидати има, и то прекалено много. В добавка-чиновник не плаща осигуровките си сам, така,че МРЗ и чиновническата не са равни-човек на ЧРЗ сам си внася лична осигуровка-а това е 1 процента от заплатата. Чиновник не плаща осигуровки, и тези 11 процента си ги задържа. При пенсиониране -чиновник получава 20 заплати, а другите хора-2 заплати, в най-добрия случай-до 6 заплати.

КОНКУРСИ ЛИ?! Бедна ти е фантазията каква организирана престъпност представляват ВСИЧКИ конкурси тук!

Ами ела в частни сектор. Тук заплатите са в пъти по-високи. Ама... се бачка яко. Няма кафенца, няма цигарки и мотане като в държавната администрация. Ако кажеш нещо напреки на клиент - глоба. Ако се скатаваш - изхвърчаш. Но, ако си готов да се промениш и да работиш... има многооооооо възможности.

Само кажи в кой частен сектор и къде, идвам веднага! Хората не ги е страх от работа, стига да има работни места и да им плащат адекватно!

Аз много отдавна говоря същото, нооо... глас в пустиня! С това вдигане през последните 4-5 години САМО на минималната заплата, направиха така, че и чистачките по улиците (без да подценявам труда им) и квалифицираните служители получават почти едно и също възнаграждение! Какъв стимул ще имаш да учиш и да се образоваш, питам?!?!? Циганките (без да знаят да четат и пишат) получават колкото образованите хора, а като добавим и помощите, които получават, се оказва, че вземат дори два пъти повече от тях! :(:(

В бизнеспарка няма заплати под 1000 лв. Ако на интервюто се договориш-може и много повече. Защо, като ти е малко 600 лв, щом си способен не отидеш при частника? Аз считам, че тези заплати в бюджетния сектор са незаслужено високи, и трябва да бъдат намалени. И 200 лв да е заплатата-пак ще има наплив да ставате чиновници. Щото такъв рахат в работно време при частника не се търпи.

Съвсем наскоро имах горчив опит от общинската администрация в Бургас (кметство Приморие) . След като си бях платила имотния данък, който го плащам от десителетия, изведнъж се "оказа" , че декларацията ми от 1998 г. е "неправилно" попълнена. Естествено не ми показаха въпросната декларация . Понеже данъчната декларация ни трябваше спешно за продажба на апартамента , просто платихме 500 лв. за 5 години назад . И това , ако не е държавен , в случая общински рекет , не знам какво друго е. Да не говоря за отвратителното отношешение на служителката, която ме обслужваше. Така че на такива като нея и 5 лв са и много.

Защо за една позиция кандидатстват десетки желаещи - защото искат да получават 500-600 лв. заплата ли? Тези заплати, които цитираш, са само на книга за пред данъкоплатците. Защо не споменаваш даваните бонуси на всяко 3-месечие за "ДМС" - допълнително материално стимулиране? Защо не споменаваш за парите, давани на държавните служители по министерствата, за облекло - да си купуват костюмчета за служебните срещи - от порядъка на 800-900 лв? Защо не споменаваш, че от заплатата им не се отчисляват осигуровки, плащани от другите трудещи се в България? Така сумарният доход на месец на един РЕДОВИ министерски чиновник, т.е. който НЕ е на ръководна длъжност, е не по-малък от 1200-1300 лв.

Щом забранихте и анонимните сигнали за корупция - от там нататък всичко може!!!! И това го правите вие, от ГЕРБ, вече трети мандат .....

Анонимните сигнали водят до хиляди измислени сигнали с цел отмъщение. Който не може да застане зад твърденията си и да ги докаже - не може да бъде вземан на сериозно, та държавата да хаби време и ресурси нахалост.

Целта на анонимните сигнали е да може да се съобщи за нещо, без страх от преследване, рекет, тормоз, изнудване, смърт ... защо си мислиш че съществува фигурата на "анонимния свидетел/защитения свидетел" ? Мафията не прощава, ако застанеш срещу нея с името си .... че дори ще подгони и семейството ти!!!!!!!!!!!

Айде, бе, таках ли? Висшите държавни мафиоти в уж много европейската държава Малта току-що взривиха журналистката, разкрила корупцията сред тях, та какво ли да очакваме в България при не-анонимни сигнали за корупция по високите етажи на властта, подадени от обикновени граждани?

Всеки служител на държавна заплата да представя пред работодателя си документ от съответната община за липса или наличие на задължения към държавата. Всички служители на общини, НАП, НОИ, учители, съдебни служители, полицаи, лекари и сестри, областна администрация, адвокати- като съвестта на обществото, социални работници, бюрата по труда и социалната политика, инспекциите по труда, министерствата, земеделието, инспекторатите сигурно има и още, за които аз не се сещам...

Томислав Дончев да разпореди проверка дали се събират местните данъци и такси от чиновниците на държавата или те се ползват от "изтекла тригодишна давност"? Да разпореди проверка в НАП колко прекратени производства от публичните изпълнители има по отношение на лица, получаващи заплата от държавния бюджет /местните величия са купища недобросъвестни платци на данъци и глоби/.

Нали се перчете че за ''трети'' път управлявате ама видите ли сега сте разбрали какво прави администрацията ВИ...Нали тя от страх да не загуби стола си гласува за вас защото сте от една порорда - крадливи и алчни...Никой нормален и независим по душа не би пуснал вашата мутренска бюлетина ама направихте голяма администрация от такива като вас за да ви забърсват задника при нужда..

Защо само Дончев вижда това: "как една администрация работи осем часа и в същото време има приемно време за граждани половин час." А разните пряко избрани кметове като Фъндъков не могат да го видят вече 10 години. В интерес на истината ще каже, че при кметовете на София - Бойко Борисов и Стефан Софиянски беше същото.

Всяка администрация има приемна бе Куку, само директорите на дадената администрация приемат почасово, един-два пъти седмично .....

Повечето документи могат да се подадат само по отделите, не и в общото деловодство. Разни документи за разрешителни на строеж, за удостоворения-само при съответния отдел, ако кандидатстваш за общинско жилище-документи се приемат само в съответния отдел, в приемно време, документи за работно време на магазин-само по отдели, за регистрация и промени по регистрирана етажна собственост-документи се приемат в отдела, не в общото деловодство(наречено от теб неправилно приемна). Реално погледнато в общото деловодство се приемат жалбите до съд-като обжалваш отказа на чиновника до съда, жалбата е чрез общото деловодство.

чак сега ли разбра бе, у Русе нямаше ли такива такси?

Дончев, каквато държавата, такава и администрацията. Какъвто народа, такива и управниците.

е, че няма и кого да избереш!

такса...,,спокоиствие,,...???

От както управляват ГЕРБ се грижат само за бизнеса - там вече получават двойно и тройно на това което взима клетия админиостратор. От както управляват ГЕРБ знаят само бизненса как работи, администрацията - не. Какъв е извода - за ГЕРБ работи само бизнеса, администрацията не ги интересува - може би там келепира не е толкова голям .............

Този "министър" все едно че не български! Даже топлинните счетоводители вземат такса да ти заведат (входират, както обичат да казват нашите дУпетати) всяка молба с която ги молиш да отстранят техните си грешки/издънки...

А в наредбите за банкови преводи от Вашата супер-огромна администрация, от едно звено до друго не окрихте ли същите безобразия, които продължават с години? И които трупат измъчените левчета на всички българи единствено на сметките на тлъстите лихвари-днешните рояк банкери. Какво означава за една държавна, или общинска такса от 5-10 лв., да се иска отделна такса за БАНКОВ ПРЕВОД??? от 5 лв.??? Не е ли това пладнешки обир на хората? Кой въвежда тези банкерски такси, кой разрешава те непрекъснато да се увеличават? Протестираме срещу това своеволие на банкерите, протестираме срещу безразличието на Държавата за това безчинство и своеволие.Настояваме тези банкерски такси да бъдат премахнати изцяло.

И отвъд океана администрацията също смята,че е създадена за да бъде обслужвана от населението, но в същото време системата е така направена, че не може да прави своеволия. Например във всички учереждения се чака само на една опашка и всичко се извършва на едно гише или online. А за това да Ви вземат парите са направени всевъзможни улеснения. Можете да заплатите както искате направени са всички улеснения за да ви вземат парите на минутата. Това е вече трудно разбираемо за мен да отидеш с парите си при чиновника и той да не иска да ти ги вземе. Ами тогава защо се оплакват, че заплатите са им малки.

ДСК - 10,00 ЛВ. ТАКСА ПРЕВОД и ти вземат личните данни до 9-то коляно....

Дори и накрадени , парите трябва да се заслужат. Дерзай даскале в новото си амплоа.

Абе Томи ти досега къде живя?! Сякаш падаш от Луната за безобразията в БГ!

Боце му е възложил нова роля в цирка.

Накрая невиновни ще останат само Бочко и отчасти Цецко.Дано е по-скоро.

Онзи ден се наложи да плащам 20 лв глоба за неправилно паркиране на служебен автомобил. Ако знаете колко бумащина и разходи ми струваше това, а общинските звена със сигурност харчат повече за заплати и разходи, от това което имат като приход от глобите. Направо бях потресена колко народ се занимава с една пиклива глоба.

Ало, извънземното - безобразие правите вие с честните и редови държавни служители, които все още не са герберастясали и имат нещастието да ви служат. Спокойно, с вашата политика до 5-10 години обикновения държавен служител ще е леко мургав, неграмотен, нагъл и все така неинтегриран - тогава обслужването ще е на ниво - гарантирано от ГЕРБ !!!

Когато администрацията )а защо не и държавата) в Б-я заработи според нуждите на гражданите ми се обадете да ви черпя по едно.

Ако не бях убеден , че това е поредния малоумен герберски цирк , бих и препоръчал на тия помощно училище.