Питбул нападна и ухапа 18-месечно дете

51-годишен собственик на питбул от Кърджали е задържан, след като кучето нападна и ухапа 18-месечно дете, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Обратно в новината

Коментари - Питбул нападна и ухапа 18-месечно дете | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Убеждението и справедливостта са съвестен интелигентен и чувствителен човек. Очевидно справедливостта не е за българина в настоящия му вариант. За него - САМО ЗАКОН! Има ли закон, който забранява пускането свободно на големи кучета - предполагам има. Има ли закон да бъдат с намордници - има. Ако се нарушава закона, санкции има ли предвидени - следва да има. Ако има нарушения на закона и при това се случват нещастни случай, кой е виновен? Отговорът е по-прост от простия - собственика на кучето. Ако постоянно се нарушава закона, вина имат органите по поддържане на правопорядъка. Те носят солидарна отговорност с нарушителите, защото закона изисква от органите да следят и извършват превенция на нарушенията на закона, както и на нещастни случай от такива нарушения.

Що за изроди сте бе? С какво ви помпи егото едно куче-убиец попорода? Не е вярно, че питбула не напада хора. Постоянно се случва. Ащом има толкова малоумни хора, които вероятно държат гладни и раздразнени тези кучето, то тогава Държавата да си влезе в ролята и да забрани тази порода за нашата територия. Явно е, че няма да може да накара стопаните да слагат намордник.

Кучкарите стегнете се какво мълчите. Дайте малко идеи как и защо е виновно детето. В парка винаги има погвотвени реплики: зашото детето скочило от колелото/пищяло/бягало от кучето/т.н. и кучето просто е реагирало горкото животинче ;) Между другото наистина е трудно да се убеди дори и разумен човек че детето може да е по-важно от животното. Минимума на което биха се съгласили е занк за равенство (разбира се след съответното обеждаване и "отстъпка" от страна на животновъда). Объркали сме нещо голямо някъде по пътя който сме изминали...

Аз съм кучкарка и ще отговоря. Кучетата не за всеки, а питбулите, пък, съвсем. Куцо и сакато си взима питбул за по 100 лв, кане корсо за 200 и така нататък! То нито питбулите са питбули за тази цена, нито собствениците си дават сметка за какво става въпрос! Колкото по ограничени, толкова по - сериозни породи си взимат да се дуят, нищо, че после кучетата им ядат хляб и домати! Хората без комплекси или осиновяват или си взимат кучета, с които могат да се справят. От неадекватни стопани страдат всички. Не само хора и деца пострадват!!! Мислите ли, че ми е добре да се хвърлям срещу питбули и подобни да си отървавам кучето, защото стопанинът се страхува от собственото си куче и кучето го влачи след себе си и не стопанинът командва, а кучето!

Аз съм кучкарка и ще отговоря. Кучетата не за всеки, а питбулите, пък, съвсем. Куцо и сакато си взима питбул за по 100 лв, кане корсо за 200 и така нататък! То нито питбулите са питбули за тази цена, нито собствениците си дават сметка за какво става въпрос! Колкото по ограничени, толкова по - сериозни породи си взимат да се дуят, нищо, че после кучетата им ядат хляб и домати! Хората без комплекси или осиновяват или си взимат кучета, с които могат да се справят. От неадекватни стопани страдат всички. Не само хора и деца пострадват!!! Мислите ли, че ми е добре да се хвърлям срещу питбули и подобни да си отървавам кучето, защото стопанинът се страхува от собственото си куче и кучето го влачи след себе си и не стопанинът командва, а кучето!

Така е. Съгласен съм с Вас. Признавам че има доста хора които си държат кучето на верижка, събират биологичните отпадъци по надлежния ред. Много ви се радвам и се надявам да се превърне в мода. Браво!

Честно казано хич не ми пука за детето.Дано да е дете на някоя изкукуригала кучелюбителка,защитничка на тези мили и безобидни животинки,които масово се срещат по групите и форумите.Но,тогава,когато някой звяр захапе нейното любимо детенце,оревава света.Това не са единични случаи,това стана ежедненивие кучета да нападат хора.И тук не акцентирам върху породата,акцентирам върху това,че това са помияри,пцета или каквото и да е.Тези животни срещат из нетра масова защита от толкова много сподвижници,сякаш са най-добрите животни на света.А това са примитивни и тъпи животни,които действат преди всичко по инстинкт,а в по-малката си част от мозъчето- по обучение от също така тъпия си стопанин.

И сега според "справедливия" български закон най-много да му лепнат една глоба (справка шведите които ритат камериерки) на стопанина - ако изобщо се стигне до там (той сигурно е невинен според милият ни съд, а за всичко е виновно кучето). Да попитам всички любители на кучета, които НЕ спазват елемантарното правило за намордници на по-едричките екземпляри: Ако моето куче нахапе ВАШЕТО бебче (на 18 месеца милото!!!!!!), КАКВО СПОРЕД ВАС Е СПРАВЕДЛИВОТО НАКАЗАНИЕ КОЕТО АЗ СЛЕДВА ДА ПОНЕСА? Глоба?? Не мисля. Най-вероятно ще ви се иска да ми откъснете главата.

И заради собственици идиоти, страдат всички нормални такива, както и кучетата им. За съжаление повечето собственици на питбули са хора с огромни комплекси, които си взимат куче, което да повдигне самочувствието им, възпитават го в агресия, за да се чувстват защитени и после, когато кучето направи нещо подобно, бягат и се крият. Уви от ей такива идиоти се носи лошата слава на питбулите, които всъщност са изключително верни, лоялни и привързани към стопаните си, а и към хората, като цяло кучета. Те биха могли да са по-скоро агресивни към други кучета, отколкото към хора, но разбира се, зависи кой и как ги възпитава. Дано се оправи мъничката душица. Дано изловят урода, възпитал така животното си или пък несъобразил се със характера му. Жалко, че единствения който ще го отнесе наистина е животното, което просто е слушало тъпия си стопанин. Направо ме хваща толкова яд, на дебилите, които си взимат подобни породи животни, има хора, на които и заек не бива да се дава да гледат, камо ли силно куче. Яд ме е, защото това е поредния повод на всички да гракнат срещу всяко куче, а всъщност всичко зависи от стопаните, кучетата са си животни и стопанина е този, който трябва да знае какво представлява кучето му и да внимава, ако то не го слуша безпрекословно и е с лош нрав (причините за това може да са много).

Полицията успя да наложи шофирането с колани, защо не може да наложи псетата като се разхождат да са с намордник. Малки, големи, добрички или зли - с намордник! Чонешкия живат е по-ценен от кефа на псето!!!!

Кучкарите са болни мозъци. При нас една куковица продължава да отглежда глутница. Преди 5 години убиха възрастен мъж, а преди това са изяли главата на едно циганче. Определени породи трябва задължително да са на каишка дори 95% от представителите им да се миролюбиви. Питбул без намордник и каишка да се третира като опит за убийство.

не знам какво трябва да ти има иколко комплексирана трябва да ти е душичката, за да изпитваш желанието да си вземеш именно питбул

Стига с тези кучета. Едно време нямаше такива проблеми. Аз не искам да плащам за възстановяването на хората ухапани от куче. Да плащат кучкарите. Нека държавата да си влезе в ролята и да създаде безопасна среда за хората, ако трябва и да убива кучетата.

бойните породи се отглеждат о т изключително комплексирани и рядко страхливи и нагли хора.На всичко отгоре ги разхождат без намордник.Прост народ слаба държава.Всичко е наопаки !

Имам ваймаранер. Кучето ръце няма, може само да хапе. Бойните породи трябва да се забранят. В Европа кучетата са застраховани като колите. Тоя трябва да плати цялото лечение, а не здравната каса. Глоба отделно и кучето се отнема. Тва е.

Защо пък завинаги!? Само докато бъде предадено за осиновяване в Корейското посолство.

До стопанин е всичко.Как отглежда и как възпитава животното.И каква отговорност има,за опазването от подобни инциденти.Преди време имах старфордширски териер.Никога не е обучаван за кучешки бой,никога не е бито,хранено с неподходяща храна.Беше изключително добро и неагресивно куче.Беше и спокойно,защото живееше в двор. Сега съм осиновил 2 улични превъзходни и ми е ОК. Човекът е отговорен.И ниски познания по кинология.

A дали някои от вас си спомнят как задържаха и обвиниха военния които с законния си пистолет се разправи с един пловдивски ултрас с 2 огромни черни пит була , тук много от коментиращите тогава изкараха собственика на пит булите и самите кучета едва ли не жертва , та да ви питам а как трябва да се отбранява човек срещу такива животни ?

Дам, тъжната истина е, че като няма държава трябва да си купим по един пистолет и да се защитаваме сами. Явно живеем в "дивия изток"...

С добрина и търпение. Трябва да се вникне в проблема, да се изучи обекта, да се разберат мотивите и желанията му, като се отчитат културните особености на породата и етническите ценности на собственика. В момемта има шанс за грант от ЕС за подобна програма, която много би помогнала за по-доброто разбиране и задълбоченото осъзнаване на проблема от европейските граждани.

Боже, пази България и децата й! Наглеците, коит разхождат кучета без намордник, никой не ги съди. Държава няма... няма... Горките хора.

Ти също ходиш без намордник. И моето куче, и то. Ама съм се занимавал година и половина с него, почти всеки ден, докато го обуча да слуша команди и да не се доближава до непознати хода, без причина.

Ти добре ли си?!? Някой ден да не пееш друга песен? И празна пушка гърми 1 -път!!!!

Всеки нормален родител се занимава година и половина (и след това още много повече) с детето си почти всеки ден докато го обучи. Обаче пак има престъпници и убийци.

Тъй като държава няма и правилата у нас не се спазват, единственото решение на проблема с кучетата е да бъдат изтребвани... Отрова, куршум, автомобил... всичко би свършило работа.

От както ме хапа каркачанско куче и откакто копеле ме удари с бокс, ходя вече тежко въоръжен. Нося - спрей, нож, бокс, в колата- 45 -сантиметра мачете, бухалка, метална тръба, нунчако. Това е. И чакам. Чакам с нетърпение куче, което ще ме нападне и копеле с метален бокс, което иска да ме удари. На кучето направо му режа главата, а на копелето ще му строша и ръчичките и краченцата. Освен това- не бях тренирал 20 години. В къщи съм си направил фитнес и вдигам яко, възвърнах си формата от преди. Тренирам и винг-чун. Едно време, през мутренските години, в нашия грда вдигахме щанги около 500 човека- щангисти, културисти, борци и така нататък. Сега вдигат 10 000. 10 000 озлобени, ненормални, откачени, побъркани, назобани, татуирани копеленца! Назобани с омнадрен, метан, бионабол, ритаболил...С 52 санта ръце , а крачетата...Ха-ха-ха...Крачетата им-обръснати, хилави, кльощави, слабички- като щеки за ски... Ако сами не се пазите , в Мутристан няма кой да ви опази. Полиция, съд и прокуратура са слуги и подлоги на мутри, цигани и проститутки.

За лош късмет, ще налетиш на някой с пищов. И язък ти за подготовката и чакането! По-добре се запознай с печен адвокат, който ще изцеди до стотинка всеки твой нападател, семейството му, родителите му, че даже ще вкара в дългове децата и внуците му.

Колега, забравих пистолета. Нося и пистолет.

беше отвит, или паднал на пода. Въобще не вярвам, че ходиш с толкова много железа. Както твърдиш, че си възвърнал форма, само едно желязо ще ти е достатъчно да носиш в себе си. А ако наистина носиш толкова оръжия, май трябва да посетиш един определен вид специалист. Казваш, че и в колата имаш оръжия. Значи си от тези, които излизат от колите да се разправят.

Питбула трябва също да бъде наказан, не само собственика! Напр. да се екстрадира в Северна Корея!!!

Ами извинявайте ама този път държавата не ви е виновна. Като бездомни кучета разкъсваха хора, всички зяпнахме с уста държавата, та държавата. Тези дни онези озверели глудници намаляхаи, за инциденти не се чува. Но видиш ли сега има разкусани от домашни кучета. Сори, ама този път не е държавата. Има си правила, има си закони, ама бай Ганьо иска да е европеец пък е с манталитет на туземец. Е как ще стане????

ти дори не си и бай Ганьо, а КРЪГЪЛ ИДИОТ С ТОВА ПИСАНИЕ

собствениците на кучета са непочтени хора. Въпреки забраната , кучетата се разхождат свободно навън, А ако някой се уплаши от тичащото насреща му куче и помоли да бъде хванато, обикновено казват, че то не напада или не хапе. Или обиждат като казват, че кучетата нападали лоши хора.

Да се приберат и всички бездомни кучета . Писна ни. Няма ли държава. Защитниците да си ги приберат , без туй вземат много пари за това. никъде няма такива кучета по улиците.

Как е времето в Чукотка?

На такова му смазвам главата, а после и на собственика!

Закривай породата!! :(

Няма такива гадове и идиоти като отглеждачите на агресивните породи кучета. След толкова много случаи на ухапвания, осакатявания, убийства, включително на деца, включително на собствените им, те продължават да се отнасят безотговорно и да ги разхождат необезопасени.

Това, че подобни големи и силни животни, се възпитават и отглеждат от неопитни комплексари е ужасно. Обаче агресивни!? Питбулът е най-милата и любвеобвилна порода кучета. Не напразно, в САЩ, те дълго са били отглеждани като бавачки за децата. Върни едно 70г назад и трудно ще намериш известен техен политик, без снимка с питбул от детството.

Според мен кучетата стават такива, каквито са собствениците им. Когато агресивен идиот отглежда питбул, няма как да очакваме кучето да е мило и добро...

Няма ли кой да ги избие тия псета?????

Кои по-точно? Иначе има, как да няма. Ама #КОЙ ще плаща?

Крайно време е тези малоумни породи да се забранят за отглеждане.

Крайно време е малоумните отглеждачи на агресивни породи да започна да си получава заслуженото за опитите си за убийство и терор над мирните граждани.

Ето смених го , не защото ти пойска, а защото да си куче в един кучкарник е по добре от колкото Българин в България! и да си куче в България е по-добре от човек който живее в нея, само малоумниците не са го разбрали!

Сигурно детето го е дразнило нещо.

В Турция е забранено отглеждането на питбули от 2009г. Тези които имат такъв Домашен любимец, просто ги доглеждат, с кастрация за да не се плодат. Защо ли са решили това? Е ето защо - за да няма такива инциденти.

И в същото време едни от най-едрите овчарски кучета/ Кангал/ са нещо като запазена марка на турците. Май не е толкова до породата ,колкото до "влиянието на околната среда" /имам в пред вид възпитанието от страна на стопаните.

Защо не подсилите драмата още повече като в заглавието сложите вместо 18 месечно, 540-дневно дете?

На година и половина устройва ли те? Тъпанар. Много сте велики, ама ако се случи вие да опитате зъбките на любимците си, ще опищите света, нали?

Nephrite, много здраво сте изтерясал/а - явно заглавието си върши работата :D Да, на година и половина идеално ме устройва - не познавам човек, който да казва, че е на 302 месеца... А в коментара ми няма нито помен от намек дали одобрявам или не това, че някой дебил си извежда кучето без намордник или повод, а как си направихте извода, че имам куче, нямам и представа (за мен лично хора, които си правят изводи, без да са получили информация за тях, са тъпанари).

++++++++(

До тригодишна възраст в цял свят е прието да се казва възрастта в месеци, защото има огромна разлика в развитието на едно дете точно на 1 година и друго дете на 1г. и 10 месеца - едното е бебе, а другото почти двегодишно. Пък и двете да се водят едногодишни, не върви.

в тази държава да вземе да убие един такъв собственик на кучета, който ги разхожда без намордник и каишка, без да спазва закони и разпоредби? И в София е същата простотия и неспазване на каквито и да са закони. Разхождат където си поискат, без намордници, без да са на каишка. Фъндъка уж прие някакви закони, уж има общинска полиция, а не съм видял да се спазва каквато и да е наредба, или някой да си събира фъшкиите на помияра.

Абсолютно правилно, но няма държава... Кучето трябва да бъде ликвидирано незабавно, а собственикът му - 5 години в затвора за причинена телесна повлрда на детето!

Това е голяма заблуда, че "няма държава". Я се защити от кучетата, циганите, геЮвете, банките, "бежанците"... да видиш дали "няма". Какви медии ще завият, какви социолози и психолози ще заплачат, какви комисари и посланици ще заразмахват пръст, каква полиция и Джандармерия, следователи и дознатели ще ти се изсипят, що прокурори, дознатели, съдии, адвокати и "право"защитници ще си заскубят косите... Свят ще ти се завие. ДЪРЖАВА ИМА, НО ТЯ Е СРЕЩУ БЪЛГАРСКИЯ ЕТНОС

" боби ( нерегистриран ) 16.10.2017 12:09 То трябва здрава каишка и намордник за тези изперкали комплексари с кучета убийци!" Мене ако питаш трябва кучета над 5 кг да се забранят за отглеждане и разхождане в градска,а дори и селска среда! в извънселска все пак трябва да се позволят кучета на овчарите! Като активен велосипедист преди време (отказал съм се поради малоу,мни шофьори) се оборудвах с газов пистолет който даже ми влезе и в употреба срещу една глутница от над 10 помияра!

Тоест, да забранят лабрадорите? Що за недомислено мнение...

да се държат на верижка,е-е , да се убиват е прекалено. Какво да правим с питбула НИНОВА? Намордник ли да ѝ сложим или на верижка да я държим.

Егати пичлегарчето, на 18 месеца, а вече се научило как да дразни умишлено милите и безобидни питбули.

Кучето и стопанина де бъдат приспани веднага

Мисля, че е разумна мярка да се иска застраховака "Гражданска отговорност" за отглеждане на куче. Така бройката на помиярите (разбирай отглеждащите такива кучета) ще намалее по естествен път, а пострадалите ще получават адекватно обезщетение. защото в повечето случаи се оказва, че собственикът на кучето е беден като църковна мишка и не може да плати обезщетение.

Защо не се въведе професията "Унишожител" стреля в главата от упор и кучето и неговия стопанин?

То трябва здрава каишка и намордник за тези изперкали комплексари с кучета убийци!!Навсякъде са се пръкнали вече с тези кучета свободно движещи се, без каишка дори. според собственика били много добри, душички. А е и време общините да обособят специални места за тези с кучетата, а не да се движат където им падне и да сеят лайна! Досега не съм видяла кучкар да чисти след говедото си!!

" Lele ( нерегистриран ) 16.10.2017 12:03 Значи, за всички докачливи на тема вината на собственика мога да заявя само, че собственикът е най-виновен." Глупости, човека е любител на животните, питбулите са далеч по-мили от домашна котка и съвсем безопасни, известни са случаи на отгледани деца в неживата природа от питбули!

Не знам как са питбулите, никога не съм имал. Моето беше улична превъзходна взето за ловно, а стана страхотен пазач. А за котките, особено за сиамските са чувал ужасни неща наистина, че като се впият с предните лапи и със задните деряли яко, като лъв плячка. Всъщност бездомните кучета и котки са вредни изключително за природата, а стопанин разхождащ свободно куче е идиот, защото кучетата следват някакъв свой усет и дори да е кротко пак може да реши да ухапе някого. Мен например ме е хапал пинчер. Вярно, че не можа да пробие зимния панталон и затова дори не усетих, но собственика беше много смешен търчейки да ми се извинява.

Кученцето не е виновно. То е много възпитано, играе си с децата от махалата, спи в леглото на стопанина, яде на неговата маса, въобще не е куче, а душичка. А детето сигурно е дръпнало опашката и кучето се е уплашило. То не е искало да нарани детето нарочно и затова е ухапало, природен рефлекс. А намордник не слагаме, защото се затруднява дишането. Въобще мисля, че децата не трябва да се разхождат в града, за да могат хубавите питбулчета, ротвайлерчета, догоаржентино и пр. бойни породи кучета да вдигат самочувствието на стопаните си.

Чакам да видя снимката на колегата кучкар - сигурно ще е някое бръснато пишлеме, с татуировки, епилирано и напомпано във фитнеса. - такива са поне половината собственици на питбули.

Значи, за всички докачливи на тема вината на собственика мога да заявя само, че собственикът е най-виновен. Не мразя кучета, не смятам, че трябва да се забранят, смятам, че този дебил допуснал това трябва да си плати скъпо и прескъпо. Аз също имах зло куче. Знаех, че гадината само дебне да докопа някого, затова винаги на къса каишка сред хората, а разходките извън града на безопасно място. Сега, то е ясно, че не може без инциденти, като един идиот дето се опита да ритне кучето въпреки предупрежденията и то му докопа крака, ама сам си го навря в устата на кучето, какво да го направя. Та, затова, да, държавата е пълна с идиоти и този сред водещите в класацията, да пусне питбул така.

Няма проблем докато не се окаже че детето е от малцинствата. Тогава вече ще е интересно да коя група ще надделее. Тези които се борят за унищожаване на българското население за сметка на кучешката популация или тези - на малцинствата?

Денонощен кучешки лай най-вече от домашни любимци във входа , смрад и замърсяване на тротоари и зелени площи !Пример -съседите ми - всички дивани ,мебели , стени , обувки и дрехи - наръфани , в една стая се яде , спи , пуши и заедно с кучето - в банята кал от разходката му , с мръсните лапи в чаршафите им , децата с неизмитите ръце се хранят -ужас ! Къде е културата и хигиената на тези хора ? И как можеш да си губиш времето с разходки и грижи за едно или няколко кучета , вместо младите да спортуват , да учат езици , да имат професия !Останалите хора трябва да вървят със страх и да те карат да мислиш , че улиците и парковете са за кучета , а не за хора ! Кучета само в колибка и в къща или вила с двор ! Да се забранят в апартаментите !

Супер държава! е сега вече кучетата ви яли!

Тия слабоумни стопани толкова ли не могат да купят един наморник за кучетата си?Ама то какво може да се очаква от такива хора които и на всичкото отгоре ги пускат свободно въпреки че са наясно какво могат да направят.

Ти от къде идваш бе! за къв се мислиш заблуден , кви права или интереси имашти и кой в тази прогнила държава ще ти ги пази! я се събудете

Трябва да си за да не си разбрал в 21ви век че тази порода може само неприятности да ти създаде...