Радев: Да засилим военната си мощ

Военната мощ вече трябва да се превърне във фактор на европейската външна политика, обяви президентът Румен Радев, който откри форума "Заедно в сигурността".

Обратно в новината

Коментари - Радев: Да засилим военната си мощ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да засилиш военна мощ, трябва да я имаш някаква. За начало.

Абе президенте, нали уж трябваше да сваляме някакво ембарго срещу Русия (каквото реално няма)? Сега пък трябвало да увеличаваме военната си мощ срещу Русия ..? Няма ли кой да спре безумните приказки на този човек? Досега само ни излагаше, но сега взе да става и опасен!

Абе този селенд.р генерал стана ястреб. нали говореше за справедливост, просперитет, съдебна система, достойнство и т.н. Тримата шишковци ти скриват шапката и Цецо е там. какво ги чакаш. Срещу тебе водят война. Ти воювай за хората.

...се засили...

няма да вземе комисионна от грипените и затова говори за война баси тъпото парче

Силата на една държава не е в армията която има, а в политиката която води и икономическата и тежест в света. Обратното е - на гол гъз чифте пищови.

Вас преседент иска конкорира нас председател Ким Сен Ир? Иска ядрена бомба и ракета до америка? Много глад и салзи цака бъгарски народ.

Мон женерал, ами тя армията ни може ли да поема такава отговорност?Или може да поема предимно едни други работи?

Имам предложение: Да купим изтребителите с дарения от военните пенсионери. Всеки ще отдели по 100лв от високата си пенсия, ще се покажат патриоти за колкото време е нужно и ще купят съответното оборудване,няма да тежат на останалия народ.Край

ами да засилим военната си мощ - армийката ни да се увеличи от 23 хил. "бойци" на 24 хил. треперете врагове, треперете!!!

Защото се боите и коментирате Турция и Русия, те си имат своите проблеми. Проблема си го създадахте сами( Nato) обърнах те се против Дядо Иван

точно така, един отбранителен съюз е голяма заплаха за агресорите :)))

Мъдрост на селския калайджия към внука му, останала ми от детството / на гъзата гащи няма, матрея иска. Дядо му якуб имаш на ум фенерче. ТА и тоя олигофрен, дето си го избраха за президент, а сега ги е срам да си признаят. Освен кака им Курв. но тя си е за патологията

Всеки минус приемам КАТО НАГРАДА

Я бягай лови паламуд. Курс по дипломация няма да ти водя.Вземи и гледай тоя филм, поне да разбереш подтекста, Фишер! Като гледам колко плюсове има е ясно, че в тоя форум е пълно с потурджии!

вади тефтера тогава и пиши, както правят генералите в северна корея. започвам: 1. F117 A - 3 броя 2. F16 - 5 броя 3. F 35 - 2 броя 4. MQ-1 Predator - 2 броя 5. USS Virginia (SSN-774) - 1 броj 6. CVN-74 - 3 броj

пардон, 6 е 1 броj.

С какво точно да я засилим тая мощ?

Отдавна подозирах Радев в синдрома на "птичата глава", но не знаех че бил "ястреб"... Военен - дай му да прави фронтове и да изпраща други да се бият...

Срещу кого ще воюваш бе мама ти шапкарска? Хора, докъде я докарахте да избирате ченгета, шапкари и пожарникари начело на държавата

Радев, много са ти скъпи играчките бе ненаиграло се момченце.....ай стига вече рева че и за попара даже няма...ставаш изключително досадно хлапе.....кого ще уплашиш с грипенчетата руснаците или турците????... я стига, ние и без бой сме убити....да.си берат грижата натовците, толкова гладни дори и за мишена не ставаме...айде стига плачка вече....обърши сълзите и до тука.

Абе Шапкар, какви нови военни разходим като народа няма какво да яде, бе? Ти си взе 20 заплати накуп и после стана президент (с малка буква), тарикат безподобен, че и на комисионните май се надаваш! Не се наядохте, ей ...

Как да я засили тази мощ - с Трибестан или без?

Гладни и унижени сме !

Като избирате политически лилипутьовци, марионетки на Ниньова, ще им слушата словесните бълвочи, дивотиите и глупотевините.

Радев, след 1945 година Германия беше срината и демилитаризирана. Хвърлиха всички сили в развитие на икономиката и станаха първа сила в Европа.Ние асфалт не ядем ,но Грипени пък съвсем. Твоята работа е " На гол тумбак-чифте пищови. Май още не си разбрал,че отдавна свали фуражката.Още ти е мъчно за играчките.

Ей ама много сте компетенти от всичко разбирате бе, раздавате акъл на ляво и на дясно. Да ви таковм хейтърите недолклатени, дано ви плащат да плюете по президента.

Срещу кого ще воюваш бе мунчо, защо са ги изтребители, кого ще изтребваш? Който и да е ще ни смачка за броени часове..

Фатмака се бори да си напълни тумбака с бонове и комисионни. Калпав народ сме и избираме простаци да ни управляват.

Тъпанар, повече от половината народ живее под прага на бедността, той ще хвърля милиарди в армия, самолети, кораби, танкове.

КТБ, изтребители, Белене...... колеги затягайте коланите ...якото крадене тепърва започва ...

По-яко крадене от това на мутрите дето изкупиха за милиарди всички американски боклуци, само за да ги държат на власт едва ли някога ще се случи. То няма и как, просто държавата изчезва.

Ти за какво всъщност дойде ? Справедливост, достойна нация, стандарт.......... Дайте парите за оръжие. Дето ги имаме ? Музиката свърши, тези хора продължават да танцуват.

Срещу кого ще воюваме,г-н Радев,срещу кого?!?!? Или това е поредната далавера за милиарди?!? Защо народа отново трябва да плаща милиарди за изтребители,които са спрени от производство дори?!?!?!? Защо вие политиците мислите само за войни и пари?!!?

Защото лелче за сигурност се плаща, както и в живота - или данъци или на мутрите. Ако нямаш оръжие и подготвени хора, няма как да поддържаш суверенитет, по много, много причини и по много, много начини може да те лишат от него, като леличките като теб ще го разберат единствено по високите цени на тока или ниските пенсии. Никой може и да не дойде в една еу държава да те изнасили като башибозук през 16 в, за да стане ясно, че са те лишили от суверенитет. Но лошото е, че по нашите пирини може и да дойде. И в двата случая е добре да поддържаме военната си мощ.

ЕС и НАТО трябва да застанат като щит пред руската агресия.Прав е президента че трябва всички заедно да защитим Европа и света от руската инвазия

САЩ ще се занимават с Китай. Германия ще обединява квото може от Европа срещу Русия. Нещата вече няма да приключат в Берлин, а на Ла-Манш. Англия излезе от играта и май се отърва. Искаме ли да водим въобще война, за какво и срещу/редом с кого. Все още можем да не се хващаме на хоро, или да си изберем хоро. Радев говори все едно е главнокомандващ на НАТО. Този път не изглежда да е игра на войници. Някой от вас знае ли какво е повиквателна?

Солдафонски разсъждения, но под "кръгла шапка" друго не може да се роди!

Като във вица, ще живеем мирно и свободно. Мирно! и Свободно!

фатмака пак не е доразбрал! ние сме член на нато. нато е съюз от тридесетина държави с население около 1 000 000 000 души. по изискванията на нато, държавите членки трябва да отделят 2% от бвп за отбрана! ние не сме ги достигнали тия 2%, това едно, но и да ги достигнем, те ще са за заплати на едни за нищо неставащи тюфлеци!

Г- Президент, храната,топлото и светлото са по важни. Без тях няма да го има бъдещето ни-децата!Иначе военната мощ няма кого да пази!

Историята хиляди пъти го е доказвала - "Без сигурност няма нищо". Твоята храна, топло и светло ще са за някой друг, който не е бил толкова тъп, че да си унищожи армията.

а бе то , да, ама не! ония империи с огромните армии и оръжие вече ги няма, а ние още сме си тук, и никъде няма да ходим! римската , византиия, отоманската австроунгарската, руската, съветската империи са там някъде, далеч назад в историята, а ние сме си тук!

питай откъде взе парите за хотелите президента Първанов, щото с тези врели-некипели най-много да върнеш капарото за грипените.

С нетърпение чакам да излезе истината за комисионните на самолетите! Герджиков вече почна да дава заден и да вика - Радев ме накара, аз съм невинен ...

Съгласен съм със всичко казано от Президента Но това как ще стане Нека се насочим върху интегрирането на изследователските структури и организации. Европейският фонд за отбрана има амбицията да инвестира основно във военнонаучни изследвания и да генерира финансов капацитет от 500 млн. евро след 2020 година. Тук е големият шанс на България, да бъде активна в тези процеси, да покаже лидерство и зрялост. При изключително негативното отношение на олигофрените към научните изследвания, технологиите и техническия прогрес като основни фактори за просперитета и сигурността на страните.

Скривам се зад поредната плюнка, важни са комисионните. Нали така г-н фелфебел?

Гласувал съм за Радев, обаче в случая това са глупости и за мое огромно съжаление излиза, че Борисов е по-прав, поне в приказките си. Нищо няма да променим с 8 самолета, ние вече не сме и няма да бъдем военен фактор. На нас Русия не ни е враг, независимо от воя на американските подлоги. Турция уж ни е съюзник, но в същност е единствената заплаха само, че трябва да признаем, че ще ни смачка за 2 часа. През това време НАТОвците ще гледат отстрани и ще се задоволят само с празни приказки.

е чак пак за два часа да ни мачка остави тези мераци аркадаш в днешно време няма как да стане това никои няма да и позволи а и самите гаджали не са чак толкова луди че да нападат страна член на ес

Боко смени резбата,вече е ястреб и обяви студената война 2 срещу военният съюз БРИКС +(Турция)!

Радев, айде малко по-сериозно!

......"Военната мощ вече трябва да се превърне във фактор на европейската външна политика" Ама тя от векове е била фактор и ще бъде. Ама военна мощ има когато е налице икономическа, нравствена, социална, културна мощ. Сега у нас, след 27 год. крадене са вече мощи. Някой или иска да оправдае привилегиите и парата, която получава, или е наивен, или ни взема за абдали, или говори, какво му диктуват ?

културна мощ- айде по сериозно забрави и спортна и педалочалгарска мощ

Тия 30 години само лъжат и серат отгоре ни! Ама и на тях им серат от Козяк...

Петрол нямаме ,но злато имаме,канадци и австралийци добиват злато от България,печелят милиарди.Печалбите ги изнасят в чужбина.От цялата работа България печели 1,5 %.Африканските страни по -вече печелят.Мините марица изток,добив на въглища американци.Ако се погледне сателитната карта ,земята е издълбана в района на добив на въглища.Местното население изгонено с цигански банди.

Русняците не желаят срещу им да се концентрира военна мощ. ... А ние сме разкрачени и военно и финансово и политически.

"Тук е големият шанс на България, да бъде активна в тези процеси, да покаже лидерство и зрялост. Първо ние трябва да покажем, че можем да генерираме способности и да бъдем лидер". Думи, фразеологии и кухи фрази не съобразени с действителността у нас.

Радев - истинския президент на всички Българи!