Община Пловдив плаща 15 000 лв. за счупен крак в подлез

Районният съд в Пловдив осъди местната администрация да плати малко над 15 000 лева на пловдивчанин, счупил крака си в подлез.

Обратно в новината

Коментари - Община Пловдив плаща 15 000 лв. за счупен крак в подлез | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако знаете какви болки е преживял този човек - от опит го казвам. А за 15 хил. лв това стълбище и отводнение щяхада се направят за дни. МОРЕ, ЕДНА ГОЛЯМА НЕПОДКАСТРЕНА....ПА БОЙ, БОЙ по всички седящи пърдящи крадливи гъзове по бюрата в общините! Чакат пари огромни за крадене, за да обявят търг и да откраднат 80%. Атова е работа за не повече от 4 работника за дни.

Ми сам си е виновен този наглец... какво е тръгнал да плува в подлези където не му е работата... ахахаххахах

ТАКА ТРЯБВА, ОБЩИНАРИТЕ ДА СЕ НАУЧАТ ДА СИ ГЛЕДАТ РАБОТАТА, ВСЕКИ КОЙТО Е ПОСТРАДАЛ ТРЯБВА ДА ГИ СЪДИ, ТОВА СА БЕЗОБРАЗИЯ КОИТО СА ВЪВ ВСИЧКИ ГРАДОВЕ И СЕЛА НА СТРАНАТА НИ

Поредното безхаберия в Държавата. Данъците на пловдивчани ще се използват за обезщетения на единици. А истинските виновници, продължават да заемат удобните добре платени общински кресла. Излиза че потърпевшите плащат за вината на недосегаеми общинари и политици.

Общинарската наглост няма граници. Вместо да работят в полза на гражданите, които са ги избрали, те гледат на тях като на смъртни врагове. Вместо да се извинят, да работят съвестно, те скачат на пострадалия и винаги гражданинът е виновен. Даже малко ги е одрусал.

... юруш - на неосветените подлези...

Общинаря твърдял, че мъжът не се е придвижвал внимателно по подлеза да бъде осъден да минава в най-големият дъжд и сняг по 15 пъти в продължение на 2 години през тоя подлез! Ако не е съгласен, да ремонтира подлеза със собствени средства.

Да се готвят тези от Варна че каквито мазилки се сипят от подлезите след Траката към ЗП. А подът е минно поле и трябва да минаваш като на слалом. Да се запълнят и изградят надлези , но явно докато не се запълнят устите на общинарите нищо няма да се случи. Така и с автоматите за е-билети .... МАФИЯ.

Похвално е, че все пак има граждани които си търсят правата в съда. Защото българина ако започне да съди общинарите за вредите, злополуките, счупените крайници, кучетата, разбитите тротоари и много други неуредици бая ще се изтънят сметките им. А мотива им, че гражданина не бил предпазлив, това вече избива рибата. Некадърници и мошеници!

Браво на човека! А общината се е опитала да мине, като ченгетата, че видиш ли той не се е движил със съобразена с пътната обстановка скорост, ама тоя път не й минал номера. Време е да не минава и при инциденти с коли. Омръзна ми да си чупя колата по "прекрасните" разбити софийски улици, които са през месец в ремонт, без видим резултат. Те само софийските да бяха разбити с мед да ги намажеш! За пешеходните зони, тротоари и пр. места да не говорим, там не знам с каква скорост трябва да се придвижва човек, щом и кучето ми, успява да се препъне на места.

Арогантни копеленца са тези от община Пловдив. Не стига, че са виновни, а измислят тъпа причина. И още повече, че за 500 лева щяха да ремонтират плочите. Но нали Тотев трябва да лапааа!

Не се бил придвижвал безопасно?!? Значи е трябвало да има наколенки, налакътници, каска, бронежилетка... И да пълзи на 4 крака. Много интересно изказване от общината.

На адвокатите на общината

Според мен общината е минала тънко. Все пак пострадалият не е стоножка. А аз съм на 65 години. Дясната ръка ме боли, където съм я чупил. Поносима, но постоянна болка. А я счупих през 1959 г..

Както веднъж една баба каза: " - Ще мина през по-опасното, през подлеза."

Ема мноо европейски стъпала бре , и у Москва такова ще си направим.

Ще плати пословичният данъкоплатец, което не е редно. Все някой в общината отговаря за подлези или тротоари или озеленяване и т.н., за което получава заплата и на него трябва да се търси отговорност.

Браво, че е осъдил общината !

Не общината, а плащаме всички ние. Трябва да плаща само кмета.

Заради безхаберието на общината пък тя ще плати от нашите данъци! Я резнете общинските служители от заплата, че да видите дали следващия път ще си бъркат в носа!

мъжът се е движил с несъобразена скорост!!!

Пловдивските майни в общината могат ли да обяснят какво значи " не се придвижвал внимателно през подлеза" ? Подскачал ли е ? Ходил като оня от Монти Пайтън с големите разкрачи? Лазел ли е (то тогава малко трудно да се пребие де, ама все пак) ?