Трайков: Не консервация, а продажба на реактора за ”Белене”

Не трябва да мислим толкова за консервацията на оборудването на АЕЦ Белене, колкото за неговата продажба. Токът от там ще е най-скъпия в България.

Обратно в новината

Коментари - Трайков: Не консервация, а продажба на реактора за ”Белене” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На нас реактори не ни трябват. Трябва да се отървем от тежката и енергоемка промишленост. Трябва да продължим с разчистването, дето започна деветдесете години. Трябва да станем високо развита селскостопанска и туристическа държава. Само така ще запазим вече изчистения въздух и продукти за децата ни.

Не продажба на реактора, а Трайчо Трайков в Белене да строи АЕЦ-а !

Имахме един реактор дето беше консервиран и то за доста пари. После го продадохме обратно на руснаците за малко пари и същия вече работи и прави ток. ОБАЧЕ, консервирането става през ... някоя си година. Тогава можехте да чуете по новините за ГОЛЕМИ ПРОЕКТИ по консервиране на съоръжения и оборудване... Абе просто се ползват грандомански думи за да останете с впечатление, че става въпрос за огромна работа и т.н. В действителност консервирането е построяване на една дървена барака /покрив/ над реактора. А самия реактор се намазва с грес. Естествено тези дейности са МНОООГО СПЕЦИАЛНИ и струват много пари. Сега нещата може да се повторят. За някои хора НЯМА ЗНАЧЕНИЕ дали ще има или няма да има АЕЦ. Важното е да се въртят едни пари. Те ще са готови с ВАШИТЕ пари, на данъкоплатците да купят още няколко реактора и да ги консервират. После ще ги продадат на безценица... Действието ще се проточи с години, за да се позабрави цената /похарченото/. Важното е сега и тук ние да вземем едни пари от комисиони. А като цяло държавата и данъкоплатците може да са загубили милиарди, но това за нас няма значение, защото ние печелим.

Трайчо! Така ли казват от Козяк? Продажно кpele си ти.

Да го продадеме за 1 лев на Турция и после да се бориме за да вземеме ХЪБ да разпределяме ток на Балканите. Добре че обвиват съораженията с домакинско фолио.

за един лев може да те пуснем на турците, да се позабавляват с теб

Този красавец е много просто момче. Бивш министър на Боко тиквата. Това е достатъчно.

Трайчоо, Трайчо,, активните зони/корпусите на р../ да не са есенни тикви, че да ги продаваш на ляво и дясно?

Или той е прост, или ти си прост. Преждевременно е да твърдиш.

Още през декември миналата година Теменужка Петкова заяви: "Разполагаме с условия, по които те да се съхраняват по най-добрия начин. Но, за да имаме гаранция по отношение на тяхното качество, се предвиждат преговори и сключване на договор с "Атомстройекспорт" за консервация на оборудването". Имаме АЕЦ, имаме специалисти, които успешно консервираха затворените блокове на "Козлодуй", но руснаците ще правят това с новите реактори. При това на неясно каква цена. Досега от Министерството на енергетиката не назовават сума, но като си знаем как преговаряме с руснаците, тя никак няма да е малка. Така след авансовото превеждане на парите, руската страна ще продължи да получава от България плащания. Докога, само #КОЙ знае!

ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ, ЧЕ ТОЧНО СРЕЩУ БЕЛЕНЕ СЕ НАМИРА ВРАНЧА----да не стане като в Япония...А?

В Япония проблемът беше не земетресението, а последвалото цунами! Надявам се, че дори и "Железни врата" да се скъсат, едва ли ще предизвикат подобна приливана вълна, която да е пагубна за АЕЦ. Било то Козлодуй или Белене. Или пък "Черна вода", в която между другото строят нови блокове. А сега се сети, кой ги строи. Парле ву франсе?

във Фукушима беше нещо , което не очакваха, в Чернобил също. подотвен ли си за всичко в Козлодуй? не!? знам, просто имаме добър късмет. статистиката показва, че на всеки 25 години се случва по една сериозна авария в АЕЦ. говоринела рома?

Искам да пуснат 10 000 000 акции по 1000 лв. ето ти финансиране. Лично бих си купил 3 акции.

А срещу неизползвана бонова книжка -ще може ли?

Вземи си поне 10 акции, повече ще спечелиш после. Аз бих си купил 20 най-малко. Ама не се предлагат.

Този работи против БЪЛГАРИЯ ! До 15 год, ще спрът централите на кюмур. И после?

Който ти е казал ,че разбираш от ядрена енергетика е глупак като тебе! Реакторите не са пластелин .Те са проектирани само за нашата централа бе абдал.

и вървете в гората ,дано ви изядат мечките ,Българите не искат даже да си спомнят за вас

евролиберастки боклуци,затрихте България да пукнете дано

рано или късно всички ще умрем, важното е да не оставяме такива като теб да си мислят, че са прави

Долни продажници!

Изпълзя от кучи гъз битата ялова дърта десница. Радан се появи, Кунева сдаде властта за да гони реабилитация на партията си, Лукарски се изказа наскоро, сега и Трайчо. Явно тактиката беше да се помълчи на топло у кучо дупенце дето се озоваха след изборите. Сега давай юруш и пак сме срещу герб ама само докато грабнем кокала. КАжи бе Трайчо при това крадене в зелената енергия как да не искат АЕЦ хората.

това не е пластелин, та да го туриш където си искаш? Реактор е това, ядрен, не играчка. Как ще го продадеш без производителя и кой ще ти го купи ако руснака каже "нет". Тъпо парче си ти, корумпирано и алчно.

искам да го продадем, срещу комисионна. А после ще купим два американски, пак срещу комисионна. Ухааааа

Те това и искаха ама : "29.03.2017 г. - Американската компания за ядрени реактори Уестингхаус, която щеше да строи 7-ми блок на АЕЦ "Козлодуй", обяви фалит". Сега просто искат да ни прецакат заради французите в Черна вода, да им подсигурят пазар къде да си продават тока!!!

чут, обсъден и гласуван на изборите. Получи ритник. Какво още искаш?

предлагам консервация на трайков. трайчо трайков трайно да си затрае в политическия живот

Някой смята ли Трайков за умен или е просто подкупен! Май дори и не си е направил сметката за цената на тока от АЕЦ и тази от Американските крадливи и замърсяващи централи! Ако Белене бъде построено то мръсните и нерентабилни централи ще умрат! нещо по-вече белите държави в ЕС ще строят нови атомни централи!

Да, много хора го смятат за умен! И за неподкупен също! Ти не си всички българи, нито родата ти!

Иване Костов, няма по-корумпиран и крадлив от тебе. Я си признай че ти му плащаш на това мекеренце трайчо с парите които заграби с 12% от американските Марици. Нали затова искаш да няма Белене и да плащаме 5 пъти по-скъп ток от американските Марици, защото 12% от крадените милиарди отиват при теб.

Напротив, Белене трябва да се довърши между 2020 и 2023 г. когато щр е има необходимост от нея.

Умното си е умно, ама се е захванал с безнадеждна работа- да говори на глухи .

Щом този парцал е умен за теб и такива като теб значи положението е безнадежно.

Не забыть бы, не простить бы и не потерять!

Тока от АЕЦ Козлодуй струва 3 стотинки, а тока от трайчовите фотоволтаици струва 50 ст, т.е. 15 пъти повече. Токът от перките струва 20 ст. Тока от американските ТЕЦ също 20 стотинки. Защо лъже тоя, че тока от АЕЦ е най-скъп? Докога ще търпим такива мекерета да лъжат по медиите?

Тоя калинчо кога ще лежи в затвора, за това че ощети българите с 13 милиарда лева. Точно толкова струва надценката на цената на тока от ВЕИ, подписани от него. А кога ще лежи и за това че подписа с американската ТЕЦ Марица 3, ние българите да им плащаме въглеродните квоти, с което ощети българите с още 5 милиарда.

Ма този жив ли е още?

тези боклуци обаче никои не ги иска

американско перекенде за разстрел.....ще продава той....

Съдбата на "Белене" се реши след посещението на Килърито, а трайковчетата, малденовците и всички останали соросоидчета са само изпълнители. "В имейл от заместник-шефа на кабинета на Клинтън тогава Джейк Съливан до самата бивша първа дама от 26 март 2012 г. става ясно, че той я информира за спирането на строежа за АЕЦ Белене. В писмото, публикувано от Wikileaks Съливан пише: Not bad work (Нелоша работа), което директно навежда на мисълта, че именно администрацията на държавния секретар и дипломатическите мисии на САЩ в региона са оказали ключово влияние в решението на българските власти да спрат проекта. Най-ключово влияние обаче явно е оказала визитата на Клинтън в България дни преди да бъде спрян проекта, заради което явно тя получава и поздравления от зам.-шефа на кабинета си. В писмото се прилага и оригиналното писмо от тогавашния посланик на САЩ в Азербайджан Ричард Морнингтар. Дипломатът пише: Уважаема г-жо държавен секретар. В момента се намирам в Атина като част от пътуване до Брюксел, Рим и Атина. Бих искал да ви известя, че преди малко получих обаждане от външния министър на България Младенов, който ме извести за решението на България да спре ядреният проект Белене, изграждан съвместно с Русия. Това бе основна тема на обсъждане по време на вашето посещение в София. Той каза, че Русия ще съдейства при процеса. България ще добие един напълно изграден реактор, който ще бъде прехвърлен в АЕЦ Козлодуй. Westinghouse разговаря с българите за действия около проекта Козлодуй, използвайки руския реактор. С най-добри пожелания, Дик."

свиньо, тиктак

Цената на АЕЦ Белене беше ясно посочена 3 998 милиона евро. Дори беше на сайта на Министерство на Енергетиката по времето точно когато Вие бяхте министър, но вероятно сте забравили. Цената на произведената електроенергия според мен, би трябвало да се търгува на пазарна стойност. Ако няма други уговорки! Към момента 40-50$ за мегават. Каква би била пазарната стойност след построяването (след 5-6 години)? Аз поне не знам, но едва ли ще е 200$ за мегават.

Според анализа на HSBC АЕЦ Белене се изплаща за 11-12 години като работи на пазарна цена, никакви надценка, като тези които тоя мърляч на снимката подписа с ВЕИтата. След това АЕЦ работи на огромна печалба която пак според тях възлиза на около 200 милиарда лв.

Кой ли пък го пита този суяк?

Ми всеки, който е с акъла си и не иска да плаща 2000$, за да може червените пак да лапат.

Те всички като паднат от власт и много съвети дават. Къде беше като министър, а? КАКВО НАПРАВИ ТОГАВА ???

И къде видя толкова долари - 2000? И как във Франция с няколко АЕЦ токът им никак не е скъп за техните доходи.

Атомните централи са морално остарели.

Все още намаме необходимия за тях морал !?

Вече имаме необходимия морал за нови енергийни технологии.

Я да кажеш кои са морално млади, че нещо не те разбрах!!!?

и да ти се каже , пак няма да вденеш.

Народен съд и затвор за такива. Никаква консервация по медиии темподобни!

абсолютно е прав! Предпочитам по-добри пътища, по-високо заплащане на лекарите от здравната каса, по-добро заплащане за учителите, а не много скъп ток, който никой няма да купува. Само за сведение: АЕЦ-ът ни работи с не повече от 70% от капацитета си. Е за какво ни е още, като няма, какво да го правим. Да не говорим, че отработеното ядрено гориво може руснаците да не го приемат. Тогава ще питаме защитниците на АЕЦ Белене, дали са склонни в техния двор да складираме отработените ядрени пръчки.

Мушморък Трайчо не заслужава коментар. Заедно с другия мушморок Дянков и гуруто им Прокопиев са подсъдими за сделката с ЕВН. Др. назначение на Червенобузестия - прецедентът Р. Пл. направи ли тайна среща с шефа на ЕВН във Виена?! А за него обвинение няма ли да има?! Продал се Трайчо на Прокопиев и акъл ръси... Трайчо НЕтрайков гушна ли 70 000 евро хонорар от Арбитража за "Белене"?! За държавата ли работи този "специалист", та поставил ИЗРИЧНОТО условие за хонорара?! И какво спечели държавата ни от неговата експертност! ... В света НЯМА губеща АЕЦ. Набийте си го в главите! За съхранението на ядреното гориво трябва да "благодарим" на ЕС, който забрани извозването на ядрените отпадъци ИЗВЪН територията на ЕС. Да благодарим и на Румъния, която забрани горивото да минава през нейната територия. А на управниците тепърва ще благодарим - замислят да погребват ядреното гориво в СЗБългария. Русия-хубава, лоша, ни спасяваше - приемаше отработеното ядрено гориво... Последно - кой е този умник, който би вложил милиарди левове в даден проект и после би ги погребал с лека ръка?!

Боклуко не лъжи. Пълно е с губещи АЕЦ и ги затварят - примерно: АЕЦ Клинтън ще затвори на 1 юни 2017 г., докато АЕЦ Куад Ситис ще приключи дейността си една година по-късно. Двете централи имат общи загуби на стойност 800 милиона долара през последните седем години, въпреки че са най-добре представящите се централи на Exelon. Dominion Energy Resources, която обяви, че в средата на 2013 г. ще спре своя централа в Уисконсин, макар че разрешителното й действа още 20 години. Мотивът на Dominion, която купи централата "Кюуони" през 2005 г., е, че й излиза по-евтино да купува ток на свободния пазар, отколкото да го добива от реакторите. Друга АЕЦ - в Ойстър Крийк, щата Ню Джърси, е с лиценз за дейност до 2029 г., но също се обмисля спирането й през 2019 г. Истината е съвсем друга - няма губещи ДЪРЖАВНИ АЕЦ, щото държавата поема загубите. В русия добитата от АЕЦ електронерегия е под 20%, докато в България гони 40%. Тия руснаци много прости беееее.

1 юни 2017 мина отдавна бе, умнико. Затворили са я, ама само в мечтите ти. Твоето инфо е много старо бе, умнико: 05.12.2016 "Американската корпорация Exelon Corp. ще получава 235 милиона долара годишно за две от централите си, решиха законодателите в щата, съобщава link . Законопроектът, целящ спасяването на АЕЦ Куад ситис и АЕЦ Клинтън от затваряне, бе приет от законодателите в щата Илинойс. Той осигурява 235 милиона долара годишно през следващите 10 години за централите, които генерират електроенергия с нула въглеродни емисии."

хубаво! ама кой ще го купи?

Трайчо защо не си замълчиш с това твое умозаключение за продажба на реакторите, че ще станем за подиграва. не произвеждаме оборудване за атомни централи , но продаваме преди няколко години продадохме един, сега предлагаш да продадем два а може би след година ще закупите 3 и ще трябва да продаваме и тях. безсрамници вместо досега да беше построена АЕЦ Белене и да работеше вие се подхилквате мазно и давате налудничави идеи.

Защо ли на разследвани от прокуратурата им се публикува интервю ? ...

Щото прокуратурата е цацаратура и понякога е за хвалба, че те разследва.

по проекта тока е с цена 6 цента за киливатчас!

Това проект от 1980 г. ли е? Някой жестоко те е излъгал.

алоуу австрийчиту ...що не съ скрийш ва ....ади бържи чи найш кък щъ изплющя инъчи

За кого лобира Трайчо? Аз залагам на Румъния. Може и Сърбия да му е платила но първото е по-вероятно. Интересно какви други предположения са възможни?

Та какво казват ядрените "специалисти" по въпроса за съхранение на радиоактивните отпадъци от централите??? Както по долу някой писа до около 60 години, хайде от мен още толкова и стават 120. Да но къде ще съхраняваме опасните отпадъци минимум 10 000 години??? Още никой русофил, ядрен специалист не ми е отговорил!!! А с какви пари ще финансираме съхранението??? писаната човешка история няма и 5000 години, а тези боклуци трябва да се съхраняват минимум 10 000!!! Правите ли си сметка къде и ще се прави това, а финансирането??? Чакам отговори!!!

Доставчикът на ядреното гориво не съхраняваше поне до преди време на територията на България отпадъчните му продукти!Тази практика може и да продължи! Други въпроси?

А колко пози струва това съхранение за година??? А по 10 000??? Кой ще ги плаща тези пари??? Отново нищо не отгонорихте бе "Специалисти"!!! Да питам ли за оборудването от първия контур, какво ще го правим???

От 1990 г всичкото отработено гориво е на склад в България. Русия единствено взимаше горивото извличаше обогатения уран, след което ни връщаше консервиран остатъка да си го кътаме 10 000 години

След такива изказвания като на тоя очиларко , все повече се убеждавам колко правилно са постъпили комунистите след 44г.

Комунистически малоумник!!!

пък ривът че съм бил лош

не си лош, садистите са готини, искам да ме бият

Ние сме уникални. Значи англичаните щели да строят АЕЦ, японците уж щяха да спират атомната енергия заради Фукушима, щели да строят АЕЦ, но само нашата щяла да е губеща. Да, то с такива политици се сещам само за вица, дето питали радио Ереван, ако България беше в пустинята какво щало да стане, а от радиото отговорили: "Най-вероятно щяха да внасят пясък." Та ако има как бих заврял тези реактори на тези "политици" там където слънце не огрява.

За кого лобира Трайчо? Аз залагам на Румъния. Може и Сърбия да му е платила но първото е по-вероятно. Интересно какви други предположения са възможни?

Г-н Трайков-защо не си следвате името,т.е. да си траете? След всички падения,вземете пример от Бай Радан-вижте ка се скри/покри...А Вие току цъфнете в някое ТВ-предаване и философствате. как таке не Ви чухгме да коментирате "блестящата" идея да строим нова централа с Уестингхаус?Щеше да бъде прекрасно -хем американска,хем ние "пионери",хем Вие доволни... На всички е ясно кой (Козяк) ви дърпа конците!

Трай си бе Трайко и има шанс да те забравят. Така обаче джафкайки по команда на чорбаджията може да го отнесеш