Психиатър: Ало-мошениците мамят възрастни с отслабена воля

Психологическата нагласа за справедливост на възрастните хора ги прави лесна мишена за телефонните измамници, обясни за "Фокус" психиатърът д-р Веселин Герев.

Обратно в новината

Коментари - Психиатър: Ало-мошениците мамят възрастни с отслабена воля | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ама такива с ''отслабена воля'' има бая на 4 км или в Карлуково ама не съм чул някой да ги измами тях...а само за такива с мангизи чувам ама май без акъл..

Само дето информацията им я дават от някъде ама разследването винаги спира до кокошкарите.. Защо не ми се обадят на мен да ми кажат да си крия хилядите????? Само незнам колко трябва да си тъп за да вярваш на такива приказки че и да помагаш на ченгетата когато се знае че са в основата на повече престъпления..

Има и много по-млади с отслабена воля.Който е глупав то е за цял живот.

Я да помислим, колко пенсионери в БГ разполагат с крупни суми. МНОГО малкоы А как така измамниците ги уцелват? Ясно е как - от банките изтича информация. Като към това прибавим полицейския чадър, който ясно лъсна в Майналенд добре се очертава една доста сериозна организация от две институции, които иначе би трябвало да бранят спестяванията ни. Мангалите дето въртят по телефоните са само върха на айсберга.

От всичко написано излиза ,че честността и спазването на законите е присъща само на старата генерация ! Иде бодра смяна !

Те не могат ли с нотариус да запорират банковите им сметки, за да се теглят пари в присъствие само на някой близък роднина.

психиатърчето, се едно да казваш, че луд с картечница е избил 3000 човека за удоволствие и ДА ЗАКЛЮЧАВАШ: ДА, НОРМАЛНО Е ДА ИМА ЛУДИ ХОРА С КАРТЕЧНИЦИ. НА СМОБОДА И СПОСОБНИ ДА УБИЯТ ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ! КАК ТАКА, ПИТАМ АС, НЕ ФАНАХА ИЗМАМНИЦИТЕ ОЩЕ ПРИ ПЪРВИА СЛУЧАЙ? За да нема гавра над възрасните хора и техните старини. ДЪРЖАВАТА, ДА ДЪРЖАВАТА Е НАЙ-ГОУЕМИА ВИНОВНИК АЛО ИЗМАМИТЕ ДА ПРОЦЕВТЕВАТ! У КРИЗИСНА ГЪРЦИА НАПРАВИХА ЕНА, ФАНАХА ГИ, ЕБАХА ГИ И ЗАТИХНА. ТУКА ЩО НЕ МОЖЕ ТАКА? А?

Аз съм Ало мошенник ама полицията ме покровителства.

милцонерски глупоси бате кату има смрътно наказани и обити и нема прублем

... с отслабена воля ии... с дебели пачки вкъщи!

Три пъти са ми се обаждали. Криминална полиция. Казвам: Щом сте криминална полиция, значи знаете кого търсите. Как се казвам, може да не търсите мен. Веднага затварят.

Най-лесно се мамят честните и почтените хора. Те по природа са доверчиви и добродушни . Такива са и възрастните . Вижте какво става по съдилищата и ще разберете че измамения било законно или незаконно е винаги честния и доверчивия човек . Винаги онзи който спазва правилата и законите !!! И главното - ако беше разрешена саморазправата дали щеше да има толкова лъжци и крадци ?

Ако някой не може да докаже произхода на богатството си, ако не е декларирал доходи и/или не е платил данъци върху тях, редно е то (богатството) да бъде конфискувано в полза на държавата. Нали? А глобите и затвора са допълнителни мерки, които трябва да съпътстват конфискацията, а не да я заменят. Преди няколко години разни данъчни се возиха на хеликоптер над скъпите квартали на София ... ами продължавайте да се возите, бе, повозете се и над Ветово, Червен бряг и т.н.!

Тези измамени от къде имат по 10-20-50хил. евро да хвърлят през прозорците?!

Събирали са цял живот.

знаят и каква сума да поискат! Как на този 73 годишния поискаха 100 000??? Ами, защото ги има!

"Той посочи, че в такива ситуации се действа механично, като действията наподобяват тези на робот." Пак се оказвам прав. Цитат на мой коментар от днес: "основно разчитат да шокират измамените и да ги поставят в силно ограничено време в което трябва да действат. Може би в такъв случай жертвата наистина не разсъждава, а изпълнява команди като едно зомби. ..." И ще потретя и почетвъртя: измамниците звънят на стационарни (БТК) телефони, защото в стари телефонни указатели намират телефонните номера и адресите. Това е много важно за измамите им, да знаят къде звъни този телефон. Затова ако имате възрастни роднини със стационарни телефони, предупредете ги за тази опасност. Полицията може би нарочно не казва нищо за стационарните телефони, защото може би Виваком ще я съди при евентуален отлив на тези абонати. Един измамник няма да звънне на мобилния ви телефон, защото ще трябва да ви разпитва в кой град сте, къде живеете и т.н. А полицията не прави така, затова такъв трик няма да мине и те и не го използват.

теишлю тизе не симдубричлиа а убикнувен швестар маман ти н денбаф аф остеншата бе пенддел

Много му здраве на психиатъра. Той ги изкара мангалите направо топ психолози! Вместо да се дрънкат разни бла бла, да се активизират данъчните , ДАНС, ГДБОП и прочие, проверки до спукване в селата на измамниците- всеки знае кои са. При недоказване на доходи- конфискация. И накрая, закривайте ги тези стационарни телефони, научете старците да не говорят с непознати и скрити номера, ако ще да са от ФБР, обяснете им, че МВР НЕ ПОЛЗВА ПАРИ И ЦЕННОСТИ НА ГРАЖДАНИТЕ за примамка, не им поверявайте големи суми. И у нас се обаждаха като имахме стационарен телефон, тряскахме им телефона, докато един ден им казах "Комисар Петров слуша" - повече обаждания нямаше.

Много грешиш. Сред циганите има джебчии-виртуози, знаеш го това, нали? Има сред тях гледачки и ясновидци които уж всичко познавали. Така е и с телефонните измами. Някой да е добър психолог - за това не се изисква нито наука, нито образование, нито грамотност. И тези са станали факири в маменето на хората, както са факири като джебчии, ясновидци и т.н.

Айде като ти се обадят, им тегли една п....ка майна и им затвори, пък да видим дали ще успеят да те убедят в нещо, ако ще и доктор Фройд да са. Докато има балъци, ще има и измамници.

Най обикновени глупаци, добрували по бай тошово време с далаверки и шуробаджанащина. Сега си мислят че е същото и си дават събраните пари лесно лесно. Мръснички са им гащите. Не можеш да измамиш честен човек.

Тоя психиатър да иде да се прегледа. Наивниците (независимо пенсионери или не), просто са си БАЛЪЦИ, дели ще ги подмамят с евтини билети, дали че ще подкупват полицай заради катастрофа, дали нещо друго- няма значение. Всичко идва от лакомия и желание да се заобиколят законите (тоя дядо със 100-те бона не е по-различен. Уплашил се е, щото са му казали, че имат скенер и са видели че КРИЕ пари) Всички тези схеми идват от СССР и се въртят от както има телефони и измамници (Пак от там дойдоха ПИРАМИДИТЕ)

добави и путин,че е виновен

Не е така. Измамите на хора в зряла възраст разчитат на АЛЧНОСТТА. Продава се евтин имот, евтина кола, евтина вещ защото продавачът е на зор. Бърза. Ще изпуснете промоцията. Нямате време да обмислите и проучите фактите. Измамите на възрастни хора се правят с помощта на психолози и психиатри. Там движещ е СТРАХЪТ и възрастовите изменения свързани с по-бавното асоцииране на информацията.

Тия ало измамници само легендата проф.Вучков ще ги оправи.Че и е фрашкан с мангиз.Само,че не смеят да му звънят,че като ги награби,ще хвърчат слюнки и питбулска ярост чак през тел.слушалка.

ЖИВЕЕЛИ В СПРАВЕДЛИВО ВРЕМЕ а сега ?

преди повече от десет години един служител в колцентър на банка в хамбург, започва да разработва схемата. Той е плоски ром с немски паспорт. Интервюто с него е интресно, цифрите на жертвите в западна европа още повече.. Но тук, по-интересното е защо този "експерт" лъже или не знае, че "един друг строй" имал някакво участие в нещата !?

Това е абсолютна лъжа. Не вярвайте на медиите за всичко. С каква смелост човек, който ес всичкия си, ще държи подобна сума в къщи. Манипулацията и промиването на мозъци целят да убедят обществото, от една страна, че "пенсиите" са си добре щом разполагат с такива пари и от друга видите ли колко опасни са парите в брой. Следващият етап е да внушат колко е сигурно да имаш имплантиран чип на дясната ръка или на челото. И въобще повечето от хората са абсолютно заблудени в посока, че всичко изнесено в медиите е абсолютна истина, а то си е точно обратното, много от информацията в медиите е 100 процентова лъжа.

Абсолютно си прав! Понеже жертвите са слабоумни, няма как да дадат голяма сума, най-вече няма как да я преброят. Единствения начин статията да не лъже е авторът и да е съучастник на измамниците и да е преброил взетите пари лично или пък да са му го съобщили престъпниците.

Вместо да вкарат в затвора измамниците, те им дават условни присъди и ги оставят да живеят в палати за милиони и да се возят в луксозни лимузини. И на всичко отгоре ги величаят, като обясняват колко добри манипулатори и психолози били.

на 67 съм, няколко пъти се пробваха, е каквито попържни научиха от мен...

Браво ! Ако искаш да ги нараниш, прокълни децата им да загинат в катастрофа, от която те да оживеят инвалидизирани. И мен са ме пробвали не веднъж. Аз се стремя да ги задържа колкото се може по-дълго на телефона. Голяма ми е радост, когато почнат да ме псуват и бързат да прекъснат връзката, защото са разбрали, че ги подвеждам.

сега ще ни правите реклама на други мошеници-психиатрите ли?