Мийте ръцете си минимум 20 секунди, може и със студена вода

Световният ден на чистите ръце се отбелязва на 15 октомври от 2008 г., обявена от Общото събрание на ООН за Световна година на хигиената.

Обратно в новината

Коментари - Мийте ръцете си минимум 20 секунди, може и със студена вода | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А чепа колко пъти?

Важното е да се използват само растителни съставки, животинските са много вредни и даже канцерогенни!

Много интересно, кукумицин такъв. Само преди месеци четох няколко НАУЧНИ статии за това, че самуните от животински мазнини са най-полезни, тъй като най-лесно се разпознават на клетъчно ниво, а от там и от организма.

Уди Алън съветва хепи б. да се изпее 6 пъти. Някой наясно ли е, че на милиардите клетки в нашия организъм се падат трилиони микроорганизми? Учените ни утешават, че много от тях били полезни или поне безвредни...

съм станала много гнуслива. От млада не съм привърженик на здрависването. Особено при запознаство - това са непознати и откъде на къде ще им стискам ръката - някои със студени други с топли ръце - не ми е приятно. В ресторант не ям хляб - трябва с ръка да го пипам, винаги си нося мокри кърпички ако нямам възможност да се измия.

а превръзките с ръкавички ли ги пипаш?

На круизните кораби, където съществува голяма опасност от светкавично разпространение на норовирус - хиляди ръце пипат едни и същи неща за кратко време, преди влизане в ресторантите опънати ленти те принуждават да минеш през умивалниците, а член на екипажа следи дали се мият ръцете. И за да не е обидно това за пасажерите, този служител се облича в костюм на някаква кукла и пее детски песнички шеговито и закачливо за ползата от измитите ръце и колко лоши са норовирусите. И след измиването пожелава добър апетит. Такива работи :)

Кампанията е наложителна за Булгаристан! Толкова много колеги имам, които след ходене до тоалетна, макар и по малка нужда, не си мият ръцете! В вай-добрия случай само ги намокрят и си излизат без да ги подсушат, а върху мокрите или влажни ръце микробите почват да се развиват със стремоглава скорост!

Аз пък, като го мия моя, му пея "Стани, стани юнак балкански, от сън дълбок се събуди", ама не ще проклетникът ;-)

Е, тва е щото на тая възраст вече пееш фалшиво...