Българин изобретил прилуняващия модул на ”Аполо 11”

Заслуга за кацането на американците на Луната има и един българин - карловецът Иван /Джон/ Ночев, за когото се смята, че е изобретил прилуняващия модул.

Обратно в новината

Коментари - Българин изобретил прилуняващия модул на ”Аполо 11” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най- големите ни научни и инженерни достижения са направени извън България, далеч от покварата на комунизма.

Не се ли изморихте, или определението чалгопитек става все по-повсеместно. В България са направени много открития, но явно модата сред вас, платените сега е такава.

ДА ПОПИТАМ ТИЯ ДЕТО ПЛЮЯТ НАШИЯ ИНЖЕНЕР .... ... ДОБРЕ ДЕ , КВО Е ЛОШОТО В ТОВА БЪЛГАРИН ДА Е ИЗМИСЛИЛ НЕЩО ??? ..... ... ЧЕ ТО ДЕДО НОЙ Е ЖИВЯЛ НА ДЪНОТО НА ЧЕРНО МОРЕ ПРЕДИ ПОТОПА И ДЕТО СЕ ВИКА Е БАЩА И НА БОГОИЗБРАНАТА НАЦИЯ :))

В САЩ където талантът му е оценен. По времето на соца щеше да има панелка и масквич А можеше и медал да му дадат Кумунетата с трици искаха маймуни да хващат...

Така е. А японците като кацнаха на Слънцето през миналото хилядолетие, дадоха на техния изобретател цял остров и Тойота. А корейците пуснаха техния да пасе трева.

Никой истински патриот не би работил за червените свини в соц. кочината в която ни бяха натикали. Човекът е отишъл там , където са му плащали за труда с долари , а не с шума...

Още една подлога с висша ценност - долара.

Модула хубу. Ами приказката за кацането кой написа?

ти мани ами има и други приказки. Че Земята уж била кръгла и се върти. Гадове ..лъжат хората.

"Тук, в Силиконовата долина..." Не беше ли силициева долината?

На къв език?

На непонятен за теб- Български

От РФ подготвят космически апарат, който да направи подробни снимки на мястото на Луната, където се е "разхождал" Армстронг и компания. Явно е назрял моментът истината да бъде изкарана наяве! Тази новина силно напрегна Вашингтон..., явно ще им се наложи да правят компромиси, ако искат да останат "първите стъпили на Луната"...

Гладна кокошка просо сънува, ха-ха. Руската космонавтика спи на лаврите си от преди 1969г, тъпанарко.

Ооо, изявен краварски трол се появи! Изрина ли обора, парцал, че пишеш тук????:)))

...много просто решение да се докаже, че полетът на американците до Луната е фалшификация. Това е руснаците да изпратят свои космонавти на Луната, които да докажат фалшификацията. Защо не го направят? Такъв златен шанс да покажат "измамното" лице на САЩ да изпуснат... Причините за това са поне две: - първата е, че руснаците са наясно, че такъв полет е осъществен - втората - руснаците и сега, след близи 50 години не могат да осъществят такъв полет. Или както казват те "кишка тонка". И трето: никога официално СССР или Русия не са обявили този полет за фалшификация. Само скудоумните червени тролове бълват змии и гущери по този повод. Ако злобата си бяха превърнали в енергия, можеше и някоя ватенка да качат на Луната... Космическите достижения (било на САЩ, било на Русия или Китай) са постижение на човешкия разум, а не са повод за политически интриги. Но къде ти празна червена тиква ще разбере това...

Aко е така, значи действително може и да не е имало кацане на Луната. Mайтап бе Уили!

Много хора участват в изработването на декори за Холивуд! Това не е нещо изключително... :))

и още много тролят лъжите на комплексара Путин за некадърноста и невъзможноста руснаците да кацнат на Луната!Нито тогава,нито сега,явно и в бъдеще!Американците са кацали и пак ще кацнат!Възможно е до 15-20 години Мъск да ги вози до там на екскурзия по следите на Армстронг и Олдрин!Както и да гледат останките та Луноход-а конструиран от пленени немски инженери!

Мъск е обикновен мошеник! Не му се връзвайте. Ако се направи нещо то ще е от NASA!

Те не могат една ракета да изпратят сега ти за луната говориш. Да Муск ще продава "предварително" билети за луната, Те и къщи така продаваха преди да са ги построили, И в Дубай острови. Какво стана.. Балона се прусна и ?? Че и путуването до луната.Плати сега и чакай ако си жив , и ако не стане, Както се прави в добър Цивилизован Соросоиден Демократичен свят.. Подай за банкрупт и тези дето са платили да пият по една студена вода..

Поясите Ван Алън се простират само на около 40 градуса от земната ширина двайсет градуса под и над магнитния екватор. Диаграмите на транслунните траектории на Аполо, разпечатани в различни публикации на пресата, не са съвсем точни. Те показват само двуизмерна версия на траекторията. Действителната траектория обаче е триизмерна. Свръхтехничните доклади, които са достъпни за публиката, но не всеки може да ги разчете, ни дават триизмерни детайли на транслунната траектория. Всяка мисия на Аполо е летяла по различна траектория, за да може да достигне до мястото на кацане, но орбиталната инклинация винаги е била в порядъка на 30 градуса. Или изразено по друг начин, геометричната плоскост, която включвала транслунната траектория, е била наклонена спрямо земния екватор с около 30 градуса. Един кораб, който лети по тази траектория, би отминал всички региони на поясите на Ван Алън без ръбовете.

Искаш да кажеш че след като премоинат по ръба, и излезат извън защитния за живота магнитен пояс, е безвредно за някакво органично существо(и човек) да прекара седмица и пов4е в междупланетното пространсво? Космическата и слунчева радиация е нищо? Тези Лунни модули завити с алуминиево фолио(от Марципан) са каквото предпазва астронавтите? Ей .. ами то какво още правим тука на земята, Ако с Амперметърчета и Волтметурчета със стрелки , можаха да намерят сигурна пролука, То каво да кажем сега когато даже и Аифон има повече компютърна сила??

доста мурзилки избягали от кочината россuя

Освен пед.рaz си и руска подлога си а не българин!

Явно всички про Янки коментатори, не са гледали "Полетът на Кеприкорн 1"(Capricorn One ) правен през 1977 горе долъ след като беше спряна Аполо програмата. С О.Джей. Симсън.. Филма точно показва как Холивъд може да помогне на корумпирани пропагандиски политици да прикрият неуправдани разходи. Повчето хора значт само за Нийл Армстронг че кацнал , ама според Наса то там е като Автомагистрала Тракия ор кацания.. Странното е как тогава с тези кругли амперметърчета с стелки успяха да намерят луната, а сега с всичките суперкомпютри, Ай падове и Тесла,Спейс Ексове не могат и до Международната станция да изтрелят..

партията не даваше да гледаме американски филми. Само съветски, та от там и лафът - отиде на кино.. демек загубено време.

Точно този филм съм го гледал и не ми е пречела пионеската организация.

Всъщност гледали сме го през 80те. ама явно ти си от Отвореното общество хранени4е, затова си мислиш че каквото чичко Сорос и Клинтън ти казват е истината.. Даже и Вагрянката в Техникума я бяхме надписали Каприкорн 1 .. (ако знаеш какво е вагрянка). Потърси да купиш този филм на диск, сега в "свободния демократичен" свят?? Малко трудно(с късмет в торент ще го намериш). Тях не комсомола го спира а Соросоидите..не искат да се знае истината или да имате "алтернативно" на какво Фейса или гугъл разрешава,,

Троловете проститутки на Путин лъжат и пишат лъжливи ,,факти"и ,,доказателства" за кацането на американците на Луната!И имат също така готов лъжлив отговор за прикритие защо руснаците няма да могат да кацнат на Луната в близките пък и по далечни години!Прикриват собствената си некадърност с радиационният пояс на ван Ален!Роскосмос е ялова организация която е ,,приватизирана"от някоя от КГБ-е шайките която само я източва без да развива нови технологии и научна дейност!

Мосфильм освен измишльотини за WW2 и филм за маймуните изпратени в космоса не е направил

Четете бе русифилистичета- нали са ви изобретили компютри и Интернет - или в землянките нямате

Краварите, Холивуд ги прати на Луната! :)))

а на риските свини им свършиха деньгите....

"dp" го отсвириха като отработен материал, сега на краварската барикада е останал само трол "Созе"...

та кажи, защо руснаците не са опровергали кацането на луната? Не са имали техника да видят ли? Такава техника се нарича телескоп и е изобретена няколко века преди това.

Всички знаят, че не са ходили до Луната, както и всички знаят, че 11.09 е организиран от самите американци! :)) Ти защо мислиш във Вашингтон така се възпалиха по темата, щом руснаци и китайци обявиха лунните си планове????? Малиии страх, а????? :))))

Типичен пример за краварски тролинг: Ти го питаш как са ходили до Луната като трябва да минат през поясите на Ван Алън, които са непреодолимо препятствие както сега, така и преди 50 години, то ти вика, че са ходили, защото няма как да не са отишли... :)) Логика - нула! Смисъл- нула! Аргументи -нула! Чиста краварска безпомощност!!!

За Голивуд.

Ако действително бяха ходили до Луната, то сега щеше да има неопровержими доказателства за това и всеки кравар тук щеше да ги знае и да ги посочи, а не както сега над 700 коментара и в нито един убедителни аргументи в посока на краварската теза!!!!! От краварите дотук само тролинг, гняв и обиди.... :)))

в това голямо съревнование между САщ и ссср, мислиш ли, че руснаците не са видели с очите си кацането? Или викаш не могат един телескоп да направят няколко века след Галилей? Ако действително американците не бяха кацнали на луната, то повярвай, че руснаците първи щяха да раздухат случая, ама понеже са видели всичко, си траят, като мишлета.

Може да са се договорили. Варианти много. Ще обясниш ли само един странен факт. Как са преодолели и останали живи Поясите на Ван Ален? Може би, понеже не са знаели че съществуват?

Дотук не прочетох нито един разумен аргумент в полза на тезата, че американски крак е стъпил на Луната! Толкова ли сте зле бе краварчета?????

алу, самите американци го подлагат на съмнение и има в тубата видеа, на вас все мурзилки ви се виждат. Лунмобила колкото половината модул, бе. и как го извадиха през малкия люк. Хоризонта свършва на 100 метра, звездите не се виждат и т.н.

много обичам, когато някоя мурзилска тиква като тебе генерализира по този начин. От 300+ милиона можело да се намерят американци които подлагат под съмнение...еми естествено! От тия тия 300 милиона има и такива които смятат, че Земята е плоска. Както и такива, които биха гласували за комунистическа партия, ако такава се появи в САЩ. Луди всякакви.

а на официалните изявления на краварите, че с днешните технологии не можем даже да напуснем земна орбита. Как ти се вижда тва с луната. Че те я бяха подкарали всеки уикенд до там да летят ( Nevada ).

"силиконовата долина"...

Никога не са стъпвали на Луната. Китайците доказаха това!

Китайчугите се отклониха с 400км от плануваното ама според чугунената конспиративна тиква, пак нещо ''доказали'' ?!?

Как го доказаха бре катил недоклатен. Като се качиха един върху друг и стигнаха Луната!

Защо там а не си е останал в България ?????????

защото в комунистическа БЪлгария умните ги вкарваха в конц. лагери

И станахме водещи в наука и технологии благодарение на тъпите, нали?

Apollo 14 Jan 31 Feb 9, 1971 AS-509 CSM-110 Kitty Hawk LM-8 Antares Alan Shepard Stuart Roosa Edgar Mitchell Third landing, in Fra Mauro formation, located northeast of the Sea of Storms. Surface EVA time: 9:21 hr. Samples returned: 94.35 pounds (42.80 kg).

като виждаме как се излиза от земна орбита, тия измишлъотини че палят ракетката и политат към земята са... 6 пъти по малка гравитация, не е без гравитация. никога не са били там.

А защо никой не казва как са преодолели и останали живи Пояса на Ван Ален? Всичко друго - ясно.

Ако американците бяха стъпвали на Луната нямаше да си тръгнат изобщо оттам. Справка- цялата им история. Нямат никакви технологии, освен в областта на киното.

САЩ на Луната ? -муахахахахахахаах буахахахахахахаха.Къртачи на фаянс.

Безплатно ли служиш на путлеристите?

Кой модул е изобретил? Оня, дето овъгли при пожар на Земята тримата американеца заключени вътре ли?

Не позна тъпанарко, стсва въпрос за лунния кораб а не за кораба майка. Между другото май си забравил за смърта на тримата съветски космонавти в кораба Союз 1, за експлозията на Байконур когато жертвите са повече от 100 човека. Усвоявянето на космоса е много рисково начинание.

Тоя и неговата сган не са изстреляни даже от Байконур, най-много от бай кур, затова са толкова трагични :D

Apollo 12 Nov 1424, 1969 AS-507 CSM-108 Yankee Clipper LM-6 Intrepid C. "Pete" Conrad Richard Gordon Alan Bean Second landing, in Ocean of Storms near Surveyor 3 . Surface EVA time: 7:45 hr. Samples returned: 75.62 pounds (34.30 kg)

Apollo 11 Jul 1624, 1969 AS-506 CSM-107 Columbia LM-5 Eagle Neil Armstrong Michael Collins Buzz Aldrin First manned landing, in Tranquility Base, Sea of Tranquility. Surface EVA time: 2:31 hr. Samples returned: 47.51 pounds (21.55 kg)

То и Марадона е българин, кръстен е на баба си Мара и Баба си Дона! Абе голяма работа сме ние българите, де не ги сееш там никнат!

Путин е американец името му означава вкарай ми го отзад

Тежки дебили като теб, комплексирани, та само си мислят как да се надупят да им го вкарат отзад, замърсяват този форум с циничните си простащини!

Иван Ночев бил изобретил прилунителният модул?! какви са тези безунмия бе ахмаци ненормални? Това, че един българин е работил като техник по модула в Дженерал Дайнамикс изобщо не значи, че той го е изобретил! Модулът е дело на дестки инжнери конструктори и стотици техници. То бива патриотизъм, ама пускането на откровени лъжи е трагикомедия.

Всъщност колкото и тукашните краварските тролове да обвиняват проявяващите логика и разум в русофилство, путинизъм и пр., разобличенията на лъжите, че хамерикаците били кацали на Луната са изцяло на западни учени и журналисти, докато официалната руска позиция или не отрича, или мълчи по въпроса, а космонавтът Алексей Леонов, вероятно по указания на някогашните политици, дори защитава тази световна краварска измама. Изглежда тогавашното ръководство на СССР е изтъргувало мълчанието си за тази краварска лъжа срещу някакви благоприятни политико-икономически позиции, като например сваляне на ембаргото за руски нефт и газ на европейския пазар и пр. Така например, още през 1970г. излиза книгата на математика Джеймс Крайни, в която той поставя кацането на Луната под съмнение: "Did man land on the Moon?", James J. Cranny, Johnson City, Texas, 1970. През 1976г. следва книгата на Бил Кейсинг и Ранди Рейд "Ние никога не отидохме на Луната. Американската измама за тридесет милиарда долара" (We Never Went to the Moon: America's Thirty Billion Dollar Swindle", Bill Kaysing, Randy Reid). През 1978г. режисьорът Питър Хаямс създава филма Козирог-1, в който макар и да показва фалшифицирана мисия до Марс, не е трудно да си го помислим и за Луната. Следват лавини от публикации с разобличение на тази измама на 20 век и аз мисля, че те са абсолютно логични и научно обосновани, така че няма как да повярвам, че човек е кацал на Луната, пък бил той и хамериканец. А който иска, нека си вярва!

Боклук смотан, ясно че те е яд понеже руснаците загубиха надпреварата за пилотирани полети до Луната но ти или си платен или наистина си кретен. И в двата случая си заслужаваш ника, отврат!

Че не знаете друго, освен да обиждате е ясно, но можете ли поне да кажете, кое от написаното от мен не е вярно?

Само не става ясно с какво е българин този американски гражданин. Все едно да се каже че сегашният президент на щатите е германец.

Би следвало това "гениално" изобретение" да се развива. До сега трябваше да бъде усвоена Луната! А то, какво е станало, уволняват Вернер фон Браун като ръководител на програмата. Спират полетите до Луната. А .... най-важното, не произвеждат тези "перфектни" ракетни двигатели, та сега купуват от "изостаналата" технологично Русия ракетни двигатели. Отгоре на всичко ползват и руската орбитална станция. Стига тъпи патриотарски изхвърляния.

Имаме нужда от измислени герой, защото истински нямаме!

Трима Президенти са изпратили с държавни почести един български гений. Какво конкретно е направил най-вероятно все още е секретно. Но очевидно е било решаващо в исторически план. И в СССР има такива българи, но за тях дори не сме чували, това е разликата, между една демократична среда и тоталитарна такава. Бг е номер 1

Не е български а американски гений.

По твоята логика, може и германски да е, защото учи там, как се лети и обслужва Месершмид. Сега Радев , като купи Грипен, ще стане швед?

Има и се чували! След 1945 година академик Обрешков всяка седмица лети до Москва, където решава стратегически важна математическа задача за среща на две тела в космоса. За разлика от американците, все пак руснаците си ни го връщат.

То няма място за сравнение на американеца Джон Ночев със световно известния българин Никола Обрешков.

Че Ночев да не би да са го държали в САЩ в окови бе, червени гамени безродни? Кой нормален и мислещ човек ще желае да се връща от свободния свят в социалистическия концлагер България, където елита е масово подложен на репресии и изтребление? Още повече един възпитаник на ВУЗ-овете в Третия райх и специализирал също там? Все едно невинен сам да си търсиш ешафода за да си сложиш главата на него. След 9.IX.1944 г. най-добрата перспектива за един човек на науката е била да се евакуира на Запад, където човешкият живот е имал някаква стойност, а безродната червена сган, която днес се регистрира на руски хибридни сайтове с никове, като "КГБ" или "МиГ 29" е могла да безчинства и злостори само в нелегалност.

Не е вярно! Той е бил македонец !

даааааааааааа българин е измислил и америката и европата и телефоната и гвиессемата...и са все от маалата...

Кравара dp се покри! Сигурно рие на кравите в обора... :))

LOL, руските тролове мобилизираха и баш умствено изостаналия, тоя само с главните букви. Налага им се да наводнят над поста на дежурния по статия трол от 04:48 в който бе хванат как се опитва да продаде грам на цената на килограм. Цигойнерска им работа, шибани руски тролове.

ТЕБЕ ДАЖЕ КЛИНГОНИТЕ НЯМА ДА ТЕ МЪЧАТ ... НЯМА КВО ДА ИЗКАРАШ ОТ ТИКВА , ОСВЕН ПЕЧЕНИ СЕМКИ :))

Що бе, американските тролове са по-готини ли ? Да ти е хрумвало в кухата кратуна (малко вероятно), че някой може да не е фен нито на САЩ, нито на "Рассия" ? Аман от слабоумната детска логика "Левски или ЦСКА? Няма трето" Я обади, о, трепачо на руски тролове, какво друго сме измислили? Топлата вода? Електричеството? Тесла ще се окаже българин? Едисон и той, с дядо и баба от България? Колелото и то сигурно измислено по нашите земи?

ДГД, тебе душко, нека не те е толкова грижа, какво са "измислили" българите, при положение, че тебе самия са те измислили в Московския институт за ком-интернационални безродни и комплексирани плазмодии.

ОЩЕ ПО-СКАНДАЛНОТО Е : ... ЧЕ ТРАКИТЕ КОИТО СА СЪЗДАЛИ И ДАЛИ НА СВЕТА МЕДНАТА ЕПОХА (ПЪРВАТА МЕД) , БРОНЗОВАТА ЕПОХА (ПЪРВИЯ БРОНЗ) И СА НАПРАВИЛИ БИКОВЕТЕ ОТ ВАРНЕНСКОТО ЗЛАТНО СЪКРОВИЩЕ .. СА СЪЗДАЛИ И РЕЛГИЯТА КОЯТО ЕВРЕИТЕ И АРАБИТЕ СА ПОЛЗВАЛИ 3000 ГОДИНИ - ПРЕДИ МОЙСЕЙ-МУСА ДА ИМ Я СМЕНИ :)) ... ПОНЕ ТАКА Е ПИСАНО В СТАРИЯ ЗАВЕТ :)) ... ГУГЪЛ НА Golden calf From Wikipedia, the free encyclopedia

Златен телец от Уикипедия, свободната енциклопедия латният телец (на иврит: עגל הזהב) е предмет, описан в Библията. Представлява идол, направен от евреите по време на отделянето на Моисей на планината Синай. След завръщането си Моисей осъжда почитането на Златния телец като идолопоклонство и го унищожава.

ТОЯ С НИКА DP ПЕЧЕЛИ ПОЛЕТ ДО ЛУНАТА НА ДИК-А МИ :)))

Вероятно "dp" се дешифрира като дълбоко празноглав... :)))

ТЪКМО ГЛЕДАХ НОВИЯ ЕПИЗОД НА НОВИЯ СТАРТРЕК "ДИСКЪВЪРИ" ... МОГА И МАЛКО БЛЕСТЯЩ "МЕЖДУЗВЕЖДЕН МИЦЕЛ " ДА МУ "ЗАСАДЯ" В "ДРАЙВ-А" :)))

Ти имаш dick? Wow, страхотно постижение! Ама майка ти ли ти каза, че имаш, или сам го откри с лупата?

КАТА ТЕ КАЧА НА СПЕЙСШИПА Frank Sinatra - "Fly Me To The Moon" with Lyrics И ТИ ЩЕ СЕ РАЗПЛАЧЕШ ОТ КЕФ :)))

Храна за размисъл: По време на пътуването си до Марс Curiosity е бил изложен на 1.8 mSv радиация на ден, която идва от космически лъчи... Радиацията е основния проблем при изследването на далечния Космос с пилотируеми апарати. Почти 50% от всички, които са се излагали на 5 Sv, умират до един месец, докато всеки, изложен на 10 Sv, със сигурност умира... Я сега си проверете коло дни трае полета до Луната през '69 и сметнете на какво количество радиация са били подложени астронавтите на НАСА и ще си отговорите на въпроса защо те не са ходили дотам, камо ли да се разхождат под защитата само на един скафандър при онова ниво на техническо развитие.... :))

Сериозно ли очакваш някой да не види мерните ти единоци бе пишман лъжецо. Колко милисиверта има в един сиверт, я обясни сега специалисте. Шибан руски трол.

По същество пак нищо! Много ниска топка си... :)))

Векове след Галилей, простите примати от тайгата не могат да сглобят телескоп, та с лекота може да ги плъзне човек, дали някой е стъпвал на луната или не. Просто не са можели да видят, за разлика от англичани, италиянци, канадци, които са видели полета с очите си. Колко жалко е да си фен на русия.!

"Усвояването" на космоса е една пълна глупост! Човечеството няма какво да прави по-далече от геостационарната орбита или отвъд точката на Лагранж, където се изхвърлят космическите боклуци. Според първия принцип на съвременната диалектика на Хегел, материята се развива дискретно. Тоест, всяка материална субстанция се ражда, развива и накрая умира. Този принцип досега не е опроверган. Човечеството, като част от кондензираната и то жива материя, не прави изключение. Един ден то ще изчезне. Най-вероятно от поредната космическа катастрофа. Някога, един руски космонавт - Рукавишников, беше казал, че "Космосът е дълбоко враждебен на човека!" Съществуването на жива материя в условията на убийствена радиация, на безтегловност, на висок вакуум, при липса на достатъчни енергийни запаси в ограничения обем на космическия кораб и в продължение на много, много време е НЕВЪЗМОЖНО! Дори и само загубата на въздух в космоса е невъзвартима! За разлика от покоя в механиката, покоят в биологията е свързан с разход на енергия!!! В режим на хибернация крокодилът има само 2 удара в минута на сърцето, а човекът е далеч и от това "съвършенство". Да се говори за космическа инвазия на Марс и прочее е пълна утопия, особено когато съвременните космически кораби още при стартирането си губят основните си двигатели и резервоари. А самите главни двигатели могат да работят не повече от 600 - 700 секунди. Стойте си на Земята мирно и кротко!

Последната надежда на Вашингтонския обком в лицето на "dp" се оказа пълна катастрофа!:)))

Пак те докарах до зацикляне, всеки път ще е така докато не си намериш по-свястна работа от тая на шибан руски трол.

Хахахаха, сега вече ме разсмя! Клоун! :))