Маргарет Атууд: Светът доближава тоталитаризма на 20-ти век

Светът е по-близо от всякога до тоталитаризма от 30-те години на миналия век, каза във Франкфурт канадската писателка Маргарет Атууд.

Обратно в новината

Коментари - Маргарет Атууд: Светът доближава тоталитаризма на 20-ти век | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И това ли е свободата -да си убиваш децата когато ти скимне?

Колеги, аве дали ще ни намалят надника ако пишем пак от различни никове, че като постваме само от "info" и се обърквам кое беше моето...?

Добро утро, за тези неща хората са писали още преди 100 години. Ние - ЕвгениЙ Замятин

То у нас ТОТО-то одавна е завладяло цялата държава! На всеки километър по един ТОТО-пункт!

Светът не знам, ама Русия е там вътре с двата крака, заедно с КНДР!

Вземете решението на една малко по-сложна система (от уравнения) - да кажем от сто уравнения със сто неизвестни! Управлението и обществено-икономическите отношения са всъщност (управление на) сложни системи! Ако не са ни представени всички условия и зависимости, тоест стоте уравнения (факти, зависимости, взаимовръзки...), то задачата в общия случай е нерешима, некоректна, некоректно зададена! Защото ни липсват критични части от информация (пъзела), за да решим системата! Това става в реалния живот с информацията за обществото всъщност! От нас се крие (критично важна) информация от група (групи) хора НЕПРЕКЪСНАТО и след това ни се представят някакви резултати за решения, които очевидно НЕ СА ИСТИНСКИ! Като "посветените" непрекъснато се опитват да ни убеждават, разполагайки с ВСИЧКИ истински условия и факти и взаимовръзки (тоест уравнения), че само те са способни да решават системата и да я управляват, а ние сме НЕСПОСОБНИ, НЕКАДЪРНИ, НЕПРИГОДНИ, след като ... КРИЯТ ИНФОРМАЦИЯТА ОТ НАС!?!?! И което е най-голямата перверзия, се опитват (поне доскоро, сега гледам, че малко по малко тези опити замират) да ни убеждават, че ... КРИЯТ ТАЗИ КРИТИЧНО ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ ОТ НАС, ЗАЩОТО ТОВА БИЛО В ... НАША ПОЛЗА!?!?!? Е на подобни простотии могат да се вържат само пълни кретени, повлияни от широката мрежа за дезинформация и манипулации, вкл. чрез средствата за масова информация, които предават най-често онова, което тези правят и представят ПУБИЧНО само, но не и онова, което остава скрито и е критично важно, тоест истината! (Част от истинските условия - уравненията - са подменени в публичното пространство и за пред хората, като например ИСТИНСКИТЕ МОТИВИ НА УПРАВЛЯВАЩИ, ИСТИНСКИТЕ ИМ ВЗАИМОВРЪЗКИ И ЗАВИСИМОСТИ, и пр...и точно те, когато напрежението много нарастне и възникне опасност за по критична ситуация ни се представят за класифицирана информация докато могат, другата алтернатива в подобни моменти е ОТКРИТАТА ДИКТАТУРА!)

Омагъосаният кръг, в който се върти света може да се обясни и онагледи по-разбираемо по следния начин. Имаме човек или група хора, който (които ) по някакъв начин се е добрал до власт и позиции да управлява и твърди, че той го прави САМО в името на нас, на гражданите и хората, че той защитава и представлява САМО нашите интереси! И че той естествено, е най-пригодният, най-умният, най-добронамереният,..., с две думи най-подходящият да НИ ПРЕДСТАВЛЯВА! Този човек или тази група от хора обаче разполагат с огромни (преди всичко информационни) средства, вкл, и средства с репресии - напр. държавната машина, вкл. с широк достъп до ИНФОРМАЦИЯТА, респ. средствата за информация за ХОРАТА! (той и те самите имат СЪВСЕМ ДРУГИ СРЕДСТВА ЗА НАДЕЖДНА!!! НАВРЕМЕННА!!! ТОЧНА И ПЪЛНА!!! ИНФОРМАЦИЯ, която НЕ е публична, тоест НЕ е достъпна за хората!, вкл. за корупция, престъпления, лоши практики, кражби...) Така се стига до пълния абсурд, когато ни мамят, грабят, ощетяват и репресират с твърденията, че го правят в наш интерес но не могат да ни обяснят защо, понеже това е ... КЛАСИФИЦИРАНА, НЕПУБЛИЧНА ИНФОРМАЦИЯ И ПУБЛИКУВАНЕТО Й, тоест информирането ни ЩЯЛО ДА НАКЪРНИ ... НАШИЯ ИНТЕРЕС! Тоест, казват ни с две думи в очите, че СМЕ ГЛУПАЦИ, ИДИОТИ И КРЕТЕНИ, И ЧЕ САМИ НЕ МОЖЕМ ДА СМЕ АДЕКВАТНИ (а крият информацията, която е критично важна, за да живеем по-добре и да сме по-адекватни и ориентирани - това е!) И много хора бъркат, и съвсем тенденциозно им се представя, че ДОСТЪПА НА ТАЗИ ИНФОРМАЦИЯ Е РАВНОСИЛЕН НА УМ, АКЪЛ, СПОСОБНОСТИ, ПРИГОДНОСТ (управленска) и ... ДОБРОНАМЕРЕНОСТ!?!?! С две думи - и един глупав човек може да се окаже в дадена ситуация "по-умен", тоест по-адекватен и с преимущество и пред най-умния АКО РАЗПОЛАГА С ТОЧНА, АДЕКВАТНА И ПЪЛНА ИНФОРМАЦИЯ ПО ДАДЕН ПРОБЛЕМ!!!

Просто информираността е критично важна (достъпът до информация) за да е напълно ориентиран и адекватен един човек по даден проблем и когато тя отсъства, както е за огромното мнозинство от хората, то малцината "посветени" имат огромно преимущество, вкл. да ги подвеждат манипулират, контролират...да властват! Най-обичам когато някой, особено когато не ме познава (добре) започне да ми обяснява кое е най-добро за мен, аз кой съм и кое е в мой интерес и кое - не е, и как да разчитам фактите! Особемно когато е очевидно, че той е неграмотен или полуграмоптен, тъпак и/или зависим и дори кретен! В България този процес стигна дотам, че доскоро години наред мастити магистрати и общественици разпалено обясняваха, че правосъдието не трябвало (непременно) да бъде справедливо!!! И после тези същите се учудват, защо доверието, което е критичен параметър за всяко управление, което НЕ е диктатура, е на толкова ниско ниво!!! Е, кой е простият тук?

И между другото искането на Тръмп да се отнеме лиценза на телевизионните мрежи и на NBC сочи освен всичко друго и НЕГРАМОТНОСТТА МУ! Просто защото ... ТЕ, ТЕЛЕВИЗИОННИТЕ МРЕЖИ ... НЯМАТ ЛИЦЕНЗИ! :) Лицензи имат и се дават на МЕСТНИТЕ, НА ЛОКАЛНИТЕ ОТДЕЛНИ СТАНЦИИ, И NBCдори и не притежава повечето от тях, които разпространяват съдържанието на новините им из страната! И е изключително рядко да бъде отнет лиценза на една станция по някаква, каквато и да е причина, още по-малко по политически причини и вендета! Лицензите на лкалните телевизионни станции са предмет на преглед от Federal Communications Commission всеки 8 години! Невъзможно е за Тръмп или сътрудниците му да отнемат лицензите на всичките станции, защото това изисква гражданите да представят пред FCC оплаквания за всяка индивидуална локална станция. Това е прецедент за американски президент - нещо подобно се случи през 70-те години при Ричард Никсън (аферата Уотъргейт), когато негов приятел се опита да отнеме лиценза на Washington Post, но не успя! Аферата Уотъргейт е свързана с незаконни действия на Комитета на Републиканската партия по време на избирателната президентска кампания през 1972 г. в САЩ. Обществено достояние става фактът, че представители на щаба на кандидата за президент и действащ към същия период президент на САЩ Ричард Никсън се опитват да монтират подслушвателно устройство в щабквартирата на Демократическата партия в хотел Уотъргейт във Вашингтон. На 27 юли 1974 г. Конгресът на САЩ открива процедура по импийчмънт на избрания за втори мандат президент Ричард Никсън във връзка с тази афера. Ричард Никсън не успява да докаже убедително, че няма общо с аферата, и подава оставка като президент (август 1974), което е прецедент в американската политическа история. Конгресът на САЩ приема закон, с който се прекратява разследването на делото и се забранява Р. Никсън да бъде обект на разследване.

Тя говори за Системата, бе чукундур, не за отделните властници! И за тенденциите - но явно всяко четиво не е за всекиго! Вчера бе Обама, днес е Тръмп, утре ще е някой друг...хората идват и си отиват, но Системата остава! Абе какво ли съм седнал да обяснявам на неграмотни предубедени същества - нападате автора, грозна била, дърта била, еврейка била, нападала Тръмп, соросоидка била... само не коментирате съдържанието, което всъщност е единствено важното!

За сведение на групата полуграмотни идиоти да припомня някои факти от последните дни. В сряда Доналд Тръмп започна и завърши деня си с гневни постинги и критики за NBC и останалите американски телевизионни мрежи. Той акцентирано заплаши медиите в Twitter, че "network news has become so partisan, distorted and fake that licenses must be challenged and, if appropriate, revoked.", тоест лицензите им трябва да им бъдат отнети!!! Заради ... "fake news", разбира се:) Но какво разсърди отново Тръмп? Реакцията му дойде след предаване на NBC News, в което се съобщи, че Тръмп е поискал десетократно увеличаване на ядрения арсенал на САЩ!!! На това Тръмп отговори с: "fake news coming out of NBC and the Networks" and asked "At what point is it appropriate to challenge their License? Bad for country!" Междувременно адвокатите на Тръмп и щаба му се борят яростно да обяснят и да докажат, че НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПУБЛИКУВАТ ЗАПИСКИТЕ НА Коми, които той си е водил за дискретните срещи. на които Тръмп го е канил за да го накара да спре разследването за връзките на Тръмп с Русия, като е представил условието за оставането на шефа на ФБР на поста му да е ЛОЯЛЕН КЪМ ТРЪМП (тоест - да спре разследването срещу него и хората му, което Коми е оглавявал!) Забележете обаче аргументите, които ТЕ КРИЯТ И НЕ ИСКАТ ДА СА ПУБЛИЧНИ, ТОЕСТ ХОРАТА ДА УЗНАЯТ, и то на всяка цена - че това били ... .ДЕКРЕТНИ ДОКУМЕНТИ! Но те .. не са!!! Самият Коми ги е водил в този им вид ТОЧНО ЗА ДА НЕ СА КЛАСИФИЦИРАНА ИНФОРМАЦИЯ, и точно затова е позволил на свой приятел да публикува в медиите една от тях!

И сега адвокатите на Тръмп се опитват да "убедят" съдията дискретно, че ... НЕ САМО ДОКУМЕНТИТЕ - ЛИЧНИТЕ ЗАПИСКИ НА КОМИ БИЛИ КЛАСИФИЦИРАНА ИНФОРМАЦИЯ, НО ДОРИ И ТЕХНИТЕ АРГУМЕНТИ ЗА ДА ПРЕДСТАВЯТ НЕКЛАСИФИЦИРАНАТА ИНФОРМАЦИЯ ЗА КЛАСИФИЦИРАНА БИЛО ... КЛАСИФИЦИРАНА ИНФОРМАЦИЯ!?!?! Забелязвате ли иронията и абсурда, особено АКО ГОВОРИМ ЗА ДЕМОКРАЦИЯ, ВЛАСТ И ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОБЩЕСТВОТО - отново наблягам, пълна, коректна и НАВРЕМЕННА информация:) (Напомняне - свободата на пресата е в основата на американската Конституция!)

Аборта е класическо убийство, защото човек започва своят живот от момента в който мъжката и женската полови клетки се съединят. Така който прави аборт участва в отнемане на живот със всички последствият от това в денят на Божият Съд. Исая 44 "1 Но сега слушай, служителю Мой, Якове, И Израилю, когото Аз избрах: 2 Така казва Господ, Който те е направил, И те е създал в утробата, и ще ти помага: Не бой се, служителю Мой Якове, И ти, Есуруне, когото Аз избрах, 3 Защото ще изливам вода на жадната земя, И реки на сухата почва; Ще изливам Духа Си на потомството ти, И благословението Си на рожбите ти" Исая 49:5 Сега, прочее, говори Господ, Който ме създаде още от утробата за Свой служител, За да доведа пак Якова при Него, И за да се събере Израил при Него, - (Защото съм почтен в очите на Господа, И моят Бог ми стана сила,) 1 Коринтяни 1 "18 Защото словото на кръста е безумие за тия, които погиват; а за нас, които се спасяваме, то е Божия сила. 19 Понеже е писано: "Ще унищожа мъдростта на мъдрите, И разума на разумните ще отхвърля". 20 Где е мъдрият? Где книжникът? Где е разисквачът на тоз век? Не обърна ли Бог в глупост светската мъдрост? 21 Защото, понеже в Божията мъдра наредба светът с мъдростта си не позна Бога, благоволи Бог чрез глупостта на това, което се проповядва, да спаси вярващите."

Стига с тези преувеличения и умишлени изкривявания на фактите, бе! Абортът НЕ е убийство, човек НЕ започва своят живот от момента в който мъжката и женската полови клетки се съединят, защото тогава ВСЕ ОЩЕ НЕ Е ОФОРМЕН КАТО ЧОВЕК! Ако бе така, то още тогава щеше да му се даде име и идентификация и да бъде регистриран като ЧОВЕК! Ако бе така, то тогава когато една жена пометне - неволно да кажем, това би класифицирано за убийство, бе тъпак, но на никой досега не му е минало да погледне така на това - я се замисли защо!!! В залитането си още малко и ще започнете да твърдите - вие, вманиачените по темата, че ако аз или някой друг реши да не си легне и да спи с някоя жена, то той е убиец, защото така е предотвратил забременяване и създаването на нов човешшки живот! Спрете с вашите простотии, бе! Ай сиктир, бе! По вашата извратена логика всеки, който се изпразни навън или използва презерватив е убиец на човешки животи, така ли, бе кретен? Ами забранете ги тогава и концатрептивните средства, бе! Направете задължително хората да се чукат при определени моменти и при определени условия, и то по 5 пъти на ден! И ги наблюдавайте дали го правят правилно, за да се репродуцират непрекъснато...

Май сте пропуснал часовете по биология в 7ми клас...

Значи в Китай, където е забранено семействата да имат повече от едно дете, всички са престъпници, така ли? Начело с ръководството им! А ако едно 14-15 годишно дете забременее, то как ще гледа детето си, след като то самото е дете и себе си не може да издържа и да се гледа САМО? Ами ако плодът е фатално увреден? Ами ако имаме забременяване след изнасилване от някой изрод или урод? Стига сте повтаряли и лансирали тъпи опорни точки, бе! КАто абортът е престъпление и убийство, ти колко деца имаш? Защо нямаш сто? Защо използваш предпазни средства или жена ти извършва аборти, или се предпазвате по друг начин! Защото предполагам, че не си импотентен, а ако си - то тогава нямаш право да говориш по темата и да осъждаш потентните, че са такива! Аман от неграмотни и немислещи с главите си ахмаци, наисустили по някой и друг цитат!

"Аборта е класическо убийство..." АбортЪТ НЕ е убийство, а още по-малко КЛАСИЧЕСКО! Виж и вземи и отвори и прочети в речника какво означават думите класика и класическо, за да не говориш глупости! (За употребата на пълен и непълен член няма да говорим, допускат се и неволни грешки в бързината, приемам, че и тази твоя е такава, стига да я запомниш и да не я повтаряш!)

фалшива феминистка и манипулаторка

в Канада е по еврейска държава дори и от Америка

Демокрацията е парадна. Демокрация е онова, което най-добре пасва на САЩ, Германия и т.н., това, което най-добре пасва на най-големите концерни и фирми всвета

Да, това е така. Преди две седмици в едно малко американско градче недалеч от мен се разбуниха духовете след като на редовно планирана среща на общинската управа с предварително уточнен и ОБНАРОДВАН (и на интернет страницата им) се вкара в дневния ред на самата среща неочаквано точка за уволнението на the village managera им и общинските съветници заедно с кмета гласуваха с 3:2 гласа той да бъде освободен! Дотук добре - общинските съветници и кметът се избират от хората на всеки 4 години и те ги представляват! Онова, което разбуни духовете обаче бе, че ... НЕ БЯХА ОБЯВЕНИ ПРИЧИНИТЕ ЗА ОСВОБОЖДАВАНЕТО! Много хора подкрепиха уволнения, вкл. и служители в общината, и издигнаха глас да бъдат оповестени причините! Състоя се нова среща, на която ... СЕ РАЗБРА, ЧЕ ИМА НЯКАКЪВ КОНФЛИКТ МЕЖДУ МЕНИДЖЪРА И ШЕФА НА ПОЛИЦИЯТА (на който той се явява шеф!), но отказаха да обяснят за какво точно става дума. И адвокатът на кметството излезе с изумителното поне за мен изявление (всичко се предаваше по локалната телевизия), че ... той бил посъветвал общинските съветници и кмета и никой от тях нямало да назове причините, защото ... това било против интересите на общината!?!? Разбирате ли огромния парадокс и нелепост на подобно твърдение - значи било против интересите на общината, тоест на гражданите (защото те са техни слуги, както твърдят често, техни представители и служители) да ... УВЕДОМЯТ СЪЩИТЕ ГРАЖДАНИ ЗА ТОВА, СЛЕД КАТО САМИТЕ ГРАЖДАНИ НАСТОЯВАТ!?!?! И тогава възниква простият въпрос това що са демокрация е, и кого точно представляват тези!?!?! Споровете продължават и се ожесточават, вече има подадени и няколко иска до съда от граждани... А аз недоумявам как стигнахме дотук и до подобна безпрецедентна наглост и безумие!

(Мога да дам още много подобни примери, вкл. и за общината в която живея - на неточна и непълна или скрита от публиката важна информация от кметството, която пряко касае гражданите и в никакъв случай не може да се представи за класифицирана с оглед на интереса на гражданите, но се представя въпреки всичко за такава и истината и фактите се крият, и то упорито, и е пределно ясно защо. След като в обшината от години уж разледваха злоупотреби, кражби и корупция, най-накрая - след като първо отричаха и криеха, след това замазваха...) се принудиха да освободят директор, но сключиха някакво скрито споразумение с него и нямаше наказателно преследване и дело! Наложи се най-накрая, след повече от 4 години аз да се намеся и да предоставя на прокуратурата лично документи и категорични доказателства за злоупотреби и корупция на този, за да видя по новините след това, че този е арестуван и е започнато най-накрая дело в съда срещу него! Сега му тече процесът! (А този доста време разпространяваше за мен, че съм бил глупав, луд и пр...бе инициирал дори и полицейско разследване по лъжливи обвинения срещу мен и след това, когато заявих, че след като те и полицията МУ приключат с разследването срещу мен ще ги съдя се оказа, че ... всичко по разследването срещу мен, вкл. протоколите и записите от интервщтата БИЛО ИЗЧЕЗНАЛО:) !!! обвиниха ... уволнения директор, че той бил унищожил всичко по моето разследване!?!?!, а аз попитах новия директор той може ли да направи това, има ли въобще достъп и правомощия до полицейските архиви! Той не отговори!!! защото нямаше добър отговор)

"Тоталитаризъм"...на парите. Корпорации и олигархии,тоталитарно командващи Планетата. От 6 материка,един е тоталитарно отписан-Африка. Войни,безпринципност и лъжи владеят Света.Свръхбогати и умиращи от глад и болести.Природа на ръба на оцеляването. САЩ и останалите. Меркел и планираният в края на 44г.Четвърти Райх, и Европа. Добър материал.

Парите са създадени и наложени в конкретната им форма от КОНКРЕТНИ ЛИЦА, с техните имена и образи! Корпорациите и олигархиите принадлежат също на КОНКРЕТНИ лица и групи, отново - с имена и образи! И става дума за една много малка ( в сравнение с популацията на земята, с милиарди хора) група хора, която в съвременния технологичен и информационен свят не е скрита! И не може да остане скрита, въпреки неистовите й усилия да е и да остане такава! А тези хора стоят на сянка и избягват по правило всяка публичност и "работят" с подставени лица, просто защото криейки имената и ликовете си КРИЯТ ИСТИНСКИТЕ СИ НАМЕРЕНИЯ И ИНТЕРЕСИ, това е! Ако обществото се концентрира и анализира КОНКРЕТНИТЕ ЛИЦА И ДЕЛАТА И ИНТЕРЕСИТЕ ИМ, ЖИВОТА ИМ И КРЪГОВЕТЕ И ОБРЪЧИТЕ ИМ, и "the game is over"! Но говоря за ЦЯЛОТО ОБЩЕСТВО, ЗА ВСИЧКИ ХОРА, ЗА ШИРОКОТО ПОЗНАНИЕ! ЗА ИНФОРМАЦИЯТА!!! Наличието и консолидацията на тези лица, на групите им, независимо от техни конфликти на ИНТЕРЕСИ и битки и войни помежду им ПОНЯКОГА, е ВЪРЛ АНТИПОД НА СЪЩНОСТТА НА ПОНЯТИЕТО ДЕМОКРАЦИЯ! Битката за права и свободи на хората, на гражданите по света, за демокрация все повече е и ще ме за РАВЕН ДОСТЪП ДО ПЪЛНА, АКУРАТНА, НАВРЕМЕННА И ТОЧНА ... ИНФОРМАЦИЯ!!! Тоест, правото на пълна, точна, навременна информация за човека, за всеки човек, и достъпа до такава става толкова важно, колкото правото му за живот, свобода на избора, на словото,...без него няма и не може да има истинска демокрация така, както е представена и възприета от всички по дефиниция!

Парите възникват още в древността и необходимостта им е извикана от улесняване на размяната на предмети и услуги между хората. И са намирали различни материални форми през годините и вековете. Характерно за парите според класическата теория е, че изпълняват няколко много важни функции ( и затова трябва да притежават няколко много важни характеристики, които произхождат от тези функции, най-основната от които е ДОВЕРИЕТО към тях от хората, от големи групи от хора, тоест те да ги възприемат като разплащателно средство помежду си) Парите възникват като УНИВЕРСАЛЕН измерител, което позволява те да бъдат използвани като широко РАЗПЛАЩАТЕЛНО средство, тоест средство за размяна - това улеснява размяната между хората, което пък насърчава производството на стоки и услуги, тоест стандарта на живот, вкл. чрез специализацията в производството на отделни стоки и услуги. Парите са и средство за богатство, тоест за отложено потребление, за ... Но аз не виждам сред така изброените класически характеристики на парите в учебниците едно друго тяхно много важно качество - СРЕДСТВО ЗА ВЛАСТ! А то е и става все повече и повече КРИТИЧНО ВАЖНО, може би най-актуалното и важно в съвременния свят! И това, че се правим. че не съществува или срамежливо го избягваме не означава, че не съществува!

Дефиницията на парите, така, както е създадена и се изучава и възприема, е при различаване и акцентиране на РАЗЛИЧНИТЕ ФУНКЦИИ НА ПАРИТЕ, но не и на ТЯХНАТА ПРОПОРЦИЯ - на съотношението на отделните функции една към друга, а то се оказва много важно днес! До такава степен, че при прекомерното налагане в живота на ЕДНА ИЛИ НЯКОЛКО ОТ ФУНКЦИИТЕ ИМ (като например средство за натрупване на богатство - по-малко от един процент от хората притежават над поне половината от богатствата на Земята) закърнява, затормозява се и изражда, пречи на ... ОСНОВНАТА ПО ДЕФИНИЦИЯ ФУНКЦИЯ НА ПАРИТЕ ПРИ ВЪЗНИКВАНЕТО ИМ, а именно - улесняване на размяната между хората, на средство за разкяна, което да ПОДОБРЯВА ЖИВОТА НА ХОРАТА, ДА ПОВИШАВА СТАНДАРТА ИМ, да ги улеснява! (огормната концентрация на пари като богатство, като средство за натрупване и ВЛАСТ И ... КОНТРОЛ НАД ОСТАНАЛИТЕ!!!!! в ръцете на малцина ТОРМОЗИ И ПРЕЧИ НА РАЗМЯНАТА И ПОТРЕБЛЕНИЕТО НА ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ!) Тоест, докато при зараждането на парите основните им функции "действат" заедно във времето, то диспропорциите в тежестта им по отношение на функциите на парите зародиха и задълбочиха до невъзможна степен КОНФЛИКТА И НЕСЪВМЕСТИМОСТТА МЕЖДУ ОТДЕЛНИТЕ ФУНКЦИИ - те започнаха да стават все по-трудно съвместими! И това е конфликт, който рано или късно трябва и ще намери своето решение под една или друга (дано да не е гибелна) форма! Парите са създадени от хората заради хората и ТРЯБВА да служат на хората! Дойде време, обаче, в което МОЖЕМ ДА КАЖЕМ И КОИ КОНКРЕТНО СА ТЕЗИ ХОРА, и ... просто трябва да гО изречем и ГИ назовем (тоест да ги познаваме) с КОНКРЕТНИТЕ ИМ ИМЕНА!

Карат ни само да работим и пак да работим, а както се знае от един надпис, работата те прави свободен.

Ние не работим, ние се трудим. Една часто от нас дори и това не правят- те просто се мъчат или биват измъчвани. Работата е спокойно, полезно и обогатяващо душата занимание.

NBC гръмна: Руски олигарх налял 60 милиона долара в щаба на Тръмп преди изборите Бившият шеф на предизборния щаб на Доналд Тръмп Пол Манафорт е получил от руския олигарх и милиардер Олег Дерипаска 60 милиона долара през офшорки. Сделките са оформени като кредит. Това съобщи телевизия NBC, като изнесе и данни от сделки, сключени на Хонконгската фондова борса. Компанията на Дерипаска Oguster Management , регистрирана на Британските Вирджински острови, е прехвърлила сумата от 26 милиона долара на компанията Yiakora Ventures, контролирана от Манафорт. Сделката е сключена като заем, който ще се погасява "при поискване". Това е само една от сделките, останалите са били извършени през компании, регистрирани на Каймановите острови и в Кипър. Общата сума на трасферите е 60 милиона долара за последните десет години. разследването на телевизията е установило също, прехвърлянето на 7 милиона долара от Дерипаска на друга компания на Манафорт-Yiakora Ventures, като при това не са вписани никакви залози или поръчители. Открити са и прехвърляния на други крупни суми, например 27 милиона долара е получишла фирма на Манафорт, регистрирана в Делауер, САЩ-Jesand LLC, Името на тази фирма съвпада с първите букви на двете дъщери на Манафорт- Джесика и Андрея. Представители на Олег Дерипаска отказаха да коментират изнесените от NBC данни.

болен си!

Тъп си! И то много тъп!

че си прост цървул е ясно ама сигурно ти плащат да ръсиш толкова дълги фалшиви съчинения и простотии ....ако бе вярно Милър за една година как не откри и едно доказателство бе тъпак ...и тази "гръмка" измислица я няма в официалните новини а е маскирана като статия от външен репортер на NBC

Като не знаеш, или по-точно като опитваш да представиш една лъжа за даденост и на тази база отправяш критики наистина ли си вярваш? Кой ти е казал, че не е открито нищо, бе идиот, след като Тръмп бе принуден да се раздели с едни от най-близките си хора ТОЧНО ПО ТЕЗИ ПРИЧИНИ, бе, че лъжеха по този въпрос! Това че си тъп и неинформиран не те оправдава. Още по-малко, че си тъп и неинформиран ТРОЛ! А тъпотата ви е толкова голяма Ина теб и на останалите от отбора), че дори и не можете да схванете, че това е цитат от статия в медия, олигофрен!

смешен плач от фалшиви феминистки ....що не рева срещу куклите на сорос кенийския мелез Хюсеин О и хилари

Абе, тъпанар, не ви ли писна на вас, простите путинофили и гъзоблизачи и господарите ви все едни и същи опорни точки да спрягате, все една и съща дъвка да дъвчете до пълно побъркване, кретени? И като умре дъртака Сорос с кого ще ви наредят господарите ви да си бършат задниците, бе кретени! Сорос, та Сорос, навсякъде, под път и над път, все той ви е виновен... Идиоти! И най-големият изрод да бе Сорос (а и аз не тая нежни чувства към този, мекоказано), пак ще ми стане симпатичен като гледам какви говеда непрекъснато го атакуват и се опитват извиняват тъпотията си с него!

Що, твоите различни ли са. ве . Путиноиди, путинофили, путино... Те тва им е разликата.

Забравих да се обърна с адекватна обида - ТЪПУНГЕР.

Егати. В природата всяка информация се закодира във форми. Представям си каква информация има в главата на човек, който изглежда така. ..баба ми беше изключително блага старица и за своите 90 години изглеждаше супер.

Затова ние сме свидетели в момента на гигантска битка между Статуквото (кой както го разбира и каквото влага в това понятие) и ... обществото и обществата, на хорат и ТАЗИ БИТКА СЕ ВОДИ И ЩЕ СЕ ВОДИ НА ПОЛЕТО НА ИНФОРМАЦИЯТА И ДЕЗИНФОРМАЦИЯТА (ЛЪЖИТЕ, МАНИПУЛАЦИИТЕ, НЕПЪЛНИТЕ ИСТИНИ ЗА ФАКТИ, СЪБИТИЯ И ВЗАИМОВРЪЗКИТЕ ИМ) НА ХОРАТА!!! И това е пределно ясно и известно на Статуквото, но не толкова - на редовите хора, или поне на по-голямата част от тях в пълната им степен (просто защото редовият човек няма такова голямо отношение към властта както при другите, при които може да се каже, че е и патология)! Предстоят големи сътресения и битки в сферата на информацията, които неминуемо включват И (ОГРАНИЧАВАНЕТО НА) ДОСТЪПА НА НАВРЕМЕННА И ТОЧНА, ПРЕЦИЗНА И ПЪЛНА ИНФОРМАЦИЯ! Не случайно станаха толкова модерни т.н. "фейк нюз", не случайно една от най-рисковите професии в света е тази на ... ЖУРНАЛИСТИТЕ, на ИСТИНСКИТЕ ЖУРНАЛИСТИ (а и на фейковете, за господарите им) Отново пример - България и т.н. медии на Пеевски и ДПС... И забележете и връзката между медии, власт и демокрация (или права и свободи) - там, където няма реална демокрация (а това е почти навсякъде по света,между другото), там МЕДИИТЕ МАСОВО СА С ВЛАСТТА И НЕ СА НЕИН ИСТИНСКИ КОРЕКТИВ, А ПРИСЛУЖНИК, и занимават хорат с глупости и неважни неща, лъжи, дезинформации или простотии!!!

Простичко казано - там, където ЕДИН, САМО ЕДИН ЧОВЕК ИМА ОГРОМНА, РЕШАВАЩА РОЛЯ ЗА СЪДБАТА НА ДЪРЖАВАТА И ХОРАТА, КОЛКОТО И ГЕНИАЛЕН И ДОБРОНАМЕРЕН ДА Е..., ТАМ ДЕМОКРАЦИЯТА Е ФИКТИВНА И САМО НА КНИГА, независимо дали този човек се казва Путин, Тръмп, Ким, ... , Борисов няма и не може да се говори за истинска и пълноценна съдържатгелна демокрация и права и свободи на гражданите!!! Всички велики постижения на човечеството са дело на КОЛЕКТИВНИЯ РАЗУМ, дори и най-великите изобретатели са стъпили на познанията и откритията, на опита и постиженията на предшествниците си! И ако някой ми каже, че една единствена личност, независимо коя и къде е тя, има повече потенциал от народа, от обществото, от гражданите си, ДА ИМА МНГОО ЗДРАВЕ ОТ АРМЕНСКИЯ ПОП! Независимо, че се нагледахме и наслушахме на лакардии и простотии как този бил най-великият политик, управник, бизнесмен, философ, хидромелиоратор, магистрат и прочие локуми! И трябва да се прави разлика, когато в строго субординативни системи (каквато е българската прокуратура и правителство, например, или партиите ни) където категорично и несъмнено властва ЕДНА ЛИЧНОСТ, мнението й с епредставя като ... КОЛЕКТИВНО!!!

Забележете - огромният и най-голям проблем на този свят не е тероризмът, а корупцията (тероризмът донякъде, до голяма степен е следствие и на КОРУПЦИЯТА или причините, които я пораждат). А СЕ КОРУМПИРАТ САМО ОТДЕЛНИ ХОРА И ТЕХНИТЕ КРЪГОВЕ И ОБРЪЧИ (които имат или се домогват до публични средства, ресурси и власт...), А НЕ ВСИЧКИ ГРАЖДАНИ, НАРОДЪТ! (не говоря за случая, когато корупцията продължава твърде дълго време несанкционирана и разлага и разяжда цялата държава и хората в нея). Тоест, именно тази уредба на света (и властта) е живителната среда И ЗА КОРУПЦИЯТА, КОЯТО Е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ БИЧ НА СЪВРЕМЕННИЯ СВЯТ, независимо дали някои го разбират или не и колко много се опитват да ни убеждават ВЛАСТ и КОРУМПИРАНИ, че не е така!

Каква е тая мумия?

Не е важно в случая каква е личността (как изглежда - щото нали се сещаш, че можеше и да не са я приложил и снимка, Айнщайн), а какво казва! Интересно ще е да погледнем - в тази връзка - и твоята снимка, да те видим ти какъв си красавец, и да чуеш и нашите коментари за теб... Нали се сещаш, че всички не могат да са красавци и хубавци, и толкова умни и начетени като теб...Я стани и ти на тези години, да те видим как ще изглеждаш, мухъл!

Често управляващите ги наричаме "отговорни хора", но ТЕ РЕАЛНО И ДЕ ФАКТО НЕ СА! Не поне по отношение на смисъла, който ние влагаме в това понятие или това, което те ни убеждават и увещават! И доказателството е много просто! Не може един човек да е отговорен, ако ... НЕ Е АТЕНТИЧЕН, АКО Е ЗАВИСИМ, АКО Е БЕЗОТГОВОРЕН! Не може (да се очаква) от един човек да е отговорен, когато той по презумция НЕ МОЖЕ ДА НОСИ (ПЪЛНАТА) отговорност на поста, който заема, просто защото ТОЗИ СВЯТ ОТ МНОООГО ГОДИНИ "РАБОТИ" С ПОДСТАВЕНИ И ЗАВИСИМИ ЛИЦА КАТО УПРАВНИЦИ!!! И точно тук е ролята, критичната роля на информацията з обществото, на ПЪЛНАТА, ТОЧНА, КОРЕКТНА, НАВРЕМЕННА!!! ИНФОРМАЦИЯ, която НА ОБЩЕСТВОТО ВИНАГИ ПО ТРАДИЦИЯ ЛИПСВА!!! Поне към момента и времето, КОГАТО ИМА НАЙ-ГОЛЯМО ЗНАЧЕНИЕ!!! Да дам конкретни примери, за да се разбере, за критично голямата, огромна роля на взаимовръзката: точна и навременна информация и власт, респ, живота на хората и управленията им! Ценко Чоков! Бил кмет не знам колко си мандата, от години цяла България се занимава дали е престъпник или не е, властите и МВР и службите, цялата държава дълги години, десетилетия НЕ МОГАТ "ДА НАМЕРЯТ" ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА ... БЕЗБРОЙНИТЕ МУ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, още от началото на 90-те години, когато като редови сикаджия извършва редица престъпления (и кражби) и ... НИКОЙ НЕ ГО САНКЦИОНИРА!!! И едва когато цяла България се запозна и скандализира с делата на този "герой", той наскоро бе махнат от ... кметския пост!?!?!

Друг пример - масититият и световно известен американски холивудски продуцент, който ... едва сега се разбра, че години наред е изнасилвал и изнудвал един куп актриси!!! И толкова години, десетилетия (както в при Ценко Чоков) ОБЩЕСТВОТО НЕ Е БИЛО ИНФОРМИРАНО, НЕ Е ЗНАЕЛО (Друг подобен случай е известният Бил О' Райли от Фокс Нюз, една енигматична фигура в американската журналистика, който бе изгонен от медията на Мъдрок заради дълголетно насилване на един куп жени журналистки... и който бе икона за редовите (и не само) републиканци в Америка и начело на промиване на мозъците им), големият и заклет стожер на морала и американските ценности! Години наред, десетилетия ЕДИН КУП ХОРА СА ... СИ МЪЛЧАЛИ, и медиите НЕ СА ИНФОРМИРАЛИ ЗА ИСТИНСКОТО ЛИЦЕ НА ТОЗИ!!! Просто вижте връзката Престъпления - Власт (домогване до властта (и парите), публичната власт - информация (точна информация ЗА ОБЩЕСТВОТО) и ... последващото почти мигновено изпадане на тези от властта! И възможностите им да тормозят, грабят и насилват хората и да определят и влияят върху живота им! Но тези и такива примери могат да се дадат безброй, и на по-високите етажи, и не само в България, макар и не в толкова уродливи форми...

Не щатове, а щати. Щатове е съвсем друга дума. Жалко е за неграмотността тук, а и на много други места .

Да идиота Тръмп поробил жените в сексуално робство, не им давали аборт в няколко щата! И това го сравнява с з0 те години и избиването на МИЛИОНИ !!! Тия прости либерасти затриха милиони животи с войните си за петрол и влияние... А оня "президент" дето му духаха под масата е защитник на женските интереси !!! Вече чакам с нетърпение ислямската зараза в европа да постави тия либерасти на мястотото им!!! Жалко атеист съм и науката отдавна е доказала че няма бог както всички религии го описват и най вероятно няма нищо подобно изобщо !!! Ама това е, исляма и се случи на тая фуста соросоидна и платена!!!

Досегашният свят (вкл. днес) има една много изразена характеристика и "системна грешка" - ГОЛЯМАТА, НЕРАЦИОНАЛНА РОЛЯ НА ОТДЕЛНИТЕ ЛИЧНОСТИ, на ОТДЕЛНИ ХОРА - било то властелини или други публични личности, като се започне от Ленин, Сталин, Хитлер (и много, много други известни имена - властелини), и се стигне до днешното време - Тръмп, Путин, Ердоган, Меркел, онзи пухлъо начело на Севрена Корея - Ким,...Бойко Борисов! Умът и капацитетът на тези отделни личности, дори и взети с техните екипи и съмишленици НЕ МОЖЕ да се противопостави на колективния ум, качества и възможности НА МИЛИОНИТЕ И МИЛИАРДИТЕ ХОРА, върху чиято съдба те имат решаващо влияние, освен ако не е изпълнени едно задължително условие - ТЕЗИ МИЛИОНИ И МИЛИАРДИ ХОРА НЕПРЕКЪСНАТО ДА БЪДАТ КОНФРОНТИРАНИ ЕДНИ СРЕЩУ ДРУГИ, РАЗДЕЛЯНИ (за да бъдат владени и контролирани - а това става най-вече в съвременния свят с ... ИНФОРМАЦИЯТА!!!) по всякакви плоскости и критерии - религиозни, етнически, социални, икономически, морални, регионални,...исторически!

С други думи, сегашната и досегашната ситуация, когато отделни хора, единици ИМАТ ОГРОМНА И ЧЕСТО ФАТАЛНА И ГИБЕЛНА РОЛЯ върху живота на много хора и на света Е НЕПРИЕМЛИВА, НЕРАЦИОНАЛНА И АНТАГОНИСТИЧНА НА ЕТЕСТВЕНОТО РАЗВИТИЕ НА ЧОВЕШКОТО ОБЩЕСТВО И СВЕТА, НА ХОРАТА КАТО СОЦИАЛНИ ЖИВОТНИ! Тя е изиграла своята роля в родово-общинския строй и следващите, но сега става невъзможна без да породи и поражда огромни и невъзможни за разрешаване конфликти, иначе се върщаме наистина към времената и законите на животните и "джунглата", където побеждава, оцелява и доминира ПО-СИЛНИЯТ (тоест ПО-ИНФОРМИРАНИЯТ - точно и навременно, респ. концентриралият огромна власт, сила и ресурси)

Помислих си: Ето един светнат автор, който вижда как неолиберализЪма се превърща в новата инквизиция и се е засилил към тоталитатрен режим. А то какво излезе. Пак лошият Тръм им правел сечено на пишман демократите. Трагедия. Поредният, които крепи статуквото на псевдодемокрацията и подмяната на истинските ценности с либералните евроатлантически лакърдии.

Това е много интересна и още по-актуална тема - връща ли се светът назад, към епохата на диктатурите или по-общо какво става (и има да става) в и със света. Според мен има качествени промени, които се случиха в света през последните 20-30 години и те няма как да върнат назад времето. Става все по-очевидно, че независимо кой каква теза защитава и изповядва и кого подкрепя и кого не, че светът и обществото НЕ се е поучило от историята си, поне досега. Човек така е устроен, че се учи от грешките - своите и чуждите, когато се роди и учи да ходи, той пада и става, започва да говори - и се учи, опознава света и понякога това му носи и болка (когато малкото дете за пръв път докосне огън например, и някой възрастен не е около него за да го предпази...) Основна предпоставка човек да се поучи от грешките си е да ... възприема и опознава ТОЧНО фактите и събитията с възприятията си. Което ни води до логичния и важен извод, че ХОРАТА И СВЕТЪТ, ОБЩЕСТВОТО (обществата) НЕ познават(ме) (достатъчно добре) своята собствена история и минало, вкл. това на другите. И затова основно не може да си извадят поуките, точните поуки. И разбира се това съвсем не е случайно! НЯКОЙ или по-точно НЯКОИ редовно представят нещата и събитията НЕПЪЛНО, ИЗКРИВЕНО, ЛЪЖОВНО И МАНИПУЛАТИВНО, и това е било ВЕКОВЕ НАРЕД!!! И съвсем логично е, че това са НЯКОЙ или НЯКОИ, които ... имат интерес от това, които имат най-голямо отношение към ВЛАСТТА И СТАТУКВОТО В ОБЩЕСТВАТА И СВЕТА!

Информацията (точната и навременна информация) е СИЛА И ВЛАСТ, И ПАРИ, МНОГО ПАРИ...Които лесно се трансформират в ... повече власт, а тя пък - в повече пари, и така нататък, та до ден днешен, когато ПО-МАЛКО ОТ 0.1 ПРОЦЕНТ В СВЕТА ПРИТЕЖАВАТ (И КОНТРОЛИРАТ) ОКОЛО 80 % ОТ БОГАТСТВАТА В СВЕТА! Или простичко казано, ТЕ УПРАВЛЯВАТ И ПРИТЕЖАВАТ СВЕТА! Светът, в който освен малцината "ИЗБРАНИ" живеем още около 7 милиарда човека! Известна е фразата на Архимед" - Дайте ми опорна точка и достатъчно дълъг лост и аз ще повдигна Земята. Аз бих перефразирал това прозрение така: " Дайте ми ТОЧНА!!! И НАВРЕМЕННА(в реално, в точното време!) !!! ИНФОРМАЦИЯ, и аз ще направя всичко, което поискам със (и на) Земята!" С други думи - който контролира (и е контролирал) информацията, той владее света и управлява! Тоест, въпросът за достъпа на навременна точна информация е критично важен за света и за хората, и в това аз виждам качествената разлика между днешното време и минали периоди - сега всеки ученик има а ръката си ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ, отколкото и най-мощните, богати и властни хора (и кръгове) от само преди 10-20 години, има ги и пустите социални мрежи, които не дават мира на много властелини, а и не само на тяхм ( и на службите им)! За малцината, които много години, десетилетия и столетия са управлявали и още управляват в света става много трудно до невъзможно да го правят както досега - с лъжи, манипулации, прикриване или изкривяване на информацията за събития, факти и взаимовръзките между тях. И това изкарва на бял свят и пред очите на хората малко по -малко истинският облик на тази господстваща в света прослойка от всички краища на все по-малката Земя!

Така че аз не съм много съгласен, че светът се връщал към тоталитаризма на 20 век или едни минали времена - просто сега фактите и събитията, и тяхното истинско значение не могат да се крият толкова лесно и стават публично достояние много бързо, веднага и за всички хора (които имат достъп до съвременни източници на информация, вкл. телефоните и компютрите си, или техни роднини, близки, приятели...) Просто сега светът се намира в състояние на "морален" и "умствен" махмурлук, когато осъзнава, че твърде много от установените догми и възприятия не са това, което са (били досега)! С други думи - базата (обществото, хората) е в огромен и непреодолим конфликт с надстройката (управленията им)! И този конфликт преминава през ... ИНФОРМАЦИЯТА, пречупена през морала, етиката, ценностната система и начина на живот, и разбира се установените публично всеизвестни закони, КОИТО НЕ ВАЖАТ ЗА ВСИЧКИ, но това досега не бе ТОЛКОВА ПУБЛИЧНО ИЗЛОЖЕНО И ПОКАЗАНО!!! Именно затова, когато става дума за власт и света, за обществото, ролята на медиите и информационните източници става невероятно голяма, огромна, и точно затова тя се превърна в такова ожесточено поле за войни и конфликти!

добре де! убеди ме! давам ти!

Човек НЕ се учи от грешкитъе си!

КАНАДА , КАНАДА .. ИМАТ 3-4 МИЛИОНА ИНДИАНЦИ И МЕТИСИ .... И 60% ОТ БЕБЕТАТА КОИТО СЕ РАЖДАТ В ТИЯ РЕЗЕРВАТИ ВЕДНАГА ГИ СЛАГАТ НА МОРФИН .... ПОНЕЖЕ МАЙКИТЕ ДОКАТО СА БРЕМЕННИ СА НА ХЕРОИН :)) ... А ТАЯ АНГЛОСАКСОНСКА ПУЙКА ТРЪГНАЛА ДА ОПРАВЯ СВЕТА :))

И КАКТО В САЩ И В МУТРИСТАНА ПОЛИЦИЯТА ВСЕ ГИ АРЕСТУВА НАРКОДИЛЪРИТЕ И ВСЕ ИМА ДРОГА ... ЧОВЕК МОЖЕ ДА СИ ПОМИСЛИ ЧЕ МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯ Е НАРКО-ДИЛЪР :))

идеята е да насасква против мажете и уплашените жени да я лижат или такива като нея

Никога повече Фашизъм и Комунизъм. Тези два сатрапски строя никога и така ще е ХОРА БДЕТЕ !!!!!!!!!!!!!

КОМУНИСТКАТА МИНИСТЪР-ПРДСЕДАТЕЛКА НА ОНТАРИО , КОЯТО Е И ЛЕЗБИЙКА И ФЕМИНИСТКА ... ПОЧНА ПИЛОТНА ПРОГРАМА .. 2000 ЧОВЕКА ЩЕ ПОЛУЧАВАТ ГАРАНТИРАН ДОХОД ПО 1600 КАНАДСКИ ДОЛАРА / МЕСЕЦ - КЪМ 1100 ЕВРО :)) ... ... ОНЯ ДЕН ВМРО ТОРОНТО МИ РАЗПРАВЯХА - ЯДОХ МИСИРКА ТАМ ЗА ТЕХНИЯ ТЕНКСГИВИНГ :))

1100 ЕВРО/МЕСЕЦ .. БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ БАЧКАШ ИЛИ НЕ БАЧКАШ :))

Че то меркел на 33 годинки се събуди прес 1989 г. и както си легна комсомолка се събуди демо кратка. При това християн демо крадка. И разбира се следвайки комсомолския си нюх и школовка първата и работа беше да се добере до властта и да елиминира всички кадърни наоколо. Тоталитаризма е вече факт в Европа. Една малка групичка около Меркел има всичката власт и командва как да се променят конституции и даже дали хората може да гласуват. Тази групичка има цялата власт. И това е всъщност тоталитаризма. Осталото са подробности. Рано или късно ще обсебят всичко.

маргарет атууд канадка, известна със своя национализъм и феминизъм. родена 1939г.

Ако нежната половина на човечеството се състоеше само от хубави жени, феминизмът и много от другите социални движения надали щяха да видят бял свят...

Ако силната половина на човечеството се състоеше от силни мъже, също нямаше да има феминизъм. Темата е щекотлива. Гордостта, егоизмът, агресивността под една или друга форма, изобщо - слабостите и на двата пола, водят до израждане.

Тая пък вещица откъде я изринаха да ни плаши в събота вечер ? Мисля си, че външният й вид добре съответства на качеството на писаните от нея помии.

гнусна канадска лесбиика, пропагандирадемокрация на перверзията

Мадам, вие трябваше да се родите в Източна Европа. Може би в България. Щеше да е мноого интересно тогава да наблюдаваме Вашето творческо и философско развитие.

костов, ми ти си циганин педераст бе. скоро ще ви шутим по тиквите тъпи. мангафали! въпреки дивата ви цензура. ще те посещавам пи ип адреси!

фашизма,расизма и дискриминацята са ръжда в основите на демокрацята,на правата на човека.трябват ни закони против дискриминацията и расизма,сега..преди да е късно.хитлер опожари европа,уби милиони,не трябва да допускаме това да се повтори.и няма да се повтори!!

Кои не бива да допускаме това? И пита ли ни някой? И жертвоготовни ли сте? Понеже идеалите се отстояват до смърт, а от тези, които се страхуват за живота си стават най-добрите роби. И алтернативата - смърт или живот в безчестие, едва ли е най-радостната.

Цялото турско и ромско малцинство в България сме потресени, ужасени и омерзени от тази отровно-сероводородна новина. Разранено-изстрадалите ни сърчица туптят в задъхано-неравномерен такт в темпо престо престисимо, сякаш са простреляни с ксенофобо-тръмповски куршум в жадно-вибриращата им предсърдно-разтракана клапа. Изпаднали в хаотично-неравноделна аритмия с тежко-кънтящи екстрасистули, всички етнически групи в Булгаристан се гърчим в един акутно-вибриращ, мозъчно-епилептичен, зловещ кючек с омекотени нозе, газещи рядко-клокочещия тоталитарно-политическия качамак, забъркан от мегаломанско-параноичните и шизоидно-натрапващи се, духовни чикии на Оранжева Перука. Поразени от невротично-психотичните му, дементно-сенилни конвулсии, ние, етническите, страдалци, затъваме на моменти до пояс в лепкаво-слузестата, духовна мамалига, стичаща се като Ниагарския водопад от пиянско-червендалестата му мутра, осеяна с брадавици, тъмни старчески петна гнойни пъпки с дебели косми и белези от неизлекувано-упорито акне като лунни кратери!!! Братя глобалисти-космополити, космато-хемороидните, тоталитарно-безмилостни и имагинерно-алюзорни задни части на Нео ритали на отново се изходиха върху девствено-чистите ви като момина сълзица сурати и ги обляха с вонящи-редките изпражнения на крайния национализъм и мерзка ксенофобия!!! Всички на борба!!! Нека да не превръщане свободолюбивите си умове и любящи души в един гранясало-пожълтял писоар, в който да изливат лепкаво-сладникавата си, диабетично-патриотарската си, психическа урина шовинистично-пощръклелите низшо-неуравновесени, псевдоамерикански елементи, покрили олиселите си тикви с мерзко-оредяла, безвкусно-оранжева, перукоподобна слама!!! Венсеремос!!!

dobrin

парламента

Даже в СУ тече подготовка за преврат. Мафиотските фамилии от химията са отворили широко черните каси.

Очевидно вярна констатация. За съжаление на челните места по фашизация в Европа сме БГ, Полша и Унгария при това с активно ъчастие и роля на ЕК, които сусредоточиха твурде голяма финансова власт в ръцете на политическата власт. Власт експлоатирана от мутри, ченгета, комунистически и шумкарски отроци. Какво друго да се получи?! Само след няколко дни по списък ще ги захранят с нови 350млн "безвъзмездна помощ".

Ква па е тая изтрещела кощрамба

Сега тече най-голямата междупарламентарна среща състояла се някога в света! В Русия, Санкт Петербург! Излъчва се наживо в цял свят, а нашите медии крият това! Крият истината - как света продължава напред а ние отново останахме зад желязната завеса!!

Комунизмът е най- новата и спаведлива "религия"!

Явно нямаш понятие какво е религия, но ти е простено- твърде малко са хората, които имат представа от Конфуцианство, Будизъм, Юдаизъм, Християнство и Ислям.

Аз

Само дето конфуцианство и будизъм не са религии - в тях няма нито един бог, нито един дух. Всъщност една от големите заблуди, според будизма (аналог на християнските смъртни грехове), е заблудата за съществуването на какъвто и да било вид душа.

Извинявай, но ти правиш ли някаква разлика между религия и вяра? Религията е същото като комунизма и фашизма, а виж - вярата е нещо съвсем различно.

Стига с тоя Запад, ЕС и НАТО ! Има само България - друго няма ! Стига сме се кланяли и робували на чужди интереси ! Нека те зачитат нашите !

абе то и България няма, ама карай!

за тебе - няма, за мене - има ! кой как си реши !

Доближаваме се до тоталиризма? Ама ние излязохме ли от робовладелството?