Тръмп нанесе удар по ядреното споразумение с Иран

Доналд Тръмп нанесе удар по ядреното споразумение с Иран и даде на Конгреса 60 дни да реши дали да бъдат възобновени санкциите срещу Техеран.

Обратно в новината

Коментари - Тръмп нанесе удар по ядреното споразумение с Иран | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тръмп нанесе удар... пореден удар върху собственото си реноме. Показа колко струва всеки договор, сключен с щатско участие - колкото хартията, върху която е написан. Пътем злепостави и съюзниците си.

Асад диктатора - кво стана? ?? Кимчо лошото момче ракета - кво стана? Сега Иран са лошите Утре кой ще е лошия- може би ние? ??

Тръмпосаният клоун да си прибера памперсните войски отбазите по света в краварника и така да даде пример за миролюбие!!!!!!!!!!!!!То пък от говедо какъв пример да се чака!!!!!!!!!!!!Непокорното И ПОЩРЪКЛЯВО говедо само ОСТЕН И КЛАННИЦА ЗА НЕГО!!!!!!!!!!!!

Еврейте сложиха тръмпи за да махне сделката с иран щот не им изнася. После путин им бил виновен. Народа избра хилъри а колегията избра тръмп и меговият съветник ционист.

ФАЩ са фалирала държава, която няма как да си върже гащите без нова война. И понеже слабите за нападане свършиха сега се зъбят на по-силни, които обаче може доста да им приседнат

Не така соросоидите ще те плюят -за тях те са майка и баща

този жалък американски клоун всъщност никого не може да "притиска, защото и той и страната му вече са едно нищо...

Всички сме робски зависими от демона Израел чрез парите им. Роби ли ще сме или свободни - оставям ви всеки да реши за себе си. Време е да се определим...

Колкото и да натискат с абсолютно лъжливи обвинения от юдоинтерна, тяхното време изтича безвъзвратно! Да си го запишат това, ако не помнят!

Идва арабозейшъна. Жена ти забули ли се вече? Къде ти е чалмата!

Ти - защо роди ИДИЛ и Нусра? Ти, защо поддържаш тероризма на радикалния ислям навсякъде по света? Никаква милост за лъжци и демагози като САЩ и Изсраел!

Твърдо НЕ на Иран! Примитивното мислене и духовната изостаналост се блокират само с НЕ! Религията им ги държи на нивото в духовното развитие през средните векове.Да си стоят там в отредените им граници от техния аллах и да не си показват носът наеън,Какъв е приносът им в духовната и научна мисъл на човечеството ? Амбсолютно никакъв. Е там да си чаршафосват жените а ако аллах им каже,да се чаршафосат и мъжете.

Кажи за саудитите, вашите кучи синове, не се срамувай!

аве защо гореспоменатите саудити купуват руско оръжие, с американски долари?

Иранската национална телевизия разпространи безпрецедентен запис на подземен тунел, пълен с ракети и ракетни установки, за които правителствени лица обявиха, че могат да се използват, "ако враговете направят грешка". Кадрите бяха излъчени само три дни след тестовете на нови ракети с далечен обсег, които според Съединените щати може да са в разрез с Резолюцията на Съвета за сигурност на ООН. Материалите са публикувани само ден, след като иранският парламент одобри спогодбата относно ядрената програма на страната с шест световни сили, постигната на 14 юли. Представители на правителството заявиха, че спогодбата няма да се отрази на военните сили на страната и по-специално на ракетната ѝ програма. Разпространеното видео е вследствие на изказаните притеснения от законодатели в страната, че армията ще бъде отслабена от сделката. Пълният с ракети и техника тунел е дълъг няколкостотин метра и е с височина около 10 метра. Бригаден генерал Амир Али Хаджизадех, командир на военно-въздушната дивизия на "Революционната гвардия" в ислямската република, заяви, че съществуват още такива тунели, разпръснати из цялата страна на дълбочина 500 метра под земята. Той добави, че "базите с ракети с далечен обсег на Иран са разположени и готови за действие под високите планини във всички провинции и градове на страната". Генералът е уверил, че ракетите са готови за изстрелване във всеки един момент, при заповед на "върховният командир" аятолах Али Хаменей.

На нивото на руските от 60 -те години на миналия век изхвърлени от въоръжение на гориво с дървени въглища.

без да коментирам. Единственото което знам, е че някой скоро ще гризе дървото.

Това, че Правителството му не е в час, дали Иран спазва международните договорености, означава само едно. Но, според мен играта е за Сирийската баница.

Иран строи предприятие за производството на ракети с голям обсег в Северозападна Сирия, предаде Ройтерс, като се позова на репортаж, излъчен по израелския Втори телевизионен канал. В програмата бяха показани сателитни кадри от строящия се обект. Миналата седмица израелският премиер Бенямин Нетаняху предупреди, че Иран затвърждава положението си в Сирия, в момент в който ислямистите от Ислямска държава губят позиции. Тогава Нетаняху каза, че Израел следи внимателно случващото се и предупреди, че страната му ще действа срещу всяка заплаха.

Явно у сащистан свършика центовете и сега истерично се търси враг за нова война. Те амкроговедарите и ООН напуснаха с дългове около 400 миллиона доллара и нямат намерение да си ги плащат, защото нема паричики. Клоуни и палячовци!}:-)))

И ква излезе тя? 2-3 000 г. по-късно: юдеите с/у ислямо-вавилонците и византо-фараонците... а християни немаааа.

Тук пише,че засилвал натискът върху Иран,в друга статия е написано,че засилва натискът върху Куба и Венецуела...В качеството си на какъв упражнява натиск върху суверенни държави!!! Израел непрекъснато превзема чужди територии и узбива мирни граждани...защо няма реакция от страна на Тръмп!

ама на всички значими световни лидери, на парите им има ликовете на умрели американски президенти. Защо така, това не знам.

Америка упорито печели ненавист и врагове.Дори да имат известно право то това не е начина.Имат толкова много вътрешни проблеми а се занимават със Иран.

уплаши се горкият от северна корея, а сега тръгва да се заяжда с иран.защо не се прави малко на велик и да се заяжда с русия, за да го видим колко дена ще издържи!аз залагам на една седмица:)

щом казваш

Е па не се ли заяжда с великата ти русия от 2014 насам

Тръмпее, време е за лягане. Отивай да си легаш. И тия не те бръснат за Сливе, както и Кимчо. Лека нощ Тръмпе

този се ежи на целия свят -само на лизачите не

Ако Тръмп развали сделката с Иран, какво ли доверие ще име който и да било при бъдещи сделки със САЩ? Ще стъпят накриво краварите, като гледам.... :))

знаеш ли каква е сделката с Иран и какво са обещали едните, и какво другите?

Каквато и да е договорите се спазват. Тия искаха да разоръжат Иран, за да бъде по-безопасен за Израел. Сега могат да го ударят както направиха с другите. На третия път гърнето се счупило.

толкова много комунисти не знаят какво е комунизъм толкова много комунисти а нито една комуна! тор

АКО РЕЧЕШ ДА НАПРАВИШ КОМУНА И ДИРЕКТНО СА РАЗПЪВАЛИ НА КРЪСТА ... А КАТАРИТЕ ВЪВ ФРАНЦИЯ ЦЪРКВАТА НАПРАВО ГИ Е ГОРЯЛА ЖИВИ :))

хахах аз не съм антихрист ще ви кажа кои са антихристи антихристи са ислямистът аятоллах хаменей и комунистът кагебеец путлер!!!!!!!!!!

само сащ могат да отмъстят за атентата в бургас защото руснаците са любовници на аятоллаха!

Всички атентатори в Бургас са западни граждани.Няма един иранец. Кнадец, Австралиец и Ливанец.

САЩ са господари на обещанията си. Когато искат ги дават, а когато искат, си ги вземат обратно.

Срещу какво САЩ са го обещали?

прочетете някъде речта на тръмп това е истината за иран кога сащ са взимали за заложници дипломати или са убивали цели посолства? иран са терористи и вие сте техни слуги заради русия тръмп не е добър за президент на сащ но днес каза истината иран са персия и се опитват и мечтаят да са световна империя иран са ислямистка държава водена от краен ислямист иран са терористи които направиха атентат и в България!

ти си антихрист,не можеш да съдиш другите .

САЩ бомбардираха в Белград посолството на Китай и убиха техни дипломати, когато нападнаха Югославия. САЩ са терористи и ти си техен платен и бездарен слуга!

защо тръмп прави свирки на израел,толкоз ли и е закъсал горкия или го направиха съвсем луд тия пентагонски ицроди и конгресмъни . нов световен ред ще има ,но ще е без тях !

Детройте, колко си омръзнал, да знаеш- направо те прескачам вече. И все с големи букви пишеш-като дете от първи клас.

Май капустата му е прокиснала!?

В ПРИРОДАТА ЛЪВА УБИВА БЕБЕТАТА ЛЪВОВЕ ОТ ПРЕДИШНИЯ БРАК НА ЛЪВИЦАТА ЗА ДА МОЖЕ ТЯ ДА ЗАБРЕМЕНЕЕ С НЕГОВИТЕ ДЕЦА :)) ... СЪЩОТО ГО ПРИЛАГАТ И АМЕРИКАНЦИТЕ КЪМ ДРУГИТЕ НАРОДИ ... КАКВО ЗНАЧИ ТОВА ? - АМИ АКО ИСКАМЕ ДА НАПРАВИМ ПРОМОЦИЯ НА БЪЛГАРСКИТЕ СИ ГЕНИ И БЪЛГАРСКОТО СИ СЕМЕ , ТРЯБВА ДА ИЗБИВАМЕ АМЕРИКАНЦИ :))))

ПЪРВИЯ ДОКУМЕНТИРАН РАСИСТ Е СТАРО-ЗАВЕТНИЯ ПАТРИАРХ МОЙСЕЙ = МОЗЕС = МУСА В КОРАНА .... ПЪРВАТА РАСИСТКА ИДЕЯ Е ИДЕЯТА В СТАРИЯ ЗАВЕТ "ЗА ИЗБРАНИЯ ОТ БОГ-БАЩА = АЛЛАХ НАРОД " .... АЗ КАТО ХРИСТИЯНИН ПРИЗНАВАМ САМО НОВИЯ ЗАВЕТ И МОРАЛНИТЕ ПРИНЦИПИ ЗАВЕЩАНИ НИ ОТ ИСУС ХРИСТОС .. А КАТО КОМУНИСТ , ПРИЗНАВАМ ЧЕ СТАРО-ЗАВЕТНИЦИТЕ НЕ МОГАТ ДА СЕ ПРЕВЪЗПИТАТ БЕЗ БОЙ И РЯЗАНЕ НА ГЛАВИ :))

Ти си толкова християнин, колкото кучето ми е буддист! Пълен неграмотник! Признавал бил само Новият Завет, а отричал бил Ветхия Завет! Хахахахаха!... Явно не познаваш нито Новия, нито Ветхия завет! Типична русофилска неграмотност, гарнирана с киминзки измишльотини! Бегай да прайш панички в пясъка!

Не знам какво си пил, човече, но наздраве!

Ти май си булка на някой лъв.

Ако Тръмп развали сделката, това ще намали доверието към САЩ и ще ги направи по-несигурен партньор от това, което са сега.

рижавата маймуна ще и свалят скалпа. Кой си ти че ще нареждаш на целия свят.....Русия,Китай С.Корея....търсиш си белята рижко.

Sm3hurk0

Тръмп и от тази страна на света не го ебават..... Може да получи златния скункс от Господари на Ефира :)))) Някой да прати Боби Ваклинов да връчи статуетката на Тръмп.

Иран не са цвете за мирисане, обаче ако целта е да ги радикализират и да направят още по-опасни, Тръмп е на прав път.

Тука виждам директна роля на еврейският му зет. Нали дъщеря му беше даже приела юдизма? Тъпо, Седларов, тъпо...

Протекционизъм съчетан с опортюнизъм на фона на безгранично лицемерие. И всичкото това, изтъкано от лъжи. А Тръмп просто си измива ръцете с Конгреса.

Егати. Всички оревават орталъка, щом щатите решат да им наложат санкции... толкова ли са им жизненоважни връзките с американската икономика и наука? я виж ти,интересно.

Ще се опитам да ти го обясня по простичко, като за теб. САЩ налагат санкции на такива (Държави, компании, фирми, банки и т.н.), които са им преки конкуренти на даден пазар (тук конкретно за Европейския). И на такива, които според тях са "непослушни". Както са я подкарали, скоро могат да наложат санкции на целия свят.

Тва е без значение в случая. Важният момент е, че всички явно зависят от щатите. Т.е.,излиза, че всички страни са наистина много по-изостанали от тях- и хем им се репчат, хем непрекъснато си подлагат паничката. Изумително. Честно казано, изобщо не си представях нещата така. В смисъл, нямах представа, че светът е почти напълно зависим от щатите в икономическо и научно отношение. Смятах, че по-скоро се отнася за някакви директни заплахи от тяхна страна. Е, сега положението ми се изясни. Благодаря и за вашето пояснение.

какое богатое воображение, крестьянин! но можете ли вы писать на болгарском языке?

Защо искат да пият богословска кръв кръвопиещите вампири? Защото са кръвопийци.

ЕВРЕИТЕ ИМАТ 300 АТОМНИ БОМБИ ... ЗА КОИТО НИЩО НЕ СЕ ГОВОРИ :)) ... СЕВЕРНО-КОРЕЙЦИТЕ ИМАТ МАКСИМУМ 30-40 :))

Има една тъъъъничка разлика, но много съществена - евреите може да имат и 3000 атомни бомби, но никой не са заплашвали с тях. Сев Корея може и нито една да няма, но заплашва половината свят с атомни бомби.

Защо Иран иска да има и да проведе собствена ядрена програма, защото защо САЩ, Русия, Франция и др. ядрени държави искат имунитет, защото може би те са извършили някакво престъпление. 2€+2€=465$

ЗАЩО КРАВАРИТЕ ПЪРДЯТ ??? .. АМИ ИЗРАЕЛ , САУДИТСКА АРАБИЯ И ТЕХНИТЕ ВАСАЛИ В БЕЛИЯ ДОМ СИ ПРАВЕХА СМЕТКАТА ДА УТРЕПЯТ СИРИЯ И ИРАК И ИЗРАЕЛ ДА ПОЧНЕ ДА ГРАНИЧИ СЪС САУДИТСКА АРАБИЯ .... ВМЕСТО ТОВА РАШКИТЕ И ИРАН ПОМОГНАХА НА СИРИЯ И ИРАК И СЕГА ИЗРАЕЛ ГРАНИЧИ С ИСЛЯМСКА РЕПУБЛИКА ИРАН :))

Не е ли вече твърде гротескно САЩ да се изявяват като властелините на света? Иран не е Мексико, САЩ нямат обща граница с Иран. Нямат нищо общо. Какви претенции тогава могат да имат САЩ към далечна страна, на 1/3 свят разстояние? Представете си Чили, Аржентина или Перу да гракнат нещо си срещу Иран? Трудно е за представяне, нали? Историята показва, че такива империи като САЩ в един момент се самозабравят, излизат от реалността и ги чака неминуемо падение. Може и бавно да стане, но но ще скане. Сл ед време по американските земи няма да вярват, че от там са се опитвали да се бъркат в нещата в Иран. Че от къде на къде?

ЕВРЕЙТЕ - ГОСПОДАРИ А БАЙ ТРЪМП ГО РАЗДРЪНКВАТ НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА ... И НАКРАЯ НА ПУТИН ЩЕ МУ ПИСНЕ И ЩЕ ОСВОБОДИ УКРАЙНА ОТ ФАШИСТИТЕ ЗА ДА ИМ ПОКАЖЕ КОЙ КАРА ВЛАКА :)))

И КВО МОЖЕ ДА НАПРАВЯТ ТОГАВА АМЕРИКАНЦИТ ???/ ... НИЩО :))

Хюсеин Обама се похвали, че е започнал седем войни, в седем държави, а Тръмпи вече 6 месеца е президент и не е започнал нито една!

След време в американски медии ще пише: Иран се изтегли едностранно от договора за неразспространение....

За почти година, бай ви Дончо направи следното: Скара се с Китай. Си Дзинпин му наби канчето и му каза, че китаците си решават. Скара се със Северна Корея. Ким Чен Ир му наби канчето и му каза, че корейците си решават. Сега се скарва с Иран. Време е и Али Хаменей да му набие канчето и да му обясни, че персите си решават.

Почти всички високопоставени европейски политици възразиха срещу идеята на Тръмп. Иран не нарушава по никакъв начин подписаните споразумения.

Тръмп е слуга на Натаняху.Не казвам, че е за лошо или добро, но когато най-мощната държава с огромен ядрен потенциал стане изцяло зависима от чужда държава пък била тя Израел нещата обикновено отиват към световна война.Тези войни вече знаем, че завършват трагично за целия свят и най-вече за самите евреи.Дано се намерят разумни хора вътре в Израел, които да възпрат безумието обхванало техните държавници.Иран и със и без санкции ще се сдобие с ядрено оръжие.След това Тръмп ще ги плаши с ядрена война като С. Корея ли?