НАТО призовава САЩ и Турция да уредят споровете си

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг призова САЩ и Турция да уредят споровете си и ги прикани да намерят възможно най-скоро решения на визовата криза.

Обратно в новината

Коментари - НАТО призовава САЩ и Турция да уредят споровете си | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не е зле да нападнете и турция

България - вън от мракобесната шайка НАТО !

Турция няма нефт, но доскоро беше светска държава с изгледи да се европеизира. Това предаваше стойност и на нейното геополитическо положение. Днешна ердоганска Турция несамо продължава да няма нефт, но и се ислямизира все повече. За Запада такава страна може да е от безинтересна до вражеска. Западът не може да държи в такава страна нито военни бази, нито ядрени оръжия. Нараства стратегическото значение на източните Балкани, на иракски и сирийски Кюрдистан. Недоволството в Турция расте и Ердоган се опитва да го овладее с все по-големи изблици на национализъм и обещания, "продавайки" фалшиви усещания за стабилност на диктаторския му режим, като вчерашните със "стипендиите" за балканските мюсюлмани. Ако скоро не разбере, че "границите на неговото сърце", като на всеки смъртен, са по тесни и от гръдната му обиколка, нищо добро не очаква нито него, нито Турция.

Типичен егоистичен ,с много ограничен емоционален етнически коментар подчинен на мита за вечният враг на гърците. Няма нефт но има бор ,но има ториум за които ти нямаш този интелект да го разбереш. Геостратегически Турция е повече от важна за глобалните сили. Днескашната оценка на МВФ (международен валутен фонд) турската икономика е с увеличаващ ръст като за2018 година се предполага да е около 8,4 процента. Забравих да пиша и за мегапроектите ,които правят още по силна Турция .

1."Мит" за вечен враг? Да не би да ни се привиждат през ден турски военни самолети над егейските острови? 2. Полезни изкопаеми има и в Сомалия, страната на друг многоуважаван Президент - Мохамед Абдулахи Мохамед. Бор и торий дал Господ по света. 3. Що касае ръста на икономиката, доколкото все още го има, той се дължи на партньорства със страни, с които Ердоган всякак си се старае да развали отношенията. И успява.

На тебе така ти се иска гръчко путе, ама няма да е така. Няма нищо общо с ислямизъм важното е независимостта на Турция и нейните интереси, но ти не можеш да разбереш това нямаш толкова акъл.

Приятно возене в ердоганския "Титаник", любезни комшу

Защо се страхуваш да кажеш истината че на Балканите все още живеят турци , има ги и в Гърция . Те са си турци , ти каквото и да се зориш няма да промениш истината. Скоро очаквам и гръцкото статукво да признае че в западна Тракия живее етническо турско население , виж как Албания призна че там има българско малцинство.

Той, особено през последните 12 месеца, доказа на цяла Европа, че наличието на турско малцинство в една страна е маша, подвластна на неговите дебилни амбиции. Единствените турци в Гърция са тези, които бягат от неговите репресии. Засега са сравнително малко, ако станат повече ще се позамислим, дали да ги признаем за малцинство.

излъчва отврат,истината е че ако южен поток не беше спрян от Макейн,Русия и Турция никога нямаше да са толкова близки,нашите продажни марионетки ги събраха

Тоз на снимката изглежда малко обратен.

За да са квит Турция и САЩ е нужно Турция да спретне един опит за преврат на САЩ. Плюс опит за убийство на държавен глава. - Нещата които САЩ опитаха спрямо Турция. После могат да се помирят и да си стиснат ръцете.

В световната политика, празно няма. Руснаците се отказаха от кюрдите, американците ги приеха. Ердоган си влоши взаимоотношенията с Германия, доближи се до Русия. Големия въпрос засягаш Европа е, ще има ли кюрдска държава ? Този въпрос измества и ще бъде ли разделена Сирия, защото парчетистването на баницата е сигурно. А, какво е по-добре за нас, оставам БХ-С да съобщи.

бай Тръмп да пуска напалма и искаме да горят фесове а тоя Йенс ще му спрат заплатата както се изказва неподготвен

Пишеш глупости защото си глупав.

заедно ще бият путлер като шкембе в дувар.

112 ( нерегистриран ) 13.10.2017 18:26 Коментарът е скрит, защото съдържа обиди, цинизми или накърнява доброто име Чие от многото?

Тоя пак се появи, нали трябва да си "изработи" заплатата...

И как да стане това ? Турците да се съгласят с помощта на САЩ за кюрдите ? Да не са самоубийци ? Все пак те знаят как се прави държава и как се крепи 700 г.

те не са били самоубийци и на Берлинския конгрес, но им се е наложило да ни освободят и да има Княжество България и широка автономия- Източна Румелия.

россии истерика! турция закрыла порты для россии!

Сменяй дилъра!

ааа има е още! турция закрыла пролив босвор для российского флота! това са новини от днес от россия!

и още има, синко: на преговорите с петрошенко ердоган казва: турция не признает захвата крыма!

Пак ли нямаш ерекция бе чичко мицифай,азък за виаграта

Според мен Палестина е само предлог--Тръмп иска да покаже на американците ,че пести така пари,но иначе унищожи договора подписан от Обама,който беше много добър за американците.Създаденото от Обама беше запратено в калта с много изискани изрази.

Хората са казали,двама като си мерят нещото,да не си слагаш заднука там,а ма тоя бърза да изпусне сапуна

а я призовам Путин и Тромпета да си затварят плювалниците

И четем из левия печат: Турция забрани на кораби от Крим да акостират на турски пристанища

еми те са военни кораби, като нищо ще им хареса и - няма изгонване.

Безгласната Буква па съ напиня. А Сърби Сърбев, нещо изока ли се?