Париж и Берлин искат радикална промяна на Шенген

Временният контрол на границите в европейската зона за свободно движение все още е необходим поради продължаващата терористична заплаха.

Обратно в новината

Коментари - Париж и Берлин искат радикална промяна на Шенген | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

меркел ,,отвори,, кошарата за ,,вълците,, а сега ще ги ,,търсиме,, между ,,овцете,,...!!!

С огромно сажаление,да ви саобщиа,че ЕС пукяса!

Вместо на всяка граница да се влагат средства за строг контрол, ЗАЩО НЕ СЕ ФИНАНСИРАТ външните граници на ЕС????? Защо България едва смогва със строежа на загражденията,след като Европа я накара да си ги събори? Защо не се внесе тук апаратура и специализиран персонал от Европа за проверки????? дА НЕ ГОВОРИМ ПЪК ЗА НЕМСКОТО ЛИЦЕМЕРИЕ, приело САМО МЛАДИ МЪЖЕ-МИГРАНТИ, без жени, без майки, без сестри, нападайки германките със сексуално насилие и същите немският закон не ги тълкува като терористи, след като тези млади мъже са предали рода си, изоставяйки майки, бащи, сестри сами. Даже са крали деца, за да минат граници и са ги зарязали, което е престъпление. В Унгария има хиляди изоставени деца в лагери. Жертви. Меркел да ги прибере и да ги адаптира. Поне няма арабски родители да им мътят мозъка и да им забавят адаптирането.

ай сига като не сме у тая кочина- шенгена да не сме урели? Пием си домашна ичкия и домашни пържоли и им гледаме сейра

На примитиви като теб потребностите се свеждат до една ракия и пържоли , за съжаление не споделяме всички това мнение.

Какво лошо има ако всяка държава е заградена както едно време Да се минава с паспорт и винаги да има електронно следене. Като не си престъпник минаваш лесно като си престъпник не те пускат-

Те,тарамбуките сега започват. Тепърва либерална Европа ще има проблеми.Още колко по шест месеца ще има,бедна ви е фантазията но,който си кани съквартиранти,ще си ги дундурка.

Шенген не пречи,обаче трябва ежедневно с по един самолет от всяка държава в европейския съюз да се връщат всички нелегални тарамбуки там от където са дошли, ако не се води война по техните родни места. А не да се оставят да си правят каквото си искат из Европа.

Какви родни места? Къде о-лесно е да му ги набутат на Бойко, той за всичко е съгласен с ЕС.

да ви се рем в разграденият двор ...

Нека влезем в Шенген,но да не приемаме,като Дания еврото--по-добре ще сме.

най-добре да се върне освен граничният контрол и визите за Западна Европа! Какъв Шенген, какви пет лева ги тресе тези, след като напълниха Старият континент с тарамбуки от къде ли не!

А да има ли визи за Източна Европа ?

да има и за Източна Европа, както беше едно време и входни и изходни визи!

Шенген е утопия в днешните условия на реалния ЕС свят. Терористи с френско, немско, австрийско и т.н. гражданство се разхождат свободно в ЕС. В същото време, разните бюрократи не приемат България в техния измислен шенген свят. Нямам обяснения, освен, че нашите управляващи са дупедавци !

Не можем да влезнем в шенген по простата причина, че не ни е изравнен статуса на живот. Различен стандарт на живот имаме. Това е. Тяхна стока тук, ще ни идва скъпа, наша стока там, ще е некачествена.

Нашите ЕВРОГЕЙАТЛАНТИЧЕТА не ги искат в Шенген, че иначе щяло ЕС ДА СЕ ПУКЯСА

Щерев е много прав, дълбок поклон му сторвам, на българчетата не им трябва свобода, а граници, господар и як камшик. Това за тях е раят.

ах дейба вашта мама турска, дейба ... анана амана сикиджас

"щерев" като какъв го определяш ?

Не ми пречи ,че не сме в шенген!!Минавам границата за 10 секунди ми гледат паспорта или картата и много време съм загубил нали???Чакам повече да ми излезе багажа на лентата!!

За мен Шенген започва от София нататък, за съжаление. От не знам колко години не съм излизъл от региона в който живея, защото всичко е пари и средства. Затова въобще не ме е еня ще разширят ли или ще свият шенген. Хора, трябват ни повече пари и повече трудолюбие; да работим там, където е по-платено и така, здраве и живот, ще се оправим по-скоро. А ако можем да се изхитрим и в този високотехнологичен свят да намерим лесен начин за печелене на пари, това би било истинско щастие. Спирам до тук, успех на всички и не си губете времето по сайтовете ... ха ха ха.

насирам се от кеф, когато еврогейския съюз се тресе, а европедалите си противоречат.

Пощурелите български путеноиди много отрано завиха злорадата си рублофилска песен с погребални нюанси и нови опорни точки. ха...ха...ха... Без да са си свалили посраните гащи искат анални удоволствия. га...ха...ха...Ами като толкова искате прегради и граници, грабвайте си червените знамена и директно в империята на злобното жуже - в Сибир пияните руски мужици не ще ви разкажат играта. ха...ха...ха....

Много тенденциозно написана статия. Дир започва да се превръща в интернет парцал прокарващ руски интереси. Жалко!

Ето защо ще умре ЕС - защото някой не иска да иска одобрението на другите, но много иска той да дава своето .... "Париж и Берлин искат да получат по-дълъг срок за удължаване, но преди всичко оспорват необходимостта да получат одобрението на другите страни. "

Евроидиотският съюз се разпада с гръм и трясък!

те проверките са за белите идиоти с паспорти, застраховки, платени сметки за ток и доживотни кредити за следващите пет поколения... Но нали веселяците в райхстага, по стар навик измислят новоговора и сответно, хамстерът в колелото се изопачавря на "вътрешната сигурност или обществената политика". Но! Има начин да се мине без никакви проверки. Три обиколки на стадиона в тръс по обяд и 10 дни никаква баня, бръснене или преобличане а, при провеките се повтаря и преповтаря следното: " мохамед, сирие, джермони, мама меркел". При положение, че още се моткат, с по-осезаем тон се повтаря:" ю фашиз, ю фшиз..!". Същата техника е и гарант за безплатно ползване на обществен транспорт, медицински услуги, адвокат, администрация, жилище, манджа...

Много точен анализ на ситуацията

НИкакъв Шенген, затворени граници

терористична заплаха ха ха ха ха .те пуснаха милиони фанатици,неграмотна паплач,обучени млади,здрави,прави ислямисти.Смешно и шизофренно.За какво ли е предназначена тази ислямска армия в Европа,не сме тъпи като зомбираните европейски дебили.

Много е важно МВнР да отговори с нота до ЕК с разумни аргументи в полза на присъединяването на България и Румъния към Шенгенското пространство. Не помня дали мина и седмица, когато Аврамопулос се кълнеше, че е за отпадане на Шенгенското пространство за България и Румъния. Сега говори нещо, което може да се разбира превратно и неизгодно за нас и румънците. За нас Шенгенската зона е въпрос на финансово подобрение и спасение от турските и руските апетити. Ако се оставим на егоистичната политическа воля като нищо ще ни пожертват, затова им е необходим твърд дипломатически отговор от авторитетни хора от България и Румъния. Доводът, че загивал ЕС ако паднело Шенгенското пространство е несъстоятелен, защото ЕС си остава като действащ съюз за свободно движение на стоки и хора. А налагане на нови бариери по всяка граница не е проблем да поддържа по- лек режим за гражданите на Шенгенското пространство. Поддръжка на граничен режим е необходима и в Шенгенската зона, където има най- голямо проникване на враждебни емигранти от Африка и Азия. В този смисъл граничния режим не унищожава ЕС, а осигурява сигурността му.

да бе сколасан да вапца онез барачки по КПП-тата - с боица за къде СЕДЕМ МИЛИОНА евро, та да бъдем в Шенгено при БОКО ПЪРВИ... Сега щееме да са притесняваме за него.. Ама то парите ли са откраднаа, боицата ли???

ракията, че ти се губи мисълта.

Ако умре Шенген, умира Европа!! И пак кой я убива? Меркел, тоест германците. Меркел ПАК ли е на власт? Да, въпросът става риторичен. "Покритото мляко котките не го лочат." Стара българска поговорка.

Обикновенно като влезнем в някакъв съюз или някой се забърка с нас, то той рухва. Ако Шенген умре преди да са ни приели в него, ще е интересно. ;)

А Боце ,какви хубави тоалетни направи по границите, защо не ни искат?

какво всъщност печели България, ако е в Шенген? Освен това, че ако ''нещо'' влезе в страната нелегално, безпрепятствено продължава за Европа? Или греша?

Основното, което ще спечелим, са пари от ЕС за охрана на външните ни граници - нещо, което в момента не са длъжни да ни дават. "Нещото" ще преминава граници свободно. Ще направим една крачка повече към основната ни цел - Еврозоната.

са пънем да пазим границите на ЕВРОЗОНАТА??? А не пуснем директен ешалон до АВСТРИЯТА с навляци.. Да им ги стоварваме на техните кпп-ТА..

не ме разбра, или умишлено измести въпроса?

Къде изчезна? Продължавам да те питам - Каква е връзката между Шенген и еврото? Всички шенгенски държави в еврозоната ли са? Съседката има папагал Нико, който само повтаря каквото му кажат.:)

На това са ЦАРЕ, винаги подменят СЪДЪРЖАНИЕТО на "опаковката", а пък има статия за някакви немски офицери в Полицията в България. Пълна ПОРНОГРАФИЯ.

България съществува над хиляда години без шенген. Аре да вървят на майната си

"Дъвката' Шенген СВЪРШИ........ а оставаше да варосаме само една стена! Сега с какво ли ще ни замайват управляващите?

ние влезнем ли някъде, всичко се закрива.

Какъв шенген какви 5 лева-как само ни будалкат с години и нали сме си тъпи...!!

Значи преди Шенген не е имало Европа.

Ако Шенген умре, умира Европа. Демек, ние сме от Умрелите

тебе знаем.

Ти нали си по-различен. Ти да не си RUBU?

Крайно време е Шенген да бъде преименуван на : ТАЛИБАНГЕН ! Щото за Талибаните така и така граници нЕма ... За нас обаче - ИМА !!!