Догодина държавата ще изхарчи с 2.5 млрд. лв. повече

Ще има сериозно увеличение на разходната част на бюджета през 2018 година. Разликата спрямо бюджета за 2017 година е 2.5 млрд. повече.

Обратно в новината

Коментари - Догодина държавата ще изхарчи с 2.5 млрд. лв. повече | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ако ми падне, но после нагъвам коприва / още я има свежа/. А на някои да кажа, че не увеличаването с 10-15% ще реши проблемите - те са в лошия генетичен материал, както знаете. И 1000% да се отпуснат - все тая, с простак и дебил не става достлук.

"Тя уточни, че парите ще дойдат в следствие от ръста на икономиката, който е 3.9% за 2016 година." Откакто през 2014-а год. наркотиците, проституцията и контрабандата влязоха в БВП, икомиката ни прегрява: "Приходите от проституция, търговия с наркотици и контрабанда ще се включват при изчисляването на растежа на българската икономика. Промяната е свързана с препоръки на ЕК за подобряване на оценките за незаконни дейности, както и с изискване на Евростат за въвеждане на нова система за изчисляване на макроикономически показатели." Със сменена методолгия събориха КТБ и наказани няма. На печелившите честито! А Ментите ще продължават да теглят заеми и да раздават на електората...

15% увеличават на даскалите заплатите. Добре, но нада ли образованието ще се подобри с 25%, защото за по- малко от година общото увеличение набучителските заплати е толкова. В същото време заплатите в МВР на някои категории служутели ще се доближи до минималната работна заплата, която ще стане 500лв. Жените на гише ше получава 10-20 лв от тези на чистачкара. А общият брой на учутелите е далвч над 70000. Редно е, за да няма деление по беаншове, да се види при соца как е било. Що се касае за администрацуята в МВР, то под нея много хора разбират всички, които стоят в сградите на РУ, въпреки, че там чистата администрацуя е около 10%.

Вземат от частния сектор и пенсионерите за да го дадат на бюджетарите.

герберските крадци са все по-алчни. Надувай балона - скоро иде ПУК.

Още 2,5 млрд в сметките на котараците ще влязат през следващата година, а с помощта на дриймтимовете, прехвърлянето на средствата в партийните джобчета ще стане бързо и законосъобразно. Обещано от ГЕРБ

Бацки, до там я докарахме, че за каквото и да се дадат пари, все не е справедливо, все за друго не достигат и даже и тези дето ги вземат са недоволни. Приключваме.... Който не е бил в следните градове, той не знае за какво става въпрос: Лом, Оряхово, Никопол, Свищов, Левски, Ветово, Монтана, Ловеч, Угърчин, Горна Оряховица, Полски Тръмбеш, Брезник, Трън, Мездра, Силистра, Дулово, .....и много други такива....Понеже хората там не вярват на сълзи, нито на крадци, или избягаха, или измряха. Всички тия статистики са за 5-6 големи градове с прилежащите им региони. Другото мре....

Нека Менда се пенсионира с 200 лв. пенсия на месец и да я видим колко време ще изкара. Или пък да се пробва да изкара няколко месеца с "огромната" минимална заплата.

толкова много лъжеш,а няма на кого да приличаш

"Допълнително материално стимулиране ще има за магистратите в специализираните прокуратури и съдилища, в следствения отдел на специализираната прокуратура, както и за служителите. Това приеха депутатите с гласувани промени в Закона за съдебната власт на първо четене." А това що го пропускаш, ма Менде? И, Менде, не ти ли прави впечатление, че увеличението на заплатите в споменатите от теб сектори, не кореспондира с доверието на гражданите към тяхната ефективност и работа?! Дет се вика - да вземем МВР - гражданята им вярваме толкова, с колкото им увеличавате заплатите - 5-6 %;))) Май не трябва да е такава пропорцията, а, Менде?!

За бюджетния сектор. Наливат се заплати там където НЕ СИ ЗАПЛАЩАТ ОСИГУРОВКИТЕ и става страшна за работещите в частния сектор. Доене до край. 20 заплати, първа категория, ранно пенсиониране и какъв резултат от работата им ? За чия сметка е бюджета. 700 000 хил. бюджетни хрантутнизи гласуващи заради копанята за ГЕРБ. Хак ни е.

Напротив, най-много е увеличението на заплатите, там където на всеки три месеца взимат още по една плюс 13 заплата и служителите им са с най-високи заплати. Защо хората смятат, че полицаите взимат много, всички държавни служители в министерствата без МВР и МО на всек три месеца взимат по още една като се преброи за целия имтрудов стаж колко се получава. Най-високи заплати имат служителите от м-вото на финансите. Там средната заплата е около 1800 + още 4 заплтати на година като ДМС, а може и 13. А на служутелите по ЗДСл осигуровките плащаме всичките. Така че МВР и МО са общо около 60000 , а има още толкова по м-ва, агенции и др. подобни. А следователи, съдии и прокурори колка са и по колко взимат - окло 2000лв. Стига в медиите и коментарите силовите ведомства се коментират , вижте други сфери на бюджетна дръжка !

Вие сте за рекордите на Гинес по кражби.Къде ще ги разпределите тези пари-за вас ,за депутатите,за милиционерите ,за нсо и за кривосъдието дето ви пази от затвора.Всички до един сте за там без съд и присъда..50лв.са едно нищо което ще дадете за минимална.

Ще дадат толкова,ама ще вземат повече! Ще вдигнат минималната с 50 лв,а тя трябва да се вдигне с 500 лв,защото инфлацията ни изяде заплатите отдавна!!!!! 50 лв е залъгване!!! Отделно замислят навсякъде в София и големите градове зелени зони,които буквално ще ни вземат това увеличение,отделно замислят вдигане на данъците на колите,което дори ще намали заплатите ни с поне още 50 лв! В Северозападна България вече вдигнаха двойно данъците на коли и къщи,там където са най бедни е най голямото дране! Не им пука,че народа изпука или избяга.якото дране продължава на овчия народ....

Ще се изхарчат 500 милиона, 2 милиарда ще бъдат откраднати. Престъпността в България е на всички нива и е достигнала колосални размери, не ви вярваме бандити.

Сигурен съм , че мутрите на ГЕРБ няма да включат увеличение на пенсиите чрез бюджета , а ще си заложат повечко за крадене - магистралки , саниране ,обекти с нагласени поръчки и т.н. Увеличението на бюджета ще бъде консумирано САМО от батковците и началниците в ГЕРБ!

Тъпите герберасти и най-вече Вождът им, така и не разбраха, че не е важно колко пари похарчваш, колко ще вдигнеш заплатата на тези или онези, колко пари от евро-фондове ще "усвоиш"! Важно е да има контрол как се харчат, какъв е резултатът! Защото какво като отпуснете не 2,5, а 5 милиарда, когато те се влеят в джобовете на "нашите" хора от кръжеца кум-братчед-шуренайка? Тя другарката Мента не е от най-умните, дори не е от средно умните, затова на времето броеше кокошки и мисирки по селата в данъчното на Пловдив. Всъщност най-важната и задача беше да освобождава от данъци "цар" Киро.

Няма сериозен ръст. Има някакъв и е само в най-големите градове, а провинцията ще тежи все повече на тези малко региони с растеж. Напъваме се за еврозона явно. Все ми е тая. БВП на калпак у нас е 4-5 пъти по-малък от средния за ЕС. Това налага правителството да харчи повече, за да имитира по-добре евроуспехи, че не ги ли имитира ЕС няма да му даде да краде. Крадене, крадене и пак крадене. Това е девиза и мотото на съвременнна България. При соца се крадеше, при царя, при Костов и при Станишев. Ама такава безочливост не е била. Частната фирма взема поръчки с рушвет, а и за награда назначава хора на тея дето уреждат поръчките на хубави постове. Уникална българска щуробаджанащина ви казвам. Чрез корупция държава с дясно уж управление кадрува в частния бизнес. Ум не ми го побира.

па даскалите ако вможе и по двеста процента да вдигнете неграмотници такива .напълниха училищатата с мангусти за да точат .нищо неа да се усети от неправилното прерапределие.

саниране крадене крадене краден асфалт крадене крадене . да дават пгарантиран доход както другите бе !!!!Оставка !

Правителството изпълнява програмата за управление долу горе по разписанието. Да продължава така до края на мандата!

Глупости! Най-добре да се срути държавата да основи - само така ГЕРБ ще изчезне. Паля си къщата да изгори на съседа плевнята и око не ми мига!

Моята община е намаляла с 1300 души за една година. Това са 1.5 процента. Изчезването на нацията е също по план. Повече за крадене, по-малко гърла за издръжка. Не една община с 20 000 души те не могат да си позвлят примерно 15 пожарникаря, ама службогонци бол. Герб назначават масово и навсякъде калинки. Растеж има само в няколко големи града. Крадене и пак крадене - това иска да каже госпожата.

Някой пита ли данъкоплатеца съгласен ли е кървавите пари, платил като данъци да отиват с лекота към "повишаване на социални прагове"? Социалните плащания развращават социалните слоеве и ги учат на мързел и размножаване.

Питането беше на изборите. Каквото се отговорило, това се и случило. Без инвестиции 3.9 процента растеж няма как да стане. Трябва ако е верен растежа поне 5-6 милиарда да са дошли изпрани мутренски пари отнякъде. Ако сивата икономика обаче е над 30 процента тогава вече може. Ама то у нас всякакви чудеса стават. Например родата на някой държавен мъжага цъфнала из частни фирми на високи позиции. Как и защо. Благодаря за поръчките - отговарям.

Ама соросоидите казаха че Бойко е разбил държавата отвсякъде, откраднал е всичко със Суджукгейт и Кумгейт и това е края на ГЕРБ, как така ще има повече пари догодина?

Ръста на икономиката ви се дължи единствено и само на безочливото дране на фирми от всякакви органи, и най-вече НАП.

Да, бе, мръсниците му с мръсници..! Карат ги да плащат осигуровки на служителите си! Какво е това нещо?!

Плащам осигуровки като поп на реалната заплата на служители от 2000 г. насам. Въпросът не е в това, а в непредвидимото и постоянно менящо се тълукване на данъчните казуси от страна на НАП (сещай се - транзакции под масата), което създава несигурност в бизнеса. Справка - чуждестранните инвестиции.

Няма сериозен ръст. Има някакъв и е само в най-големите градове, а провинцията ще тежи все повече на тези малко региони с растеж. Напъваме се за еврозона явно. Все ми е тая. БВП на калпак у нас е 4-5 пъти по-малък от средния за ЕС. Това налага правителството да харчи повече, за да имитира по-добре евроуспехи, че не ги ли имитира ЕС няма да му даде да краде. Крадене, крадене и пак крадене. Това е девиза и мотото на съвременнна България. При соца се крадеше, при царя, при Костов и при Станишев. Ама такава безочливост не е била. Частната фирма взема поръчки с рушвет, а и за награда назначава хора на тея дето уреждат поръчките на хубави постове. Уникална българска щуробаджанащина ви казвам. Чрез корупция държава с дясно уж управление кадрува в частния бизнес. Ум не ми го побира.

Събират до "дупка " от частния сектор, за да увеличават на държавна администрация. Защо социалните разходи не са "вързани " с МРЗ ? А да за да има за тях.