И след 100 г. Революцията разделя руснаците

Бедствие, държавен преврат или тласък за развитието на Русия: сто години след Октомврийската революция руснаците остават разделени по въпроса.

Обратно в новината

Коментари - И след 100 г. Революцията разделя руснаците | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Революциите са локомотивите на историята...

от "революцията" е: разпаднала се в днешни дни на големи късове, бивша Руска империя!И продължаваща да се разпада!Ей, го!Китайците заселват на все по-големи маси Южен Сибир!Двамата, дето навремето дойдоха с камари пари от "едно място", си свършиха работата! Комунистически мизерабли!Застанете в нисък поклон на четири крака, пред руските герои от БЯЛАТА ГВАРДИЯ!Които, с неописуем в световната история героизъм се сражаваха докрай! В численост, един срещу дванадесет-петнадесет, срещу милионни тълпи от лумпени, за да запазят своята исконна империя?!

Историята не прощава на осмърдяни безкрайни тирании като руската. Лошото е , че при тея няма ни критично мислене , ни желание за промяна и влизане в пълнолетие.Още колко мъка ги чака с тия възгледи тия мърши. Хубаво , че се откачихме от тоя вечно закъснял и мизерен руски влак, който стои на едно място и му прожектират филми от друга реалност с илюзията , че се движи на магнитна възглавница, а реално все повече и непоправимо изостава.

Историята не прощава на осмърдяни безкрайни тирании като руската. Лошото е , че при тея няма ни критично мислене , ни желание за промяна и влизане в пълнолетие.Още колко мъка ги чака с тия възгледи тия мърши. Хубаво , че се откачихме от тоя вечно закъснял и мизерен руски влак, който стои на едно място и му прожектират филми от друга реалност с илюзията , че се движи на магнитна възглавница, а реално все повече и непоправимо изостава.

Даа, БГ бълховиците веднага наизскачаха с лозунгите и прокламациите - да бранят насилието и илюзиите, от които самите и само те доста добре и реално са се облажили-в името на всеобщото равенство , разбира се.

Шорошите вият на умряло - не им се разделя с накраденото от народа, и то по радикалния метод на Ленин-Сталин. но ще трябва, това е положението.

Награбилите се с камари частна собственост примерно, Кирил Добрев и Курнелийка Нинова, не ги имаш за чорбаджии!?Кретен!

Великая Октябрьская социалистическая революция/ВОСР/ - това е. Фалшифицирането на историята с думички, като "преврат" или "евреите взели властта" е безперспективно занятие. ВОСР разрушава монархията в Русия и тласка руските народи напред в развитието им. Създава се първата в историята на света държава на трудещите се. Преломен момент в историята на човечеството. Това е, останалото е измама.

И преди 1917 са живяли като скотове - мизерно и безправно. Болшевиките измислиха само как може да е още по-зле : отнеха им и мизерните права и имущество което имат и избиха и умориха няколко милиона и ги държаха по-мизерни и от преди това. Къде е точно револлюцията и кое е великото да станеш още по-голям мизерник , отпадък и животин.

Не цензурирайте точното име на Великата Октомврийска Социалистическа Революция - май голям страх, май май мир не ви дава? Революции е имало в историята и ще има - те тласкат развитието на човечеството. Иска ли ви се или не.

Четейки коментарите установих едно 99% от коментиращите не знаят история, нямат понятие какво е било, са завърши специалности в областа "Един приятел разправяше, че чул един да казва....", "четох в един блок" и т.н.

Не е най-важното това. По-важното е, е нашите местни дрогари са 100% от техните 53%.

Азиатска у работа восточната орда живее в средновековието..ха.ха Европа прави еволюция, руснаците-революция..ха.ха

Верно е тва-много азиатски елементи са включени в тоя експеримент, но пък и стара Европа е много виновна тоже. И сега всички се спотайват като бълха в гащи и никой не смее да си признае: едните- глупостта, другите- коварството.

НЕ Е ПРИЯТНО ЕДНА ЕВРЕЙСКА ШАЙКА ДА ТИ СЪСИПЕ ДЪРЖАВАТА И ДА ИЗБИВА РУСНАЦИТЕ И КАЙМАКА НА ИНТЕЛИГЕНЦИЯТА,КАКТО СЕ Е СЛУЧИЛО И В БЪЛГАРИЯ-МИСЛЕЩИТЕ И ЗНАЕЩИТЕ РУСНАЦИ СА НАЯСНО,ЧЕ РУСКАТА ИМПЕРИЯ Е СТАНАЛА ЖЕРТВА НА ГРОЗЕН КОМУНИСТИЧЕСКИ ЕНОЦИД СРЕЩУ РУСИЯ,ОРАНИЗИРАН И СПОНСОРИРАН ОТ ЕВРЕИ,НЕ РУСНАЦИ!!!

че и сега на върха на властта в Русия са евреи.

А тя кога не била съсипана? Руската държава се формира като най-неразвитата част на империята на Чингиз хан, усвоила всички принципи на азиатската деспотия. Вместо да осъзнаят цялата си низост и да се вземат в ръце мужиците се пъчат с тюрмата си и набеждават другите за виновни и все си стоят на дъното.

НЕ РЕВОЛЮЦИЯ,А СПЕЦОПЕРАЦИЯ !!! ПРОЧЕТЕТЕ Я!!!

Тия, които не подкрепят революцията и новия ни Вожд Путин са соросоиди, врагове на народа и да се разстрелят немеднено!

ВОСР- трагичната история на една обществена шизофрения...

Историята все още ни дава уроците от тази измислена "революция"! В държавите, където тя е била "внесена", дори за кратко, опустошението е огромно и дълготрайно. Ние сме един много добър пример по тази тема. А там, в леговището, където си харесват и почитат това нечовешко постижение, със сигурност са обречени на още мизерни години! Защото няма как да стане, след като егото на един човечец, движи цяла държава. Ще продължават да произвеждат само оръжия. Затова ще им се наложи да консумират оръжия (друго не са си произвели). Ще продължават още да обикалят платежоспособните пазари, за да ни дават "уроци"! И ще продължават да консумират бояришник... защото осъзнават, че само това им остава - дълбоката упойка. Странно ми е все пак, как цялата им тази мизерия, е пропита дори във филмите, които сега произвеждат. А те, вместо да се срамуват от това, се гордеят. Не си дават сметка, че всичко зависи само от тях. Който се съмнява, нека си отговори на въпроса: Защо Япония, която е принудена да внася всякакви суровини и полезни изкопаеми, е толкова напреднала държава? А Русия, която е седнала на повечето полезни изкопаеми и само изнася за пари, е толкова изостанала? Защото ако смятате, че е напреднала, вижте например колко големи градове имат канализация и нормално електрозахранване... може би 3.

че вече 100 години едните седят на главите на другите. При нас е по-малко - 70 години.

Иска им се троловете евреите да са им направили революцията, ама не, германците им я дадоха. германците ги върнаха 200 години назад. Щото Ленин е немски агент, пазен от немци, дори самата революция е охранявана от германски войски. В Русия това се знае, но троловете трябва да пишат за евреите и евреите в САЩ и пак за евреите. хихихи , щом така ви харесва пишете си.

И що Русия не стана Германия, ами си прегърна познатото безправно крепостничество- заккрепостяване към място професия, постоянна ангария , без право на частна собственост пари , занаят и търговия, политически и човешки права ? Комунизмът си е чисто мужишко дело , от дълбините на руското безправие и тирания.

Най-тъжното е, че вместо покаяние и търсене на прошка, тези 53% явно се гордеят с "велиияк успех" и дори си измислят какви ли не митове и легедни, за да го оправдаят.

И кво измисли мужика да промени с революцията. Ами мужишката глава друго освен крепостничество не знае и го проспособи към 20 век . Закрепости всеки към място и професия, които не може да избира, а му натрапват, а за напускане на страната убиват. Забрани всички да има частна собственост , че и дори право да има частна собственост и да упражняват професия , занаят и търговия по избор. Забрани на мужика да има пари . Въведе държавна ангария за мужика. Така мужика стана по-безправен, безимотен, беден и закрепостен и от най-безправния крепостен от царско време. Политически и социални права пък бяха въобще забранени на смердовете. Така Русия стана по-тираничен и безправен вариант на крепостна Русия.И целия този феодализъм и връщане назад беше обявен за земен рай с Маркс на уста, който определяше Русия като най-деспотичната и потисническа държава на земята. И кво да очакваме да е станал съвременния ватник след тази школа по олигофрения , невежество и мизерия и безправие.

Важното е да си в хармония с Божествените принципи, на които се крепи света. Един от тези принципи е хармонията. Друг е икономията.-от едно малко семенце, само с вода, слънце, почвени минерали и въздух пораства гиганстко дърво. Но това е принципът на живота. А смъртта е разхитителна-с един удар се унищожават хиляди и милиони живи същества. Съответно, революциите и войните и техните пропоненти са разхитителни, слуги на смъртта и -противоприродни и противобожествени, т.е. -демонични.

Защо постоянно ни занимават с такива статии. Аз мога да кажа: И след над 100 години освобождение на България, тя не е свободна.

е от Царска Русия.

Бившия СССР възникна на територията на царска Русия, но неговите вождове не успяха да го запазят и той се разпадна.

Боже каква измама чрез руския институт ВЦИОМ!!? ВОСР е дело на болшевиките-юдеи (ционисти). Само за две поколения, руското еврейство от безправно и безимотно по закон, благодарение на своите талмудистки идеи и Ротшилдови пари се превръщав най-гадната бандитска превратаджийско-анархистична сган в Русия. Ротшилдите си отмъщават на Николай ІІ заради пра-пра-дядо му, който 100 години преди това е забранил на Ротшилд да открие своя банка в Русия. Вместо да целуват ръка на русикте царе, евреите в Русия вършат покушение след покушение срещу тях. С пари на благодтеля си се организират, правят партии, печатат вестници, проникват във всички университети и завземат катедрите му със свои "научни" кадри, над 50 % от студенчеството в Русия са евреи. Ленин, половин евреин, половин волжски българин от Мордва, е инструемент на ционисткия лагер в Швейцария. Цялото ръководство на болшевиките е изградено от евреи, и криптоевреи, с малки изключения - поляк, руснаци, балтийци, грузинци. Болшевиките и особено фракцията на Троцки са най-върли бандити, убийци, грабители. А Троцки е американски гражданин, осигурил си чрез слугинаж към ционистите богатство и палат в Америка, е безмилостен палач на руснаците и българите в Русия и СССР. Основната роля на революционерите е да утилизират т.н. славянска съставка на руския народ. Тоя руски ВЦИОМ сигурно е овладян от руски евреи, щом задават и отчитат такива въпроси: Руският цар в действителност не е разстрелян за жалост на евреите, семейството му е спасено. Членовете на царската фамилия са опазени, проруските сили се грижат при строга конспирация за тях и ги лансират на високи постове в държавата, от уважение към тяхното потеклото. Руският народ е обичал царя си, той е защитавал интересите на руснаците и "славяните". Сталин е знаел за царското семейство и също ги е пазил. Даже е издигнал "царчето" Алексей на висок пост в администрацията. Сталин е осъзнал вражеската роля на световната ционистка банда и затова извърша еврейската схизма, откъсва се от влиянието на ционистите, а след 1938 г. се разправя безмилостно с ленинската революционно-бандитска гвардия от перманентни революционери троцкисти - антирусисти! Дългогодишният министър-председател на СССР при Брежнев, Алексей Косигин, всъщност е големият син на Николай ІІ. Българите в СССР са пострадали най-много от деянията на болшевиките-ционисти, на Троцки! Българската република на Волга, столица Казан, просъществувала с одобрението на умерения Ленин от 1918 до 1923 г. е ликвидирана с терор и убийства от Троцки и т.н. татарчета. Великото име България "Свята страна") е подменено с адовото име Тарастан. А българите там сега се водят "адови хора" (татари), вместо "свети хора" (българи). Това е гавра срещу нашите сънародници, все още неизправена от руските националисти, вероятно поради намесата на религията и Петата колона, като движеща сила. През цялото същестувване на СССР от евреите-болшевики са извършени няколко нечувани погрома срещу руснаци и българи. С гладовете в Поволжието в края на двайсетте години, Голодомора в Украйна, ГУЛАГ, тюрмите и разстрелите на място, с преселенията на българите от Крим и Кавказ в азиатсикте степи, дори и при Сталин, са ликвидирани около 50 милиона "славяни". Така евреите-таллмудисти изпълняват древния си пъклен план за унищожаване на българската нация (българлъка) в който влизат и руснаци и украинци. Играта на жидоянките-ашкенази за Крим и Прикубанието, Донбас, Причерноморието е да ги завладееят, след като утилизират всичкия местен народ. САЩ и НАТО са пионки на ционистката глобална ламя, Сатаната, продължават и днес своята враждебна политика срещу днешнта Русия и славянството.Това е ролята на НАТО, затова НАТО се приближава и след разпада на Русия до руските граници, все по-близо до Москва. За това те чрез евреина Регйън ("Огнен вятър") сътвориха Еволюцията през 1989-1990 г. с разпада на СИВ, Варшавския договор с Източна Европа. У нас веднага след свалянето на Живков, от утайката на обществото еврейската банда се изкачи в пяната на обществото. Първите обвинения срещу Живков са съчинени от петима евреи, дори негови съветници. Българският народ е сляп, незнае и не вижда кое е злото, кое завладя България и се гаври и днес с народа ни. Задкулисните играчи чифути постоянно пробутват пред общественото мнение, чрез тайните общества, че виновници за всички беди в България са само ДС, даже и днес, когато важните началници от тях са измрели отдавна, за да останат те скрити и вредни. Заблудата и измамата, интриганството, са любимите прийоми на ционистите! Та всичките НС и правителства от Костово време насам са доминирани от евреите и криптоевреите. Най-послушните им правителства бяха на най-еверйското на Кобурга, както и днес на безсрамната ОПГ ГРОБ! Вкарха ни в НАТО, след като ни разрушиха икономиката ни взеха и в ЕС, като последни неудачници и бедняци и ни държат в най-задния двор на елитния съюз. Вербуват всичките ни политици и висши военни в своите академии, а те под родотстъпническа клетва изпълняват техните заповеди, без да отчитат, че нашите национални интереси изискват дружба с Русия. Вкарват ни в антироднинска война срещу Русия, в която ще станем първи и безмислен курбан, защото ни управляват качени от козяците предатели! А руснаците наказват предателите си жестоко и безмилостно, не случайно ни отрязаха ЮП и се гаврят с атомните реактори за Белене. Наказват цал народ, защото той като стадо безмълвни овце търпи предателите на България, ОПГ ГРОБ да са на власт и да провеждат само антибългарска политика в интерес на ционистите. Ционистите лъжат всеки ден, интриганстват нагло и безсрамно. Купуват всякакви пионки, и един Антончмо, и едни патриоти, а за СИКаджиите да не говорим. СМИ днес в България по ционистки замисъл са купени и подчинени на техни пионки. Та Пеевски ли, та телевизии, портали. Постоянно ни облъчват пронатовски и ни манипулират обществото в антируски позиции. А цензорите им действат като при Милко Кало Балев, или при Троцки - режат материалите. Тук в ДИР си личи също. Та ВОСР не е приключила! Не само в Русия, но и в Източна Европа. Даже и в Каталония!

В смисъл, че царските наследници са станали болшевики? Защитници и деятели на ссср? Уау.

Профан означава "непосветен". Ти си не само непосветен, но и непросветен. Болшевишкото мислене е в черно и бяло, ако не си болшевик - си всичко останало. Ти мислиш в черно и бяло. Интересите на една велика държава не са черно-бели, историята не е двуцветна, като твоето мислене. И като такъв може още дълго да си аукаш и мяукаш!

И откриха ли банка на Ротшилд в Русия след революцията не разбрах? Щото нали това била причината .Пък щом смятат , че революцията ги е развила значи трябва да благодарят на евреите. Обикновенно ватника хем хвали комунизма , хем обвинява евреите за него. Нормално за руската школа по идиотия.

Че Централната банка на Русия е филиал на Федералния резерв (Ротшилдовата банка)! Що се правите на много умни, като сте все тъпи поамриканчени галфони! Русофоби.

има прогресивни хора, които искат да живеят в демократична и свободна страна. За съжаление и в Русия, както навсякъде, кресливите лумпени са повече.

На кое викате ДЕМОКРАТИЧНА СВОБОДА ? На безработицата, на измамниците, на липсата на държава, или ако има подобно на такава, се занимава как да вгорчи живота на българите,и ( с данъци такси глоби лицензи и наредби)как да смачка опитите на човек да си изкара хляба, а и да помогне на другите? Държава, в която Най привилигировани са циганите и смачкани пенсионерите!

Един американски историк дава много точно определение за болшевизма и СССР: НИКОГА В ИСТОРИЯТА НЕ СА ПОСТИГАНИ ТОЛКОВА СКРОМНИ РЕЗУЛТАТИ ПРИ ИЗРАЗХОДВАНЕТО НА ТОЛКОВА МНОГО СИЛИ И РАЗСИПВАНЕТО НА ДЕСЕТКИ МИЛИОНИ ЧОВЕШКИ ЖИВОТИ! Ако не беше болшевизма сега Русия щеше да има население поне 350 - 380 милиона души и икономиката й щеше да е съвсем друга, със сигурност в челната тройка!

Поумняваме бавно, поумняваме бавно- неусетно почти...

Още ли не сте разбрали? Не е проблем социализма. Не е проблем комунизма. Големият проблем е капитализма! Това го каза баба ви Ангела.

ВОСР е зловещ еврейско-комунистически експеримент, който постепенно се изражда в тоталитарна диктатура. Оцелява единствено заради ВСВ, която смесва патриотичните с политическите идеи и създава идеологически бетон. В момента Русия има претенциите и се явява фактически наследник на ИРИ и ако иска да затвърждава таз си позиция е длъжна да изтрие, скъса и заличи всяко комунистическо минало. Страшното е, че комунизмът не само не е мъртъв, а вече е мутирал и има нови скрити форми - също толкова античовешки - новия ляв либерализъм, който системно се финансира и изгражда в Европа, а чрез демократите и в САЩ в последните 20 години.

Западни ценности няма! И не е имало! Ценности е имало по време на Великата френска революция, по времето на Великата Октомврийска революция, по време на гражданската война против фашисткия режим на Франко, по време на Втората световна война, на 9-ти Септември 1944, при победата над монархо-фашизма в България. Тогава много хора са си дали живота за тези ценности. При капитализма ценности няма! Ако някой от вас иска да даде живота си за капитализма, за НАТО, за ЕС, за хомосексуалните, за турците и за Сащ, моля да се обади!

Животът е за да се живее..И то, човешки..Това е една от основните западни ценности,която е непонятна за диви, комунистически варвари, изтребвали собствените си народи..А българите не си дават живота за западните ценности, просто се преместват да живеят там..Нито един не е отишъл във варварската кочина..Не, един отишъл. Викали му ''бай Иван Лудия''

погълнали милиони човешки съдби. Идеалите се хранят с кръв, те не съществуват извън мозъка на някой болен.

вашата си кочина??? А всеки ден все се бутате и плюете по всичко руско? Все едно вие сте цъфнали и вързали

Щото обяснявате на всички колко е хубаво в алкашката държава и колко е зле в "еврогейския" съюз и САЩ, а в същото време всички драпате натам и като се домъкнете искате и тук да направите кочина като вашата.

Гледаме си нашата кочина, руснако. Но гледаме и вашата, щото ние никога, но вие два пъти ни окупирате кочината, изобщо окупирате всякакви комини, а не си гледате вашата. А ти защо живееш и пърдиш в нашата кочина, само хиляда българи живеят у вашата кочина, а вие тука десетки хиляди живеете, според теб в по-кофтета кочина. И защо плащате всеки ден да ви има в новините ни? Пак ли се оглеждате за нови земи, нямате ли си достатъчно, доколкото помня от една педя царство сте превзели вече над 140 народа с земите им и имате 1/6 от земята на хората. Не ви е май-достатъчно, че и в Крим се огледахте. И не е Путин проблема, проблема сте вие, ненаситни и жадни за още и още. Нищо не давате, само вземате за разлика от другите в пъти по-велики империи от вас. Останахте си монголи, но след толкова монголско робство какви да сте, нашият генофонд въпреки 500 години е римски, а вашият за 200 от викингски стана монголски, много дашни сте били. Ай сполайте и не се оглеждайте, да не ви изгоним от нашата кочина. Щото руски украински и финландски войници не ви останаха да ни освобождавате, а руските доказано не стават, поне Басаев го доказа.

ЧебуРашки... РазПутин, ДваПутин...

Дали има екскурзии до Москва и да видим Ленен в мавзолея

Може да се и поизлегнеш до него

Сус, бре! Ще вземе да се усмърди!

Ватници блядове. Само търсят къде какво може да откраднат, разрушат или да убият.

миризлив с половин гънка мозъче

Устъйти ги да праят кот искат.Ако искат да си праят риволюции ако нещат да си варят самагон нихна си работа.Га додат туканка дири им по две кожи и толкуз ко ми са прайти

Сто години промиване на мозъци и наливане със спирт...Естествено, че ще съветските гражданя са предимно дебили. То, няма как...И в България има 10-15% от от този сорт

ТРЯБВА ДА СЕ ГОРДЕЕМ ЧЕ ЕДИН ЧУВАШ - ОТ ПРАБЪЛГАРСКИ ПРОИЗХОД - ВЛАДИМИР ИЛИЧ ЛЕНИН СЪЗДАВА ФАКТИЧЕСКИ 3-ТА БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА :)) СЛЕД ДУНАВСКА И ВОЛЖКА БЪЛГАРИЯ :)) ... И КНЯЖНА НАРИШКИНА - МАЙКАТА НА ПЕТЪР ВЕЛИКИ - И ТЯ Е ОТ ВОЛЖКИТЕ БЪЛГАРИ :))

от варненските българи... то бива-бива простотия българска, ама биете всички световни рекорди и елементаризм.

Ленин действително е имал българи в родословието си, но не са преобладавали. Все пак трябва да се гордеем с това - това е един от най-великите в световната история Владимир Илич Ленин

Много неграмотни има. Какво е преврат - когато насилствено се сменя властта, но строя не. Какво е революция- когато насилствено се сменя властта и строя с това.

смяна на строя 1917 г. Това си е преврат. Строя се сменя след дългогодишна гражданска война.

инвестицията на Ротшилд и сие, за да премахнат конкуренцията с подли методи, както винаги впрочем

Абе тук процентите за нищо ги нямате. Май даже съставителя на тази глупост не може да ги докара до 100.

РУСКАТА РЕВОЛЮЦИЯ СЪЗДАВА ПЪРВАТА ДЪРЖАВА В СВЕТА ОСНОВАНА НА МОРАЛНИТЕ ПРИНЦИПИ СЪЗДАДЕНИ ОТ ЙСУС ХРИСТОС ... НЕ КАЗВАМ ЦЪРКОВНИТЕ ПРИНЦИПИ !!!! ... САЩ СМЕ СЪЗДАДЕНИ КАТО РОБОВЛАДЕЛСКА РЕПУБЛИКА ... ВЕЛИКАТА ФРЕНСКА РЕВОЛЮЦИЯ НЕ Е ПРЕМАХНАЛА РОБСТВОТО В КОЛОНИИТЕ - ТАМ ФРАНКИТЕ СА СИ ИМАЛИ РОБИ ДО КРАЯ НА 19 ВЕК :))

е какво правиш в тази робска страна... въпреки че си някой смотан трол който е виждал Детройт само на снимки.... хихихи.... малоумник.

ИСТОРИЧЕСКИЯ ФАКТ СИ Е ИСТОРИЧЕСКИ ФАКТ :)) ... АЗ КВО ДА ПРАВЯ ЧЕ ИСТОРИЯТА Е ТАКАВА ???

Добре, че извадиха късмет през втората световна война и попедиха, че да има поне едно нещо с което да се гордеят като нация, тези са 100% катастрофа във всяко отношение

дело на водачи от сбъркани хора.Ленин е бил умствено недоразвит и не случайно умира в лудницата.Сталин и бил криминално издирван елемент,пияница и психопат.Техните саратници не се различавали съществено от тях,убийци ,за които човешкият живот е нямал стойност.В съшност такива са били и фашистките водачи .Методите на комунизма и фашизма са едни и съши,

ОСТАВЕТЕ РУСИЯ НА МИРА

И НА НАС НИ ПИСНА ДА НИ ЗАНИМАВАТ С ТАЗИ БЕНЗИНОСТАНЦИЯ.

революцията е тласък на развитието на россия. тласък в обратна посока!

така и така сталин им расказва играта на сите след това и си въстановявиа царската власт (а тои е и агент на царската полиция). мъвзолеия е малко кат пиратите обесини по лондонските мостове - с една дума, виже къкво ше ви се случи, революционери или непослшни.

русия е разпадаща се империя. Технологично изостанала,подкрепяща световния тероризам за да се запази,след като загуби всички шансове да зароби съседните държави да я издържат.

Сами по себе си революциите са нещо положително желание за промяна, но много скоро след това, новите управляващи изкривяват идеите, замествайки ги със борба за защита на собствените си интереси.

ЛЪЖЕТЕ ДАЕЕ ТИЯ ГЕРБЕРАСТКИ МАЙКИ НЕПОДМИТИ .. ... ЗАЩО НЕ ЗНАМ ??? ... ХОРАТА СА ПОЗИТИВНИ ЗА ОКТОМВРИЙСКАТА РЕВОЛЮЦИЯ ... ЧЕТОХ С ИНТЕРЕС ИСТИНСКИТЕ РЕЗУЛТАТИ НА РУСКИ В ТЕХНИЯ ВЗГЛЯД ... Отношение россиян к Октябрьской революции только кажется парадоксальным ВЗГЛЯД РУ ... ДОРИ КАПИТАЛИСТИТЕ ОТ "НОВА РУСИЯ" НА ПУТИН СА ИЗНЕНАДАНИ НЕПРИЯТНО :))

Не може едно събитие, довело след себе си милиони жертви да не е бедствие?

Въпросният Николай II успява да загуби позорно (без преувеличение - виж напр. Цушима) една война през 1905, набутва се в ПСВ откъм напълно безсмислена позиция (противник на традиционно близката Германия и съюзник на враговете си Англия и Франция), после прозяпва смяна на властта и революция, за капак без бой се отказва от короната (нали е богопомазан, значи това е върховното предателство - към Бога)... Ако това не е резил - здраве му кажи... Особено на фона на Й.В. Сталин, който прави Русия отново свръхимперия.

Руснаците ги разбиха пред Варшава-1920г,загубиха татарбунарското възстание в Румъния,Септемврийския метеж в България-1923г,Братоубийствената война в испения 1937г и т.н.

...размазаха Германия през ВСВ, разработиха ядрен щит, пратиха за първи път човек в Космоса...в рамките на няколко десетилетия след тоя коронован нещастник. Комунизмът не е стока, но сравнението се набива.

аа, то товая е щото се появи един разпутин, и всички него слушаха, също като днес путин!

реално няма. Има един преврат. А "превземането" на Зимния дворец е художествена измислица от игралния филм "Превземането на Зимния дворец" от 1921 г. и представен като исторически кадри.