Президентът: Нужно е наказателно преследване при корупция

След като борбата с корупцията е приоритет на обществото, тя трябва да бъде приоритет и на политиците, каза президентът Румен Радев пред БНТ.

Обратно в новината

Коментари - Президентът: Нужно е наказателно преследване при корупция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Някои от комитета издигнали канди- датурата на Радев за президент сне- ха доверието си от него за САЩ факт Санирането се извръшва от общини по проект с две или десет вида рабо- ти и Ефекта е супер - икономия на ел. енергия 1000мгв един атомен блок,а за хората 35% по-ниски раз-ходи и по-висока цена на жилището Излагането е мн.голяма на Радев...

Умно го каза президента, ПРЕСЛЕДВАНЕ ТРЯБВА! Ама с бухалки,че мутрите от друго не разбират.

Думата "корупция"и словосъчетанието "антикорупционен закон" стряскат и на сън властимащите. Ами ако президента надделее, какво се случва с ШАЙКА-та? Ще си останем немили-недраги без ШАЙКА,без мутри,без тунеядци, че и без ГЕРБ може да си останем.За къде сме тогава?

добре де = а за самненя за далавера и облаги например при приватизаця на техноимпекс??? или булгартапак????

Като чуят мутрите и циганите "наказателно преследване" направо умират от смях!!!

развява се с жена си, харчи народни пари.Ама ще кажете - то така прието. Да бе уж комуняга, а се сравнява с Тръмп. Абе айол, къде е Тръмп, къде си ти. Нещо накърни ли се имиджът на Путин, когато е сам?

И на Офшорко не му се накърни имиджа цел мандат сам. Той нямаше и без това никакъв...

по-злобен и нахален човек от този няма. То екипът му не си свършил работата, друг му е виновен. Предварително е знаел, че много членове на съвета са служебно заети, вече дали съгласие за участие в мероприятия в чужбина. Да, ама няма по-велик от него - каква чужбина бе, щом аз кажа - всички тука - няма пет-шест. Простака си е простак дори и президент да го направят. На крива ракета - космосът ѝ виновен.

наистина си грешка. парламентът приема законите, сигурно го знаеш, не вярвам да си толкова тъп. пък знае ли човек, може и да си?

Абе този клоун до кога ще ни занимава с глупостите си. Той няма елементарно поведение и само се набутва в разни скандали. Да иде малко на курс по обноски и после да дойде пак. Селянин от Харманли 100%.

Точно Румен Грипена разследван от ДАНС за едни пет милиона комисионни дето е гушнал да приказва за корупция е неморално...

Хаха Ради Радев и морал. Радев има толкова морал, колкото и ген. Деси докато се е перкала с дългия и екс-мъжа и едновременно.

Да се преследват такива,които се развяват с крантите,си и харчат народна пара!

...от снимката-примерно казано!

СПОРЕД КОНСТИТУЦИЯТА ТОЗИ Е ЧУЧОЛО. НИКАКВА ОТГОВОРНОСТ ЗА НИЩО НЕ ОТГОВАРЯ, САМО ХАРЧИ ПАРИ ПО РАЗХОДКИ ДО ЧУЖБИНА

Браво на президента. Корумпираните суджуци трябва да бъдат осъдени.

Да им се построи нов обор!

Слава Богу, че нашият премиер никога не е участвал в силови групировки. ГЕРБ полагат истински усилия за защита на обикновеният български гражданин. Важно е да се знае, че нито ГЕРБ, БСП, ДПС а и другите партии в парламента никога не са участвали в корупционни схеми, скрит лобизъм и защитаване на лични и семейни интереси с цел облага.

С решението си НАП да преследва всички фирми от дребният и среден бизнес, обикновени граждани продаващи през интернет стоки, налагането на 10% данък върху лихвите на влоговете, по-високите цени на винетки, Гражданска отговорност и градски транспорт целят единствено - по-висок стандарт на живот, по-високи приходи в държавата с цел борба с корупцията и повече здраве и сигурност за българите. Благодарим ти ГЕРБ, БСП, ДПС и т.н.! Гласувайте само за парламентарно представени партии и г-жа Фандъкова!

Ти ли,си душко?!

Ами как няма да е трудно преследването и доказването на корупция, когато с тази материя тръгват да работят магистрати /прокурори, дознатели/ само с юридическо образование. Без икономическо образование един юрист разчита на вещи лица, които не винаги са достатъчно обективни или ако установят нещо нередно извън поставените им въпроси по експертизата го премълчават. Как тогава един магистрат сам да съумее да разкрие икономическо престъпление? На кого да разчита- на себе си, на вещото лице, на кой? А нека не забравяме, че най-добрите юристи са адвокатите, които преди това са били или съдии или прокурори. Натрупали са нужния им опит и са избягали от съдебната система за да изкарват много, много повече пари. Размислите оставям на Вас...

Кой не е корумпиран в България, политици, дупетати, министри, магистрати, съдии, прокурори, адвокати, полицаи, митничари, данъчни, лекари, граничари, бизнесмени, търговци, ....Корупцията е национален спорт, както кражбата, лъжата, завистта, подлостта, лицемерието и липсата на морал. С укази и закони нищо няма да се промени, нужна е революция.

Този път пилота е прав. Управляващите мафиотски тикви игнорират не за първи път борбата с корупцията, защото са корумпирани и не желаят да режат клоните, на които седят. За съжаление и опозицията е също корумпирана.. Цялата политическа класа у нас трябва да чука камъни в каменоломните в раирани пижами.

Това е човек чиито живот е преминал в казармата и навиците му са изградени във военен стил.Казва нещата в прав текст, без увъртания и в пълната им конкретика.

Ами адвокатите- кога за тях. Примери за корупция колкото щеш!!! Моя близка е патила страшно например от някаква адвокатка от София Михаела Попсавова. Имала свои съдии в градски съд и делата се забатачват, когато трябва. Отвратително!!!

Объркали сте двата щата! ПРАВОРАЗДАВА СЪДИЯТА - и на съдията плащате тлъстата заплата с данъците си! И ако адвокатът "има "свои съдии", това значи че съдиите са за оная работа;) Не че и адвокатите са чиста вода ненапита, но изискванията за справедливост са към този, който има по закон право да я въздаде!

Прав/а сте, но мали сте наясно, че това без адвокат не става. Тази ПОПсавова би трябвало да се разследва, да й се проветят делата, в какви фирми адвокатства. Човекът явно много е патил от нея!!!

"имало закони"кой да ги приложи?Кой?Тези които трябва да ги приложат ,не са нищо друго ,а едни големи ПРЕСТЪПНИЦИ с власт и даже ИМУНИТЕТ.Управляващи?Това не са управляващи това са бандите,това е мафия и този скоро ще е като тях.Парите им се услаждат и забравят за какво са избрани.Една птичка ,пролет не прави.Добре е вкички да се скриете и да не дразните обществато.Полза от теб никаква.Само вреда.Пари хвърлени на вятъра и то много пари.240 хрантутника,на всеки помошници,ченгета,нсо,комисии ,подкомисии,кривосъдие.....богата България няма що.

Головодник, много думи с трябва, трябва и нищо.

Браво!!! Най-после формулировка в прав текст!

Назначаване на любовница за PR корупция ли е?

27 год. ще, ще, ще, нужно е, нужно е, трябва, трябва, трябва. С такъв матрял ?

Не занимавайте обществото с ваште водевили.Омръзнахте ни вече.Напълно ненужен си.Жалко ,че гласувах за тебе.И децата знаят ,че в това блато наречено държава, корупцията никой не може да я пребори ,а комисията въобще.Само правосъдието трябва вече да е в наши ръце.Вие от нищо не се стряскате.Станахме за смях на целия свят.

фатмака обича да приказва и да го слушат. Ама, че приказва тъпотии на всички е ясно. Щял да бори той корупцията - анонимната корупция. Абеее ей, фатмак загубен, вече толкова имена излезнаха - като запичнам от батко и братко да завършим с едни реакторчета само за 2 милиарда лева или една банка за 5 милиарда лева ... какви ми ги говориш за някаква корупция - имена и факти трябва, за да не може покурватурата да мълчи като пън и да вдига рамене.

Били се правели внушения за лобиране за самолетите.......не внушения, лобирането е факт от страна на този президент, той навлиза в територия, която не му е дадена по Конституция!!!! А иначе да противопоставяш санирането, което е социална дейност, на самолетите - е това ако не е лобиране, не знам как другояче може да се определи??? Невероятно тесногръд човек е този президент, не вижда друго освен тези самолети!!!!!!!

Социалната дейност трябва да е за всички, а не за определени хора живеещи в градовете!!!

крадат,защото не ги осъждат,пазят си така закона,за да крадат....

То по-корумпирана партия от тази която издигна Радев-няма в света!

Какво ни занимавате с този кумунярски разжалван фатмак, който се крие под полите на решетниковите подлоги Сланинова и Идиотова?

Открил топлата вода -голям фел лигав. Самата формулиривка е умишлено грешна - требе да е - унищожаване на корупционния потенциал, или по крути мерки / когато се печели 100 - 200% и се крие без проблем корпоративен данък колко му е 10% подкуп. ще казваме, че борим корушцията. В китай спряха да говорят за корупция, когато почнаха да бесят или обезглавяват корумпиращите и корумпираните по площадите. Ама ние сме демократи и хуманисти.

Затвор и разстрел.

Четейки коментарите оставам с впечатлението, че на хранилката на Герб са много повече, отколкото на тези на руснаците. Има логика !

Наказателният кодекс на НРБ, който действа и в момента е влязъл в сила през 1968 година. Тогава в чл.301 е санкционирана правната норма за подкуп. В теорията активен и пасивен. До днес са минали 49 години. Смятам, че е недопустимо Президентът да се излага като невеж по толкова важна тема, а това зависи от цялата му администрация и службите, които ръководи. Сега разбирам защо ГЕРБ и БСП криха кандидатите си за президент- те не са за такъв пост в държавата. Този човек не е за президент, когато се изисква юридическа преценка. Остава икономическата област и дано Господ ни пази от негова намеса там. Втрещяващо е, че обшеството няма критика към подобна неграмотност. Не може президент да не е наясно с действащите закони, а журналистите да не забелязват това. Ние живеем в посткомунистически фарс на демокрация, управлявана от неграмотници.

Не е необходимо да си юрист за да видиш недоразуменията меко казано при изразходване на милиарди за саниране, за магистралите и други безумия. Сравнени със желанието за закупуване на нови самолети, аргументите ти издишат тотално.

Да говориш, че трябва наказателно преследване, при условие, че такова има от 1968 година, а и от предишния наказателен закон, указва за незнание, че държавата си има закони, които се прилагат.

Пълни глупости.Не може от всичко да разбира, ами вместо правна оценка ако се наложи военна оценка или агроекологична и т.н.

За военна оценка има генерален щаб, драги, а докато дойде война трябват хуманитарни знания.

Няма съвършени хора. И президентът не е съвършен, но е с класи над Пожарникаря, Физкултурника и Комсомолеца.

АБЕ ЕЕЕЕЕЙ РУНДЬО ??? ЗАЩО НЕ ПРОЧЕТЕШ, КОЙ ВКАРА ЗАКОН, С КОЙТО ДА НЕ ГИ СЪДЯТ ??? ТВОЙТЕ РОДНИНИ ЧЕРВЕНИТЕ ИДИОТО !!! СЪСЕЛА УСЕТИ, ЧЕ СЛЕД ТРОЙНАТА ХАЙДУШКА КОАЛИЦИЯ, ВСИЧКИ ЩЕ БЪДАТ В ЗАТВОРА, И СИ НАПРАВИХА ЗАКОН !!!!

РУМЕНЕ , КОЕ Е НАЙ-СИЛНОТО ТИ ОРЪЖИЕ СРЕЩУ МУТРИТЕ И БЕЙОВЕТЕ ??? ... АМИ ПРЕЗИДЕНТА ПО КОНСТИТУЦИЯ МОЖЕ ДА ПРЕДЛАГА ВЪПРОСИ И ДА ОБЯВЯВА РЕФЕРЕНДУМИ .... ИНАЧЕ С ПРИКАЗКИ НЕ СТАВА ... МУТРЬО СИ ГО МЕСТИ ОТ ЕДИНИЯ В ДРУГИЯ ПОНЕЖЕ НЯМАШ ДРУГА ИЗПЪЛНИТЕЛНА ФУНКЦИЯ ОСВЕН ТАЯ ЗА РЕФЕРЕНДУМИТЕ КОЯТО МОЖЕ ДА ГО ЗАСТРАШИ :))

ОЩЕ ПО-СТРАШНОТО Е ЧЕ НИТО ЕС , НИТО КОНСТИТУЦИОННИЯ СЪД , НИТО МУТРИТЕ И БЕЙОВЕТЕ МОГАТ ДА ОТМЕНЯТ РЕШЕНИЯТА ОТ РЕФЕРЕНДУМ :))

Абе голяма балалайка... Поне едно нещо конкретно да беше казал...

Нещо не разбрах, излиза че досега не е имало наказателно преследване за корупция, и нашия смел президент открива че то е нужно и го пропагандира. Така ли е или аз не разбирам.

Този тъпанар Радев не само мен вече дразни с поредната си простотия...!!!!!! Има си хас и голямо откритие направил бившия летец и настоящ тъпанар...!?!?!? Не случайно хората говорят че Радев е най-простия българин след жена си Деса...

в свободното си време, когато не работи като търговски представител на Грипен, или не лобира за Москва, се бори с корупцията

То и сега е възможно това, ама е нужна здрава прокуратура и действия, а не само мижи да те лажем и "бла-бла".

За една президентска заплата и някой комисион от Грипен си остави жената и децата и слугува на Решетников и Корнелия.

Е, браво, той откри топлата вода. Ами айде двамцата с госпожата си подавайте оставките, че доста нередности сте вършили във ВВС. А санирането е налице и може да се провери, ама твоят неуспешен натиск няма да може. А събранието не беше за корупция а консултативен съвет за национална сигурност. Пак ще се съберете да лаладжийствате, не бой се.

Сам, срещу мафията, под сеирджийския поглед на целия народ.

Прав е президента трябва наказателна отговорност и затвор за корупция. То хора, които са краднали милиони и милиарди с някаква глоба и заплаха за уволнение ли ще ги плашите какато е сега закона. Само затвор ще ги оправи!!!

Трудна,да не кажа непосилна задача! В България корупцията се счита за нещо нормално и всеки търси странични пътеки за да му е по изгодно! Защо никой от медиите не каза ,че родителите на Делян Добрев имат фабрика за пелети и Той чрез кмета са принудили всички подопечни на общината структури да се отопляват на пелети.Договорът им е до 2023 година и доставчик е...фабриката на родителите на Добрев!!! Срещу 408 лева при положение че навсякъде са около 305 лева!

НАЙ-ГОЛЯМАТА КОРУПЦИЯ В БЪЛГАРИЯ СЕ КАЗВА БСП ! ВСИЧКИ МИЛИОНЕРИ СА В БСП ! ЧРЕЗ СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА БСП СЕ ОТКРАДНАХА ПАРИТЕ , ГРЪМНАХА БАНКА, ЦЕЛИЯТ СВЯТ РАЗБРА КОЙ ОТКРАДНА ПАРИТЕ, САМО НАШАТА СЪДЕБНА ВЛАСТ ОЩЕ ТЪРСИ ДО ЗАБРАВА ! ОТВРАТЕНИ СМЕ !

Колкото и майсторски да му пишат изказванията на Радев-Решетников, той инкасира сериозни гафове и се оплете в лъжи. За доста по-малко навремето президентът на "фашистките" (според нашите путинофилски тролове) САЩ Ричард Никсън си подаде оставката. При комунист обаче не може да се очаква.морал и доблест!

Пред кого и кой ще направи това наказателно преследване при корупция? Българската съдебна система е напълно прогнила от корупция и никаква реформа не би могла да изкорени този феномен, освен ако не се изхвърят поне 80% от т.н. "магисгтрати"...И не преувеличавам като посочвам тази цифра, за съжаление...