Само 2-3% от българите се ваксинират срещу грип

Само два-три процента от българите се ваксинират срещу грип. Това е нисък процент, за да се предпазим от заболяването.

Обратно в новината

Коментари - Само 2-3% от българите се ваксинират срещу грип | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

деер

Глупости! Ега ти инфекциозното заболяване щом се лекува на 100% с вода и въздух!

Sm3hurk0

Ами ръсете зараза със ниско прелитащи самолети, та белким почнат да си купуват ваксини... Това е теория на един комшия.... Гледам реклама на хапчета за разстройство и след 2-3 дена ... се разстройвам... Пускат реклама за хапчета за главобол и след 2-3 дена почва да ме цепи главата.... Установил е някаква връзка и е убеден, че някой ръси с нещо..... Дано да е случайност тази установена от него закономерност. :)))

Като чета коментарите и си мисля. Прав е поет "прост народ-слаба държава"...

ДОКТОР ЗДРАВЕ ДА ВИ ДАВА за "мъдрите " думи.

МЕРАКЛИИ, ЗА ЛАТЕРАЛНА МИОСКЛЕРОЗА. ОТ ПРОТИВОГРИПНИТЕ ВАКСИНИ, ТОВА Е, "ПЕЧАЛБАТА"!!!

В света два пъти е имало ефективни стачки на лекари. И в двата случая смъртността сред пациентите драстично спада, за периода на стачката.

за едни 20-30 лева ли сте бе. То всеки ден по толкова поне крадат мутрите от всеки бг гражданин, вие се притеснявате. Плащайте за тоя дето духа.

Нали 4 милиарда имате за здравеопазване общо. Спрете кражбите и ще има за безплатна ваксина. Така съм я окъсал през последните мутренски гербаджийски години, че даже от смъртта не ме е страх.

Ами да! И все така ще е щото ваксините са за два три вида а останалите сто си те тръшкат отсекъде.

Единственият път, в който мъжът ми се се ваксинира се скъса да боледува цяла зима! Ама просто от всеки вирус хващаше! От тогава - никой и никога у нас няма да се ваксинира срещу грип повече!

При минимална пенсия 200 лева, една ваксина против грип струва 21-22 лева плюс 5 лева за поставянето й в някой лаборатория - това не дава ли отговор на въпроса за тези 2%?

Аман от тези ПР-кампании за фармацевтичния отрасъл. Не им стига колко пари смучат от нас/ ограбените/ а искат още.... Ако се ваксинирам уж да не се разболея се оказва, че се разболявам по-често отколкото като не съм ваксиниран..... и къде е ефикасността на ваксините? И в никакъв случай не може да кажа, че го карам по-леко.... а така може и да пропусна да се разболея, а с ваксина няма такъв шанс, задължително се разболяваш... уж за имунитет.

lu4ka

Веднъж допуснахме грешката и си ваксинирахме децата. И тримата се разболяха на 5-6 ден след ваксината, с по 40 градуса температура. Ние не се ваксинирахме и минахме метър. Та оттогава - без такива експерименит. Без ваксина, я се разболееш, я не. С ваксина - със сигурност си болен.

по спирките на метро, също така в поликлиники съвсем безплатно, ваксинират от грип. Даваш паспорт, записват те, и боцкат ти една ваксина. Преди това за всеки случай ще те разпитат как се чувстваш, ще ти примерят кръвното, ще ти погледнат гърлото...

Това пък е такава глупост, то докато направят ваксината грипът е мутирал... То за тежките болести да се ваксинира човек, те за грип ми тръгнали... само пари да смучат за глупоти.

Това си е лична работа на тези българи.

Едни си имат естествена вакса, на други им трябва ваксиниране. А най-доброто ваксиниране е комбинация от алицин и гроздомицин.

И защо да се ваксинират, като всяка година "пристигат" нови щамове, които ваксината не ги лови.

С изпростяването на населението все повече се увеличава суеверието и ненаучните подходи- бая народ се лекува с врачки, чайчета и други безумия

Че грипът точно с чайчета се лекува. Дори в Лондон и Лос Анжелос. Само тук, по най-малкия повод дават антибиотици.

Мен редовно ме ваксинират отзад. С руски ваксини.

САМО 2-3%??? Защо САМО? Противогрипната ваксина не е ли по желание, че да критикуват хората заради проява на собствена воля? По същата логика може да излезе председателят на н'ам коя си организация и да каже "само 0.5% от българите карат BMW", а друг председател да каже "само 3% от българите си държат парите в банката Х", а трети председател да каже "само 1% от българите са хомосексуалисти".

как защо? НЪли трябва бизнеса с ваксините по това време на година да процъфтява. От кога са ни заатукавали по медиите! Много загрижени са за здравето на народа, тц тц тц.

То тези дни не са чак толкова далече...

ЗНАЧИ НЕ СМЕ ИЗТРЕЩЯЛИ ЧАК ТОЛКОЗ!!! ИМА НАДЕЖДА!!!БАБИТЕ НИС КАКВО СА СЕ ПАЗИЛИ ОТ ГРИПОВЕ,С ВАКСИНИ ЛИ?! АЙДЕ СТИГА!!!

Стига бе! Сигурни ли сте, че в чужбина се ваксинират масово или пак манипулирате? Не се васинират хората, щото не ви вярват на печалбарските кампании, свързани със здравето и с лъжите във всяка една сфера. На маймуни ни направихте. От всякъде прецакани.