Граждани и организации искат промяна на детското правосъдие

Над 10 000 деца всяка година попадат под ударите на Закона за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.

Обратно в новината

Коментари - Граждани и организации искат промяна на детското правосъдие | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Добре платени лицемери и предатели-антибългари, законът наистина трябва да се промени, но не в посока лигавене на хулигани и насърчение към насилие - това са палиативните "корекции", които предлагате. Добре е да се поставят камери и в класните стаи, за да видите как "милите дечица" тероризират всичко живо наоколо, с особена наслада налагат "превъзходството" си и върху учителите, и никой нищо не може да им направи - е, най-тежкото наказание е "разговор с психолог". Зле възпитаният индивид се превръща в образец за подражание, родителите и слепците от разни НПО-та вдигат врява до небето и сега искате "законово" бездруго необузданата простащина да се конституира в норма. Толеранщината, за която пледирате, съсипва отдавна и систематично яловата образователна "система". Някой от вас помни ли изобщо нещо за понятието "дисциплина" без да влага в него извратен смисъл?

какви мерки предлага тази инициатива за ограничаване на детската престъпност. Те са против наказателните действия към децата, но потърпевши са добрите деца, възпитани да уважават интересите на другите. Тях кой ще защити. И редно ли е да продължава да се шири агресията между децата. Истинският проблем е този, как да се ограничи агресията. Защото тия деца са утрешните граждани на тази страна.

Sm3hurk0

Всички трябва да са познайници на полицията... и всички да са криминално проявени.. :)))) След 10-15 години, всеки ще е стар познайник на полицията... Някой замислял ли се е за последиците от подобно поведение на държавата мащеха ? След години ще има Криминална Република България и вместо лъв на знамето, може да се замени с решетка... :::

Скоро всяко келешче под 18 г. ще може да ви тегли ножа, да изнасили дъщеря ви и после да я убие, понеже е детенце и не подлежи на наказания

Тия у ред ли са!? То и сега закона връзва ръцете на полицията да се справя ефективно с престъпността на непълнолетните, та дайте още да ги разпашем? Че да почнат всички 6 годишни да застрелват хора по улиците, с пищовите на чичовците, като в Септември?

От Антибългарски хелзинкски комитет нищо добро не може да се очаква. Крайно време е да се забрани чуждото финасиране на НПО-та, както е в държави като САЩ, Русия, Израел. Те се считат за ЧУЖДА АГЕНТУРА!

Тия само като ги чуя,че вършат нещо ,знам,че е простотия.Педалчето Г.Богданов и тия от БХК са си лика прилика-олигофрени с дипломи.Хора правещи кариери по бюрата,далеч от истинския живот.Искам да им натрошат глупавите кратуни,да ги оберат,да ги изнасилят все тия пишлигари за които са тръгнали да се застъпват.Само тогава ще им дойде ума в главата.Сини стаи за разпити,играчки в стаите,без решетки на малките зверчета-това са глупости.Як лобут и само като си помисли да прави глупости да изтръпва.И работа,работа,работа...Всичко е от безделие и това педалско възпитание ,което ги учи на безнаказаност.

А някой ще сложи ли паметник на жертвите на детето-крадец и детето -насилник !?

Можеше поне за цвят да докарат няколко непълнолетни престъпника - да им се порадваме.... ама сигур ги е било страх, да не ги преджобят, докато си правят ''риформаторски''селфита...!

аман от тъпотиите на тези педалски организации

d4

от БХК да прочетат трудовете на Макаренко! има какво да научат.

Напротив! Наказанията трябва да се увеличат. Не може да се неглижира престъпността независимо кой я извършва. Кражбата на хранителни продукти да не се наказва го разбирам донякъде, но само ако е крадено от голям магазин за хранителни стоки. Най-мъчно ми е, когато чета за обрани селски градини и обрани дървета на възрастни хора по селата. За такъв вид кражба на хранителен продукт трябва да има наистина сериозно наказание.

С други думи - да не наказваме циганетата джебчии. Това ли е поредната препоръка на "загрижения за българите" елзински хомитет? А когато има рецидиви, какво правм? всеки път ли им опрощаваме вината? А ограбение хора как да ги компенсираме? А с родителите на такива деца какво правим? Все въпроси, на които циганския комитет няма отговор, защото изобщо не го интересува.

Кво стана сега?Циганите ще имат имунитет от съдебно преследване до пълнолетието си?Ашколсун, ще цъфнем.

Не с кола бе - ром в България действа с кол. То сигурно и затова е популярен термина от кол и въже.