Всеки трети българин в Германия - на социални помощи

Има съмнения, че част от българите пристигат в Германия не толкова, за да си търсят работа, колкото за да ползват облагите на добре уредената социална държава.

Обратно в новината

Коментари - Всеки трети българин в Германия - на социални помощи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма какво да жалим немската държава затова, че дава помощи на доста българи. Държавата им е богата и може да си го позволи. За сравнение следните данни за издръжка на новодошлите тъй наречени бежанци, официално 890 000 души, през 2016г. са отпуснати 22,7 милиарда евро. Този разход не е затруднил немската икономика, напротив , дал е нов тласък на потреблението. Управляващите искат повече бежанци за разлика от бедните немци, живеещи от Hartz IV.

Немската газета е нагла. В България тяхното елетроразпределително дружество цица повече пари от нас, отколкото всички социално слаби във говняната им фашистка държава на Меркел и наследника на ГЕСТАПО - Служба за защита на Конституцията.

да го перифразираме така - всеки трети от притежаващите български документи за самоличност в Германия е на социални помощи!

Бате, ама джурналята не знаят , че трева а са напише ,,социялни помощи,, ..?

Двийни и тройни немски стандарти. Пристигнах в тази държава с работна виза 2010 г. Спечелих един конкурс и се установих тук на добра работа за много добри пари. По право имах право да прибера семейството си при мен, но немците не разрешиха. Женами също е с висше образование, а детето ми на 4 г. Имах жилище и добра заплата, за да се грижа за тях. Да, ама не! Немците не дават. Даваха само да туристически визи да ми дойдат на гости и толкова. Жена ми научи езика и тя кандидатства за работа. Спечели конкурса и беше одобрена. Работодателя подал документите в крайсфервалтунга, за да и издадат работна виза и са му отказали. Обърнахме се към адвокат. Платих една камара пари, за да ми каже, че жена ми докато не се разведе с мен няма да и дадат виза. Имало неписано правило да не могат да се събират семейства в Германия. Да стоят разделени. Та разведохме се фиктивно в БГ и след няколко месеца е одобриха за виза. Пристигна с детето, а след 2 г. ни приеха в ЕС и всичките тези мъки отпаднаха. Споделям го, за да се знае какви са немците двулични. В момента същите тези двуличници масово не подновяват визи на хора, които са извън ЕС, но са били 10 и повече год. в Германия и имат работа, бизнес, знаят език и т.н. На мястото на тези утвърдени вече в обществото хора лансират новодошлите без език, професия, работа. Е кажете ми що за идиотщина е това да изхвърлиш хора, които са се доказали и да предпочетеш хора, които тепърва трябва да се доказват. А и те новите не са дошли изобщо да се доказват, а да смучат соц. система. Колкото до соц. помощи за българите, то повечето не са точно българи, а са шведки българи, ако ме разбирате какво искам да кажа. Та те ни подливат вода и ни карат да се срамуваме. Разбира се има и чисти българки най-вече, които са тук, за да вземат детски и да смучат каквото могат. Не само социал, а и други работи. Имам позната, която си народи 3 деца от различни и само на социал кара.

Извинявам се за годината. 2000 год. пристигнах в Германия. Печатна грешка.

Пич, не са двулични немците, просто си пазят хляба и държавата! И на мен не ми е приятно в държавата ни да идват всякакви мангали от югоизток!

горното, но ще ти обясня защо са двулични. Нали знаеш какво означава двуличен? Едно да казваш, а друго да правиш и западняците, не само немците, са си баш така. Щото много обичат да приказват за демокрация и човешки права и да ни критийуват, ама те си правят каквото си знаят и им признавам, че са добри. Просто българите трябва да се освестят и да спрат да се подмокрят като видят западняк - толкова е просто.

А на ясно ли сте колко български моряци работят в немски и европейски компании с перфектни договори и без социални осигуровки.Бачкат за ЕС вкарват свежи пари в България и за това получават един гол.....банан.Справедливо,а.

НЕ викайте на циганите, че са българи. Етноса е цигански, ако искате да кажете нещо за България поне ползвайте български гражданин.

Ми батка, то няма друг шанс бе. Ако почнеш работа и имаш късмет да не работиш нелегално за някой шиптър, получаваш към 1000 евро на месец. Квартира, храна, транспорт - ей ги, заминали 800. По-добре на помощи - плащат ти квартирата.

Всеки трети българин там е циганин.

сикътъ бългърин са цигънин

Не са всичките цигани брато. НЕ са! Познавам и българи и най-вече българки, които са по тънката част и само на социал живеят от много години. Повечето обаче със сигурност от тази бройка от братята ман-густи.

Адаптация към средата.

А кога ще дадат данните и за това,колко от новоприетите..."нови немци"са започнали работа,т.е.,не са вече на социална издръжка и внасят данъци???И най-вече,кога ще изнесат данните,че за около милион от тях,всяка година се отделят между...3 и 5 милиарда евро?!?А,колко ли нови още ще влязат,когато новата коалиция на мути Меркел,наречена..."Ямайка",сработи и приеме закон,че тези,които са вече в Германия,могат да вземат при себе си и...роднините си от...на майната си?!? Ама засега,само българите и румънците са им трън в очите!!!

Престанете да приравнявате еврейката Дзверкел с германците! Ноо е ясно какво прави Дзверкел там и защо сичко, което прави, е срещу германците! Айде се освестете малко с тия куманиЗки пропаганди! Дзверкел не е германка, и никога не е била! а германците са прекарани както и вие сте прекарани, от зионистите, чийто представител е Дзверкел, натрапена насила да помага да съсипват Германия, както и куманягите в балХар правът съшото. Малко ви беше КТБ, явно искате още, не че еврейското зиониЗко и куманиЗко ограбване е спирало!

Научи се да пишеш, брат! И си гълтай хапчетата по-редовно!

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

...въведоха миналата година (декември месец ) 5 годишен трудов стаж за да има всеки достъп до социалните помощи и всеки без това условие не може да получи социална помощ.

ходя в Германия само да гледам спектаклите им-как араби мачкат с камиони шваби по площадите им.

КАКВА УСЛУГА НИ НАПРАВИХА САМО,ПРИБРАХА ЦИГАНЬОРИТЕ!!!

Едностранчиви статии. Не се казва колко германеца бягат надалеч от Германия и ЕС, поради тая хрантутлянска система. И че системата в Германия облагодетелства такива соцоиални помощи. Защото за много по-неблагоприятни професии е по-изгодна да минат на социални помощи , отколкото да робятят. Да не говорим че като се стигне до пенсиониране сума ти добре печелещи работещи ще получават по-малки пенсии отколокото цял живот работили. И не се дава отговор на върпоса, защо маса германци вече не работят, а се пълнят с пришълци работници.

,,Циганин българин не храни"- явно не храни и немците....по-скоро обратното.

Истината е че има работа, Скъпи наеми и скъп стандарт на живот. То за немците /някои е скъпо/ та какво остава за Българите. Системата позволява ползване на социални помощи. Но някои прекаляват. Ние и двамата с мъжа ми работим. Плащаме всичко /без социал/ живеем нормално, но ако човек иска да спестява средства не става. Наема, храната и транспорта изяждат всичко. Но ми харсва че поне се спазват правилата затова има и такава икономика.

А в България - всеки втори на социални :-)

Познавам поне няколко човека, които работят на черно като бояджии, плочкаджии и други такива занаяти и в същото време получават помощи. Не става дума за роми, а за наши родни тарикати.

ама как, ве? нали на запад ходеха само умни и красиви, които нямаха възможност за развитие в България? нали едно време кльонът на границата спирал българите да не ходят да станат милионери в България? какви помощи пък сега, какви безработни в българи в Германия?

И в Англия ги виждам на помощи. Българи не манга.и. Добре, че са там, че ако беха тук, щяха да смучат яко.

Това безспорно е обезпокоително - в Германия само който не иска не си намира работа. Но докато все пак един приличен % от "граждани на ЕС" са си намерили работа в Германия - 47% българи, 52% румънци и т.н., то германските медии трябва да направят и друга статистика - а колко от т.нар. "бежанци", а иначе в над 90 % икономически мигранти са "легнали на социалната система"? И съм готова да се обзаложа, че тези проценти няма да са "обезпокоителни", а направо ужасяващи!

"Германия само който не иска не си намира работа." ---- ние ще я намерим работата, но без да знаем немски език ще ни назначат ли на работа? Примерно само с разговорен английски? Търся си като сервитьор в Германия но не знам немски. А квартирите са адски скъпи.....и не мога да остана дълго време ако нямам работа.

Ще се наложи да научиш немския - особено, ако си търсиш работа като сервитьор! Немците са си шовинисти в това отношение - когато за първи път отидох там и поисках да си говоря с банкера, който трябваше да открие сметка на дъщеря ми, на английски, знаеш ли какво ми изцепи - аз разбирам всичко, ще ви помогна да откриете сметката, но няма да ви говоря на английски;)) Дъщеря ми, която е студентка там и знае перфектно английски( учи специалността си по англ. програма) и испански, разбра много бързо, че за да си намери работа, ѝ трябва немски - е, вече го говори и работи, наред със студенството!;)

В МакДоналдс търсят и само с английски. Много ресторантчета си търсят помощен персонал без немски. Куриерските фирми също наемат без немски.

държавния департамент не разрешава да се разгласяват такива данни

А джилезу берат ли или социалните помощи стигат?

този бизнес е запазен за циганите от бивша югославия

Живея в Германия и мога да кажа, че това е наистина вярно. По-голямата част от българите тук са на социални помощи и се опитват всячески да измамят, за да могат да си живуркат. Масово работят на мини джоб, за да могат да не плащат данъци, вземат социални помощи и живеят в социални жилища и т.н. И по-голямата част от тези хора са българи, не цигани, както някои намекнаха. Мисля че е крайно време Германия да спре да храни тези социални паразити, които от ден първи пристигат тук с цел да точат социалната система. Заради такива индивиди имаме лоша слава в Германия!

и роми, и българи има на помощи, не си мислете, че няма мързеливи българи, просто болшинството са роми, отделно има разлика временно на помощи при нужда, и умишлено цял живот на помощи от мързел, има разлика. при условие, че с работа може да имаш много повече пари такива хора са глупави.

Какви са тия помощи? Аз не разбирам. Обезщетение за безработица ли? Ако е това то нали трябва да си работил за да получаваш обезщетение за безработица. Те като не са работили в Германия какво обезщетение? Нали и в България за да получаваш обезщетение за безработица трябва все някога да си работил. Какви са тия помощи там не разбирам...?

да уточним,всеки трети българин в германия е циганин...нека ...както нас ни задължават да ги хрантутим ,и те да видят ...

че Германия ни носи на гръб, а туземните рашофилистични медии нагнетяват наглите и гнусни лъжи, че Западът ни грабел ???

Сега остава да кажеш, как България Върви напред и нагоре. Щом Германия те носи нагръб, какво става в България?

Те тези, нямат с какво да мислят. Тежки идиоти са..89-г. фалирали, като последни просяци, хората пращаха камиони с храни, ама идиотите мислят, че Западът ги грабел..Ограбил им скъсаните цървули

Западът яко ни граби. За 43 милиарда лева изнасяме стоки. Печалбите на бизнеса (едрият на 90% е западен) са 17 милиарда лева. В същото време заплатите са 30 милиарда лева. Колко е нормата на печалба ? Нормална ли е тази "норма" ? И за какво ни приеха в ЕС, да ни носят ли, или да ни експлоатират ? А за 30-те хиляди българи (роми) на помощи - ами какво да кажем за 1 милион мигранти ? Точно българите ли са им проблем на дойчевелето ?

БРЦК

Точно. Българите са най- малко като бройка от всички на помощи.Не е случайно ,че Дойче Зеле пишат "Българи и Румънци". Щото българите са 10 000 а румънците са над 1 милион само проститутките. Що не пишат за еритрейците или за афганистанците?

А знаеш ли какво ми каза един рбитанец, като му приказвах какво мислът балХар и му цитирах нещо от тоя сорт баклава, дето си я забъркал отгоре. Британцеа вика, ми дигнете си страната на крака, какво чекате, аз ли да дода да ви я дигна? това е вашата страна, както се договороите, тека ше пичелите. И е прав чивека. Това, че избирате куманяги да ви крадът веке 75 години, какво го бърка британеца или германеца. те си гледът техния бизнес. Това, че на вас държавата ви е едно куманиЗко лайно, и че куманяги ви управлевът и крадът, чия вина е, да не е британска? ко ти е длъжен на тебе британеца, германеца, французина?

Да се чете: "Всеки трети "българин" в Германия е циганин" Което е добра новина. Можеха и да са в България.

Ако имаше възможност и,ние,пенсионерите бихме отишли в Германия,защото в България ни ограбиха.Ограбиха ни пенсионните фондове още след 1989г.През 90-те години ни ограбиха и спестяванията.Не обвинявам ГЕРБ,защото по това време не ги е имало.Обвинявам БСП,милионерската партия,която окраде България.В коя страна от бившият соц.лагер за 40 г.трудов стаж получават 120 евро на месец.Другарите ако върнат откраднатото и в България ще бъде добре за всички.Навсякъде се краде,но нашите комунисти се оказаха най-добри,най-несъстрадателни,най-нагли и недосегаеми.Законът приет в последните часове на тройната коалиция ги пази.Те ще умрат от преяждане,а ние от недояждане.България никога няма да стане даже и Албания,до там са ни докарали другарите.Не хвърляйте вината на последното правителство.Аз съм пенсионер от 1990 г.

Господине моите уважения към Вас и вашият труд, ама бихте ли ми обяснили как обвинявате комунистите за вашите несгоди, при положение че сте живели и сте имали 40 години работа именно при тях? Те ли Ви ограбиха или всъщност новите "демократи" ? А ние младите какво да кажем като първо "демокрацията" не ни осигурява работа, и второ дори и пенсия от 120евро няма да можем да си мечтаем.

Това, че ти си некадърен и мързелив не означава, че демокрацията ти е ограбила. Не обвинявай за собствените си несгоди другите!

Да,аз съм работил честно като инженер.Да всички имахме работа.Нямаше безработни.Аз,простият инженер,вършех работа която децата на другарите не желаеха.Заплатата ми беше,заплата на прост инженер,който няма право да излиза от България.Децата на другарите работеха като шефове или т.н.организационна работа-лека и доходоносна.Ние бяхме подчинените.След преврата започнаха да изчезват документи и доста хора не можаха да докажат,че са работили.Имам приятели,работили в Либия-не можаха да се пенсионират.Примери,млади човече,бол.Кой да обвинявам?Комунистите ни обраха.

А всяка 3-та германска бабичка лятото е в България на "всичко включено", за да спести 2/3 от пенсията си!

Тоест всеки трети българин в Германия е циганин.

Да, но не само. Прави ми впечатление, че доста "нецигани" отказват да работят тук, но на драго сърце получават помощи от държави по света. Измекярщината е навсякъде. Като ониия дето се опитвали да купуват по-евтини билети и ги завлекли. Или ония дето купуват Бугати и му слагат газова уредба ...

В кой град си в Германия и каква работа се предлага? Аз си търся в сектора ресторантьорство и хотелиерство. (квартира лесно ли се намира?)

Въпреки всичко, соц. олигофрените продължават да дрънкат тъпотиите си...Само не могат да проумеят, защо германци, белгийци, французи не се мъкнат в Българи, Полша, Румъния? Това е много труден въпрос..Какво е общото между едните и какво между другите? Направо трябва да си професор, че да се досетиш

Там Вермахта и СС са успяли да прочистят Мангустите. Чак накрая на войната са се заели с Източните Балкани. За съжаление

Всъшност май вече започнаха да идват тук. Дали за пари , дали за друго , но започнаха.

За това положение България няма никаква вина. Това си е политика на Германия.

С какво са по-ценни от европ. емигранти тези, които заливат Европа? По-работливи ли са, по-образовани, по-кротки, по-малобройни? Обидни са такива "откровения" на който и да е западняк, който вижда само това, че част от българите или др. националности е на помощи, а уж не знае, че всички гости извън Европа идват точно заради лесния живот. Отврат.

Така нашият премиер бори безработицата у нас.

верно ама няма отърване от комнягите от 89 до 2009 година колко години са - вие управлявахте и какво направихте - направихте си милионери и мулти милионери - комуняги.

Ало, годината е 2017 , ти говориш за 1989. БойкоБорисови оправдания-предишните са виновни. А , демократите какво направиха за тези 28 години?

цоцай бате стрина меркел дава

И този 3-ти българин е циганин!!!! Няма нито един българин на помощи,а само цигани!!!

Много Ви моля да коригирате " Франкфуртер Алгемайне" да пишат не българи а цигани (не роми а цигани) Danke

"тези "европейци" идващи в Германия са от страни от дъното на класацията ..." и кои са тези страни от ЕС, които се намират в дъното на класацията по благосъстояние - отговорът оставам на вас - не е труден - от бившите СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ СТРАНИ.

Да, но към статията в Дойче Веле беше закачена снимка с цигани, а тук липсва. Това говори за още по-тенденциозно поднасяне на информацията от наши медии спрямо "обективното" Дойче Веле.

Всеки ден ставам и паля тамян за простеритета на ЕС! Ако го нямаше ЕС, в България щеше да има 2 милиона тъмнозелени повече.

Всеки трети българин в Германия - на социални помощи Значи всеки трети българин в Германия е циганин!

Абе има и тук-таме българи, ама е рядкост! Аз например имам познато семейство 6-възрастни с 3 деца и единствено бабата е на соц. помощи, основно защото служи за развеждане на децата по градини/училища/клубове и да поддържа домакинството на всички, докато младите работят, мъжете даже по на две места.

За всички е ясно, че горе-долу толкова е процентът на мургавите "българи" в Германия, даже може и да повече :), ама и те от време на време работят! Ся по-интересната статистика - колко от поканените нови емигранти (араби и негри) работят! Виж това ще е наистина забавно!

Ами моята статистика говори друго...Познавам трима българи работещи в Германия - не са от малцинствата, и тримата взимат заплата малко над средната за Германия

То па едни Българи

т.е. всеки трети "българин" в Германия е циганин !!! Аз до сега от 2001 не съм видял и не познавам българин в Германия на социални помощи.

Дори български турци рядко се срещат. Хората отиват там за да изкарват честно хляба си, а не да въртят далавери.

Все от държави, строили социализъма....Юрнали се да похапват при гнилите капиталисти..

Ако трябва да си коректен - от страни дето вече 27г правят капитализъм, и все още социализма им виновен че капитализма излиза африкански. И след 270г пак би бил виновен социализма, само дето тогава няма да останат ни българи ни румънци.