Пучдемон отговори в Туитър, че разбрал посланието на Рахой

Каталунският премиер Карлес Пучдемон реагира на ултиматума на испанското правителство, а в. "Ел Паис" определи поведението му като "салто мортале" ала Ципрас.

Обратно в новината

Коментари - Пучдемон отговори в Туитър, че разбрал посланието на Рахой | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ГРАЖДАНСКА ВОЙНА ... !!!

Интересно дали каталунеца си дава сметка че фюрерът има ангелско име а този в Мадрид е само гаулайтера.

Каталунския премиер няма кво да мисли 5 дена.Обявява Независимост или стяга куфарите за Нова Испания каталунците няма да му простят никога.

На мангото сепаратост му мина циганския номер с измисления, незаконен референдум , 57 процента от каталунците му блокираха авантюрата и сега манго го дава разбран, да не се каже насран.

Гласуваха 43% но над 15% бяха иззети от полицията. Така че повече от половината избиратели са гласували за независимост. Нищо сега по случай 300 годишнината от завземането на Мексико ще гледаме същият спектакъл в Каталуния. На Пучи глупака, вярващ в полубогове и че някой ще тръгне да му признава републиките му, е отредена почетната роля на Моктешума.

Това, което е политически некоректно да се казва, че подобни сепаратистки стремежи са дело на1-2 местни политици, които искат да станат единовластни "касиери" на цяла държава. В Шотландия идеолога на отцепването искаше да се добере до нефта в Северно Море, а в Каталуния е най-добре развитата провинция. И по някое време полирастите изведнъж се усещат, че Каталуния е най-добре развитата провинция, защото там се влагат най-много пари. Като се отцепят, няма го пазарът на Испания и ЕС и кравата Германия откъде ще дойдат тези пари? Подобно в Шотландия - там пък добива в Северно море е от частни компании по дългогодишни концесии и отцепилите се шотландци щяха да ги гледат само на картички.

който не си провежда пуча докрай, сам го обрича на неуспех.

Свободата Санчо, не се дава, тя се взема, ако можеш да си я вземеш, ако не можеш си стоиш кротко, че да не го ядеш ...

Вчера видяхме песента на от страна на сръбския външен министър, на ушенце на Ердоган и разбрахме, как навремето османлиите са ни завладели. Сега след изпълненията на Каталуния разбираме, защо навремето Арабите са завладели почти целия Пиренейски полуостров;)

и сега ще се врътка на него според тоягата. Защото иначе ще гние доста годинки в пандиза.

Какво мислят каталунците няма значение. И левите партии и десните в ЦЯЛА ИСПАНИЯ са обединени по въпроса. Каталуния няма право да се отцепва! Сегашната конституция не дава права на Рахой да преговаря.Това се каза ясно! Всички ''преговори'' могат да стават само в испанския парламент!

"Какво мислят каталунците няма значение." - Има, има значение и скоро конквистадорите ще разберат.

За тия дето са у лево е напълно нормално такова поведение. Те като видят голямата тояга и се връткат на 180 градуса. А, ония дето са им повявали ще пият една студена вода.

Голяма грешка:Вместо 800 бити, ще има 800 убити.

Каталуния си остава в Испания и глезените богаташчета няма да променят абсолютно нищо. 155 член означава, че Рахой ОТНЕМА АВТОНОМИЯТА НА КАТАЛУНИЯ и всякакво там правителство и парламент, нямат никаква тежест!Тя без това полицията е испанска, а не каталунска, така , че и от армия няма да има нужда! Запечатват им Каталунския парламетн и...точка!

С членове не се прави своя държава. Не са ли готови да грабнат автоматите - не става. Че даже и тогава са нужни 30-на години. Кюрдите откога воюват, и пак не става.

Кво си се загрижил за тея кюрди?! Те са по-зле от шериат..

stan_posta@

Не съм се загрижил за кюрдите, а за страната си ....

В момента тече консолидация на Каталунското общество, която е провокирана от простотията на корумпирания испански елит! Най-разумната тактика за Испания е водене на едни безкрайни преговори подобни на отношенията ЕС - Турция , които с времето хем да дават надежда, хем да изчакат геополитически света да се промени по естествен път!!!

Испанската конституция не позволява, тоест не дава право на Рахой да води никакви преговори!Преговори не може да има!

Според Констируцията Президента ИМА ПРАВО да задейства член 155, но е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО

Някой разбра ли нещо от статията?

Оти каталунците ручаха жабетата?

е нищо не разбрах от статията...какво значи да се постави чл.155 на масата...

Пучдемон действа малумно! Първо организира референдум за независимост, който Испания и съседните държави определят като невалиден, после иска да преговаря с горните??

Премиерът на Каталония постъпи умно и просто отложи обявяването на факта на незивисимостта на Каталония за по-удобен момент от дипломатическа гледна точка. Моментът не е подходящ, защото кралските фашисти в Мадрид са настръхнали и готови на всичко за да унищожат дори и с много кръв, република Каталония.

Докато не се прекръсти на Путиндемон няма да го огрее

несериозно ми звучи, това че щели да активират чл. 155. То ако Каталуня обяви независимост, тоя чл. автоматично спира да се отнася за нея...

Преди време имаше разни базици,че испанците както и цялата европейска цивилизация са произлязли от украинците ама може и да е вярно. Официален Мадрид прави всичко възможно да отцепи Каталуня и най вероятно накрая ще успее. Така,че ако не са преки наследници на бандеровците то са поне техни прилежни ученици.

единствената разлика между Франко и Бандера е, че втория не успява да стане диктатор...