Ген. Събев: Русия може да държи всички в Европа под прицел

Това е едно символично предно присъствие на НАТО в Черно море, по-обезпокоителна е милитаризацията от страна на Русия, заяви ген. Съби Събев.

Обратно в новината

Коментари - Ген. Събев: Русия може да държи всички в Европа под прицел | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Генерале, не може с лека ръка да зачеркнеш живота си в който си живял и служил преди, защото не си бил сам, а си бил в погледите и ушите на много българи и които също знаят в кой "Господ" си се клел - БКП!

Колкото и да се мъчат да ни промиват мозъците такива комунистически генералчета и синчета на партийни другари, клели се в своите червени билети и своята партия майка БКП и които винаги преди всичко са търсили облаги от своето израстване, за сметка на родината си и своя народ....то собствения им народ ги гледа с презрение, когато същите тези, пак заради своето благоденствие насаждат на своите сънародници думи и дела които преди това са били табу за тях!

Аз също се отвращавам от такива комунистически генерали, защитавали с приказките си преди БКП и комунизЪма, в последствие НАТО само заради облаги, а не заради своята родина!

Шапка свалям на генерал Радев-Президента, защото той е единствения генерал от който не можеш да чуеш такива позорни слова и думи срещу държавата с която в близкото минало сме били бойни другари.....има начин как да произнесе човек тези слова, без да засягаш пристрастията на един народ към Русия!

Поредният български ястреб, сякаш чета реториката от ВСВ на българските царски офицери.

натовци с червени задници

ако не беше 10 ноември,този на снимката щеше да е в политбюро,и щеше да плюе НАТО като плюеща кобра

Коментарите са УЖАСЯВАЩИ, вулгарни, отвратителни! Ако има НЯКАКВИ модератори , нека поразтребят гнуста от от собствения си сайт!

Излишно е да се коментира , че това е поредната новина , от която никой не се интересува! Също , толова е излишно , да се коментира, защо това е най- коментираната "новина" в сайта ДИР БГ!

А АЗ ДА ГО ПИТАМ ГЕН.СЪБЕВ ЩО ЩАТ АМЕРИКАНСКИ ВОИСКИ НА 10-20 ХИЛ. КИЛОМЕТРА ОТ САЩ. СЕДМИ ФЛОТ НАПРИМЕР НЕ ДЪРЖИ ЛИ НА ЩИК ИЗТОЧНА АЗИЯ НА 20 000 КМ ОТ САЩ. А РУСИЯ ОТ СОБСТВЕНАТА СИ ТЕРИТОРИЯ ИМАЛА ОРЪЖИЯ ЗА ДАЛЕЧНО ПОРАЗЯВАНЕ. ТА ТАКИВА ИМА ДОРИ И ТУРЦИЯ И САУДИТСКА АРАБИЯ. ОСТАНА РУСИЯ ДА НЯМА. СМЕХУРКОВЦИ И СМЕШНИ ЗАПАДНИ ПОДЛОГИ СА ВНУЦИТЕ И СИНОВЕТЕ НА БИВШИТЕ НИ КОМУНЯГИ. ЕДНО ВРЕМЕ СЕ КЛАНЯХА НА СССР, СЕГА СА ПЪРВИ ЩАТСКИ ПРИЯТЕЛИ. МИЗЕРНА ПАПЛАЧ ОТ ОПОРТЮНИСТИ И ИНТЕРЕСЧИИ.

Американските войски са там поканени от законно избраните правителства на страните членки на НАТО и изпълняват съюзническите си задължения!Присъствието им е символично и реално не представлява заплаха за Русия!Но путиновата пропаганда преувеличава факта за да отвлече вниманието на руснаците от провала на путиновата агресивна политика в Украина и от кризата предизвикана от това му действие в политиката и икономиката и налагане на санкции на Русия.Както и международната изолация в която е попаднал режимът на Путин!

Едно си баба знае, едно си бае

За пет дена до берлин ще стигне пък запада ще го е превърнла вече в ядрена пистош, а китайците Токио ще са взели! Зако като знаем се подченяваме на европейските идиоти? Разбирам да ни плащат колкото тях!

НИКОГА КИТАЙЦИТЕ НЕ МОГАТ ДА ВЛЕЗНАТ В ТОКИО. НИКОГА НЕ СЕ Е И СЛУЧВАЛО.

Бате, ми те китайците вече 15 години са превзели Токио. Ти в коя година живееш?

Като си станал Атлантик поне не дрънкай глупости! Ба`си генерала! Че коя нормална и отстояваща суверенитета си държава, която е принудително изправена пред непрекъснато нарастващи чужди военни сили по границите си, няма де се въоръжава до зъби няма да е готова да се защитава по всички възможни начини?! Такава държава може да бъде само нашата, защото войските й се управляваха и сега се управляват от такива като теб!

генерал на висота е само Ушатко, ушите на който подпират фуражката. Генерал, че дрънка - не знаеш какъв е -. Натовски гтенерал за което потрошихме сума ти пари в САЩ или на Русия, за която иска да се премахнат санкциите. Абе не вижда ли, че санкциите трябва да станат пожизнени - без тях няма напредък на Русия.

Капутче, Русия ако разчита на такива като теб, досега нямаше да съществува като държава!

Как да не е агресивна Русия щом преместила границите си към НАТО? А се преструва на мирна.

Събе,Събе!Вятър те вее на бял кон!Русия може да си държи на прицел която място на света си пожелае!

Браво на ДД ! Най-точният и конкретен коментар ! Много се стараем да станем (вече сме) потенциални цели ,благодарение на такива като този генерал -успяваме!

"Пушещият Кузя" ще ви оправи вас, соросоиди такива. Като ви опуши едно хубаво.

И Армата. Стига веднъж да запали.

и понеже опозицията и тези които я подкрепят с помощта на опорни точки от Позитано са изключително културни - не говорят мръсотии ще наказваме дори с оставка цялото правителство - и като се събудят краката им открити и оттам духа.

,,Голям генерал е,, ! Колко много псувни е отнесъл само до тука?

Ба, този е от сливенския край! Да не е мангал?

Някой пита ли Русия защо изгражда този потенциал и срещу кого го изгражда? и това пита български генерал от Съюза на офицерите от резерва"Атлантик":(((Все си мисля ,че всички офицери та било и от резерва трябва да са в съюза "България".Столтенберг сам казва,че Русия се държи агресивно от 2014г. и в детската градина обикноенно наказват хлапето което първо е започнало.Когато Горбачов се съгласява да се обеди Германия,НАТО обещава ,че няма да се премести и на сантиметър на изток,и руснаците понеже вярват на дадената джентълменска дума не са искали да има подпис под думите

РУСИЯ ЩЕ СЕ ВЪОРЪЖАВА И ЩЕ МАЧКА ВСЯКА говнарска СТРАНА ТАКА,ЧЕ СЕ ХВАНЕТЕ ЗА ПАЛЦИТЕ И. АЙДЕ В ГРАДИНКАТА НА КРИСТАЛ предатели и СВОЛОЧ капиталистико-атлантико-пезевенска

Рюриковичите не произлизат от Лачините, а се сродяват тях. Старият Игор, син на Лачин има за дъщеря известната Олга. Тя се омъжва за Малкия Игор, внук на Рюрик. Техен син е Святослав І Игоревич, нападнал България.

ПРОСТАК КРАВАРСКИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Така само може да му се освежи дъха, друже ! ?

Паткарят от с. Желю Войвода още ли е жив?

Жив беше допреди 5 минути. Сцепих му гъза с голям кеф!!!!!!!!!!!!!!!!

Не вярвам в прогнозата за ТСВ. Като гледам накъде отиват нещата, преди да са се сблъскали, двете /трите сили вече ще са разтресени от мощни вътрешни конфликти.

Kalin

Тоя от кога стана такъв специалист и радетел на нагнетяване на обстановката?Който познава историята знае колко военни конфликта са тръгнали от Русия СССР и например САЩ или Англия или Германия или Австрия или Турция.Ми смешно е освен ако разчитат, че четящите такива бисери са тотално боси и неуки или зомбирани на някои теми.То бива бива русофобия ама вече взеха тотално да се оливат.За мен лично нещата отиват към война само че този път фатална за земята.

такова нещо, такава фобия, един путл...син, платен трол, дето коментарите му светят в жълто не може да обясни защо, "белите" държави и хора МРАЗЯТ колонизаторите на тая една пета от сушата

Kalin

нищо не ти се разбира от тази пяна от злоба в устатата.

нито някой ще нападне Русия, нито Русия ще остане същата.

Един прост въпрос за тоз генерал. Когато изстрелят ракета от новичката база край Варна, която е уж за защита, къде ще бъде отговорът на Русия? За да се изстреля ракета от наша територия от натовска база, някой ще ни иска ли разрешение? Въпросът е риторичен.

Ох, Съби, член на клуба Атлантик, че той Атлантика е далеч от нас, бе душа. Тука сме на Черно море!

Ба,ние сме си до гьола край Копринка!

vasil

Черно море географски е периферно на Атлантическия океан през Босфора,Дарданелите,Гибралтар.

НАТО съвсем планомерно увеличава военното си присъствие по границите на Русия! А това струва много пари на Путин за ответни мерки! При този курс на долара и при цените на нефта, скоро военните разходи ще станат непосилни за руснаците! някой беше писал по-долу за Рейгън - сега планът е същия май ....

Но за това плащаме и ще плащаме всички. Говоря за долара и за дълговете.

Жалко е когато има такива генерали, сервилничещи на чужди държави!

Както винаги българина залага на грешни карти и после съжалява...времената се менят много бързо!

Най-добре България да е неутрална, но трябва "великите сили" да й гарантират, че никой няма да я прави свой сателит.И как би станало това при тези техни апетити и имперски нагласи?

Браво!Нека да държи!В тоя свят или ти държиш под прицел, или тебе те държат за врата.Или си хищник или си жертва, няма средно положение. Някакъв съби-генерал без армия седнал да ми се безпокои за русия.Ква русия, бе бай х_й?Да има как стотина талибана да влязат в родопите да ни запукат не можем да сварим да избягаме, той за русия ми се безпокои.Пука и на русия за генерали без войници, пилоти без самолети и адмирали без кораби.

Напълно си прав...или държиш здраво или не се хващай.Този път няма да има прошка!

Аз просто се чудя на такива генерали "всезнайковци" без армии, без оръжия, без самолети , без ракети, какво си мислят, че някой ще им цепи басма, независимо дали е Русия, или Турция!

Не бе , не бе, те като комунистическите генерали ще казвата пак - не че не са такива....задръжте 60 минути врага докато дойдат нашите, да де ама с каквио ще ги държиш...с гол гъз ли дженерале!!!

Едно време можеше и да ги задържиме, поне имаше армия и оръжие, самолети и ракети...та и С300, но тези убавци нарекли се "демократи" разпродадоха държавата за жълти стотинки!

Не подпичквайте с Русия защото ще ви яде дупето живо месо!

Да не чувам русофилски брътвежи!

.. живо суджуче!

Историята знае, че който се е захванал с Русия, бял ден не е видял, а някой беше казал, но не си спомням точно думите....всичко може да правиш с Русия, но не и да воюваш против нея!

Питай Рейгън какво мисли по въпроса! Как без да пукне пушка събори и СССР , и СИВ, и Варшавския договор ....

От вчерашен доклад на ГЩ на руската армия: "...замена противоракет на европейских базах ПРО крылатыми ракетами Томагавк может быть осуществлена скрытно и в короткие сроки. В этом случае под прицелом окажется вся европейская часть России. Не внушают нашим военным оптимизма и планы по наращиванию системы ПРО США. Сейчас, по данным Минобороны России, ее огневые средства включают более 30 противоракет ГБИ, 130 противоракет Стандарт-3 и 150 противоракет комплексов Thaad. Замечу, что более 60 противоракет развернуто в Европе, около 150 в составе Азиатско-Тихоокеанского регионального сегмента ПРО, отметил Емельянов. По нашим оценкам, к 2022 году количество противоракет системы ПРО составит более тысячи единиц, а в перспективе превысит число боевых блоков, развернутых на российских межконтинентальных ракетах

Ами то за това се нарича Русия, а не НАТО....защото може всичко да направи!!!

Нали в нея сме се клели едно време...как иначе!

vasil

А нашите възрожденци са се клели в Бога,вярата си и честта си да се борят за свободата на българите...

Тъй като ВМС на България и Румъния са нищожни в сравнение с руските, ТРЯБВА да има постоянно определено количество и типове натовски кораби в Черно море. И стига сме се правили на членове на НАТО, които се опитват да защитават интересите на суперсила, чиято доктрина по същество е насочена срещу НАТО. Това е истината и на който не му харесва, има право да прдължава да целува руския ботуш и да плаче по форуми и подскача в парламента.

НАТО има 5 бойни кораба в собственото НАТОвско Черно море! Русия има 155 бойни кораба в чуждото НАТОвско море! Пита се кой, кого заплашва?????!!!!!

бегай бе новобранец

Шапкари с пробите зелени чорапи не искам да чувам!

Държи, ама не знае какви генерали имаме. Ако знаеше веднага щеше да си свие куйрука.

български генерали, учили в генерал щабни академий в Русия!!!

Онези, които са учили в ГЩА в СССР/Русия са отдавна в пенсия байно! От 1992 г. Няма нито един учил там!

Съби, Събиии, КОЙ ти сложи звездичките на тебе да те питам и на коя армия служи преди "демокрацията"???

Българският офицер служи на Родината си, което е правил и Съби и преди, и по-късно, смешнико. Точно както са правили и царските офицери преди и след преврата 1944 г.б докато не са ги заменили

Да де, с разликата, че едно време се учеше войската да защитава българските интереси и българската нация, а сега чуждите!

ти недей много да знаеш, защото сега както виждаш се защитават чуждите интереси на чужди държави, а не българските!

Ти тея приказки ги разправяй на баба си, едно време други приказки разправяхте, колко са велики руснаците и ни плашехте с НАТОто, че щели да ни нападнат откъм Гърция и Турция! Или ще кажеш, инереса клати феса!

ако се сравняваш с царските офицери е много жалко за теб...нали знаеш че ние сме били съюзници във войната на фашистка Германия!

Азиатската кочина се готви за война. Затова Цивилизацията трябва да бъде в състояние да я унищожи с минимални загуби. Предният път окупираха половин Европа и убиха милиони - сега не бива да се стига до там.

Щом НАТО иска война, ще я получи и тогава ще се види кой кого! Вярвам в руската армия!

Как няма да вярваме, като ние през целия си съзнателен живот сме закърмени от днешните генерали - тогавашни командири на роти, с руската армия!

Вярвай, ама като дойдат и ти изпият 150-те литра рикия, дето вече си я сварил, Антифриза и течността за чистачки от колата, друга песен ще запееш!

Обратен път за българите няма: само напред с Европа и НАТО! А такива като теб могат да емигрират в любимата си Русия, при любимата Червена армия!

Не знам за Русия, ама знам, че нея я държат под прицел САЩ, КИТАЙ, Великобритания, Франция, Израел, Индия, Пакистан и даже накрая и КНДР!

Русия няма да допусне такива кандидат агресори като държавите от НАТО да я поставят на колене. Това нашенски генералче клело се някога във вярност на Русия трябва да знае че както НАТО държи Русия под прицел ,така и Русия държи Европа под прицел .Този път Русия е максимално подготвена и войските на Вермахта няма да стигнат до Москва. Вероятно ще бъдат изгорени още на границата.

За кво им е войските на Вермахта да стигат до Москва! И без помощта на Вермахта, само с 5 танка ФАШИСТА Елцин през 1993-а само за 2 дни унищожи "великия и несъкрушимия СССР"! Само с 5 танка!?!?!?!?! Къса памет?

Руснаците доста са страдали и иси имат своите основания да са предпазливи - виж историята хуните, Наполеон, Хитлер. Проблемът им обаче е, че изостават с развитието и цивилизационността . В един момент това ще им направи лоша шега. От друга страна не най-високо развитите цивилизации оцеляват ...

Всички "високоразвити" цивилизации са унищожени от варвари, понеже са твърде високо и твърде развити за да забележат проблемите си, а варварите са на земята и не губят връзка с нея.

Че кой ги е карал да страдат? Сами си унищожиха Царска Русия! Сами си унищожиха СССР! Сами си унищожават днес и Руската Педерация! МАЗОХИСТИ, кво да ги жалиш!

Сериозна оферта за кредитиране и финансиране. Аз съм пенсиониран банкер, който работи от сърцето ми с банката си. Имам голяма сума в моята сметка и моята грижа е да помогна на хора, които не могат да си позволят да изпълняват проекта си, аз помагам на сериозни и честни хора, които могат да изплатят този заем в нормално време. Моята оферта варира от 5000 до 500.000 € и след това. Моят прах се извършва с интерес от 2%. Поща: link

като чуя член на атлантическия клуб все едно чувам кандидат член на ЦК и политбюро. .Муахахахахаха.А Русия еглобална суперсила и може да први всичко което е свързано с интересите и.Още повече в Крим.Без значение дали това се харесва или не на т.н.атлантици, капачки и памерси.

Естествено, че ще ги държи. тя е глобална сила. Ти къФ си бе селчо ? СССР възпитаник ?

Този генерал беше кандидат за вицепрезидент. Държеше на Ф-16 стари. Комисионер, бил е чиновник в структурите на НАТО.

Щабарче, което значи чантоносец.

С една дума шапкар и лизач!

Какъв генерал е тоя продажен шорош.