Хиляди пенсионери не са получили увеличението на пенсиите

НОИ е залят от жалби от пенсионери в цялата страна, съобщи на блицконтрол в социалната комисия на Народното събрание социалният министър Бисер Петков.

Обратно в новината

Коментари - Хиляди пенсионери не са получили увеличението на пенсиите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Боко Ви лъже!

..след като държавни служители се назначават по принципа на делян добрев от Хасково и никой не си върши работата както трябва, тука първо се намира човека и след това се прави конкурс за него, а сега се чудим защо е станала грешка или чак сега се научава , че за някой няма да има увеличение

Ами искахме швейцарско правило и ето ви го, само че в него има и инфлация, за това и на мен ,реалното ми увеличение е по-малко от 2,4% само че за това питайте националната статистика, която отчете в края на 2016 г. инфлация по-ниска от коефициета с който ми беше увеличена пенсията от 01.07.2016 год. и сега увеличението ми е наистина с 2,4 % но върху по ниска от действително получаваната от мен пенсия до 30.06.2017 г. и така увеличението ми е с 2,43 лв. по-малко от това което си изчислих...това е отиваш в НОИ и ти дават подробно разпечатана информация за всичките ти увеличения, за което не разбираш питаш, който знае...но това е недостатък на швейцарското правило, представете си какво ще стане ако статистиката отчете нулева или минусова инфлация, а това в икономиката е възможно!!!

Стига, хора, се джавкали, за ремонт на една сграда само дават 10 млн, за увеличание на пенсиите трябвало 100 млн, 10 сгради, спрете да ремонтирате ненужни сгради в изпразнени села и пари ще има, не може пенсията да е по-малка от жизнения минимум, пари има в тая държава, обаче отиват не където трябва(или точно където и при когато трябва), пък вие се яжте за дребни стотинки, вместо да вземете сопите!

Ей лъжливо овчарче "хм", всеки който има някакъв трудов стаж та дори и една година да е минималната му пенсия вече е 200 лв. да социалната пенсия не е пипната, но това са хора БЕЗ НИКАКЪВ ТРУДОВ СТАЖ и ти си от тях и къде се шушумигосва по времето на ЦоциализЪма та нямаш и един ден трудов стаж!!!

в България са НЕЩАСТНИ ХОРА, но техните деца в Парламент и Правителство са НЕЩАСТНИЦИ!

Luna0102

Няма място за тревога докато политиците си получават увеличенията.

Защо на държавните служители се увеличават заплатите с 10%;на тях дори осигуровките им плаща държавата!А за пенсионерите няма пари!За пенсионерите инвалиди които работят -да получават или пенсия или заплата!!!

Излиза че тези, които са се осигурявали на минимална ставка, увеличението е с 25%, а за тези с реална - с 2.4% !!!! И за този"грандиозен" успех се вихрят интервюта, парадни снимки, рязани лентички и пр. Направете си извода сами.

А ти можеш ли да живееш със 170 лева на месец? В такава ситуация все си е нещо увеличението с 30 лева.

не съм пенсионер и със 170лв няма да изкарам и 5 дена... та затова им се възхищавам на дъртите.... просто гледкам за какво да се приготвям....

Най-продажното,крадливо и лъжливо племе,това е Гробарското! За тях основното правило е ГЕНОЦИД И УНИЩОЖАВАНЕ на българите!

Още при предното, неполучено от всички, увеличение на 180 лв. се заговори, че УВЕЛИЧЕНИЕТО на пенсите НЕ СЕ ОТНАСЯ за РАННО ПЕНСИОНИРАЛИТЕ СЕ.

А какво означава "ранно" пенсиониран? Законите у нас се променят безпринципно и на "парче", съобразно "компетентността" или нуждата на депутатите, партии, кръгове и пр.

нормативни похвати,на държавата и ведомството,увеличиха пенсиите от 01.07.2017 г. на едни пенсионери с по-няколко лева,като ощипаха от други и пак се получи чисто по обиграно чиновнически -с едната ръка дал,с другата вземал,фифти-фифти.А иначе Надзорния съвет на НОИ,състоящ се от 15 юнака и юначки от водещи министерства,синдикати и работодатели си вземат заплатите и хонорарите без нормативни ограничения и нехаят.Въпреки,че тези неща са минали през тях,обсъдили са ги и са взели решение.За какъв грездей е този надзорен съвет?

За сметка на това, пидороссистан получи 1,2 млрд. лева за оборудване, което не е произведено...

За сметка на пенсионерите Мангалите в БГ получават ББД(Безусловен Базов Доход)...

смятат мерят индексират добавят и накрая 240 кинта у челото на бабката..... и тя иху отивам на казино....

Май точно ти не четеш много, много. Ще ти пейстна текст, писан 12.10.2017 09:01 1. Още при изчисляване на пенсията се даваше 10% увеличение (логиката е може би да догониш увеличенията на по-старите пенсии), а всяка година всички пенсии се индексираха (демек увеличаваха) по т.н. швейцарско правило с около 2,6% 2. Увеличението по този начин се получава с натрупване, защото се индексира изчислената пенсия + натрупаните увеличения. 3. От тази година се въвеждат нови правила, именно в които е заложено това, което лиши основната маса пенсионери от реално увеличение, а те са: - за 2017 г. се преизчисляват всички пенсии, като оттук нататък процентите по швейцарското правило се добавят до началните 10%, т.е. всяка година ще се увеличава основната сума без натрупване (това е равносилно на увеличаване с натрупване, но вече с 2,4%, а не 2,6%. - целта е тези 10% да достигнат така плавно до 50% (кога ще стане това познай, след петнадесетина години, когато голяма част от сегашните пенсионери няма да ги има) - само за тази година се начисляват от 1 юли за последен път и швейцарските 2,6%, а от догодина няма да ги има. - и какво излиза сега всички по-стари пенсии, участвали повече от два пъти в швейцарското индексиране губят, защото преизчислени по новото правило получават само почти две индексации, пенсиите стават по-малки, но понеже има правило, че не могат да ти намалят пенсията тя остава същата и така стотици хиляди пенсионери не получават увеличението и това няма да е само за тази година - самото увеличение вече няма да е равно на това по швейцарското правило, защото няма натрупване - печелят само ново пенсиониращите се, защото тръгват с текущото за годината увеличение 10% плюс N пъти швейцарското.

Нека пак да изберат бургаския мошеник, който предложи нова критерий за справедливост в пенсиите : по-малко допринеслите получават 25% увеличение, а повече допринеслите - само 2,5 % !!

Машинен инженер съм по образование,но когато дойде демокрацията и започна фалирането на заводите докато съвсем ги закрият, бяхме на минимална работна заплата.Цялото ми поколение сме жертви на прехода и сме с такива пенсии.

сте на мързела и алчността си,безсрамници,вместо да си замълчите се обаждате с цялата си наглост

Какво ли знаеш ти за двойното счетоводство и наглото минимално осигуряване... Що не си пасеш овцете и си траеш...

По-важния въпрос е: Ще се корегират ли пенсиите със задна дата от 1.юли, които не получиха пълното увеличение от 2.4% ?

Е как да ги увеличат?. 28 броя ТП на НОИ с по над сто калинки и всички са държавни служители, завършили земеделски и други колежи приемат на гише болнични. За такива места трябват бакалаври например от "Обществено здраве" или социални грижи. Калинките да ходят при тракторите и комбайните.

Заради двукратното увеличиние на минималната пенсия.....променили за 2017 година ФОРМУЛА за индексиране на пенсиите. Това е двойна гавра...Първо -че унищожиха разликата в индивидуалния принос в осигураването,второ- че избиват на гърба на всички останали пенсионери даденото двукратно увеличение на минималната пенсия.

Вината е на Богът , Борисов , защо? Защото без неговата дума , никой не смее нищо да предприеме , самият той си признава.

след направената от нея проверка, излязла със съобщение, че при санирането 1 милиард лева са били откраднати, с надписване на цените на материали 2-4 пъти над реалните. Този милиард е отишъл в сметките на политиците, а не на пенсионерите, за които все УЖ няма пари.

''Да , ама не'' ! ''Уж'' обещанието беше , за 300 леА, след което за 200 /за всички минимални пенсии/ ,...и накрая няма за всички .

какво се случва с хората,когато станат излишни.....Когато престанат да са дойната крава на властимащите. Днес сме ние,УТРЕ-и вие!

Нека пенсионерите най-после да разберат, че при режима на Суджука за тях суджук няма да има!

Чакай държавата да даде пари за нещо. Ония дебелите в парламента какво ще ядат ако се даваше лесно?

Моята пенсия е 187 лв и не е увеличена и със стотинка,на приятелката ми е 180 лв. и също не е увеличена.Странно,на какъв ли принцип са давали увеличението?!

Интересно ми е какво сте работили до сега, че получавате такива пенсии.Ами да бяхте мислили когато работехте, а не да се свивате като мишлета на тихички места и после лапане.Мой приятел се пенсионира със 820 лева пенсия за работа в опасна среда.Получава я точно 4 месеца....Съседката баба Ненка е на 87 години и неможеш и затвори устата да реве за пеЦията от около 220 лева.Да ама я получава вече 32 години.E, къде са 84000 лева и 32 години живот в пенсия, къде са 3200 лева и 4 месеца живот.И тези пенсии са ви много.

като теб Провидението им реално дава да разберат - как е. Всичко е пред теб, ще получиш лично отговори на твоите въпроси, на гърба си ще изпиташ - как и защо.

Не бъди толкова краен в осъждането, че и на идея си нямаш колко народ едно време е превивал гръб на полето в ТКЗСто и осъмнаха с минимална пенсия. След тази простотия пък дойдоха частниците които ще те осигурят на минималната работна заплата, ако щеш. Минимална пенсия не е непременно резултат от клатене на крака цял живот, стига си изсмуква факти от пръстите, вадейки изводи от двама твои познати. Да, има такива случаи. Не, те не се отнасят за всички въобще, нито дори за половината.

това е самата истина,добре си им го казал на хленчовците

Ама техните нали са увеличени ,другите кучета ги яли.

И без да се делите на герб и не-герб-всички досега сте крали като за световно.

е дума, думата на боцко! Обещал и излъгал! Само не знам защо има учудено от това , след като крета трети мандат.

ПОПИТАЛИ РАДИО"ЕРЕВАН"С КАКВО ЩЕ ЗАПОМНЯТ ГЕРБ:С МНОГО ЛЪЖИ И КРАЖБИ!!!

Индескирали са пенсията на майка ми с 2,15%,моята....с 2,34%. Разчетат на това....че хората няма да тръгнат да се борят с НОИ за разликите. Всеки е ощетен различно а НОИ ....в бяло,Валери се дуе,а Борисов се бие в гърдите че ни е осигурил -стабилност.

Бившият управител на НОИ и сега социален министър Бисер Петков се изказал,че знае за ПРОБЛЕМА от лятото и е бил КРАЙНО ИЗНЕНАДАН.Значи има си проблема /да не кажем далаверата/бившия управител на НОИ иска да се измъкне с цитиране на различни нормативни документи от години назад.И защо ги цитира,след като от 01.07.2017 г. има нов механизъм за изчисляване по т.нар.измислено и побългарено "швейцарско правило",което гарантира общото увеличение с 2.4%.Да замазва далаверата на НОИ,ли?

Май точно ти не четеш много, много. Ще ти пейстна текст, писан 12.10.2017 09:01 1. Още при изчисляване на пенсията се даваше 10% увеличение (логиката е може би да догониш увеличенията на по-старите пенсии), а всяка година всички пенсии се индексираха (демек увеличаваха) по т.н. швейцарско правило с около 2,6% 2. Увеличението по този начин се получава с натрупване, защото се индексира изчислената пенсия + натрупаните увеличения. 3. От тази година се въвеждат нови правила, именно в които е заложено това, което лиши основната маса пенсионери от реално увеличение, а те са: - за 2017 г. се преизчисляват всички пенсии, като оттук нататък процентите по швейцарското правило се добавят до началните 10%, т.е. всяка година ще се увеличава основната сума без натрупване (това е равносилно на увеличаване с натрупване, но вече с 2,4%, а не 2,6%. - целта е тези 10% да достигнат така плавно до 50% (кога ще стане това познай, след петнадесетина години, когато голяма част от сегашните пенсионери няма да ги има) - само за тази година се начисляват от 1 юли за последен път и швейцарските 2,6%, а от догодина няма да ги има. - и какво излиза сега всички по-стари пенсии, участвали повече от два пъти в швейцарското индексиране губят, защото преизчислени по новото правило получават само почти две индексации, пенсиите стават по-малки, но понеже има правило, че не могат да ти намалят пенсията тя остава същата и така стотици хиляди пенсионери не получават увеличението и това няма да е само за тази година - самото увеличение вече няма да е равно на това по швейцарското правило, защото няма натрупване - печелят само ново пенсиониращите се, защото тръгват с текущото за годината увеличение 10% плюс N пъти швейцарското.

Европа, САЩ , РФ и Китай трябва да ни помогнат именно в това- да се престане с кражбите и да се проследят и върнат откраднатите пари.

Китай мое сам да опраи работата на площада. Само требе да му обявим първо война.

Т.е. НОИ 4-ти месец се щипе за мижавото увеличение на пенсиите, но пък чиновниците и шефовете на НОИ са си получили в пълен размер възнагражденията, барабар с "полагаемият тримесечен бонус" за "добре свършена работа"... там "проблем" няма!

една държава не може да се грижи за болните си деца и възрастните хора, а на първо място поставя заплатите на депутатите и съдиите си, тя е свършена държава...

Подкрепям. За едно общество се съди по отношението му към децата, инвалидите, болните и възрастните!

След тази постъпка най-нормалното нещо е оставка на ШЕФА на НОИ и на СОЦИАЛНИЯ МИНИСТЪР.

А с началника им ко праим?

Заместваме го с по-голям русофилистик. Опс, то пък няма такъв. И ся ко прами???

да им увеличи пенсиите в отвъдното много овце гласуваха за нов чобанин и получиха по-яка стрижба от гребенарите коите и те трябва да пълнят гуши за сметка на лесно манипулирания народец

ВСЪЩНОСТ ГЛАСУВАХА ЗА ТРАФИКАНТО,ЛЪЖЛАТА И ПАРЯСНИЦАТА,НО РАЗУМНИТЕ НАДДЕЛЯХМЕ,А ТОВА ЧЕ СЪЩИТЕ ОТКРАДНАХА ПЕНСИОННИТЕ ФОНДОВЕ НА ПЕНЦИОНЕРИТЕ СЪСИПВА СИСТЕМАТА

Ама бетер вашият вожд сте... предишните са виновни. Само че вече дойде време да измислите нова мантра. От колко време герб управлява? от 2009 ли? Е барем за толкова години поне някакви наченки да се бяха появили за промени. А то още по-страшно става

Ситуацията е такава , че клоните на дърветата ще се окажат в недостиг в даден момент.

може да стане само в случай,че дойдат управници,които забранят на народа да краде и го накарат да работи,да плаща данъци и сметки,до тогава няма опастност

Изтъркан номер. Изцепват се: "Всички пенсии ще бъдат увеличени с 2.4%", а то било само за отпуснатите предната година и то, ако някакъв коефициент не бил достигнал някакво число... В общи линии - "всичката пара на парахода у свирката".

Престанете да крадете.

Това не е ново.Индексираха пенсиите вместо с 2.4% с 2.36%.Вярно,че става въпрос за стотинки,но тези стотинки умножени по 2 милиона пенсионери са си бая пара!Дребни хитрини...

да заделя за активии казваш.Какви активи имаш предвид?Трактори,овце-изклаха ги.Сгради,МИС,нематериални?В банки?Нали махнаха 3 нули и какво остана?.Ограбиха ни десетократно.А сега плащаме на партийците с веита,зелени,кафяви и каквито се сетиш енергии.Американски,марици.

За сведение на някои които се изказват свободно,без да си имат и представа от социалното осигуряване или пенсионната система. В момента се готви и ще се разглежда и приема до края на годината бюджета на НОИ.По неофициални данни за 2018 год.в бюджета на НОИ ще бъдат заложени увеличение на всички пенсии с 3.8% .За 2017 г. бяха заложени 2.4% увеличение.Казвам тези неща,щото в абсолютна стойност държавата превежда в бюджета на НОИ цялата парична маса,а не конкретизирано,за баба Иванка - не 2.4% ,а 2%,на дядо Петко,не 2.4 % ,а 1.8 %.А сега смятайте какво правят във НОИ и какво си спастрят.Проверка,проверка и проверка в институцията.А журналята да не се занимават със глупотевините на деня,а да отидат в НОИ ,да питат и разпита,да ги разнищят.

Оставка на ръководството на НОИ.

Работил 30+ години и работил 15г = 200лв - та защо да работиш двойно, като ще получиш за половин стаж???

А тия дето си отиват преди изобщо да се пенсионират бе тюфлек ?

Тиквата все такива грешки прави в Негова полза. Как не обърка в полза на пенсионерите

Г-жа Лъжа , г-жа Лъжа , г-жа Лъжа. Абе Баце, не знаех , че държиш да си госпожа , но щом настояваш. Пък и на мен така ми пасваш по-добре.

Размерът на пенсията е функция от поведението на човека през време на работоспособността му и на фактори, които не зависят от него. Те, обаче се оказват много по- важни от поведението му. Такъв един е инфлацията през периода на 90-те години, която беше управлявана от БСП и ДПС. Това се оказва катастрофа, която не може да се компенсира дори и с много усилия на поколения политици. При обезценка на всички натрупвания за период от 28 години довело до разорение на националното стопанство, наличния ресурс на всеки пенсионер винаги ще се явява недостатъчен за съществуването му. Затова е много важно човек да заделя цял живот за активи, които ще му позволят да живее прилично. Това трябва да а средства, които не се обезценяват и се поддържат в състояние да носят принадена стойност. Буквално без лични спестявания през живота, хората не може да получат издръжка от държавата. Това е положението и всяко отпускане е катастрофално. Висшето образование е решение, само ако е в сектор на добро търсене. Затова инвестиция в образование без проучване и познания за живота може да е катастрофа. Да се разчита на пенсия е голяма непредвидливост и непознаване на живота.