Киев не приема компенсации за уреждане на кримския въпрос

Украинският президент Петро Порошенко отхвърли идеята за уреждане на проблема с анексирането на полуостров Крим чрез финансови компенсации от страна на Русия.

Обратно в новината

Коментари - Киев не приема компенсации за уреждане на кримския въпрос | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Лесно е да не приемеш нещо, което никой не ти дава!

Руснаците мост вече построиха с Крим, а Украинците още за него мечтаят! ХА ХА ХА

каква , газ , какъв крим бреее ... хората мост направиха , тоя тъпак още сънува крим в украина ...

Че кой му е предложил на тоя фашист финансови компенсации! Земан да не се бърка , където не му е работата!

най евтино за путин ще му излезе да сметне цената на земеделска земя умножено по площта на крим.

От 400 000 хиляди хектара посевна площ през 2013г. в момента са 5 000 хектара. Няма мелиорация и почвата се осолява, не може да се ползва за земеделие. За следващата финансова 2018г руският бюджет не предвижда цялата годишна субсидия от 125 милиарда рубли за Крим. Ако продължи войната в Сирия и Донбас от въпросната сума няма да остане нищо.

Крим е истинска перла. Море, земя, планини, климат, море, история и военностратегическо положение. За Русия това е каквото е Флорида за САЩ. Трилиони струва, не милиарди. Ако трябва да се наплати на Украйна, Русия трябва 100 г. да им дава газ безплатно. Ама няма да стане. Що им трябваше на украинците !? Беше техен, руснаците си ползваха базата в Севастопол, имаха договор до 2040 г., плащаха си за базата, даваха им газ на 1/3 от цената и изобщо всичко си беше наред. Що им трябваше на украинците да се водат по акъла на европейците ? За кефа на американците ?

По кой акъл се водят, не е ли суверенно право само на украинците? Иначе, Крим наистина е рай - няма вода, няма инфраструктура, няма електричество, няма туристи, няма деньги (както каза Медведев), има обаче руски цени и руски танкове и самолети! Честито!

stan_posta@

Поведоха се по акъла на европейците. Щели да ги приемат в ЕС, да станат "бели хора", да влязат в "златния милиард", те да минат в първия свят, а третият да работи за тях. Същите глупости, дето ги вярвахме и ние през 90-те. И се оказа че не в първия свят, а ние минахме в третия. И работим за "златния милиард". Украинците ще го разберат, освен ако руснаците им направят услугата да ги вразумят. А иначе Крим е перла. Географията, историята, климатът не се променят. Временните затруднения ще се преодолеят. Газ и електричество има. Вчера вдигнаха и втората арка на моста, догодина ще е готов. Жал ми е за украинците. Хубави хора, близки са ни, по-близки от руснаците. Но глупави. Полъгаха се. Както ние се полъгахме.

Николовв

Е след 20 години украинско управление е нормално да ги няма тези неща!!! Хайде да говорим след 20 години руско управление, макар че само след 3 години вече има доста нови неща построени!!!

преди Крим да се връща някъде...източна Румелия че и цялото което се нарича българистан да се връща в Османската Империя, където си му е мястото

Само дето няма вече Османска империя ! На кого да се връщаме ? :)

90% от коментарите тук са на путлерските привърженици. Отивайте в Москва при "великия" си вожд да му давате акъл!!!!!

За всички либерали, от сърце - кейс, терминал, Франкфурт на майната си ! :)

Гадничко е да се чувстваш самотен в състоянието си.

Украйна ще си върне не само Крим а и Донбас. Дори трябва да получи компенсации. Това ще стане рано или късно. Никон не признава Крим, ДНР, ЛНР освен Никарагуа, Науру и Венесуела. Това са измислени субекти, създадени от Русия.

Иди да се лечиш, след Световното правим Новоруссия - Донбас, Николаев,Харков,Одеса,Херсон... Украина - родилась случайно, умерла глупо!

Много страни не признават и Тибет, ама на Китай какво му пука ? Китай пък не признава Тайван и някой ден как добре ще му дойде да си го вземе, а Русия да го признае. Китай пък ще признае Крим. Та има време ...

Украинската глава не ражда! Тя е като македонската глава!

деер

Този е голям бизнесмен - защо не го взема ЕС да реши проблема с дълговете на Гърция,Италия и Испания?

Петро още ли се надява, като "срамежлива мома"? Няма да му мине номера! Сега, руснаците, като си направят моста от раз врътват шалтера на порошенковци. Да не говорим пък за газопроводите.

Договорът за транзита изтича 2019 г. 3 милиарда долара по-малко в бюджета на Украйна и цени на газа двойни. Няма да оцелеят. Мостът ще е готов края на 2018.

Порошенко и все едно кой подобен тип не МОЖЕ да промени историческата истина, че Крим е РУСКИ от 1612 г..,когато никакви порошенковци не са съществували!!

С анексията Русия наруши междудържавни договори. Крим от десетилетия е украински, това също е станало с решение на президиума на СССР. Ама така е лесно да си вземеш от по слаба държава. Защо не си анексират и Аляска?

Каква анексия, имаше референдум.

"Киев не приема компенсации за уреждане на кримския въпрос." Никой нищо не им дава за Крим, но те не го искат! Трябва да си мнго болен с главата , за да ръсиш подобни простотии! Земан треснал 5-6 бири и пусна партенка в ПАСЕ, а Парашко захапа като пале, миризлив чорап! Но тия, нашите бандеровски "приятели" в Киев отдавна са загубили връзката с реалността! И май така ще я карат , докато ги накачулят за шиите по киевските градинки!

Все пак чешкият президент е умен човек. Рано или късно ще има преговори, ще се разберат. Дори да има война, после пак ще има преговори. И тогава ще дадат някаква компенсация за Крим, ако ще символична, просто за да спасят достойнството на украинците. Защото никой не може да плати Крим. Той е перла, струва трилиони !

Няма как да налагаш ценностите си с терор !Няма да има мир в Украйна ,докато не се свали фашисткото правителство ...

Айдееее,и този се взема за РЕШАВАЩ ФАКТОР НА Европа!!!!!Да не забравяме , че ,,курабиики,,доста зобаха и в Европа/даже Плевнелиев преяде с тях,както и троловете тук/.Да се чудиш ЕС за СЕБЕ си ли мисли или за козяк.

Решаващ фактор е - Асо в тестето карти :)

БРАВО!!!!....Само ,,козяците,,сведоха ХОРАТА до КОЛОДА КАРТИ!!!!!БРАВО..../виж ,,,ЗЕЛЕНА ЗОНА,,/

Че кой му ги дава?!

най-много да приеме Т-90 на марш...а и пламенни привети от НАТО-вците като поддръжка

и малките деца знаят че Крим не е руски. Просто е окупиран преди 200г!!!!

+500

Крим не е руски колкото щереф е хетеро!

Крим е руски !Факт ...неоспорим !

Аууу добре, че беше ти да ни "просветлиш".

Аз само да питам. Кога Порошенко ще спре да плаща данъци в Русия? Щото този рев за агресора, дето нападнал Украйна, е малко фалшив, при условия, че ревящият ЛИЧНО плаща в бюджета на агресора десетки милиони долари всяка година.

ало шоколадовия бос ???? недеи много да знаеш че ако решат и вас ще вземат бес никакав проблем само да искат *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Нарчиат християните украинци -''укри'' и ги смятат за врагове, а мюсюлманите турци тарочиха за кръвни братя и приятели?! Как после да имаш доверие на руснак, как?

ако можеш. руснаци кръвни братя с турци.. пфу.

Русия закъсва икономически,финансово,политически и военно след анексията на Крим,а и икоя световна сила няма да признае Крим за руски!Загубите за Москва стават все по-тежки,а изолацията и все по-чуствителна!

Ами след като Русия е в такова тежко положение, и е даже военно безсилна, 'що укрите не го вземат Крим бе?... Ха, ха, ха... :::))) Ехааа....!!!

Земан правилно им казва. Крим никога няма да го откраднат отново от Русия, но поне да вземат нещо като компенсация.

Земан? ...Кой е той?) А Кацман какво каза?))

Киев по-добре да приеме тези компенсации защото така или иначе нищо друго няма да види. При условие че Русия е категорична по въпроса и е готова да преглътне всичко, значи нещата ще си останат такива. А военно решение на въпроса всички знаем как ще приключи. Просто Украйна ще изчезне. И без друго това е компромисна държава без история както за изтока така и за запада. Да взимат парите и да се кротнат че има работа за вършене. Иде зима а цяла Европа има нужда от природни ресурси. А Сибир не е в Украйна а в Русия. При това там нищо не е пипнато. Седи си ей така и си чака своите консуматори.

Dimi

То Киев хубаво да ги приеме ама първо някой трябва да ги предложи... а не съм чул за подобно предложение от руска страна...

Земан, кукла на Москва. Същия като нашите посерковци Гумен и Тиквата.

Какви компенсации, какви пет лева ...

Гладна кокошка, просо сънува.

Проблемът на РФ и Украйна наистина е общ и наистина започва с "К", но не се нарича Крим, а- Корупция.

Проблема се нарича, САЩ.

Те много умело използват корупционните нагласи. Изчистете си корупцията и няма да могат да ви манипулират. Просто е.

Що се бута чешския президент там, дето не му е работа?

Щото е разумен човек.

Какво стана с крушението на Боинга над Донбас ??? Кой е виновен за ужасната смърт на 300 невинни пасажери ??? Кой е виновен за смъртта на няколко десетки в Профсъюзния дом в Одеса-изгорени живи ??? Кой уби 109 невинни хора на улицата в Мариупол ??? И т.н. ... Донбас е отделна тема

Укрофашистите !!

Колкото Северен Кипър ще бъде върнат на гърците и Косово на сърбите, така и с Крим. Тоест няма да е в обозримо бъдеще, колкото и да не му харесва това на Прошенко.

Вместо да иска връщане на Крим, Порошенко трябва да спасява останалата част на Украйна. Полша и Унгария имат основателни претенции за значителни територии НА запад. Одеска, Херсонска и Харковска области са в готовност веднага да се присъединят към РФ. Киев е руски по история и право. Порошенко се оказва трагичен и неумен президент. Каквито са всички продажници

Семен Слепаков а просто денги нет

само гадости миризливи излизат от устата. С това привлича всякакви измет като теб.

Таварищ Прошенко що не целунеш на Хрусчов задника какъв Крим какви 5 лева Украинеца Хрусчов подари с лека ръка руска земя сега си я взеха чрез референдум така искат людете да са си там от където са.

лудият е Путин, но прекали с лудостта и скоро ще му видят сметката глутницата от другари със замразени пари, е затова е излагацията на всички бг комунисти, че около 10 олигарха нямат достъп до милиардите си

то ако се слушат пуделите от дойче зеле снн би би си и др. от 15 г. все ще му видят сметката на Путин, а той си прави квото си поиска и направи от остатъците от запада едни напълно безмопощни розови капачки които само скимтят наритани в ъгъла и издигат телевизонни лозунги .И да ме светнеш кои са тия със "замразените пари щото те знаят ли.

Порошенко е прав!

Не се определям като русофил но се кефя от безсилната злоба на Порошенко и кукловодите му.Случващото се с Крим е доказателство, че лъжата и лицемерието рано или късно си получават заслуженото.Още повече ще се изкефя /на безгласни букви като нас какво ли ни остава/, ако така се развият нещата, че измислената държава Украйна изчезне и се възстанови справедливостта - всяка съседна държава да си прибере териториите с нейното си население.Както няма македонци, така и украинци няма.Жалко за хорицата с промити мозъци, помислили се за нещо по-така, различно от рода си, те са нещастници, дърво без корен, нещо като гмо - само замърсяващи истинския вид.

ти си жалък трол

хаха, а тип пък нищо смислено не може да измислиш .. хахахах

Историята на Украйна е история на столетна борба за Свобода и Независимост, хиляди въстания , войни, битки, хиляди извести и безименни Герои...

Та питах, че скоро гледах Тарас Булба, и освен срещу поляците не знам с кой са се биели, та ако може малко имфо, моля....

Ти изобщо знаеш ли, че има украински и белоруски език? От векове се говори и за съществуването на такива народи.

А австралийците на австралиййски ли говорят, че малко трядно даже и англичаните ги разбират???? СмЕх, то и македонците говорили на някакъм различен от бълграския, да не говорим за шопите. СМЕХ...

От вековете се говори)), а ги има, нали, придурок!

Прощавай за глупавия въпрос, но Александър Велики и баща му Филип Втори те какви са били по народност - гърци, турци, траки, славяни, руси? Като ти гледам писанията сигурно ще избереш последното - все пак към едното име има Велики, а за вас велика е само Русия.

ЕДИН КОЙТО ЗНАЕ ИСТОРИЯ, БРАВО ИМА И МИСЛЕЩИ ХОРА, А ТОВА Е АБСОЛЮТНО ВЯРНО УКРАЙНЦИ = РУСНАЦИ, ТЕ СА ЕДИН НАРОД, ДАЖЕ ПЪРВАТА РУСКА ДЪРЖАВА Е БИЛА КИЕВСКА РУС, НАРИЧАТ ГИ УКРАЙНЦИ, ЗАЩОТО НАСЕЛЯВАТ КРАЙНИТЕ ЧАСТИ НА ТЕРИТОРИЯТА НАСЕЛЕНА С РУСНАЦИ

Май напълно се е ошашавил! Сигурно му се присънват пияни от кока кола хамерикански моряци от екипажа на някой акостирал в Севастопол самолетоносач да се забавляват с руски проститутки за по долар-два...

Путин да им даде някой декар в Сибир за компенсация и да ходят на курорт там глупаците от киив.

Голям смешник е Петро. Най-големият всред президентите. Само Росен Плевнелиев го конкурираше преди време ... За това двамата си размениха държавни награди За глупост и посмешище

Ну заец погоди!

На всеки нормално мислещ човек е пределно ясно, че въпросът с Крим беше приключен още през 2014 г. Просто Русия си взе това, което си е нейно. Ако това не се беше случило, сега там щеше да има военна база на САЩ. Само че руското разузнаване не спи и си свърши добре работата.

Никога не съм се и съмнявал, че Русия ще си даде собствената земя за американски бази, които да и дишат във врата! Та кой ще е този луд за да си направи сепуко!

На всеки нормално мислещ човек е пределно ясно че въпросът с Тетово беше приключен още през 2ххx година. Просто Албания си взе това, което е нейно... На всеки нормално мислещ човек е пределно ясно че въпросът с Кърджали беше приключен още през 2ххx година. Просто Турция си взе това, което е нейно...

Само ,че вие сравнявате несравними неща.Крим беше автономна република в РСФСР,докато пияндурника Хрушчов не го прехвърли на Украйна.А нито Кърджали,нито Тетово са били автономни области на Албания!!

НЕ ЧУВАТ, НЕ ЧУВАТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ НИ. И какво ще правиш с една територия която населението говори на чужд език, има чужди обичаи?????????? Ако безотговорната политика продължава в същия дух, скоро българите ще станат малцинство и тогава.....

Ама празнуваш Съединението,нали?Та би ли споменал какво му е законното на този акт?:)Сега Русли ще празнува , а Украйна ще пие една студена вода,като не разбира как се прави политика....

На всеки нормално мислещ човек му е ясно че САЩ не са искали да правят военна база в Крим. Ако искаха, досега да беше направена. Но това което искаха те си го постигнаха. И руското разузнаване им играеше по гайдата във всеки един момент.

Добре, че Левски, Ботев, Каравелов и ония мъченици от Априлското въстание не са били "нормално мислещи " като теб. Ти готов ли си да се закълнеш, че там щеше да има американска база в здравето на децата си, или на руснаците не им се плащаше увеличения наем за военната база поискан от Украйна, та ви пробутаха американски апетити, след като военни кораби на държави които не са черноморски могат да престоят в него не повече от 21 денонощия при общ тонаж 30 хил. тона според конвенцията от Монтрьо.

САЩ постигна целта си и накара руснаци да воюват с руснаци. Но след време те ще се осъзнаят. Притеснително е че твърде бавно узряват и накрая тези сегашните в Киев ще вземат да умрат от естественна смърт...

Според мене Порошенко няма право да говори за Киев като за свой. Той е на Русия и баста! Подозирам, че много му се иска да получи Киев обратно и да настани там една ам. база срещу пари.

Киев или Крим?

Западна Европа сама си натресе проблема с отцепване на отделни групи хора в "държави" ,това тръгна още с войната в Югославия като признаха Косово, а сега в 2017г. пътя на разпад в Европа се задълбочава и сега самите те ще си берат плодовете на разпада!

Няма нужда от компенсации, скоро и Украйна ще се присъедини към Крим.

Сигурно. А после Русия ще се присъедини и България, и най-накрая ти си с Украина под един покрив))Ще се обичаме , нали) По -братски, по-сестренски, а да по славянски) Русия да е навсякъде!!! )

Че лошо ли ни беше по времето на СССР.

Уф..КГБ желязна логика имаш. Значи Турция може да върне България обратно в граници на Османска империя?...500 години не са малко) И на турци трябва да дадете възможност да се обучават на турски? Не? Няма да стане? Страх от 5 колона?))

Разликата е огромна. България съществува на днешните земи от 681г, а Украйна от 1991. А днешните украински територии са на бившата Руска империя и никога не са били украински.

КГБ , не се обиждай...но прекалено си тъп и необразован. Липса на знания личи...не си подготвен по вопроса и къде се забъркваш. Прогресивно тъп...

Аз не мога да се обидя на хора по-тъпи и необразовани от мен.

Много ти е примитивен е речника. Сам дурак, да? Липса на аргументи и дискут... Не си оратор, нямаш такива способности и за това никога няма да убедиш в обратното противниката си. Неквалифициран трол))

Истината боли , а хохльо.

каза ти се, България е където е от 7 век. Земи стопляи

Едно е ясно, че КГБист е двоен агент. Се старае и за раша, и за Турция...Иска в Османска империя по кримски сценарий))

В България има групи обучени по китайски военни методи. Само това ще те изтърбуши. Ха сега обърни вляво от теб, ако тръгнат все китайци през вашите земи не можете събра толко локум да ги залъгвате ще се смееш през ушите!

Братя се бият срещу братя- щеше да е комично, ако не беше трагично. Украинците и руснаците са братя. Всички славяни са братя. Всички хора са братя /и сестри, да./ И какво толкова делите- разберете се с добро, земя има за всички. не се експлоатирайте- богатството трябва да е с мярка. И демографията също. И готово. Ще се биете, ще се биете и пак до това ще стигнете. Пита се в задачата: защо трябва да ни е трудно, като може да ни е толкова лесно? И вие не знаете.

Накрая всеки получава земя 2x2 метра

Е, да де, ама друго си е да се изпотрепем без време- луксозно е някак...елитарно така и много шик. Да си покрещим, да се поскубем, кръв да има, ритници, юмруци, псувни, сълзи...

обикновено даже 2х1 м

Ни не сме братья с рускоговорящи татари, удмурти и чеченци...Те не са славяне. Има росияне, а има и руснаци. Чист руснак не видях. При тях ако говриш руски, значи си руснак)) Украина нападната от росия. Ни сме комшишии с пиян и агресевни хора, които искат да серат в наша къща, а ни не им даваме.

Пияни комшии имали, че вие сте по-големи пияници и от руснаците. Хубава държава са ви направили руснаците, много не ваша земя са ви подарили, но някак си материала не става.

А пък този ваш проблем хич не ни интересува, проблема си е ваш!

У твойта кончина и така е усрано, па и си сере кой си иска, а ти само квичиш и нищо не можеш да направиш защото си един смешен и безправен палячо!