Подписваме нов договор с Русия за АЕЦ ”Белене”

България трябва да подпише нов договор с Русия заради оборудването на АЕЦ "Белене". Не е ясно колко пари ще струва на държавата съхраняването на мощностите.

Обратно в новината

Коментари - Подписваме нов договор с Русия за АЕЦ ”Белене” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

БАН ще отговори така както желае правителството / разбирай интересите / . БАН излезе със становище , че Белене е опасна сеизмична зона , после че не опасна , после че е опасна , после "ще видиме " , после ....БАН има най-големите заслуги за строителството на Кремиковци и отровеното Софийско поле.

Пак ли шъ праим референдум, та пак налода да каже НЕ! В цяла Европа се отказват от АЕЦовете, ние напук шъ строим!

Къф АЕЦ, нали народа на референдум каза белеНЕ! БАН трябва да се разгони, на бановците по една кирка и да копат на магистрала "Струма"!

А дано го подпишем, а после и за Южен поток, че мръсните американци ни върнаха със сто години назад.

Ние досега щяхме да я построим и да сме забравили, румънците отдавна сия ползват с помощта на БНП Париба, но нали си имаме Меглена Кунева дето им беше в борда на директорите за благодарност.

Нека разследващите журналисти да направят изследване на думите на Борисов. Той сега се покри, за да не носи негативите. Самият той говореше, че ще търси чужди инвеститори. Оказва се, че могат да ни цицат както си искат,защото българите не можем веднъж завинаги да махнем мутрите от власт. Понеже никой западен инвеститор не иска да влага пари у нас, ББ се съгласи д-вата да дава пари на руснаците. защото след години той ще си почива някъде по света, а ние пак ще мизерстваме.

Не ни трябва още една атомна централа. Нали си имаме АЕЦ "Козлодуй"!

Абсолютно вярно, имаме си централа имаме си и достатъчно ток. Втора просто не ни трябва. Но нали някъде някой трябва да се налапа с народни парички, а и руснаците да облажат нещо. Няма да ви разберат промитите мозъци, те си искат АЕЦ Белене, не за друго, а защото другарите и Русия така са казали.

Тъпчо, до като се пусне АЕЦ Белене в експлоатация атомната в Козлодуй ще е излязла от строя. А ще плащаме три пъти по-скъп ток от американските Марици, идиот платен.

Каква е тази производителност на труда? Една цяла седмица един подпис не можете да сложите! Пък материала бил ЛОШ?

Вече 30 години БеляНе е една бездънна яма в която държавата налива пари , които разни тарикати усвояват Продавайте реакторите за скрап и направете от гьола езеро - това е най евтиното решение!

Доколкото си спомням, ГЕРБ бяха много против тази сделка преди???!!!

Е, руснаците (техните истински господари) им скръцнаха със зъби и те клекнаха. Колко пъти да казвам, че Русия изобщо не си е отивала от ългария и все още дърпа конците в страната ни, ама кой да слуша. САЩ, това, САЩ онова, САЩ няма нищо общо с нас.

Сериозна оферта за кредитиране и финансиране. Аз съм пенсиониран банкер, който работи от сърцето ми с банката си. Имам голяма сума в моята сметка и моята грижа е да помогна на хора, които не могат да си позволят да изпълняват проекта си, аз помагам на сериозни и честни хора, които могат да изплатят този заем в нормално време. Моята оферта варира от 5000 до 500.000 € и след това. Моят прах се извършва с интерес от 2%. Поща: link

Ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха! Спираме, пускаме, вдигаме, сваляме, герберска му работа! Вземете Делян Добрев да преговаря, миналия път обясняваше как няма да дадем и стотинка на руснаците, като развали договора, да видим този път с колко ще загроби България.

АЕЦ - енергията е много по - скъпа от всяка друга, в България, просто със счетоводни номера се представя черното - бяло. ние нямаме техническия капацитет да оперираме ядрено съоръжение, погледнете Оперативното звено в АЕЦ Козлодуй и ако сте грамотни хора, бихте стигнали до същия извод. България беше разпродадена, за да поддържа фикцията за квалифициран персонал в тази област

България имаше добре обучени ядрени капацитети,благодарение на програмата Москва-София-Козлодуй.Това че сега преобладават,,мой твой човек-лайнца,, не означава че България не може да развива Ядрената енергетика.И най-евтината ел.енергия си остава Ядрената...

каква ядрена енергия, бе!? 2017-та сме, събуди се

Атомната енергия е най-евтината и най-чистата. В България мегават от "американските"централи се продава за 140 евра, от нормалните централи за 70 евра, от ВЕИ достига 240 евра, от АЕЦ Козлодуй е 42 евра. Най-евтината и най-чистата енергия. Без Белене сме загубени !

...тов. Петкова - Се утвърди кат Баш'наш' ТроянскоКонец по 'финансите'... ------- Никакво преговаряне ! --> Двустъпковата, Хора !!!

Тая даваше признаци за наченки на разум, но и тя се издъни в резултат на дългата ръка на Кремъл

Какъв БАН ще питате? Ток ще трябва. Това е бъдещето. Защо не го разбирате и осъзнаете. Час по-скоро викайте руснаците и пускайте тяхната техника. Какви чужди инвеститори са в главите ви? Толкова прости и елементарни неща ги правите на велики проблеми. Не слушайте ЕС и САЩ, те не са с нас, не им пука за нас, те мразят Русия и са готови да ни изпържат като шарани само и само да стане тяхната, разбрахте ли?

Руснаците инсталират СИМЕНС в Крим! ЗАЩО ТАКА?

Сименс са доставили ТУРБИНИ в Крим не реактор.

Така е, ама дали наистина ще стига до нас тоя ток. Погледнете фактурите си и ще видите, че според тях около 80% от тока, който плащаме идва от разни топло-, вело- и др. централи, а не от евтината атомна енергия... оказва се, че държавата ползва произведеното от АЕЦ-а за продажба на съседните държави. Тъй, че освен, че до нас почти не стига евтиния ток от нашия АЕЦ, ами и направо субсидираме с евтин ток комшиите... Защо тогава да изграждаме нова централа? Да се налапат отново с комисионни ли? Естествено, че евтиния ток няма да ни го продават, а ще ни товарят от данъците с изплащането на т.нар. инвестиция, повод да се налапат с парички разните им приближени.

ми подпишете с Япония фукошима С Сименс германия с ЧАПАРАЛ АМЕРИКА С НОВИТЕ ТЕХНОЛОГИИ СИГУРНИ ИЭДЪРЖАЩИ НА ЭЕМЕТРЕСЕНИЕ ,стигани чирнобил

Неграмотен и точно толкова тъп - къде го видя този реактор, като в Чернобил?

ГЕЙБЕРАСТИТЕ ДА ПЛАТЯТ ОТ СУДЖУЦИТЕ ТОВА. ЗА КОЕТО СМЕ ОСЪДЕНИ.

След 2032г. на България няма да са й необходими никакви енергийни мощности...щото в страната (ако още я има) ще са останали само цигани...а всички знаем, че те се греят предимно на крадени дърва и стари гуми.

Те и днес са с напреднала технология. Стара пружина за легло с 2 жици в контакта на късо, а още по-добре направо за електропровода. Че харчи ток ,"харчи като за световно", ама нали никой не го плаща?... И как само грее! Да ти стопли и душата и задника едновременно. До 2032 има мнооооого време. Ще се научат и ядрено гориво как "да придобиват" и как в изхвърлен стар чайник ядрен реактор да спретнат...

Большое спасибо ГЕРБ!Большое спасибо Бойко!

Що ги ручааме досеги жабетата, а????

ChatGPT

Приказки без край?

България е богата страна, а Българите сме корави хора!!! Преди двадесет години ни окрадоха и още сме живи. Сега ни окрадоха три милиарда за Белене и пет милиарда от КТБ, а имаме растеж на икономиката?! Направи сме уникум, да спираме да се оплакваме, няма по-силни и по-богати от нас :):):)

Към "Погледни цената на тока " Ти нормален ли си? Точно като погледнеш и виждаш, че на АЕЦ е най-ниска. . "Погледни цената на тока 12.10.2017 13:35 ( нерегистриран ) от различни източници и ще видиш, че цената на тока от АЕЦ е НАЙ ВИСОКА!"

ТАЗИ РУСКА КИФЛА НЯМА ПРАВО ДА СКЛЮЧВА ДОГОВОРИ ЗА НЕЩО , ОТХВЪРЛЕНО ВЕЧЕ ОТ НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ; ИСКА ДА ОСИГУРИ ВЕЧНА "ЦИЦКА" ЗА РУСИЯ С ПАРИ ОТ БГ (РУСНАЦИТЕ ТЪРСЯТ ВЕЧЕ ХРАНА В ГОРАТА ....)

1. Слънчева енергия-73 2. Натурална газ-58 3. Геотермална-44 4. Водна-64 ТОВА Е ИСТИНАТА ЗА ЦЕНИТЕ НА ВИДОВЕТЕ ЕНЕРГИЯ -ТЕЗИ ЧЕТИРИ СА ИЗБОРА ЗА БЪЛГАРИЯ 5. ЯДРЕНАТА Е 96 $/MWh

Браво. Не са ти верни сметките. 1,3 и 4 са 0 към природата, като цена, само дето не можеш да разчиташ на тях постоянно, а и нещо практиката показва, че са по-скъпи.

ТОВА СА ДАННИ ОТ САЩ И АНГЛИЯ!

Щом са кандидатствали и китайци, нека да са те. Евтини са и не са мошенници като рашките.

още осемдесете години хората по света започват да търсят алтернатива на изкопаемите горива. в момента в големи индустриални държави като Германия и Великобритания голяма част от енергията /повече от половината/ се добива от възобновяеми източници на енергия. за какво ти е тоя ядрен реактор? ток ли не ти достига за индустрията, за отопление ли /цяла българия се топли на дърва/, за какво ти е? обясни ми

Под 30 % са ВЕИ в Германия. И тия проценти са от произведената, а не от консумираната. Щото имат и внос. А вноса е 100 % произведен от ядрените реактори на Франция. И аз бих могъл да плащам скъпата енергия от ВЕИ с немска заплата!

Китайците са мошеници и безотговорни,!,И да стане авария,ще се изнижат , иди ги търси в милиарден Китай,всички са еднакви!Не си струва с китайци и изобщо!Рашките на днешен етап не са по долу!

Цветелина Бориславова са подписали тихомълком и отдавна за ветрогенераторите, плащат й като попове, а за Белене десетки години все не могат да вденат - каки какво да правят. Станахте за смях пред целия свят.

1. Слънчева енергия-73 2. Натурална газ-58 3. Геотермална-44 4. Водна-64 5. Вятърна-54 6. ЯДРЕНА-96

ооо ... така южен поток мина покраи нас и стана турски, сега и реакторите ще идат в турция ...или унгария ,или суад. арабия ... ха ха ха

дано, дано, от твоите уста в божиите уши! да ни подминават злините

Суадитска Арабия ще ползва китайски реактори: година:2018 държава:UAE, ENEC име на централата: Barakah 1 реактор: APR1400 предположенията ти са невярни!

грешка, извинявам се, реакторите дори не са китайски , а южнокорейски :)

Защо договор за оборудването с Русия? Трябва с мешерето и оборудването ще отиде по предназначение. Държавата няма да плаща, а ще получава.

те комунягите купиха реакторите - взеха си комисионните и ни ги трапосаха. МОЖЕ, ДА СА НАЙ-НАПРЕДНАЛАТА ТЕХНИЧЕСКИ И НЕ САМО ТЕХНИЧЕСКИ, А И ЯДРЕНО, ФИНАНСОВО НАЦИЯ. АМА ЗАЩО КУРНЕЛА СИ ПРАТИ СИНЪТ В САЩ ДА УЧИ И КАТО СЕ ИЗУЧИ СМЯТАХ ЧЕ ЩЕ ДОДЕ У НАС ДА НИ УЧИ НА УМ И РАЗУМ, А ТОЙ ОСТАНАЛ В БАНКАТА НА РОТШИЛД. ВАШАТА ЛИДЕРКА, ВАШАТА КУРНЕЛА, НЕ АЗ, ВИ ГО ЗАБИ, ИЗПЛЮ ВИ СЕ В ЛИЦЕТО И НА ВАС И НА ПУТИН. АМА ВИЕ КАЗВАТЕ - НИЩО НЕ СЕ Е СЛУЧИЛО - ДЪЖД ВАЛИ.

питай твоя Байуй дето ти го забива в анала всеки месец, защо ти продават електроенергия по микс, в който АЕЦ-а с най-евтината цена e само 8,91%, след като произвежда 40 % от тока в БГ!

Реално на пазара на ядрени реактори останаха само руснаците. Другото фалира, ако не броим дребосъци от вида на канадските кандута, дето имат инсталации основно в Канада.

VVER-1000 са по-малко от 1/5 от реакторите, които ще се строят следващите 25 години. Основно са китайски AP1000, ACPR-1000 и индийски PHWR-700. от коментара ти става ясно, че или си неграмотен, или целенасочено заблуждаваш хората

... или и двете.

И къде ще се строят , бе тюфлек? Индийските в Индия и китайските в Китай? Става въпрос за брой реактори построени ИЗВЪН страната производител!

Псевдодържава с хоризонт на решеният от максимум 4 години, колкото е мандата на събирачите на комисионни наречени "политици" не може да прави и строи сложни съоръжения, като ядрени реактори с проектна експлоатация 50 години!

Тука трполовете на надница от една задокеанска д-ва имат успешен ден.

Боже, тая мъка пак продължава ! И след 20 години нищо няма да е построено, и след 20 години пак ще се обсъжда "Белене". Само комисионните ще са надлежно раздадени и усвоени.

Разбрахте ли какво стана? Просто комисионните ще са в герберското крило на БКП, а не в розовото.

Ей, министърке фнимавай!!! Р.Офч и други неможаха, та ти ли ще грабнеш паричките!?!

Ако бяхме нормална държава,този проект отдавна щеше да бъде построен, след като е взето политическо решение и да започне да се амортизира.Истината е, че и този, както и другия голям проект-ЮП бяха провалени от геополитическите игри на една голяма задокеанска държава,бореща се да изолира Европа от така наречената енергийна зависимост от Русия, без да предложи нещо в замяна от една страна, както и комисионоборството на местно ниво от друга.Как се случва така, че нито за Белене, нито за ЮП(тук ще вметна и ролята на ЕС,респ.Германия,стремяща се да се превърне и в енергиен център на Европа с построяването на Северен поток-2),така както и за ираксия дълг не получихме и цент компенсация.И не знам с какво щяхме да изпаднем в зависимост от РФ, при положение,че и ни продават гориво,и ни прибират вече отработеното.Защото при евентуалната сделка с Уестингхаус, доколкото ми е известно трябваше и да съхраняваме високорадиоактивни отпадъци,което щеше да повиши себестойноста на продукта.

това ли е заглавието на тази новина.

поредното загробване, поредните пари, които данъкоплатеца ще плати, за нещо, което не ни трябва. Господ да ни е на помощ.

Ти ако караш на свещи, на България и е нужно електричество.

НЕ ЩЕМ НИ МЕДА ИМ НИ ЖИЛОТО ИМ НА МУДЖИЦИТЕ, ВИНАГИ СА НИ ЛЪГАЛИ И МАМЕЛИ.

на Русия от България! Представете си след това какви кражби ще има при потдръжката на тези реактори!

Една дума е достатъчна!

Ами цената на тока от АЕЦ Козлодуй е 5 пъти по-ниска ,и там ли ни крадат руснаците? Или искаш да кажеш,че крадат колкото американците от ТЕЦ-Марица 1 и 3? Първите го продават тока по 4 стотинки,а вторите по над 20 ст. Ти кой си по-съгласен да те краде?

За какво ни е втори АЕЦ? Не ни трябва! За това ни крадат! Ех, промити мозъци, заради вас България е на това дередже, заради безумните ви любови с Русия, заради националното ви предателство.

от различни източници и ще видиш, че цената на тока от АЕЦ е НАЙ ВИСОКА!

Блядовете пак ши на окрадат.Немат наедане.РУСНЯК И КОЗА НАЕДАНЕ НЕМАТ

Кухичък си "бат Ради"! Да не си от подскачащите полуидиоти? Унгарци и турци не ги крадат, а нас ще ни крадат?! За унгарци и турци не е скъпо, за нас е скъпо?!

Фърляйти им железата и не се занимавайте с тая пасмина .Ни за убаво ни за лошо да си немаме работа с них.А ти Нушке да ти доди руски зет и руска снаха да видиш на стари години кон боб яде ли

Няма какво да ги съхраняват. Да ги меткат в гьола и да сложат моча пред тях. За да е ясно къде са парите на ограбена България! И там да се направи един въжен парк в който да се закачат всички русофили управлявали България от 1944-та насам.

за пореден път доказахте, че сте путинови слуги

Престъпниците дебили- русофилистици, които ни управляват, нямат търпение да курдисат втората атомна бомба в България на една ръка разстояние от Вранчанската земетръсна зона, за тези идиоти са по важни тлъстите комисионни, отколкото живота на българския народ.

2021г. спира работа комплекса Марица изток - откъде енергия ногава, алооо БАН, ЧУВАТЕ ЛИ , забраняват се големите горивни инсталации на въглища.

КОЙО? ТРЪМП ОБЯВИ КРАЙ НА ВОЙНАТА С ВЪГЛИЩАТА В САЩ. Което значи, че и посраниа съюз ше спре забраните.

Посочете една страна в света, която се е хванала с Русия и е прокопсала ?

Унгария

хахааа Унгария?? Че колко нормални хора искат да живеят там и колко кандидатстват за зелени карти от цял свят???

Китайска Народна Република. Не са необходими повече примери.

Финландия