Държавата дава 200 лв. месечно за работа на 50 км от дома

До 200 лева месечно ще получават от държавата безработни, които отидат да работят на разстояние повече от 50 километра от дома си.

Обратно в новината

Коментари - Държавата дава 200 лв. месечно за работа на 50 км от дома | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бюрото по труда е най-лошият трудов посредник, възможен. Веднъж регистрирал се, човекът трябва да се разписва всеки месец, което по същество си е наказателна мярка, която се налага на престъпниците. Това разбира се е унизително, а и лелките от бюрото гонят всеки, който се разписва повече от 3-4 месеца, защото излиза, че иначе нищо не могат да свършат. Така реалната безработица вероятно е занижена около десет пъти, защото се прави на базата на регистрираните в бюрата по труда. Има смисъл да се търси контакт директно с работодателя и, ако се работи по някаква програма, тогава регистрацията в бюрото става за един ден. Ако ходиш и се разписваш и ти прекратят регистрацията, най-много да я изгориш и нямаш право още 6 месеца на такава, в момент, в който се появи обява. Но смисъл от това да се регистрираш и разписваш като престъпник - не.

Има и още неща, които обезкуражават хората, регистрирали се там и това е, че обявените позиции освен без посочена заплата (най-често е минималната за страната), са и без посочен работодател. Кой нормален човек би кандидатствал на работа, без да знае къде отива?! Заведени са с някакви номерчета и после излизат на компютъра на "трудовия посредник". Трябва да имате напредвид, че въпросните трудови посредници имат и права и може да решат да Ви пратят на работа, която не желаете и при отказ, вероятно ще прекратят регистрацята Ви. Но най-основното е, че всички обявени позиции там са предимно за нискоквалифицирана и зле платена работа. Човек трябва наистина да се е отчаял напълно и да е съгласен на всякаква работа, за да се регистрира там. Знам случаи, когато трудов посредник предлага на дипломиран инженер да копае около дръвчетата за 8 лв. на ден и всякакви такива. Или случаи, когато казват: "Няма смисъл от регистрацията, те фирмите всичките места ги дават на вътрешни хора...". Е, знам и истински случай, когато са успели да намерят работа на висшист, след 2 години подписи в бюрото. (наистина се чудя как до тогава не са успели да го изгонят от там). Та, това е родната картинка, но нека всеки сам преценява къде са си търси работа - дали през бюрото или не.

Пак ще спонсорираме мангалите

оооо... и квартира, и детска градина, и ясла, самолетен билет до карибите и платена почивка на тях. Масажи всеки понеделник и петък. Още нещо? запомни едно - РАБОТОДАТЕЛЯ ТИ ДАВА ЗАПЛАТАТА. Държавата ти дава НАДБАВКИ. Ти се ДОГОВАРЯШ ЗА ТВОЯТА ЗАПЛАТА С РАБОТОДАТЕЛЯ ТИ !!!!! Хайде стига сте искали държава да ви плаща и тоалетната хартия като сте се осрали.

може да ви изглежда смешно, но би било добре. Щото има доста хора от селата дето ги пътуват тези 50км с влака и никой не им поема разноските за влака. Ма вие нали сте тарикати веднага пресмятате колко ви гори гоУфа. Ама от Перник до летището в София са едни 50км. От Своге до Горубляне са 50км.

Аз давам по 1000 рубли на русофилите да за да бачкат в Русия :)))

"за покриване на разходи за наем на жилище, такси за детска ясла и градина, интернет" - ха ха ха и как точно ще стигнат тия пари. Освен за интернет и евентуално пътни, но не за целия месец, за друго няма да стигнат.

всичко - наем, бензин, детски дом , а още по-добре по български - да ми дават пари, а аз да чакам както един по-долу пише - ще чакам и нищо няма да правя.

поантата

нищо няма да ти дадат ако сам си намериш работа, трябва да си насочен от бюрото по труда за работно място заявено от работодател и следователно парите са един вид от заплатата

а може би за бензин -. какво са 50 км. за метрополия. Пишат хора, които не са показвали и носа извън България. То не е да си ходил във Вашингтон, Берлин, Лондон. Скоро даваха филм с Ричърд Гиър. До гарата пътува с кола, кучето му с него и го чака докато се върне с влака.По истински случай - направили са хората и паметник на кучето, което го е чакало до смърта си.

До 50 км, по нашите пътища това са час и половина в едната посока. Значи 8 часа работа, после 3 часа ще им отиват в път, за 200лв месечно ? И това е някаква супер програма ?

големи пари , голямо нещо...само бензина им струва пъти повече ...

И стига с това поощряване на хора които могат а не на хората които не могат. Стига с тая банкова система която дава пари на този който има и няма нужда да му се дава а не дават на тези които нямат и имат нужда от тях. Хората които могат нямат нужда от поощряване и подпомагане защото могат. Поощрявайте и подпомагайте тези които не могат. Те имат нужда от това. Егати сбърканите взаимоотношения. А ми говорите за солидарност и подпомагане. Глупости, това е .... не е по различно от преди 2000 години а ми говорите как сме си били развили. В какво по-точно сме се развили в нечовечност ли?

"да са насочени към новото работно място от бюро по труда" държавен монопол и дискриминация какво ли не правят да изгонят енергоемките хора от страната

Държавата трябва да поощрява работодатели ако отварят нови работни местна, плащат високи заплати и осигуряват допълнителни социални пакети. Също така да поощряват по-малкото работно време и спестяване време за работника да отиде до работното си място. Държавата трябва поощрява по-голямото време отделено за семейството и дома а не обратното. Държавата е сбъркана и не поощрява истинските цивилизовани ценности а робските такива от преди няколко века. Хората не желаят да пътуват по 50 или сто километра до работните си места а после и да работят по 12 часа. Това е невероятна загуба на време което е безценно и в никакъв случай не струва някакви си кирливи 200 лева. Ако държавата иска наистина да помогне на хората да измисли начин как да им помогне да си създадат препитание там където е техния дом. Домът не е просто само една панелна кутийка, домът е сигурност, обич и топлота. Домът е семейството. И всичко останало няма никакво значение освен за гадовете които искат да те използват а после да те изхвърлят като мръсен парцал след като са ти изцедили до смърт.

Значи, ако си регистриран безработен и си намериш работа в населено място на повече от 50 км. от там, където живееш ще ти дават до 200 кинта. С 200 кинта в по-голям град само за наем няма да ти стигнат, но все пак ще е някаква помощ. Значи докопваш се до 700 лв. заплата, дават ти още 200 и се почва: 350 лв. квартира, 50 лв. ток и вода, отопление 30-40, 25 лв. телефон и ти остават 435 лв. да се храниш 30 дни, демек по 14,50 лв. на ден. Живоот да си живееш

нали уж имаше рекордно ниска безработица. В Шумен няма никаква квалифицирана работа например за нормални пари, а много от работодателите и фирмите имат такава ужасна слава, че всеки ползващ интернрнет ги отбягва. Абсолютно същото е и в околните областни центрове. Народа гледа да избяга. Колкото по-малък е града толкова повече бягат хората и сега това решение задълбочава проблема. Може това да е целта. Кажете по-ясно.

Простотия! С "до 200 лева" може ли да се покрие "наем на жилище, такси за детска ясла и градина, интернет" ?!!!

Ще се опитам да коментирам въпроса от моята гледна точка! Аз живея в малък град, в който за мен работа няма! От 17 години пътувам до голям град, в който работя! Разстоянието е 70 км. в едната посока. Картата за БДЖ е 105 лв. за месец. Ако си извадиш и карта "Класик", месечната абонаментна карта ти пада на 85,10 лв. Ползвам градски транспорт по 1,20 и още 1,20 за връщане - 2,40 лв. Накратко със семейството си живеем в малкия град, в който все още има и училища и детски градини, в които има места, за разлика от София. Ако пътувам с автобуса отиване и връщане е 9,00 лв. или за 22 дни 198,00 лв. Ако пътувам с личния автомобил 400,00 лв. Накратко казано идеята не е лоша, но жалкото е, че е само за една година

Аз така го тълкувам - както Меркел покани бежанците така и нас провинциалната измет ни канят в София да им работим. Ами какво чакаме. Софийското поле може да поеме 5-6 милиона роби.

Е сега вече и последния селяндур, дето до сега не се беше домъкнал в София, ще го направи

Мда, не може да се диша вече от "кореняците" арийци.

Че то 2/3 от "новософиянците" ще я получават тая добавка от 200 лв

Не четете! "до 200 лв" пише. Пак кьорфишеци..

то пари за заплати нема ама ще дават за пътувания.... бахти пропадналяците ги мислят тия дивотии.. е за тва нема да остане един млад човек по тези територии... само скубне и подигравки

До 200 лева месечно ще получават от държавата безработни, които отидат да работят на разстояние повече от 50 километра от дома си. Заглавието е , че държавата дава 200 лв. месечно за работа на 50 км. от дома. В статията коментара е , че се дават до 200 лева и над 50 км. Абе като пишете правите ли сметка , че до дчеста лева означава че може да е 1 стотинка, а над 50 км , може и да е 300 км.

Копирали са италианското законодателство,само дето парите не са същите. 25 евро на ден за работа извършвана на разстояние над 30 километра от централата на фирмата работодател! Освен това за подпомагане на бизнеса,държавата поема първите две години от здравното и пенсионното осигуряване при положение,че работодателя осигури постоянен трудов договор на служителя си.

за 200 лв хората отиват в Германия и си оправят живота, не да работят като робове за някоя мутра, която ще им бави 300лв заплата 6 месеца, и не стига ами 200 лв за 12 месеца за наем, граница, интернет и прочие?!!?!? Кви са тия филми бе?! А след 12 месеца?!? Да не говорим, че българския работодател ше си спести заплатите, защото "нали ти дават от бюрото 200 лв.. нямам ся" Изобщо не мога да разбера как са останали каквито и да е било хора на тая територия простом и е непонятно!!!

Ама да ги питаш тия овце к'во правят след 1я месец, в който няма заплата? Че чак 6 месеца стоят и работят без пари.

Ами ако сега стотици хиляди безработни от провинцията вземат, че си вдигнат дърмите и отидат у София какво ще правите тогава? Поредната безумица на ГЕРБ финансирана от ЕС.

Май ти пишеш безумия,пък и си вярваш- каква квартира, детска градина и др за 200 лв. в София??? Я ела на себе си и тогава сядай зад клавиатурата.

Не ме мисли. Имам жилище и в София - под наем. Родителите ми също. Отдавна сме отписали провинцията, нищо че ядем на доматето корените, а в Сф лапате плода. Просто ще дойдем с жена ми за 400 лева, което почти компенсира наема, но така или иначе ще продадем хубави имоти в провинцията и пак ще се оправим. Хем да ви притесним у столицата, хем да ви надуем още наемите и цените. Няма лошо.

бЮРОТО ПО ТРУДА е само регистратор-Огромни опашки записвания в срок ако го изпуснеш те лишават от правото на обезщетение.И усвояват пари от ЕС и си взимат заплатите.Да са намерили на някой въобще работа не инак са много добри в ПРЕНАСОЧВАНЕТО КЪМ РАБОТНИ МЕСТА?

модераторе СПРИ ДА МЕ БАНВАШ ЗА ДА НЕ ТЕ ОСЪДЯ ЗА НАРУШАВАНЕ НА ЧОВЕШКИ ПРАВА И ДА НЕ КАЗВАМ ПРАВИЛНО МНЕНИЕТО СИ СТИГА СИ ЗАЩИТАВАЛ ГЕРБЕРИТЕ И ВАШАТА ЛЮБИМА ПАРТИЯ ЩО НЕ ИДЕШ ВЪВ ВАРНА И БУРГАС ДА РАБОТИШ ЗА СТО ЛВ НА МЕСЕЦ ДА ВИДИМ ДАЛИ ЩЕ СЕ СЪГЛАСИШ ВЪОБЩЕ ЩОТО СЕ ФУКАТЕ ЧЕ ВЗИМАТЕ ПО 1000 ЛВ НА МЕСЕЦ?ТОВА Е ДЕМОКРАЦИЯТА-СТО ПРОЦЕНТОВА ЦЕНЗУРА ОТ МЕДИИТЕ И ИСКАТЕ ПОСЛЕ ДА СМЕ ЕВРОПЕЙЦИ?

Какви 100 лв. заплата бе ,смешник ?

Педалите отдавна се опитват да го прокарат. Бюрото по труда по принцип нищо не прави, НО ! Мине ли този закон, всички ще бъдат задължени да приемат работата извън града, която им предложат, защото всеки отказал отпада от бюрото по труда и спира да получава пари. В белите страни времето за пътуване до местоработата се води като отслужено време (част от работното време). ГРОБ като иска да въведе една част, защо отписва другата част от условията ?!?

Оперативно развитие на човешките ресурси-Е БАНДИТСКА ПРОГРАМА-карат фирмите да кандидаствуват - като вземем служител на работа се окава пълна лъжа и измама-Трябва бедните фирми да плащали на служителите си пари ако не им платим в срок до 28 число ГЛОБАТА ОТ ИНСПЕКЦИЯТА ПО ТРУДА Е 1500 ЛВ и да обжалвате и да ги съдите няма полза и файда делото е 2 години няма да го спечелите НО ЩЕ ВИ НАЛОЖАТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО САНКЦИЯ-ГЛОБАТА Е 1500 ЛВ--ДРУГ е въпроса дали наетия служител от бюрото по труда Е СВЪРШИЛ НЕЩО ЗА ФИРМАТА ВЪОБЩЕ-И ДАЛИ РАБОТИ-МАСОВА ПРАКТИКА Е ДА НАЕМАТ ФИРМИ ЧРЕЗ БЮРАТА ПО ТРУДА ДА ИМ ПЛАЩАТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО И ДА СПЯТ ДО ОБЯД И ДА СИ СТОЯТ ПО ДОМОВЕТЕ-ИНАК КАТО НЕ ИМ платиш на спящите красавци скачат и веднага почват да ни ритат задниците-НЕ НАЕМАЙТЕ ХОРА ОТ БЮРАТА ПО ТРУДА МЪРЗИ ГИ ДА ГЛЕДАТ И СА ДОШЛИ САМО ЗА ДА СИ ВЗИМАТ ЗАПЛАТИТЕ И ЩЕ ВИ ГЛОБЯТ НАЙ-МНОГО ПРЕВЕЖДАТ ПАРИ СЛЕД КАТО ВИ ГЛОБЯТ ОТ ИНСЕКЦИЯТА ПО ТРУДА.

А как ще ходим до работа? Тия които нямат кола и шофьорска книжка? Как ще изминаваме тия 50 км?

с Куруца... :)

Пътувам всеки работен ден по 40 км в едната посока до работа и обратно. Като не съм циганин ще ми дадат ли 200 лв ? :) Може би ама надали :)

Пътуваш със служебен автобус, не си си сменил адреса.

Цитат: "...Пари за наем ще се отпускат само на хора, които не притежават имот в населеното място, в което са се преместили. Средствата ще се изплащат за не повече от 12 месеца. ..." Това е ключовото изречение в цялата статия. Дават ти 700 кинта заплата + 200 за път , наем и там каквото е ама след една година тая заплата от 700 лева пада автоматично на 500 (т.е пари които махайки онези 200 ще вадиш от заплатата и ако а то вероятно ще се окаже че няма да може да покриеш стандарта минимум) ще има обратна вълна на хора дошли , видяли, поседя ама в един момент е станало невъзможно и а си тръгнали. Тъ аз нещо не виждам смисъла в тая цялата гимнастика освен ако там няма нещо което масовата общественост няма как да знае а е известно само на определен кръг хора. Обикновенно и това е като бит и култура във времето на комуноидната-демокрация е да правят Фасадата повече от привлекателна ама като влезеш изпод фасадата да видиш реално за що иде реч вътре под покрива нещата изглеждал леко, меко много по-различни.

"да са насочени към новото работно място от бюро по труда" държавния монопол работи в пълна сила и обслужва любимите на всички служители от бюрата по труда, но и на цялата администрация малцинства, а това е дискриминация към всички други безработни лица особено към образованите към които има направо геноцид

Това е поредното перверзно решение на яловите ни управници ! Понеже са немски проект за патроният си празник ХЕЛУИН са решили да изненадат народа с поредната глупост ! Ако имат искрени намерения да го направят закона както е в Германия Или ако всеки който патува 20 км до работното си место държавата ще му плаща за всеки ден който той е на работа по 25 стотинки на километър в Германия е 25 евро цента . Пада се около 105 евро на месец . Като приспаднем одпуските , почивните дни , национални , религиозни и т.н. празници и добавим болничните ще се падне че човек ще има да взима около 700 до 1000 лева за път . С тези пари ще може да си покрие пътните разноск до работното место . Ако бяха хитри управниците ни можеха да го измислят работното место да е на 20 км отдаличено от населенот място на живеене ама нали са тъпи . Ако това стане Б. Борисов щеше да си живурка в Банкя и да ходи с влака до софия на работа .

Ами да им отпуснат и по една закуска в "McDonalds" и прилична вечеря в "Happy " ... Така безработицата ще бъде окончателно и безвАзвратно ликвидирана... :}

Държавата -това са данъкоплатците! Държавата т.е. политиците вместо да измислят подобни глупави стратегии , да си оправят правораздавателната система и бизнесклимата.Тогава изобщо няма да има нужда от подобни съмнителни мерки за справяне с безработицата...

А защо не им ги дадат, за да пътуват всеки ден до работното си място?

Защото няма да стигнат само за пътните. За един месец ако ти дадат 200 лв за пътни, ще си на -152 лв. Айде честито...

2017 почти мина наем на гарсониера - 320лв. интернет - 20 лв детска градина - 60 лв. Разходи: 400 лв заплата майка - 400 лв заплата баща - 600 лв Ще си живеят царски с 1 дете за 1 месец със 600 лв, даже и да спестяват могат.

Абе и нова кола -хибрид ще си купят,ама не искат.

Глупаци , финансов министър Дянков го измисли преди много години - Разселване на администрацията из стараната ! най - умното и практично решение за София и страната !

Майка ми е работила над 35 години и получава 265 лева пенсия - собствена + вдовишка, а държавата ще дава на манга-те от всички крайща на България по 200 лева само за да се намерят почти-безплатни работници на социалистическите и мутро-барони по Черноморието и зимните курорти. Аз не искам да плащам!!!

200 лв за наем, за детска градина, за сметки и за Интернет, ненормални ли сте или нас считате за такива?

Много е. Направо разглезващо много.

Задгранични и командировъчни ще има ли?

200 лв + минимална заплата за 12 часов работен ден

безработни, които отиват да работят на разстояние повече от 50 километра от дома си ?

Хюстън, имаме проблем....

Скапана държава със скапани мерки бори безработицата. Значи обезлюдените региони да се обезлюдят още повече. Ами открийте работни места там, всички в София ли да идат да живеят?