Американци ще строят метростанция в София

Американски инвеститор предлага да се изгради спирка на столичното метро между вече съществуващите на бул. „Сливница“ и квартал „Обеля“.

Обратно в новината

Коментари - Американци ще строят метростанция в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чета надолу някъкви глупусти. Ясно е казано,че още през 2003 е изпълнена конструкция- част от бъдеща станция позволяваща строителствот й впоследствие без спиране на движението на влаковете. Колкото до разстоянието между сегашните спирки там то е 2180м при средно за метрот 1100м. То е такова защото във всички Общи устройствени планове на града през последните 20 годин там има предвидена метростанция, ж.п. гара и автогара.

. Тази станция е планувана от много време и най-важното за нея е че тя ще раздели МД1 и МД2 така че да имат самостоятелен график. Това ще стане като се направи връзка с метро депото в Обеля. В момента МД2 е с големи интервали. Ж.п гарата също е предвидена по ОУП. За нея има осигурено европейско финансиране през този програмен период по Програмата" Свързана Европа". По този общ план на София там е предвиедана и автогара запад за да не влизат автобусите от западното направление направление в града.

Разстоянието между Обеля и съществуващата метростанция Сливница е малко, за да се построи междинна станция между тях. Тази сделка, която се предвижда от СГО е много съмнителна, не за друга, а защото тези 51% от стойността на сделката, която трябва да плати СГО могат да бъдат насочени към други по- спешни за изграждане на метро райони на града. Как смятате, не е ли така???

Хубаво строят метро но трябва да е противоатомна станция

Щом имат пари за блокове значи имат и пари за метростанция ! Като обещаят 100% финансиране тогава да им се обърща внимание !

Другите 50% да ги вземем от руснаците.

Как едни американци видяха възможност да спечелят и са готови да платят половината кинти за една метростанция, а нашите кютуци не видяха, а сега нашите се оглеждат като в небрано лозе понеже им е необичайно да извадят половината пари? Дето се вика американците пак са деликатни и дават половината.

на квартал Орландовци... Все едно е лунен пейзаж.

Премахнаха последната спирка от третия метродиаметър в квартал Левски В, но там живеят нормални българи, за какво им е спирка, а за американците може да се отделят 12 000 000!

а църквата каква ще е ? Православна, евангелистка или друга?

Добрите неща трябва да адмирират. Американците поне дават, не взимат. ПО-рано руснаците само взимаха. Аз не знамруснаци да са дарили болници ии училища, докато американците даряват непрекъснато и на ъчилища и на болници и наляво и надясно и не тролят по цял ден.

Само където унищожиха цялата ни иконимика , но иначе нищо не са взели !

Унищожиха я червените приватизатори от БКП/БСП. Защото освен да крадат на едро друго не могат.

Само не разбрах какво дават? Ако аз искам да си направя жилищен комплекс на полето край метрото и общината трябва да поеме 50% от моята спирка, за моя комплекс? Това си е жива американска кражба.

И как по-точно дават, като общината ще трябва да се изръси с 12 милиона за спирка, която не е предвидена първоначално като ненужна такава? Американецът никога в историята си не е давал, а само прибира от колониите. Като почнеш от Панамския канал и стигнеш до спирката в Обеля.

но срещу участиено на ВТБ в КТБ не ревахте

Путлер плаща заплатите на тия тролове с откраднати от Българския народ пари. Нагли гадове са това.

И да цъкате минуси истината няма да се промени. КТБ беше собственост на Путин. 4,5 милиарда лева бяха откраднати от Българския народ с фалирането на КТБ. Путин ви плаща заплати да тролите тука и да плюете всичко Българско с откраднати от Българския народ пари. Връзката е проста и директна.

Новинарите са писани малко с краката си. Тази станция е планувана от много време и най-важното за нея е че тя ще раздели МД1 и МД2 така че да имат самостоятелен график. Това ще стане като се направи връзка с метро депото в Обеля. В момента МД2 е с големи интерали, защото реално фльонгата, която образува е един диаметър и след преминаането на станция Обеля се сменя надписа на табелата. С или без американците тази станция ще бъде изградена, защото без нея няма как да се намалят интервалите на влаковете. Във форума на skyscraper city има изписано доста за проекта.

Ние сме дуПедавци и гъЗОлизци! Я някой българин да купи 1-2 декара в Ню Йорк и да поиска от общината на NY да изгради нова спирка на тяхното метро да видим дали ще го огрее.... Как мислите?!

Дупедавци и гъзолизци са Сърбите. А руснаците са обикновени малоумници, които евреите в Кремъл доят и стрижат ежедневно докато те викат Ура!

Ти ходил ли си до Сърбия скоро?

И кой ще си купи там жилища ?! Я вземете обиколете Сф и вижте на колко нови кооперации пише продава се !!!

Аз ще ти кажа! Първи ще са Превнелиев, И.Костов, след тях са протестъри, еколози и друга папЛач .......! Който е краднал под протекцията на хамериканците сега ще пере мангизите там

Не е ли по-коректно, новината да е: "Софийска община ще инвестира 12 милиона за изграждане на метростанция, обслужваща американски комплекс. Също така ще инестира 17 милиона за жп гара, обслужваща същия."

Новината е, че Русия е враг на България. То не е никаква новина де, но най-накрай народа вече го разбира.

Троле, не говори от името на народа, помияре. Ние не получаваме пари за плещене по поръчка. Скрий се, досаждаш вече с многото си постове, на които се връзват само гербери, те по начало са си малце простички.

Аз пък разбрах, че Русия е враг на държавата НАТО и НАТО иска да има бази покрай нея. Коя е държавата НАТО?

Типично бизнес по американски: ще дадем само половината и ще хвърлим некой лев в туземната администрация, която ще качи другата половина от разходите на гърба на данъкоплатеца, който няма никаква полза от тая спирка насред полето.

Тия хора, които ще живеят там нали ще си купуват билетчета бе, другарю. На това се казва нормален бизнес. Вие руските мастии сте научени само на крадене, и такива идеи като възвращаемост на инвестициите не са ви познати.

Глупав, ако имаше и най-малка представа как се финансира градският транспорт в София, нямаше да пишеш подобни глупости: нетните приходи от билети са незначителна част от финансирането му, повечето идват от субсидии - общоински и държавни. Какви печалби от билети, какви 5 лева.

Ти откъде знаеш, другарю, че ще си купуват билетчета? Аз мисля, че ще им дадат безплатна карта за пътуване като някакъв вид компенсации. Ще измислят нещо.

Не разбирам защо да се дават държавни пари за частен проект, за мен това е престъпление. Двете сегашни метростанции са достатъчно наблизо една до друга. Сегашната спирка на влака също не е далече.

Това парите от КТБ ли са, минали през офшорката на някой българин с американски паспорт? Съвсем изгубихте срам, господа управляващи! Столичаните не ви стигат, нови ще вкарвате...

Парите на КТБ са в джоба на др. Путин, тролче руско. Путин явнопритежаваше 30% от КТБ чрез руската държавна ВТБ банк, а тайно притежаваше и другите 70%. Цецо мустака беше едно поставено чучело.

Не го подценявай, тролче американско. Той не е умрял за 30% на българска банка. И ако е така, защо там бяха паричките на Костов и други от "елита?

Абе тва затворен квартал за американските НПО-тата ли ще е? Там ще изнасят с въртолети нео-колониалната администрация от народната любов. За одобрилият проекта е гарантирано място във въртолета... За троловете ниско ниво вероятно места няма да има Справка Виетнам

Айдеее 8 000 нови софиянци заповедайте, първо минете през клозета на двора !!!

Бая са ни се вдигнали акциите, щом и "американци" ни викат вече.

Ако го платят на 100% - ОК, но с моите пари да правят метростанция за столичани в повече, айде сиктииир!

Накрая ще се окаже, че жилищата ще ги изкупят за инвестиция и сметките с пътникопотока ще им излязат криви.

Явно тези, дето удрят минусите, са столичани в повече.

Офф майкооо..... поредният продаден гъз , а софиянци никой не пита.

И от какъв зор Софийската община ще инвестира 12 милиона лева в американски проект? Дупедавци са това гробарите, но оперират със задниците на софианци, а оттам и на целокупния български народ.

Агитация за Балъци = "АМЕРИКАНСКИ ИНВЕСТИТОР" звучи авторитетно и солидно ! А всъщност са тарикати с крадени пари ! Поредната пирамида !

Това за американските войници ли ще го строите...................

Да се прави станция на Метрото на голо поле и то без никакъв сериозен градоустройствен план (ако имаше, такава станция щеше да е обоснована на по-ранен етап!) си е чиста далавера за някой , включително и комисионните за друг. Лобирането за подобно нещо СЕГА със сигурност е подплатено., още повече, че липсата на метростанция между двете спирки, спокойно може да се покрие с друг градски транспорт. Но метрото със сигурност вдига цената на инвестицията и защо да не стане, ако има кой да плаща половината, а печалбите от обектите да се прибират от други! Това мирише много, много грозно! Но в Софийска община кое не мирише така?

Парите не миришат е казал един велик човек. И аз правя като него, прибирам ги, колкото и да са мръсни.

А ти сигурен ли си, че увеличената печалба от обектите ще покрият този разход за да правиш такива идиотски заключения? Покриването с друг градски транспорт означава ДРУГ ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ, т.е. общината пак трябва да организира такъв транспорт само, че изцяло за своя сметка. А че това ще увеличи смока, ще накара хората да пътуват с коли и да нараснат задръстванията и че най-малкото хората ще плащат повече изобщо не те интересува, нали Путлеристан ще печели от товар май това ти е идеята.

Ало, Дада, в тоя, софийския градски транспорт се пътува с билетчета и цената е повече от европейска вече. Така, че не го мисли ДРУГИЯ градски транспорт, който ще плаща общината! И чиийто нови спирки със сигурност не струват 24 милиона! А за задръствания на голо поле ми е много трудно да мисля! Но ти явно ги разбираш нещата! Освен това картата за цялата мрежа на градския транспорт е една и съща, независимо от броя на ползваните транспортните средства! Или ти си ползваш колата и това не го знаеш?

Хамериканците никога не дават комисионни! Те искат цялата далавера да е за тях! Ако някога дадат комисионна, то след това си я вземат десетторно!

Някой май е взел бая комисионна за да се повдига тази тема да се направи и метрото като пътнически влак - на всяка керемидка спирка

Това какво означава: от която ще се възползват НОВИ 8 хиляди пътници.

Спирки толкова нагъсто, няма ли да намалят скоростта на движение? Нали това е основното предимство на метрото, че се движи бързо?

Това са мириканци бре . Те не питат идват и взима . Нреждат ако не искаш бомби

Колко нагъсто? Разстоянието там е колкото 2 спирки в другите части на метрото, че и повече .

В интерес на истината (явно не си се возил), разстоянието между тези две спирки е доста по-дълга от останалите.

Нормални фирми в България не инвестират.Както фирмата е Американска изведнъж се оказва някоя офшорка и то на някой познат за България бизнесмен.

метростанция? И защо софиянци трябва да плащат за обслужване на частни интереси? Метрото не е ли част от националната сигурност? Ако други решат да си правят метростанции турци,руснаци и тях ли ще обслужат?

12-те милиона, които ще дадат американците ще вдигнат многократно цената на земите около станцията и в крайна сметка печалбата им като собственици на тая земя е подсигурена. И така под формата на едва ли не благотворителност и с пари на общината янките ще приберат прилична сума.

Къде цената на имотите се е вдигнала МНОГОКРАТНО бе кретен? В Люлин ли или в Обеля, щото има метро

Американски инвеститор???? От САЩ, от Мексико, Перу, Суринам?!?! Все е Америка. По-добре кажете, кой си е направил фирма в Америка, а сега се представя, американски инвеститор за да си изпере парите и нагуши още повече.

другаря миронов които ограби банка е в уса

Къде точно ще е тая метростанция? От Сливница до Обеля е около километър, между тях минава ЖП линия. Да се прави спирка до ХИТ е безсмислено, от другата страна на линията е метростанция Обеля. Май нещо са объркали кое къде е. А и този нов квартал в гробищата ли ще го правят.

51% от собствеността ще е частна, което хич не е случайно! Това, че няма да дадат и 5% за строежа е повече от сигурно. Както е сигурно, че след като общината построи с наши пари (не с европейски, защото ЕС не дава пари за такива далавери) тази метростанция, частниците държащи контролният пакет ще искат да получават дивидент от 51% от всички билетчета на пътници пътували по тази линия!!! Няма как да се установи дали пътникът е преминал през тяхната станция, тъй като теоретично всеки влязъл в метрото може да е минал от там. При добри връзки и също тлъсти комисионни за общинарите тази схема ще работи во веки веков. Пример е Софийска вода!

След като държат контролният пакет от акциите за метростанцията, то значи могат да я затворят когато си поискат и да спрат движението по тази линия. Абе могат правят каквото си поискат включително след време да продадат тези 51% на общината за 50-60 милиона, които тя ще бъде длъжна да им плати!

Къв контролен пакет бе кретен, това да не е акционарно дружество? Американците ДАРЯВАТ НА ОБЩИНАТА 51% от разходите за метростанция, каквато общината рано или късно ще направи.

И кой е този инвеститор, ако не е тайна? Сигурно е Троланд Дъмп?

Тези 12 милиона който ще даде общината са държавно финансиране на частна компания което е забранено в ЕС , не зависимо от добрите "Намерения " като градът на Мечтите 1995 г.

американска фирам, а собствениците с руски имена. човек не може да бъде сигурен в нищо напоследък

Хелоууу... американското посолстви!Сега му е времето Соросоидните тролове да се включат за да обърнат резултата!

със руски собственици като тези на ДПС и ТИМ да земат да вземат да построят тази станция за ,,много по малко пари"със няколко анекса към договора за още 40-50 мильона лева....м'чи тъй де!

Най-вероятно американския квартал ще е затворен тип с пропусквателен режим !

... и там сигурно ще дислоцират агентурната мрежа на някоя трибуквена агенция!

Каква работа имат там говедата от ФСБ

ще е пробив в националната сигурност. Може да се очакват дори атентати.

Като прочетеш новината става ясно че общината трябва да даде 12 милиона за да построи станция на метрото за кеф на някакви американци, които са си купили земя и искат да си увеличат печалбата

Да! Точно за това става въпрос! Но проблемът е, че хамериканците поемат само половината от разходите, а нашите общински съветници са се наГЗили с останалата част, която на практика ги плащаме ние!

Не бе кретен, общината ще получи 12 милиона за да строи станция на метрото и не е за кеф на американците, а на живущите там. Американците може да спечелят, може и да загубят. ТОВА е ИНВЕСТИЦИЯ. Очевадно тъпаците като тебе нямат понятие какво е това инвестиция. Простое: Правиш нещо с НАДЕЖДА, че ще спечелиш пари. Това е инвестицията, но нямаш гаранция и може да се окаже ГУБЕЩА ИНВЕСТИЦИЯ. И не ми излизай с Мариците, защото там има специален договор и условия, които пак не гарантират печалбата, а единствено гарантират възможност за такава. Все още Мариците не са се изплатили на инвеститорите, а цялата държава печели от тях, когато потрябват допълнителни мощности. Ама дали трябват или не разходите за консумативи, данъци и заплати си вървят, заради което се правят такива договори за дългосрочно изкупуване в случая с мариците 15 години.

на метростанция? Да направят дарение. Сигурността на метрото се осъществява от държавата.

НЕ СТАВА ! Сащисаните да се разкарат от Ново село , Марица 1-3 , от Черно море и от Планетата . По-добре без метростанция , отколкото пак да финансираме разни зомбита - терористи .

може някои мурзилки бягащи от пиздин да си купят жилища там бе другарю

Не се ли прави обществена поръчка придружена с конкурс и оферта ? ЕС да не ни накара да платим глоба за подобни неща ?

Защо не пък Руски.

Или турски

Стратегически обекти не се строят по този начин. Още повече мръсни кирливи миризливи кравари с 51% дял. Това си е диво заробване ! Но комисионните са сладка работа. Комитета по национална сигурност съгласен ли е ?

това са си нашенските бандити. Кой друг може да измисли такава нагла схема за кражба и да очаква да бъде приета от общината? То в САЩ няма частна метростанция, но в БГ ще има "Първа частна метростанция"! Абе тия избиха рибата! Лошото е, че ни окрадоха!