Директорът на ”Пирогов” обижда протестирали лекари

Директорът на УМБАЛСМ "Пирогов" проф. Асен Балтов започна да обижда лекари, които са протестирали против уволнението на колеги.

Обратно в новината

Коментари - Директорът на ”Пирогов” обижда протестирали лекари | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

защото лекарите я правят да бъде такава. Работят като войници, не си говорят,всеки миг е жест. От одеало с кости правят човек. И да има, както навсякъде има неблагонадеждни, другите, спасителите на хора, са повече.

2010г. Жена ми вдигна 40 гр. Темп. към 1 часа през нощта, беше родила преди 1 месец. Темп. не спадаше с традиционните мокри кърпи, лепенки и затова в 1.30 през нощта отидохме в ПИРОГОВ, аз с едномесечно бебе на ръце , а жена ми вече не можеше да си стои на краката. Веднага ни препратиха към кабинет в който имаше 2 ма лекари и една мед. сестра, бяха седнали около маса а сестрата си беше вдигнала краката на стола и учтиво ме помоли да изчакам. Чакахме един час стана 2.30 никакъв сигнал от кабинета. Жена ми вече не можеше да се движи и бяхме седнали в коридора на 7-8 метра от кабинета / само там имаше място за сядане и чакане/. Аз с бебето в ръце отново почуках и отворих вратата , вътре дим силно кикотене на сестрата, но все пак ме видяха и ми каза пак тя сестрата , че веднага идва. Излезе след 20 минути /общо 1 час и 20 мин. чакане/ нямаше пациенти вътре и пред кабинета също нямаше никой освен нас. Излезе сестр. и ме попита направление от личен лекар имам ли. Казах и че часът е почти 3 през нощта, че ние чакаме от 1.30 и няма как да взема направление от личният лекар, обясних и за жена ми, че е с 40 гр. температура като тръгнахме, обясних и че е родилка на 1 месец, тя ме погледна и се врътна, извървя 5-6 метра стигна до кабинета и се обърна да ми каже, " Мен какво ме интересува, без направление няма да Ви приема ако ще и да умре пред вратата!" Побеснях но бях с бебе в ръце теглих и една ПМ..., подгоних я за да я хвана просто, може би, но тя влезе в кабинета и се заключи. Трудно се разбива метална врата с бебе на ръце. Псувах виках /какво щеше да стане ако я бях хванал щеше да има много хляб за журналистите а аз в затвора/.

Но има и добра страна, - отидох при дежурният отговарящ за Пирогов, разказах му, веднага извика друга сестра, прегледаха ни в няколко кабинета, направиха изследвания, поставиха антибиотик, и след 40 мин. след срещата ми с дежурният лекар жена ми беше в добро състояние, пуснаха я за домашно лечение с рецепта антибиотици и сме живи и здрави. "Онази сестра не я видях повече, нямаше я в кабинета, защото ние с втората сестра минахме и от там."- Сега кой е прав и кой е крив е лесно да се определи, но когато близките ти умират и сестрите и докторите ти казват, че не ги интересува, --- ами ще има и бити и убити сестри и доктори. - А в случая просто са ги уволнили - е тогава да се радват защото това е божия милост, празник, просто им се е разминало. -Уволнението не е наказание а подарък.

Д-р Сопотенски голем професионалист в спешната помощ? Айде стига вицове бе! Пускат се поръчкови пасквили, пълни с лъжи!

Това е мнението на ДИР, така ли. Ми кажете го малко по-ясно - новина ли пускате или изявление? А протестиращите - за какво протестират с всичките си титли, точно в този момент, точно за ТОЗИ случай?

Оставам с впечатленив,че обидата засяга само един протестиращ.

Да престанат с демонстрацията на "Магистър е по здравен мениджмънт" от Медицинския университет -София, че това е толкова смешно и опорочено. Като се има предвид във факултета по Обществено здраве каква анархия цари. На всички раздадоха дипломи за тоя здравен мениджмънт, чак куцо, кьораво и сакато има такава. Само да направят проверка колко от адвимистрацияна на МУ имат такива дипломи.

Докторите които ме помагат на болния за чий са ви? Да ги подкрепяме, само защото протестират ли?

Недопустимо е с бездействието си да убиваш хора. Лекар си, за това ти се плаща. Като ви мързи да работите, чантата и да ви няма. То бива-бива ама вашата наглост минава всякакви граници. Това че ви бият си е закономерно. Няма да забравя как ме разкарвахте два дни, на третия чаках една патка 3 часа да се появи на работа, само за да ме погледне с гнусните си малки очички и да констатира укорително "Вие сте за приемане", след което да изчезне още за незнам си колко часа. Добре че имах пари, познати лекари и сили да си тръгна. Събудете се хора, защото всички ще минем през тези тиквочи! Ако са такива неморални, както сегашните, спукана ви е работата!

Една мъдра народна поговорка: "От зъболекар зъби и от доктор здраве, да не дава Господ".

Ами те работят както им се плаща.

Честно казано, на определен процент лекари не само че не трябва да им се плаща, ама и глоби да се налагат.

Kalin

Не знам какво точно става по върховете на Пирогов но е факт че там от години все някой протестира и е недоволен.Явно има яко лапане за да има и такива игрички нон стоп.Явно и Хипократ да им направят за Директор пак ще има протестиращи и недоволни.Вместо да си гледат работата и да се опитват да я подобряват и да оправят нещата там са се превърнали в втори парламент с постоянни управляващи опозиция и ........

Лекарят в пирогов е също човек и след като над 10 години си има работа със СМЪРТА, той неминуемо се разваля като човек...

Много ясно че ще ги обижда. Трябва също така и да ги уволни дисциплинарно!

И като ги уволни Вие ли ще влезете там където опита е важен за спасен човешки живот или искате да фалират Пирогов,както много болници и да се лекувате в частните турски Японската,Сити клиник,София мед срещу заплащане,та вие и сега го можете ,ходете там.....

Ще влязат млади, горящи да се докажат и най-вече хора!

goose

Аха, недопустимо е, но пък е допустимо да подкрепяш уволнени колеги, защото са изхвърлили пациент в критично състояние на улицата?

Само така Балтов! Гони мавърските фарисеи от храма на медицината! Да си търсят работа на частно.

БАЛТОВ СПОРЕД ТЕБ КОГА ПОСЛЕДНО СЕ Е ЗАНИМАВАЛ С МЕДИЦИНА :))

goose

А според теб колко точно трябва да се занимава с медицина директор на болница? Щото това си е административна длъжност като работа ...

Kalin

По мой наблюдения не е спирал и ако кажеш че не е вярно си долен лъжец или лъжкиня.

Мен като уволни какво ново стана ? Др Сопотенски няма за нещо в Пирогов да е станало и ТОЙ да не е в групата главните действащи лица ! Др Балтов е изключителен професионалист - и мясля че е най-добрия ортопед на ГОРЕН КРАЙНИК в момента в цяла България. Само трябва да се пази от такива смешни истории и образи за да не изглежда лековат в очите на сериозната публика. Баща му го познавам като много точен човек и др Балтов е същият като него. Браво Асене - измети всички боклуци от Пирогов.

... очевидно не с евъзмущават от колегите, отказали да помогнат на човек в тежка ситуация. Превърнахте лекарската професия в доходоносен бизнес!

Простащина и простотия ВИЛНЕЯТ в България не от днес или вчера- спомнете си ,,Приказка за стълбата" на Хр.Смирненски ....

прибави към това и тотална ПОКВАРА иЗГ на мало и голямо. Вече отдавна няма свян и срам, да не говорим за СВЯТОСТ. Колко тъжно - изгубен народ...

към пациентите докторя се самоизяждат.На тях Хипократовата клетва я приемат като неистова жажда за власт,пари и слава.Това се отнася за докторята,независимо от титлите,а не към подтисканите от тях свестни,човечни,хуманни и съпричастни към пациентите ДОКТОРИ.

СТОЕНЧО МИ СПАСИ КОЖАТА - В БУКВАЛНИЯ СМИСЪЛ НА ДУМАТА :)) ... БЯХ СЕ ПОЛЯЛ СЪС СОДА КАУСТИК - ОТ ГЛАВАТА ДО ПЕТИТЕ ... И ТОЙ ЛИЧНО МИ МАЗА ТАШАЦИТЕ С ЛЕКАРСТВА ... ПОКЛОН , ГУЛЕМ СИ :))

СТОЕНЧО КАТО СЕ ПРИБЕРА ЕДИН ДЕН ОТ АМЕРИКА ЩЕ ТЕ ВОДЯ ГОШЕТО И ВЕСКО ДА ХВЪРЛЯТ ЕДНА СКАРА "ПО АРАБСКИ" :))

ujabg

Плаче за смяна!

Да свикват! В държавните и общинската администрация шуробаджанащината върви със селско-чорбаджииски манталит, присъщ на некомпетентни началници - роднини на ПАРТИЯТА!!!

Такива закачки са много популярни в детската градина и началните класове. А уж е директор...