”Гражданска отговорност” може за някои да скочи с 200%

От началото на 2018 г. застраховките „Гражданска отговорност” ще се определят индивидуално за всеки шофьор на база нарушенията, които е правил на пътя.

Обратно в новината

Коментари - ”Гражданска отговорност” може за някои да скочи с 200% | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ТВА Е ФАШИСТКА СИСТЕМА ЦЕЛЯЩА ИЗЧУКВАНЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД И МАКСИМИЗИРАНЕ ПЕЧАЛБИТЕ ЗА ЮДЕО - СУДЖУЦИТЕ ... ЗАЩО ТРЪГВАМ ТАКА - СЪС СЕКИРАТА ??? .... АМЕРИКА - ЗАСТРАХОВАН СИ 120 ДОЛАРА / МЕСЕЦ - ИЗЛИЗАШ ОТ ПАРКИНГА НА УОЛМАРТ - БАБЕТО ДАВА НАЗАД И ПРАС ТО СПРАСКВА ЗАДНАТА БРОНЯ И ОТЗАД МИГАЧИ И ФАРОВЕ ОТ ЕДНАТА СТРАНА - ОТИВАШ , ДОКЛАДВАШ В КАТ - ЗАСТРОХОВАТЕЛНАТА КОМПАНИЯ ТИ ПЛАЩА ВСИЧКО .... ТИ НИЩО НЕ ПЛАЩАШ ...... .... СУПЕР , СУПЕР , СУПЕР ..... ОБАЧЕ ПРАС У ХХХА :))) - НА ДРУГИЯ МЕСЕЦ ЗАСТРАХОВКАРА ОТ 120 ДОЛАРА / МЕСЕЦ ЗАСТРАХОВАТЕЛНАТА КОМПАНИЯ ТИ Я ПРАВИ НА 160 ДОЛАРА НА МЕСЕЦ :))

не може,,,, опитват се дани вземат и последните пари. не може , неги даваме , тебе лично *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

В САЩ е така но тази система има и своите проблеми, например за да не ти вдигнат застраховката не обявяваш нарушението изобщо, тоест разбират се двамата шофьори или виновният бяга...което малко обезмисля идеята за застраховка

За да не говорим празни приказки, ето как се формира ГО в САЩ: Взимат се под внимание следните фактори: Колко време имате книжка Имате ли нарушения Имате ли застрахователни събития в миналото (тотална щета, ремонти и т.н.) Района в който живеете колко е рисков за катастрофи и кражби Проверка по ССН(ЕГН) колко изряден платец сте. Ако сте добър платец и нямате закъснели задължения за ток, вода и т.н. се очаква, че сте достатъчно отговорен и зад волана Женен/а ли сте? Семейните хора са по отговорни зад волана статистически Какво ви е образованието. Образованите хора са по отговорни статистически Каква професия имате - Статистически доктори и учители и др. са по отговорни. Какъв автомобил карате (вин номер/рама номер) - Има значение за това колко струват частите и ремонта. Колко звезди на безопасност има при фронтален и страничен удар. Има ли фабрични АБС и т.н. Коя година е автомобила Накрая ГО е комбинация от тип колата, но и от качествата на шофьора. Колата не се кара сама и ГО не може да е само на нея. Като цяло бизнеса със застраховането е придвиждането на риск и на базата на този риск се изчислява месечната вноска. Колкото повече информация събира застрахователя, толкова по точни статистически алгоритми може да използва за да определя дадени групи. Никой не казва, че няма изключения във всяка призумция за надежност на шофьора, но в общи линии има логика в статистиката. Нашенеца обаче понеже не може да го надговорим сега очаквам от 100 кладенеца вода да извади :)

Застраховките на автомобила в САЩ не са същото като нашето ГО. Впрочем в различните щати има различни законови изисквания. В доста щати застраховането не е задължително, но в други е! В зависимост от закона и вашият избор има най- различни варианти, вкл. такива които са за вреда на трето лице или имущество. Абе в САЩ е много различно и няма какво да ги коментираме, те не са за пример!

Аз съм стара, амортизирана- на 15 години. Някои казват, че съм к.рва, но това не е вярно. Всеки ме кара, както си иска. Мен ме яхат и джигити в кафтани с патрондаши или жени с поли, и начинаещи, и можещи и...., абе кой ме види той се качва... Къде е моята отговорност? Какво съм Ви направила пък аз? Някой се клатушка на мен. Може да е злобен и да иска да се удря? Ще го накажете, че ме е блъснал чрез ГО? Да, но той няма кола. Има само мен, а аз съм чужда. Ще накажете мен? Защо? Да не се прасвам сама? Ще накажете този, който ме е купил? Че добър човек, фирма и т.н. е той? Даже не се вози, а сега ще пали: - Още,още, още самооо малко с манивелата.... Да, да.... Бръм Бръм!

ОПРАВДА поредната ИЗМАМА. трол.

БРЕЙЙЙ ТАЯ РАЛИЦА ОТ КОМИСИЯ В КОМИСИЯ-КАК ЛИ ГО ПРАВИ?

Скок, по скок!

И как по-точно ще заработи тази система? В нашата държава вратичките са точно за говедата..... А може би това е един начин, за да вдигнат задължителната застраховка.... след година ще кажат, че всички ще плащат високата застраховка, а тези без нарушения ще имат намаление... и хайде готово- тихо и кротко ще сме с високи застраховки. На някой да не му е ясна схемата на измами на правителствата ни????

Целта е само да храним банки и застрахователи.Ако на някой намалят застраховката да ми се обади

БРАВО!

Един пример от съседна Гърция. Защо нашите сънародници спазват правилата, когато са там? Едва ли е заради ГО.

Защото глобите са високи и се плащат на място , иначе си тръгваш пеш или влизаш в затвора веднага.

Така де. да го направят и тук така. Преди време имаше само една такса за автомобил и въобще нямаше такъв проблем

Ко каза,ко.Ба си и фъшкиите-колата, вдача , парите. ГО трябва да е персонална и като винетките-със срок. караш-плащаш според делата си.И стига със тази превишена скорост.Изпревариш някой мърляч или мухла дето не спират да плямпат по телефона и хоп глобата за превишена скорост.За говорещите по телефон по време на движение без хендсфри глоби като за алкохол.

гражданската отговорност се прави на автомобила , а той може де е собственост на и на такъв който е без свидетелство за управление на него по тази логика би трябвало да е без пари.

Застраховката трябва да е на водача, на не МПС-то. На която ѝ кола да се качиш отговаряш за действията си. Няма баби, жени, които не карат от десетилетия. Качваш се на малка кола, щетите които можеш да причиниш не са такива както ако се качиш на 4-тонен джип.

4 тонен джип? Къде ги тия джипове бе мухльо? Това да не е фадрома. Колко тежи един джип според теб? 4 тона?

Ако цялото семейство кара една кола колко трябва да плати по твоята логика? Една кола- една ГО.. Няма как да зависи от нарушенията на шофьора, щото не се кара само от един шофьор. Чудят се откъде да съдират кожи.

Прав е! Щом е "гражданска" трябва да е обвързана с човек, а не с МПС. Водачът е отговорен, а не автомобилът!

Цялата работа е да има повече свободни пари в този Гаранционен Фонд, с които държавата да оперира, защото бюджета е тотален аут. Същото ставаше и с милиардите на Здравната Каса при олигофрена Дянков, но той хвана самолета обиден и избяга / пито - платено.

Тиквата нарежда какво да става в ТИКВЕНАТА ДЪРЖАВА! ХАХХА БЪЛГАРИЯ ЖИВЕЕ В ЕЖЕДНЕВЕН ХЕЛУЙН!

Масовия вой ще настане след януари! Тогава всички "умници" ще установите, че ГО ще е по-скъпа за 90% от шофьорите. Архивите на ПП говори ли ви нещо...? Петдесетте процента намаление ще са за баба и дядо, които не са се качвали на автомобил от 30г ,иначе имат книжка. За всички останали дране!

Има си давност и колкото и да ти гледат нарушенията те не ти променят индекса за застрахователите.

все пак ще влезе в сила новата ГО, от 01.01.следващата година или от началото на 2018 година? Чете ли някой какво се публикува?

и с 400 %може, на говедата в БГ, каквото и да им нататрузиш все не реагират.

да реагират,държавата умишлено ги е оставила да си крадат на воля,имат си пари,пука им на дедовия,че ще увеличат с200%,и с 2000 да я увеличат ГО,все тая

Я кажи от къде крадеш, че и аз да си накрада пари. Защото 30 години не мога да събера пари за една стара кола от 500-1000лв. За какво говорим въобще. И все още се мъча да събирам за първа кола.......

Най-накрая стигнахме до нещо, което в развитите страни съществува от десетилетия. И застраховката е за кола, а не за водач, защото една кола понякога се кара от няколко водача в семейството, така че който е собственика на колата да е мотивиран да дава колата само на хора, за които е сигурен в квалификацията им.

Който е дал минус на това точно мнение е ид иот, и не се усеща че точно той може да е следващата жертва на друг ид иот "шофьор

ГО трябва да се прави на водачът, а не МПС-то. Логиката е, че нарушенията се извършват от хората, а не от колите. Ако някой кара фирмена кола, ГО се прави от фирмата, а нарушенията се извършват от служителя и се отразяват в неговото досие. И, как ще бъде наказан той ако няма личен автомобил, а управлява фирмен такъв ???

Много просто, удържа се от заплатата на служителя, а в тежки случаи уволнение и съд.

А за изрядните трябва да намалее застраховката!

И тогава няма да платим

Бо Бо

1.0. Застраховката гражданска отговорност да е за водача, а не за автомобила. 1.1. Автомобилът не прави нарушения - прави ги водачът. 2.0. При катастрофа, застраховката гражданска отговорност на виновния водач покрива щетите на ударения автомобил на невинния водач. 2.1. Логиката за застраховка гражданска отговорност при определяне на база автомобил увисва, защото гражданската отговорност на виновния водач покрива щетите на ударения автомобил на потърпевшия водач. 2.2. Застраховката гражданска отговорност не е каско и трябва да се спрат порочните практики на застрахователите при определяне на гражданската отговорност на база автомобил. 3.0. Застраховката гражданска отговорност е задължителна. 3.1. Водачи с катастрофи да имат в пъти по-висока застраховка гражданска отговорност. 4.0. Със застраховка гражданска отговорност да може да се управляват неограничен брой автомобили, както е с шофьорската книжка. 5.0. Каското не е задължителна застраховка 5.1. За колата на виновния водач има каско.

Подобни дрънканици( идеи) слушам от1980 година.До нова година услужливо ще забравят какво са предлагали през лятото.

Май по ще е вярно да кажем, че са от 1890 хахаха... :)

Защо високата застраховка за джигити е по ефективна от глобата ? Защото глобата е еднократна, а застраховката я плащаш в продължение на 3 години, и то само ако не направиш друго нарушение. В противен случай се продължава с високата застраховка.

Колата е на името на жена ми, която шофира много рядко но от 35 г. и знае как се кара. Тази кола караме аз и дъщерята. Да допуснем, че сме от типа "джигити" /което не е вярно/. Нас може да ни глобяват, но жената ще плаща ниска застраховка? Може и да има логика, но само ако се изпипа добре закона, а това няма да стане. Поне не тук.

+100

Броят и вида нарушенията на един шофьор изобщо не може да е критерий за това колко голям е рискът когато той шофира!! 1. Има шофьори изминаващи по 1-2000 км. годишно. При тях вероятността за нарушение и да бъдат хванати статистически е малка! 2. Шофьори с годишен пробег 100000 км. са изложени на хиляди пъти по-висок риск от ПТП, акто и да бъдат заловени в нарушение. 3. Ясно е, че шофьорите по т.2 са много по опитни от тези по т.1 и рискът да направят тежко нарушение е по- малък. 4. Не може да се определи колко километра годишно ще измине даден шофьор и по какви пътища. 5. Погрешно е да се мисли, че рисковете за застрахователя се дължат само на поведението на шофьора. 6. Има редица други фактори, като пътна обстановка, метеорологична обстановка, технически фактори и др. Цялата теза за определяне на стойността на ГО, единствено на база извършени нарушения през предходни години е една недомислица, която показва некомпетентност и тъпигьозлъка на тези които я изповядват!

Системата си работи в щатите, ето отговора на въпросите ти: 1. Когато сключваш/подновяваш застраховка годишно, отговаряш на въпроси за какво ще се ползва колата - да ходиш работа, разходки, бизнес. съответно посочваш и приблизителен годишен пробег. 2. Виж точка 1, застрахвката зависи от годишния ти пробег. 3. Застраховката се намалява за шофьори с голям опит (повече години стаж), съответно се увеличава за такива с малък. 4. Километрите се определят приблизително, като на всяко посещение на сервиз/технически преглед се засичат. 5. Водачът е длъжен да се съобразява с всички фактори при управлението на автомобила, и си носи последствията при вина. Когато имаш повече аксиденти, макар да изглежда, че не е по твоя вина, застрахователя ти вдига застраховката, защото има нещо в начина по който управляваш автомобила и води до аксидент. Идват лоши времена за джигитите, но така трябва да бъде !

Каква система в щатите бе откачалник? Ти знаеш ли, че там във всеки щат е различно и си имат най- различни варианти на законите! Има щати където застраховането на автомобила не е задължително и такива където е! Там принципно няма такова понятие гражданска отговорност. Има застраховки които включват само клауза вреда на трето лице или имущество, но те са част от застраховане на местата, за покриване на медицински разходи и т.н. В САЩ е пълна каша, та не ги давай за пример!!!

Време е тиквочите които не могат да карат да си плащат за това. Писнало ми е да плащам по-високи засраховки въпреки това че през живота си не съм предизвикал нито една катастрофа. А как ще стане това, не ме интересува. Има си хора които вземат заплати за да го измислят това.

Ти да не си мислиш, че някой ще ти намали застраховката? Блажений верущий ....

То и повишението на венетките се оказа незаконно, ама пари колко ти върнаха?

На Запад намаляват така че..

Онези, а и всички тук май бъркат парите за глоби с парите за застраховки. Те отиват в два различни фонда. ПТП-то е частен случай на нарушение. Именно него покрива ГО. Фонда не ми плаща глобата, ако паркирам неправилно.

ПТП-то било нарушение?! ГО покривала ПТП-то?! Ти откъде си паднал бе? Пък се правиш и на ментор!

А какво покрива ГО според теб, бе? Я си прочети пак полицата.

Естествено, че е в следствие на нарушение - превишена скорост, несъобразена скорост, неправилно изпреварване, неправилно престрояване, да изброявам ли още?!?

Тъпо, много, много-тъпо. Ако не са те хванали , въпреки, че си карал без колан, светлини, гражданска, преглед и винетка, пак си изряден шофьор, нали Агайн? Аген, агейн, агейн...Шнелл, шнелер.... О-о-о дас ист вунербааар!

Номера е да не си някой неделн шофьор с по 2-3 ПТП на година! Или някоя овца, която всеки месец, е за боя в сервиза. Карай с 200 ако щеш стига да не те хванат и не прави ПТП , това касае застрахователите.

Аз шофьор без нарушение не познавам. А не познавам, защото няма такъв. Цялата работа е измислена, за да се съдират кожите на данъкоплатеца... А относно поставянето на предпазен колан- също гоялма простотия с цел не подбряване безопасността на движение, а с цел рекетиране на безправния скот. Поставянето или непоставянето на колан трябва да бъде пожелателно, а не задължително, защото по никакъв начин водач, непоставил колана си, не е заплаха за останалите участници в движението. Освен това- дали с колан или без колан, като се натряскаш в някоя дупка- метър на метър и трийсет санта дълбока- пак ще изхвърчиш от пътя или ще се забиеш в насрещно движещия се. Бели , наплашени и стресирани роби на труда- вие сте едни скотове, които трябва да работят, да плащат данъци и глоби, за да носите на гърба си престъпната управляваща шайка и нейните хрантутници- КАТ, Полиция, Митници, Данъчно, ДАИ, Пътно и още и още!

Ако се очистиш на място без колан ме боли, ама ако се абонираш в болницата до края на жалкият си животец и ми цоцаш от здравните вноски - не става!

Защо ревете? Нали сте изрядни шофьори? Аз съм зад волана над 20г стаж и нямам нито една глоба или фиш! Защо трябва да плащам заради вас? Еми не съм съгласен! Който не спазва закона и си избива комплексите на пътя - еми да си плаща за удоволствието! Навсякъде по света има привилегии, ако нямаш нарушения - само тук да няма, що?

Т.е за 20 години не са те хванали нито веднъж, или си си плашал на място. За неспазването на закона има глоби, а не застраховки.

Първо - нищо не плащаш заради нас, плащаш си ТВОИТЕ такси и данъци, определени от българското законодателство. Второ - който не спазва закона и си избива коплексите на пътя от кой трябва да бъде наказан - от МВР или от застрахователите? Някак си се получава правен абсурд-застрахователите да се занимават със спазването на законноста.

това, че нямаш установени нарушение, не значи, че не нарушаваш закона. Дори с клаксон да си поздравил някой познат - пак си е нарушение.

От 100г се носят тия слухове, но нищо!

Семейството сме 3 шофьори и 1 кола. До сега плащахме една гражданска отговорност. Сега ще трябва да плащаме 3 (три) граждански отговорности - ерго - три пъти увеличение??? Да не би едновременно тримата да караме колата? Ако не дай си боже стане нещо - има застраховка на колата, защо трябва и тримата да имаме индивидуална??? Това се нарича рекет...законен рекет

Ако сам човек има 2 или 3 коли? От неговата камбанария е екстра. В Англия е така...

Тези, които са богати и имат 2-3 коли, за тях няма проблем, и 10 застраховки могат да платят. Какво правят бедните хора, където една кола я ползват 3-4 човека??? Защото в България има и такива хора

Ако карате културно без нарушения застраховките на тримата може да са ви общо колкото е сега една гражданска изразено в пари. Обаче едва ли ще направят гражданската отговорност на водачите, защото застрахователите нямат интерес.

Защо не вдигнат глобите а не застраховките, за да печели държавата и да има пари за много неща, а не частниците да печелят.

Защото, когато "частника" се наложи два или три пъти в годината да ти плаща за "чукванията", за които си виновен е нормално да поиска повече от теб. Рисков "играч" си! Няма да си вземе парите от държавата, а от фонда! Това е в директен отговор на въпроса ти, без да коментираме, че наистина трябва да се завишат глобите!

нарушавам правилата за движение и следва рушвет.... който си избивам от 50% намалението.... хахахахах нали знаете че в БГ всичко е опорочено....

Според официалната статистика на КАТ близо 50% от жертвите на пътя са поради несъобразена скорост. Според същата статистика броя ПТП поради ПРЕВИШЕНА скорост представлява 1-2% от общия брой ПТП. Въпреки горното, КАТ санкционират предимно за превишена скорост. Излиза, че цялата система е тотално сбъркана, съответно въпросните "нововъведения" няма да доведат до нищо добро.

Това е поредния рекет на застрахователите, удобно разрешен от държавата. Явно картелите отново работят...Продължвайте, продължавайте, господа управници, но имайте впредвид броя на шофьорите в България и новия данък, който се опивате да наложите на бедния народ, най-вероятно ще ви изяде главичките

Предпочитам да плащам на застрахователния картел, да държи шофьорите разумни, вместо някой кретен да осакатява и убива по улиците, като знае че нищо не следва. Ако нямаш нарушения, няма да плащаш висока застраховка. Дано да се въведе максимално бързо.

Ами плащай на картела. Аз смятам, че картелът е най-вреден, по-вреден от измислените от теб недисциплинирани шофьори. На мен току-що ми дигнаха ГО с 10 лв, 5% тихо увеличение, ей-така, да има за уиски на шефовете на застрахователното дружество.

Некоректно заглавие.Няма изгледи застраховките за изрядни шофьори да поевтинеят, а напротив.Просто за неизрядните ще начисляват още по- големи суми в сравнение с тези на изрядните.

застрахователният картел отново в деиствие

Предпочитам да плащам на застрахователния картел, да държи шофьорите разумни, вместо някой кретен да осакатява и убива по улиците, като знае че нищо не следва. Ако нямаш нарушения, няма да плащаш висока застраховка.

Не знаех, че освен рекетьорска, застрахователите имат и контролираща роля....

Чул съм го, не претендирам, че е вярно, но в Швейцария ако имаш 2 коли, да речем кабриолет за лятото и джип за зимата, имаш само 1 номер и си го слагаш на колата, която ще караш. Значи има само 1 ГО и тя е на водача, не на колата. Както правилно отбелязва един автор по-долу ако колата е на името на жената, а тя от години не е сядала зад волана - за застрахователите тя е чиста като сълза.

Това за номерата не е вярно!

Аз пък гледах един клип за Америка. Един руснак отиде да си смени колата. Дилърът, също руснак, изкупи старата и му даде нова. Отвън на улицата дилърът свали номерата от старата кола и ги сложи на новата.

То така може ама само по клиповете. Инак в Русия също всичко е възможно.

Освен че тия с провиненията тотално ще спрат да си правят застраховки, др. няма да се случи! Обикновенно тоя дето не му пука за закона за движение не си и плаща глобите!

...и му свалят номерата насред пътя

Аз за служебните коли които ги карат 10 човека какви ще са застраховките? По-редно е като че ли застраховката да не е на колата а на водача.

По принцип в щатите когата се наема работник, шофьорската книжка трябва да е ЧИСТА ! Това лесно се проверява. Глобите/ повишените застраховки се удържат от пейчека (заплатата). В тежки случаи - уволнение.

Тогава за да караш колата на приятел за уикенда, ще трябва да си правиш ГО.

Те да не би 10 човека едновременно да карат колата??? Има начин винаги да се разбере кой и кога е карал. Ама нали на рекетьорите от застрахователните дружества трябва да им платим чесането на определени анатомични зони и други дейности...

1. Според нашето законодателство не може за едно нарушение да те наказват два пъти - значи трябва да станат застрахователно-наказателни дружества. 2. По тая логика трябва и здравноосигурителите да вдигнат вноските за болните и за здравите да ги намалят. 3. Всеки трябва да си гледа работата - застрахователите да застраховат, МВР да контролира и наказва. 4. И не ме интересува как е в САЩ, там се стрелят по концерти, и тук ли така да правим? Интересува ме само това, което англичаните наричат ЗДРАВ РАЗУМ.

това го има в белите страни много отдавна, за всичко трябва да се плаща, една пикла ме блъсна и почти нищо не плати, не може така, затова за катастрофа много голяма гражданска

Че то с тия мотиви вече седма година подред увеличават с по 20% задължителната с гласуван закон Гражданска отговорност! Направо чист рекет без никакво покритие! Влакове, возещи отрови и затрили цяло населено място - без Гражданска отговорност и никакви последствия за Фирмата, която дори не плати и лев на пострадалите, но виж за населението - задължително ще покрива причинени от него щети! Явно и щетите, причинени от "Инвеститорите" са пак за сметка на народа - от бюджета (данъците ни)!

що не си направиш една такава в Германия. Всичко ще ти платят. Ръгаш едни 300-600 евро и нямаш проблеми.

Като получа немско заплащане и услуги - може и да се пусна! Тя простотията не ходи по дърветата!

А в Германия гражданската на колата ли е или на името на водача? Аре малко да проверим па тогава да пишем..че май в Европа не е така, както им се иска на застрахователите. И ако правителството приеме това, не знам какво ще се случи..явно ще има Февруари 2018...

Тук се подвизава някакъв трол на застрахователите, който пише абсолютни малоумшини и обяснява как било в щатите. Очевидно тролчето е непълнолетно, гледало е само как се кара кола по телевизора, а от закони и наредби хал хабер няма. НЕ МУ ОБРЪЩАЙТЕ ВНИМАНИЕ!

Притеснен съм от това, че некомпетентни по въпроса хора се изказват компететно. ГО представлява следното "Гражданска отговорност е вид застраховка, съгласно чийто застрахователен договор застрахователят се задължава да покрие в границите на определената в договора застрахователна сума отговорността на застрахованото лице за причинените от него на трети лица имуществени и неимуществени вреди.". Моля да обърнеш внимание на думите "отговорността на застрахованото лице за причинени от него вреди", не на причинени от МПС. Ако и сега не разбираш, значи няма смисъл от повече обяснения.

Изплащат се имуществени вреди САМО на автомобили които имат ГО.

Ако аз нямам ГО и ме удари автомобил, който има ГО, ще получа обезщетение. Ако аз имам ГО и ме удари автомобил, който няма ГО, няма да получа обезщетение. ГО не застрахова моя автомобил, с нея се покриват щети, които моят автомобил нанася.

ИЗРЯДНИ ЩЕ СЕ КОЙТО НЕ КАРАТ.ПРЕДИМНО ЖЕНСКИ КНИЖКИ ДА ГИ ИМА ЗА ВСЕКИ СЛУЧАЙ.КОЙТО КАРА НЯМА КАК ДА НЕ МИНЕ ПРЕЗ ХРАНИЛКИТЕ-УМИШЛЕНО НЕНУЖНО ПОСТАВЕНИ ТАБЕЛИ 30,40,50 КОЕТО Е ДА ПЪЛНИ НЕЧИЙ ДЖОБОВЕ.ТОЧНО ТЕЗИ ТАБЕЛИ СПЪВАТ ТРАФИКА ПРАВЯТ КОЛОНИТЕ И ТАПИТЕ.И СА МАЛОУМНИ ПОСТАВЕНИ ОТ ХИТРЕЦИ.

Един наивен въпрос. Колата ни е регистрирана на името на съпругата ми. Тя има шофьорска книжка от 30 години, но от 28 години не е сядала зад волана защото е пъзла и не става за личен шофьор и аз съм вечният трезвеник. Това означава ли, че тя е отличен шофьор, защото няма досега регистрирани нарушения. Ще ползва ли това 50% намаление на гражданската отгпворност, коята аз горкият я плащам. Предварително блягодаря за помоща Ви, чрез отговорите-съвети.

Системата е много проста - в полицата са вписани лицата, които ще управляват автомобила и цената на астраховката се определя от лицето с най-много нарушения. Ако в последствие ПТП е причинено от човек, нефигуриращ в полицата, застрахователят ще го включи служебно и ще определи риска. Затова ГО на коли под наем е най-висок, защото там водачите са случайни хора. Колата може да се води и на пра-пра-баба ти, ама като направиш ПТП застраховката се качва, независимо кой е собственика. Ако смениш застрахователя, винаги те питат къде си бил застрахован преди това и ако си новопоявил се, то автоматично си в по-рискова група. Така че имаш интерес да си титуляр на полицата и да не правиш нарушения, както и всички в семейството ти, които карат тази кола. Защото след това застраховката на сина ти, когато си купи първата кола, ще бъде по-ниска, понеже има вече "добра история" като човек, вписван в твоята полица и не правил нарушения.

И как тъй цената на застраховката се качва пост фактум? Ти си пълен перко бе!

Ще платите 2 застраховки - една съпругата и една Вие, ако искате и двамата да шофирате. До сега се плащаше една

това се модерните рекетьори ведно с лекарите !!

доста закъсняла промяна. това трябваше да е факт от преди 10 години... Закакво тези идеоти се бавят толкова дългове време за да се въведе толкова елементарно нещо... Щом го има в много други страни, copy and pace и това е.. стига вече този идеотизъм... В Канада например за едно малко превишение на скороста застрахователната премия се вдига с поне 20 %. При повече нарушения секирата е жестока!!!

Това би било промяна, ако гражданската е на шофьоора, а не на колата. Иначе е само демогогия

Значи аз за много неща критикувам щатите, но за застрахователната политика им правя евала. Направиш ли нарушение на пътя, ти еб ват майката. Дигат ти застраховката яко, за 3 години напред, с хиляди долари. Не плащаш ли, отиваш на колекторска фирма, която ще ти вземе колата, че и имота.

Нарушения имам предвид нещо сериозно, катастрофа. За по леки нарушения - не спиране на стоп - само няколкостотин долара.

Стига замърсява форума с глупавите си измислици! Няма как някой да ти повярва!

Гражданската да е за водача, а не за колата. И ако имаш 2 коли плащаш една гражданска. Колата не прави нарушения - прави ги водача.

мечтай си.

Точно ти няма да се измъкнеш евтинко, споко.

А от кога НЕизрядните ще са с 50% по-висока?????

първо нарушение 50% отгоре в рамките на 3 години ако направиш още едно - още 50%. Пак броим 3 години и т.н.

Ще ти се ама няма как да стане!