Отцепването на Каталуния от Испания ще почака

Карлес Пучдемон подписа снощи в Барселона декларация за провъзгласяване на независимост на областта от Испания, но отложи влизането й в сила.

Обратно в новината

Коментари - Отцепването на Каталуния от Испания ще почака | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ай сега да им отнемат и автономията отворените каталунски воеводи.

Бо Бо

Вещият диригент... За жалост, това е поредният провокативен план на САЩ, зад който стоят лобистични структури; въвлечен е пресенс на съветници от САЩ в Каталуния с цел провокация единството на Испания. Основен мотив е; БВП на Каталуния, който е почти 20% от БВП на цяла Испания. И докато едните се настройват за разцепление, на другия полюс се задейства идеята да бъде насъскано испанското правителство с/у разцеплението и мирното население на Барселона (всички видяхме по какъв начин). Фактите от това дискретно американско вмешателство е налице, но не всички знаят, че зад това стои умелият диригент - САЩ! Стратегията от Брексит е от същия диригент но с друг сценарий... Ще припомним, че САЩ следва политиката от 80-те години на миналия век, когато те изостриха конфликта м/у Ирак и Иран, въвличайки ги във война (1980-1988) и поддържайки, и двете държави - продавайки им оръжие. Идеята зад това бе стимулиране на хаоса и войната в региона за сметка на собствена облага. Така, докато двете държави воюваха помежду си, те нямаха как да се комфронтират със САЩ. САЩ стоеше в страни, гледаше им сеира, продаваше оръжие и на Ирак, и на Иран, и имаше дял в разпределението на черното злато. Това е цинично, аморално, но това е политиката на САЩ. Случаят с Барселона е само поредният защото за САЩ няма Европа. САЩ гледа на ЕС като на сбирщина от държави, които са опасност за евентуална конкуренция. Регионът в Корея е с подобен лобистичен сценарий. Да не забравяме и за 11/09 и за Алкайда - организация създадена от тях... и за превантивния удар "spoiling attacks", като ударите в Япония, Виетнам, Ирак, Афганистан.

Важното е ЕС да се разпадне мирно и тихо, без насилие. Това искаме всички миролюбиви хора в еВРОПА, ТОВА Е В ИМЕТО НА ДЕМОКРАЦИЯТА!

ЗАБРАВЯШ ,ЧЕ ЕДНО ЗЛО НИКОГА НЕ ИДВА САМО И.......НЕ СЕ ГАСИ ТУЙ ЩО НЕ ГАСНЕ.....

ДА ЖИВЕЕ КАТАЛОНИЯ...НАЧАЛОТО НА КРАЯ ГО ЗАПОЧНА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ,СЕГА КАТАЛОНИЯ СЛЕДВА ШОТЛАНДИЯ ,СЛЕД ТОВА МОЖЕ БИ БАСКИЯ.БРЮХЕЛ ВЕЧЕ ЗНАЕ ТОВА ПРЕДИ ВРЕМЕ МАТЕО РЕНЦИ ИМ ГО КАЗА ЧЕ ,ес Е КАТО ОРКЕСТЪРА ОТ ФИЛМА ТИТАНИК,ЗНАЯТ ЧЕ КОРАБА ПОТЪВА НО......СВИРЯТ .А ГРАМОФОННАТА ПЛОЧА НА "ес" ПОВТАРЯ ЕДНО И СЪЩО,А ИМЕННО,ЧЕ ЩОМ НЕ СТЕ С НАС ЩЕ ИЗТЕГЛИМ ВСИЧКИ "НАШИ" ФИРМИ И ЩЕ ВИ СПРЕМ ПАРИТЕ......ХА ХА ХА КАЗАЛ ПУЧДЕМОН НА ЧИСТ ПОВТАРЯМ НА ЧИСТ КАТАЛОНСКИ .....И ОБЯВИЛ НЕ ЗА ВИ СИ МООООООООСТ.

Aко Испания се упрaвляваше добре и стандарта по-висок, безработицата не 18-20% и дългът и не 2000 млрд долара никой нямаше да иска да се отделя. Лошото за каталунците е, че след разделянето те ще обеднеят със сигурност за доста години напред. Младите един ден ще са доволни, че са отделна държава, но тези които са на > от 50-60 г нямат повод за радост! Доста независими финансти го казват това!

Подписал независимостта ..ама не влезнало в сила.хахаха То и гордите английски дупенца подписаха Брекзита ама нещо все отлагат влизането му в сила. Що така бе независими смелчаци ?

Кво ти е смешно бе палячо. Великобритания ще напусне ЕС на 100%, не става за 2 дни! Много си елементарен като бобена чорба!

Те за туй ли англетата взеха да се умилкват и поискаха 2год преходен период през който забележи били готови да си платят пълната такса членство. Нали църкаха че ЕС ги ограбвал ...а сега искали да си плащат само и само да останат още 2 год в ЕС. Май само ти не си го разбрал.

Същото което си писал горе за каталунците ги очаква и брекзитджиите ...и те вече го усещат усещаш го и ти като нискокачествен арбайтер във Беликобритания...която вече моли за милост ЕС )))))

Успех на Каталуния!

Един въпрос- ако пак ще си цепят света на зони на влияние, може ли поне да разделят всяка страна и всеки да си избира - в Източен Берлин ли иска или в Западен, така да се каже, ама тоя път без стени и със напълно свободно придвижване на желаещите да напускат? Щото един сериозен процент каталунци не искат да се делят- тях кво ги праим, по -антиглобалистичному? М?

И аз така казвам. Да цепят и Бг ако искат на части - София, морето, Кърджали. И понеже е ДЕМОКРАЦИЯ който иска там да иде. И всичко ще е песен и всеки ще е доволен. Европа -за чудо и приказ.

Абе, то че ще е за кашмер , е ясно, но поне да не ни натирват насила пак като овце "за наше добро". Който каквото иска- кеф ти комунизъм, кеф ти демокрация. който иска- да си манифестира и да си ходи на партийни събрания, който иска- да си ходи свободен. Може ли, или пак ще трябва задължително да сме щастливи по команда?

И сега по стар еврогейски обичай, нито една евро-държава няма да подкрепи тая независимост.

В дни на световна глобализация, в дни когато САЩ и Китай постановяват световно надмощие, СССР се разедини и раздвоби и това беше не просто допустимо, а желателно от целия Запад!.

В дни на световна глобализация, в дни когато САЩ и Китай постановяват световно надмощие, Европа да се разединява и раздвобява е просто недопустимо. Всяка една държава има групи които искат да се отделят. Кои ще се следващите Бавария? Защото, ако Каталунците се отцепят, повярвайте ми това ще е само началото. Разделяй и владяй! Само човек с нисък коефициент на интелигентност би сметнал, че отцепването му от стабилна държава, излизането му от ЕС би довело до нещо добро в 21 век. А големият победител от такива настроения в Европа ще е разбира се САЩ.

Незабравяйте товариша !

Тъй, тъй .... а где беше когато Косово се отцепи , а? Тогава май ръкопляскаше, а сега рониш крокодилски/шорошоидни сълзички ...

Къде ти е логиката? Ако утре българските турци поискат референдум за отцепване, българите ще погледнем като телета към Меркел за помощ или ще се радваме и ще подскачаме, защото видиш ли ДЕМОКРАЦИЯЯЯ! Има един лаф - да не се подценява моща на глупавите хора в големи групи.

да-да, слезы соросоидные да буржо-капиталистические и банкерско-глобализатор- рептилоидные ...пфу!

Като чете и слуша думите на вицепремиерката Сорая Саенс де Сантамария и като гледа делата на нейната полиция, човек разбира, че генералисимус Франсиско Франко е бил последователен демократ.

ще стоят и ще чакат, много вероятно да го арестуват до някоя седмица, кое нормално правителство ще издържи изнудване? Ама дайте ни пари, иначе пуч???

Dimi

Те парите ги имат... Каталоня изхранва половин Испания. Провери колко от БВП на страната се произвежда от тази област...

Другари-товарищи

ну если отцепляешся-отцепляйся, один по морду испанцев-фламенковцев и бикоборцев- и все!, а он вот болтается, шубе у него болшое...пфу! да мне все равно,блядь- хародса в барселоне, думаю, нету...

ти некога изтрезневал ли си за да видиш как изглежда реалния свят?!?

ЗАДНЕШКОМ!

Цялата тази история се разгоря, малко след като се разбра, че след Брекзита, Испания ще повдигне въпроса с Гибралтар. И намесата на англосаксите незакъсня.....

Испания не един път е предявявала претенции за Гибралтар,но номерата им не минават пред британците.

Те и британските номерца се оказа че не минават пред ЕС.

Рубличките,пак паднаха в канала!

колко ще се отцепи каталуня, но съм сигурен,че испанците ще им го нацепят 100% при опит за отцепване. И баските бяха много отворени, а сега а по ниски от тревата.

Защото испанците имат премиери на място. Социалистът Фелипе Гонзалес създаде тайни черни отряди и те се заеха с баските терористи. Беше извън закона, ама терористите според закон ли действат? Избиха ги лека-полека. После се разшумя, щеше да има разследване, ама нещата бързо се потулиха. Държавен интерес. Та в името на държавния интерес никаква басма няма да цепят на каталунците. Пък и те са едни такива нежни китки, които барут не са докосвали!

Dimi

Разликата между баските и Каталония е от небето до земята... да не забравяме че това е най-богатата част на Испания, а освен това хората се смятат за каталонци, а не за испанци и стремежът им за независимост не е от 10 или 20 години...

ОЩЕ ПО РИМСКО ВРЕМЕ ОТ ГАСКОНИЯ ПРЕЗ ТУЛУЗА ДО ТОРИНО ТА ДО БАРЦЕЛОНА , ЕКС ДЬО ПРОВАНС И МОНАКО СА СИ ЕДИН НАРОД , ЕЗИК И КУЛТУРА :))) :))

Римско време то и Сирия е в този кюп шматароче! Само, че детройт тогавае липсвал!

Сорая не може ли да я съди сега Пучдемон, за това изказване? Човекът се намира в Барселона, иска да живее в независима Каталуния и отива натам! Какво толкова има за разбиране? И ЕС, вместо да се прави на ощипан, да ги признаем всички вкупом и да продължим да си живеем спокойно. Защо е тази драма?

Драмата иде от миньона бе!!! Товарила иска разцепена Европа. Понимаеш?

ако Мадрид заеме твърда позиция гражданската война е на път и тогава ще стане страшно

Тази нощ в корпоративните медии на глобализаторите протече дирижирана кампания по дезинформация на световната общественост, че лидерите на новата република Каталония засега няма да се отделят от режима в Мадрид. Излъгани останаха милиарди хора по света. И на това на Запад продължават да му викат свобода н словото и демокрация, а то е пълната им противоположност. Каталония повече не е част от испанската монархия, а е независима република, която призовава ООН за признаване и пълноправен статус на членка! можем да бъдем сигурни, че пред неумолимите обстоятелства ЕС ще отстъпи пръв и ще признае Каталония, същевременно приемайки я в своя състав. И това най-вече защото рефлексът за безконтролно разширение на колониите им у еврокомисарите е по-жив отвсякога.

НЯКОЙ КОЙТО ЗНАЕ ИЗПАНСКИ ДА ИМ КАЖЕ НА ЖУРНАЛЯТА : .... ИМА ПИЕМОНТ - ПРОВИНЦИЯ В ИТАЛИЯ С ГЛАВЕН ГРАД ТОРИНО - ДЕТО Е ЦЕНТРАЛАТА НА ФИАТ :)) ... И ВСИЧКИ И ВИКАТ ПИЕМОНТ , А НЕ ПИЕМОНД ... СЪЩАТА РАБОТА И С КАТАЛУНСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ ПУЧДЕМОНТ , А НЕ ПУЧДЕМОН :)) ... СТИГА С РУСКИ ПРЕВОДИ "ВОКАЛЬНО ИСТРУМЕНТАЛЬНАЯ ГРУПА ЖУКИ С ДЖЖОН ЛЕНИН":)) ...ХХХ УЧИ , ХХХ УЧИ И ПАК КУЦИ ПИЛЕТА :))

Avatar952

На извънредно заседание в 9 часа ?!? Че тия по принцип иначе в колко започват работа, та в 9 сутринта да е "извънредно" ? То за това Каталуния иска да се отцепи - щото им е писнало само те (и баските) да бачкат, а всичкото мързеливо испанско мангал да щракат с пръсти и само да лапат.

ДОРИ БЪЛГАРСКИТЕ МЕДИИ НАКРАЯ ТРЯБВАШЕ ДА НАПИШАТ ИСТИНАТА :))

Свобода за каталонския народ от полицейщината на Мадрид! Откъсване от еврокомисарската бюрократична хватка, ако ЕСес не приеме новите реалности!

А сега една гражданска война и един нов Франко и всичко ще е наред!

винаги се заиграват разни шматки и накарая излиза един военен и въвежда ред. Еле па в испано говорящите страни тази практика е най разпространена. Тези сами ще си изпросят нов генералисимус с наглостта си.

Каталуня е имала суверенитет?!? Тя е създадена като графство към Испанската марка от Карл Велики.

Вече има. Други въпроси?

На това му се казва "мокри сънища".

при това мъжки!

Стига дрънка глупости. Барселона е много по-стара примерно и не Шарлеман, а синът му Луис я отвоюва от арабелите. Да не говорим за останалите които са били под управлението на резаците. Няма какво да се връщаш векове назад. Каталонците са признати като обособен народ, със собствени език, култура, история и традиции. Не се борят отскоро за суверенитет. Мадрид да седне да преговаря, със сила нищо свястно няма да излезе.

И барселонците са били под управлението на резаците. Да се благодарят на кастилците всички, дет преди са цункали рязания!

Това е схемата на Путин-разделяй и владей! Англия, Каталуния, Северна Италия, Белгия-фламандци и валонци, Хърватия, Чехословакия вече я разделиха и мн. др. Така ерозира ЕС и му е по-удобен за силов рекет. Но и на Русия хич няма да и се размине и за съжаление пак бедния мужик ще го отнесе яко!!!

Путин ли откъсна Косово от Сърбия и Усрайна от Русия? В Писанието е писано за такива вярващи в безнаказаността като тебе. Малко ви остава и повече няма да се церемоним с вас...

колко може да си кух за да си мислиш,че Путин се меша навсякъде ? Е ако е така, то излиза ,че той е най големия на планетата, нали?

Текста е пълен с идиотизми.

на Каталуния не са гласували на този референдум. И няма как да е валиден, за да може 90 процента от гласувалите да определят нещо. Такъв референдум може да се проведе само от цяла Испания, не от гражданите в три града.

В цяла Сърбия ли проведоха референдум за отцепването на Косово ?

grlogblog@gmail.com

Децата спят като заклани ? Още детайли липсват ли ти да разбереш що са се отцепили в Сърбия ? Или щом не колят теб няма проблем ... нещасник Терминал(НО)2

Не се превъзбуждай за Каталуня. Руските интереси на са интереси на България. Не ни трябва Кържалийска или Черноморска република.

а помните ли навремето когато българските сепаратисти подпомогнати от руските нашественици отцепиха от законната Османска империя туй хубаво парче земя България.

браво Киряк, каза ли им го.

е па ти кой ти помни такива дреболиики

А после помниш ли какво се случи на тия отцепилите се ? Лафа от Трън на Глог говори ли нещо на тролската ти тиква ? Да ти подам ръка че нещо съм гладен а ти изглеждаш вкусен ... доста добра стратегия Терминал(НО)2

Е па подай - ще ти я напълня , да похапнеш .

ще се отцепим от власта на евроазиятската кочина която ни съсипва?

Ей баси Трола , даже и във Властелина на Пръстените няма такъв. Терминал(НО)2

Прочете ли какво е написал или бързаш да оплюеш някого?!? Той е от твоите съобщници ама нещо не разбра май! Все сте едни......

Още един Фараж , платен от червенковците да клати дървото , но тоя път май май той ще усети дървото пръв. Няма да мине номера 2 пъти. Само го вижте на какво прилича ,като изкаран от детска приказка злодей , няма обяснения поради каква причина има това искане , няма обяснения защо точно сега е решил. Просто масова пропаганда с цел ... то целта е ясна на червенковците Дано го тикнат в затвора , в испания няма да са толкова либерални колкото бяха в Англия ми се струва. Терминал(НО)2

Ну вот, от радости не мигнала на всю ночь. Может быт Шанела все таки будеть? Молодцы. А я и Берберри тоже хочу. Из Лондона.

руския ти е като българския на стандартна циганка

молчи, коза нестандартная.

Браво,разсмяхте ме и двамата в тая иначе много сериозна тема!

Отцепили са се дръжки. Те могат да си фантазират и приемат в парламента какво ли не, но няма връзка с реалността. Накрая ще ги опандизат всичките и ще миряса селото.

Днес отцепване в Испания,утре в Руската империя.

И в задокеанския говедарник.

днес отцепване в испания утре разцепване на здания ти двор

сега кажи поне един който да е бил в кенефа и да е добре !?