Овесените ядки са по-добри от статините, обявиха учени

Класическата овесена каша помага да останем здрави. Това е категоричен извод на учени от Университета Нюкасъл.

Обратно в новината

Коментари - Овесените ядки са по-добри от статините, обявиха учени | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Каша от сварени ядки действа дразнещо на стомаха. Просто ги залейте с гореща вода (заедно с бадеми, лешници, инка, какао, кокосови стърготини, стафиди или каквото друго ви е кеф) и оставете да понакиснат 10-ина минути. После добавете кисело мляко и става каша за чудо и приказ.

Това суров овес изобщо не се усвоява. Ако не му сложиш мляко,захар, мед, или сушени сладки плодове ,просто си оставаш гладен.

Баласт ти е в главата. Продаваните в мрежата овесени ядки са термично обработени, така че ако искаш можеш и сухи да ги ядеш. Друг е въпросът, ако ти не можеш да ги ядеш без една чаша захар, както е видно от поста ти.

Защо ги нарчате ''ядки'', като това са зърна. Житни зърна, ечемичени зърна, овсени зърна и др. , сурови при това! Това като го ям, и после корема ''ми се кара'';) Опитвал съм всякакви варианти на овеса и...не е моята храна.Тежко ми става от съвсем малко.

Айде юруш на овесените ядки.Само дето са забравили най-отдолу да напишат"платено съобщение" от производителите на овесени ядки.

Да има една ползва от вас - от къде пък иначе щях да знам какво са статини...

Всеки народ има традиции в зърнените каши, англичаните ядат овесена каша, руснаците - елдена, ние - булгур, румънците - царевична, в Азия - ориз. Старите българи са живеели по сто години безпроблемно с хляб, лук, зеле и чесън, кисело мляко и сирене, месо само по празниците, половината дни от годината - пости. Сега прихващаме чужди култури и в храненето, а дали е подготвен организма ни генетично за такъв вид храна, не мислим.

Какво да ти кажа, Той - организмът ни вече освен генетично и химично е тотално изменен....Та кой колкото изкара!

Бръмчо, много си готин и затова ти отговарям, майна. Овен това си и много прав! Хубаво е да се поогледаме и за още нещо - например, в кои от големите супермаркети има залежали овесени ядки. Та тази статия на ДИР-ника си има и такава цел - да накара овцете да изкупят здравословната стока дорде е време ...

Нищо не ни пречи и сега да ядем само хляб, лук, зеле и чесън, кисело мляко и сирене, месо само по празниците. И кога има и плодове. Но трябва да се въздържаме от всички други храни които ни заобикалят - цигари, алкохол, безалкохолни, кафе, бяла сол, бяла захар, сладки, шоколад, сладолед.

Пък ако се сетят, че може да се ядат заедно с пробиотици, примерно от кисело мляко, направо революция ще направят. Бря, то това е било изледвано преди 20 години и се знае. Кой знае какво е било новото изследване. Сигурно за някоя подробност, допълваща вече известната ни информация.

Аз пък стигнах до научното заключение че е по-добре да пиеш едно кафе от колкото до те ритне кон.