Иван Бакалов: Цензурата е допотопна, а телевизиите зависими

Цензурата на властта в телевизиите у нас е допотопна, а те се стараят да не дразнят управляващите.

Обратно в новината

Коментари - Иван Бакалов: Цензурата е допотопна, а телевизиите зависими | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Съжалявам, но всеки път, когато БГ журналист започне да ми говори за свобода,култура и морал ми става или смешно, или тъжно. Питам всички - Вие можете ли да си представите български вариант на "Уотъргейт"? Как точно изглежда българския Лари Кинг? У нас скандалите свързани с управляващите се дължат не на журналистическо разследване, а на вътрешна информация. Имам чувството, че единствените истински разследващи журналисти в България са "Господари на ефира". И това е и българската журналистика - едни добре финансирани господари на ефира, които отдават ефира под наем. Съжалявам, господа журналисти, но вие приватизирахте общественото мнение в България като заглушавахте или надвиквахте хората с различно мнение. И веднъж сдобили се с трибуната на ефира, започнахте нагло и неловко да търгувате с влияние. Може би не всички, но повечето. И така загубихте доверието и уважението на хората. Може би не всички, но повечето. А иначе "мат'риала" пак ще си гледа Биг Брадър. Така че, спокойно, рейтинг за реклами ще има. И пари ще има. Само уважение не искайте. Него отдавна го продадохте.

Спирайте да гледате ТВ и най- вече новини, промиват ви мозъците! И новини и политици, всички са еднакви! Целта им е да ви промият мозъците!

Оставка на Виктор Николаев!

Следствие на модела !

България не се управлява от българи!

а от руско-българската мафия и Путин, нали?

цензурата е предимно неграмотна и ненавиждаща всичко, което не е успоредно с правата линия на неолиберастката диктатура на толерастите. ако прочетете в тълковния речник, какво е журналист, ще установите, че на практика журналисти са политиците, нпо и онези същите с крадените пари, които се връщат препрани от съвсем не дълго офшорно пътуване. защото те правят новините, а тези, които се смятат за журналисти са в същност само гласовете им. ако някой "от горе" се напрегне мисловно още мъничко, сигурно ще може да измисли още по-голяма гадост, като система, но защо, след като и тази върши работа за промиване на мозъци. тук някъде трябваше да се споменат и две-три думи за автоцензурата, която е майка на подлизурството и лицемерието, но и така картинката си е достатъчно перверзна до болестно състояние. единственото, което става все още за гледане по телевизора са предаванията за природата, която също е на изчезване. светът дееволюира спешно, въпреки нестихващата техническа революция.

малоумните,аз и всички дето не сме на държавната софра ние сме тотално прецаканите и малоумни,дето търпим да ни правят на идиоти и всеки път ни прекарват по един и същ начин.Най-нормалното нещо е медиите да са зависими и цензурирани в цял свят е така.Най-лошото е че интернет би трябвало да е мястото без цензура а напротив това е най-манипулираното място.Тарикатите слагат някакви модератори които филтрират мненията както им е наредено,като премахват неудобните под някаква причина и хората като четат останалите мнения са тотално прецакани.

и в медиите е цигания както е цигания из цялата страна благодарение на малоумните селяндури в парламента,връзват им се само умствено изостаналите!

Какви медии, каква журналистика? По екраните пропаганда, подобна на тази от преди 1989г. СССР е заменен с ЕС. Вестниците всички до един са "Работническо дело".Разликата е единствено в имената на изданията. И това 27 години от демокрацията.

Точно в десятката! След 9-ти дойдоха комунистите. След 10-ти дойдоха техните наследници и последователи.

Този оглупява геометричнопрогресивно като всеки български "журналист". Тодоров и Симеонов се бъзикаха с Викторчо, че може Пеевски да го уволни като Цолова, а не са го заплашвали с уволнение. А най-вече му се подиграваха за тъпите въпроси.

Симеонов е един абсолютен кретен, това е най меко казано.

Най-кратката рецепта за правене на новинарска емисия: 1.ХУБАВО за нас! 2. КОФТИ за тях! 3.МАЛКО прогноза за времето...Универсална прогноза и за СОЦА и за ДЕМО...

Действията на Симеонов са копирани от СОЦА . Имаме вече , пълна ''ПРОЗРАЧНОСТ'' , и за съжаление тя вече е , ОТКРИТА ЗАПЛАХА . Много ПРОЗРАЧНА заплаха .

Грантаджиите беснеят, че се намери един дето разрови ... "Какво ще ни дадеш, историйо, от пожълтелите си страници? Ний бяхме неизвестни хора от фабрики и канцеларии, ний бяхме селяни, които миришеха на лук и вкиснало, и под мустаците увиснали живота псувахме сърдито. Ще бъдеш ли поне признателна, че те нахранихме с събития и те напоихме богато с кръвта на хиляди убити. (ХУМАНЕН ГЕНОЦИД)* Ще хванеш контурите само, а вътре, знам, ще бъде празно и няма никой да разказва за простата човешка драма. Поетите ще са улисани във темпове и във агитки и нашта мъка не написана сама в пространството ще скита. Живот ли бе да го опишеш? Живот ли бе да го разровиш? Разровиш ли го ще мирише и ще горчи като отрова. ... "ИСТОРИЯ", Никола Йонков Вапцаров

Какво би написал Вапцаров ако беше жив сега за децата и внуците на съпартийците си които забравиха идеите, ограбиха народ и държава и са милионери?!

Кога ядохте суджука, никой не се обади. Сега когато врачките казаха, че ГЕРБ си тръгва от властта, триете ли триете ..., не било цензура, а пазене от зли думи хорски. Джордж Оруел, "1984": "Свобода е свободата да кажеш, че две и две прави четири. Приеме ли се това за дадено, оттук следва всичко останало."

А ти защо сега се обади а не при Живков когато имаше тотална цензура.

Сега се обаждам, защото увеличението-индексирането на пенсията ми се преустанови при "Борисов 1" за времето 01.07.2010-31.03.2013 чрез суспендиране на Член 100 от КСО. Сега на 01.07.2017 година се случва така нареченото езуитско "преизчисляване" на пенсиите според: "Параграф 53. (1) От 2017 г. до годината, в която процентът по чл. 70, ал. 1 достигне 1,5, пенсиите не се осъвременяват по чл. 100. (2) Пенсиите, отпуснати с начална дата до 31 декември на годината, в която процентът по чл. 70, ал. 1 достига 1,5, се преизчисляват ежегодно от 1 юли на всяка календарна година, следваща годината на отпускането на пенсията, със съответния процент по чл. 70, ал. 1, изречение второ. Пенсиите за трудова злополука и професионална болест се преизчисляват ежегодно от 1 юли на всяка календарна година, като коефициентът по чл. 79, ал. 1, т. 1 3 се увеличава с процента по чл. 70, ал. 1, изречение второ." На прост език за да се разбере това означава, че едва в 2027 година мога да се надявам да имам увеличение на днешната си пенсия определена в 2016 година. Така, не суджук ще ям в идващите 10 години, ами бахура на ББ-БХ.

Телевизиите и медиите у нас се контролират от олигархията и западни НПО-та Следните неща са забранени: 1. Коментари за окупационните американски войски и парите които ни дължат за базите си 2.Негативни коментари за евроталантизам 3. Негативни коментари за всички сексуални девиации. 4.Негативни коментари за всички религии с изключение на православната. 5.Негативни коментари за бежанците и лайн-та сътворени от запада в БИ 6.Положителни коментари за времето преди 10 Ноември 7. Най-основното последните 2-3 години. Абсолютно забранено е да се говори за Русия с положителен тон.

Да ти е*а билния мозък! Всички медии се контролират от Русия и не им обявяват собствениците.

Туй изби рибата..............Америка за България сигурно е Руска организация

Ееей, ушанкее...колко си заблуден. Всички сте такива. Все САЩ ви в главите.

Има и още забранени теми,но ти си изложил най-съществените. Поздравления!

По това, че не споменаваш неписаната забрана по медиите да се говори лошата истина за Путландия си личи чие мекере си.

От кога ЕС ви казват да обявите публично собственоста на медиите, но вие не. Що се чудите тогава?

От цялото интервю, този абзац, най- категорично обяснява всичко:"..У нас се установи олигархия, сливане на политика и бизнескръгове, които взаимно се обслужват, контролират, рекетират, и които естествено посегнаха да овладеят медиите, за да не им пречат. Това гледаме в момента. Телевизиите у нас не съществуват пазарно, не са независими, а са финансирани и контролирани от когото трябва. Очевидно е... "

Това всеки го знае - Путлер и хората му контролират всички български медии!

Шайка ли е президента? А бе ти внимавай какво говориш. Олелеле заплашват журналистите.Кой журналисти-тези дето се опитват да вкарат думи в устата на събеседника си.Разпънете Тодоров.А Николаев -жертва. Жалкооооо, много жалко.

В България има 6-7 медии, които основно се издържат с "грантове за подкрепа на демокрацията" - Дневник, Капитал, Медиапул, Оф Нюз, КлубЗ и още няколко. Общо взето пишат едно и също - това, което им диктуват господарите... От другата страна са т.нар. "медии на Пеевски", които изпълняват друга политическа поръчка. Има още 3-4 "проруски" медии - телевизия Алфа, Крос - които очебийно се финансират от Москва. При телевизиите положението е подобно - двете големи частни групи бТВ и Нова директно обслужват чужди интереси, ясно кои... БНТ се опитва да бъде "независима", но по-голяма част от водещите журналисти са се учили от експертите в пропагандата - CNN...

Само една особеност на джурналята: -когато ближат властови трътки и им е гот----пълно мълчание!:))))) ----когато някой луд или полупиян власимащ --леко ги засегне===>НЯМА ПЕЕВСКИ , НЯМА ПРОКОПИЕВ--всички са на фронта, продажни копелета!:)))))))

Мислех, че Иван Бакалов е по-умен и по-нестандартен журналист. Оказа се , че и той е в коловоза на ВЪРВЕНЕТО СЛЕД ПОБЕДИТЕЛИТЕ.

Виктор николаев е некадърен журналист и винаги се е хранил със скандала на телевизията, в която работи - тя му е създавала рейтинга

Виктор Николаев е провокатор. Да наречеш група хора "шайка" в ефира на телевизия- какво е това? И не нисля, че Антон Тодоров го е заплашвал. Не ви ли се е случвало да кажете на някого " абе ти внимавай, зашото виждаш какво става " , без заплахата да излиза от теб и без да е заплаха. Но продажните журналя, понеже умрат да се изкарват преследвани, защото скандалът ги храни и им вдига рейтинга - се разшумяха и утре и ще протестират.

Още един полуидиот, който напиня да стане пълен идиот. моля, прочетете статията "На нашите журналисти космосът им пречи, но не е смешно, страшно е!" - ще я намерите в между редовете ком. после пак ще си говорим за цензурата.

Журналята които протестират са найголемите подлоги и с най големи зависимости от капитала :) Тодоров ми е антипатичен но и двамата със Симеонов са въвлечени в най-смешния измислен скандал.

Танци със звезди, битови жълтении и ДНК-доказвания на бащинство Девалвацията на културата се дължи не само на скандалите, които периодически се разразяват около организаторите. Голяма част от медиите още в началото на 21 век преминаха под пълния контрол на държавата (олигархията) и вече окончателно са се превърнали в пропаганден инструмент Публиката получава изобилно развлечение, ток-шоута с битови жълтении, скандали в открит ефир, сериали за любов и пари, танци със звезди и реалити шоута. Руският модел в България е трагичен и порочен. В ерата на тавариш Пути, процентът на частната икономика в Русия е намалял от 70 на 35 процента. Причината е, че от държавната по-лесно се краде, а последствията са - влошеното състояние на руската икономика. В миналото, великият съветски пример ни доведе до фалит. Май се опитваме да повторим същата глупост. Малкото останали истински журналисти са врагове на държавата...

Всъщност проблемът на Антон Тодоров лъсна когато най - глупаво заплаши Виктор Николаев и от там нататък се започна. Когато обаче същия този Антон Тодоров се разхождаше по медиите и хвърляше кал и лъжи по опонентите си тогава някак си се възприемаше от същите тези чувствителни и независими журналисти като интересен събеседник , на който трябва да се дава трибуна и по никакъв начин да не се иска от него да подкрепя мърсотиите си с доказателства още по- малко пък да се публикуват опровержения на хилядите лъжи , с които той пълнеше ефира. Така ,че каквато журналистиката такива и събеседниците и.

Точно така поздравявам Ви за коментара.

Поздравявам те, че ме поздравяваш!

Напишете в Гугъл : Foundations Fund Phony 'Left' Media Gatekeepers Ще видите точно описана схема, кой плаща за вашата "информирана независимост".

Който плаща на теле. екипи той поръчва новините?

Иване, кажи си, Иване! Това е диктатура, а не: "неадекватни изказвания към журналисти"! Аре, стига, че ми писна от лицемерие и навеждане!

Самата истина, която всички знаем, но се правим на ощипани.

Да наречеш някой журналист ''независим'' след като всички знаем,че всички ТВ-та се издържат до голяма степен, или напълно от реклами, е най-малкото подигравка с обществото! НЕ СЕ ПОДИГРАВАЙТЕ НА ХОРАТА, С ТВЪРДЕНИЕТО ЗА ''НЕЗАВИСИМА ЖУРНАЛИСТИКА''! ЗАСРАМЕТЕ СЕ! Всяка медия търси внимание и рекламодатели и е готова на всичко за да го получи. Манипулацията в различните аспекти , е инструмета за целта.А щом има манипулация, значи има и зависимости!

Медиите се корумпират от много посоки. -Държавата ги корумпира като разпределя някакви евросредства за реклама на "евроценностите" и това е само за някои медии ,избрани незнайно как. -Особено тежка е корупцията от т.н неправителствени организации -ФОНДАЦИИ,като Америка за България ,Отворено общество идр.,които дават пари на журналисти ,политици ,анализатори -средства за прокарване на някакви "ценности" обикновено в противоречие с наши национални ценности-например гейбракове и т.н Собствениците на медии обикновено са от някой бизнескръг и прокарват интересите на този кръг-примерно групата на Иво Прокопиев ,или на Пеевски. Медийната свобода е фикция-една от фалшивите "ценности" на съвременното лицемерно общество.

Защо не каза нещо за ''независмия'' от Русия Сидеров?

Тогава кажи от коя руска фондация Сидеров получава пари. Ако ги получава нелегално ,подай сигнал до прокуратурата за пране на пари. Аз говоря за журналисти и политолози за които знам със сигурност. Медиите на Прокопиев са получавали средства от Америка за България,Лора Крумова и Галя Щърбева-също ,Огнян Минчев- също.

държи торбата с парите към медиите. БНТ и БНР са първо на държавно финансиране ,второ от различни министерства за рекламиране на техни програми също текат пари и към частни и към държавни медии, отделно се раздават европейски пари по програми.... Така че власт имащите са в силна позиция спрямо медиите. За това Симеонов е сърдит,не са му оказали честта да си говори той каквото си иска,а взели да го питат. Чавекът смята че щом е вицепремиер му се полага.

Много точно казано. Много отдавна на правиха медийната среда помийна яма. Всичко е пропаганда. Но Виктор съвсем не е жертва. Той прави това за което му плащат. Даже сега са му дали бонус, за грубото държане. Не виждам как Симеонов или Тодоров, може да го уволнят. Той си е под крилото на Прокопиев

Основните медии са частни - няма как да са независими. Освен това са собственост на ЧУЖДЕНЦИ !

Никой не знае.

БТВ - Central European Media Enterprises USA НОВА ТВ - Central European Media Enterprises - Швеция и САЩ Кое не Ви е сигурно ?

Независим журналист е като ''независим политик''. Тази персона от снмката го доказва . Няма как журналистиката да е независима, най-малкото защото ИСТИНАТА е относителна и е върос на гледни точки! Този ''професор'' ''независимо'' персонализира Валери Симеонов и неговото поведение, с което категорично взе страна дори в политически смисъл!Това колко ''насериозно'' се е взел Симеонов, трябва да бъде оставено на мнението на ВСЕКИ ЗРИТЕЛ/СЛУШАТЕЛ и не е работа на журналиста да внушава и вменява! Този ''професор журналист '' да си скъса дипломата.

Бакалов. Не напразно гледах тази сутрин по Скат да говори за изясняване на собствеността на медиите И за спиране на финансирания към тях. Симеонов знае къде да ги удари и къде ще ги заболи най-много. Обаче Сименов не го прави в интерес на справедливостта и на свободата насловото,а от чисто лични подбуди че е вицепремиер,а не осигурямат медиен конфорт като на Борисов. Иначе да се мачка Нинова и Крум Зарков като дни наред с наслада правеха и БТВ и Нова нама нищо против. Противниците да се мачкат може, властимащите-НЕ! Така че ....каквито ни политиците,такива ни и медиите и журналистите.

" градски кенеф ( нерегистриран ) 10.10.2017 15:47 кво търкате бе,нима е лъжа че на 400км от софия сърбите и турците си договарят да ни избегнат като кенефа на европа" Нещо не си доразбрал.Те нямат сухопътна граница помежду си. Ядката на костилката е да се разбере как нас ни преебаха от ЕК за Южен поток,а на Гърция практически и го разрешиха. Е това е якото но анализ на този грандиозен провал на българската дипломация и грандиозен успех за гръцката аз не прочвтох никъде!

Нали журналистите уж само питате, а не налагате ПЛАТЕНИ ОТ НЯКОГО тези и мнения?! Нали именно за това Валери Симеонов каза, че МЕДИИТЕ МАНИПУЛИРАТ! Как така Ти си ''независим журналист'', а веднага лепиш персонални етикети и взермаш страна по един наистина тънък за обществото казус! ВСиЧКИ НИЕ В БЪЛГАРИЯ ЗНАЕМ,ЧЕ ЖУРНАЛИСТИТЕ СТЕ НАЙ-КОРУМПИРАНИТЕ И ЗАВИСМИ, В НАЙ-ЛОШИЯ СМИСЪЛ И ЗНАЧЕНИЕ! Сега на гърба на Валери Сименов и Антон Тодоров да не би да се опитвате да се ''изперете и избелите '':(???

Ти па кой си и къв си?

не се правя на независим журналист.

Вярно е, до го еба!

кво търкате бе,нима е лъжа че на 400км от софия сърбите и турците си договарят да ни избегнат като кенефа на европа,а вие мълчите като правителствени путки и даже не намеквате че ердоганя е в сърбия,и нямало цензура,та ми прдставяте един цензуриран журналист,който се е вихрил в най големите манипулатори на властта у нас

Нито Турция, нито Сърбия са в Европа за момента. Нито дивата Русия.

но са ни съседи бе селски,а не румънските цигани дето насъскаха руснаците срещу нас някога,и със сърбите и турците имаме по добри отношения отколкото с префалената ти европа

Значи и той е правил фалшиви новини,едно време 24 часа имаше много крещящи заглавия ,хората се стряскаха а то -нищо особено-манипуланти не журналисти,г-н Бакалов,такива си ги произвеждаме в България,пусти пари........

Бойкот на всички сутрешни блокове! Бойкот на всички сутрешни блокове! Бойкот на всички сутрешни блокове!

Да бе . Когато Моника Станишева раздаваше порциите, и той беше от най-облажилите се , нямаше цензура.

работил във най манипулираните медии,и седнал да дава акъл