Кирил Домусчиев завежда дела срещу Валери Симеонов

Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев заяви в позиция, че вицепремиерът Валери Симеонов отново води клеветническа кампания срещу него и Български морски флот.

Обратно в новината

Коментари - Кирил Домусчиев завежда дела срещу Валери Симеонов | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо не съдиш ръководителите на ЦСКА - Ловеч и Слави, които всеки ден обясняват по медиите, че натискаш съдиите? Или е вярно или те е страх от мутри.

Този път Валери Симеонов надскочи себе си по глупост. Ще бъде съден и осъден и ще плаща много пари. Валерката, заедно с Ангелкова, може да сплашва барманите на Слънчев бряг, но Домусчиев е друга величина

И кораби мога да гълтам! Корабостроителници цели поглъщам!

Вярно е, че БМФ бе продадено в много лошо състояние, но не бе купено от Домусчиев.Който твърди това и хабер си няма от понятие Ако остане Кирил Домусчиев реално да го управлява БМФ е Фалирал за няколко месеца.Реалния собственик и стратег за развитие на корабоплавателната компания и марката "NAVIBULGAR"е немската KPN.Всичко се върти и движи от там.Домусчиев е само представител и говорител с уж 30% участие.Сега, незнам дали по някакъв закон или далавера чужда фирма може да притежава повече от 50% в българска(пример Нефтохим) но може да се окаже, че Домусчиев е само един представител и господин никой в БМФ.Какъвто и да е обаче, истината е , че БМФ работи и дава хляб на много хора и плаща данъци.Ако фирмата дължи пари на държавата и има затруднения поради конюктурни особености на фрахтовия пазар, но има бъдеще, какво-трябва да я унищожим или да се потърси остсрочка или преразглеждане на някои клаузи на база действителни положения довели до проблема. Който не е работил в БМФ и особено на танкерите, той не знае какво е това бургаски регионал шовинизъм.За кадрите на Океански риболов не знам, но бургазлии работещи на танкерите постоянно хленчеха, че "варналии" им ги били взели.Та този бургаски "чуЕк"-Валери на същия принцип скача на една здрава за момента фирма и иска да я унищожи.Само, че кукловодите му са слаба ракия.Не защитавам Домусчиев, защото тои е само един представител на едни хора.

В този случай Валери Симеонов е абсолютно прав. Типичен български пладнешки грабеж придружен със слугинско решение на измисления съд на някаква си ненужна организация. Бил повишил заплатите на моряците? Ами ако не ги повиши нали ще си намерят работа навсякъде по света. Да не го е направил от грижа за хората. Кражбата на едно предприятие не е като стопанисването му.

където и да се обърнеш в тая страна само боклуци виждаш.

ПЕДЕРАСТКИ САПУНКИ ... УОТСЪН , .. ПЕДЕРАСТКИ САПУНКИ :)))

нагал и безочлив тип. крал та се забравил. и се опитва морал да ни дава.

Ники

Относно написаното от NK: Приемам, че си прав и въпросната криза беше потвърдена от няколко независими източника. Обаче следват справедливите въпроси. Защо се нарушава приватизационен договор. Вярно ли е, че Гела в иска си де факто е заплашил с фалит на БМФ и ако това е вярно това е чист умишлен фалит, което е подсъдно и то доста строго. Последният въпрос към този голям "бизнесмен" е ако си купи имот за примерно милион лева и след няколко месеца цените се сринат и той вече струва на половина ще има ли наглостта да отиде при Продавача и да си поиска обратно половината парички??

КОКО, Не, не съм казвал такова нещо. единствената теза (облечена с факти) е, че Валери Симеонов не знае за какво говори. Той е този, който иска да развали приватизационния договор, базирано на измислени основания. Броя на заетите в БМФ беше голям за размера на преприятието по време на приватизацията. Сега, предприятието е доста по-малко, но изглежда икономически здраво. Това е за препочитане. Друг момент - по времето на Домусчиев плавателния състав (разбирай, тези които наистина печелят парите на БМФ) започнаха да получава заплати, съпоставими с тези получавани в западни фирми. Прибави към това, че се плащат осигуровки и данъци и ще видиш, че нещата не са толкова зле. Пак казвам - аз съм безпристрастен. Не ми пука за Домусчиев. Но, БМФ е Българска фирма, плаща данъци и осигуровки в България, наема Българи на работа и в последните години строи съвременни кораби. Заради тези неща аз не се поддавам на истерията на празнодумци като Симеонов.

Ники

NK тук вече категорично не съм съгласен с теб. Немалка част от истинските и стари жители на Варна и Бургас бяха свързани с корабоплаването и не споделят твоя оптимизъм за "по-доброто зло" сътворено в момента от гелосания. Случката с решението на арбитражния съд при БТПП трябва да влезе в учебниците по право, като уникален пример за корумпиран съд.

Не харесвам чисто човекши В Симеонов, арогантен простак: но понякога точно такива вършат работа, в случая обаче се е захванал с дебелия, не визирам Киро Джапанката, а хората на които Киро е протеже: Доган и Първанов, именно те са реалните собственици на БМФ. Ако уъспее ( което е теорет невъзможно) е достойно за балереф през МС, в случая се касае за жалък опит за някакво парченце от питката според мен

Излъгаха българският народ, че капитализма е демокрация. да оставим факта, че демокрацията е форма на управление на робовладелска Атина. Сега е същото капиталистът е робовладелец, а работниците са роби. Това поиска народа ни, това получи. Повече лафове на пазара !

Валери Симеонов е нахален глупак. Няма идея за какво говори, но си има някакъв план. Без да съм адвокат или познат на Домусчиев, ще ви кажа следното: 1. Той купи БМФ евтино, но в условията на изключително силен пазар. Само че ви кажа, че тогава един кораб клас Cape правеше на ден около $220 000! В условията на този пазар, всички кораби, които можеха да стоят над водата плаваха. 2. Месеци след като се финализира сделката, пазара се срина. Същия клас кораб, който споменах по-горе започна да печели по $5 000 ден. От тогава, с малки периоди от по няколко месеца пазара е бил изключително слаб и печалбата - почти нулева. Много корабособственици излязоха от бизнеса. Просто фалираха. Кораби стояха с месеци и години без работа. Това са ежедневни разходи от хиляди долари на кораб. 3. Възрастовия профил на корабите на БМФ беше отчайващ. Повече от половината кораби бяха на възраст за скрап - над 25 години в условията на нормален пазар. В условията на стресиран пазар - много кораби бяха даден за скрап на възраст 17-18 години. 4. Другото, което се случи на корабния бизенс беше скъпото гориво. Не само, че фрахтовия пазар беше нисък, но и ниско-ефективните стари кораби "изяждаха" малката останала печалба с високия си разход за гориво. Това обяснява и малкия останал брой кораби в БМФ. На Домусчиев работата стана "Каква я мислехме, каква стана!". От перспектива за голяма далавера, този бизнес се оказа изведнъж труден и с ниска печалба. Ако Симеонов е умен човек (за което аз съм предубеден, че не е), вместо да говори много, да извади графики, които да показват развитието на фрахтовия пазар през годините, цените на корабите през годините, печалбата в корабния бизнес през годините, възрастовия профил на корабите на БМФ през годините. Тогава ще можем да говорим информирано и с цифри. Останалото е чесане на езиците и доста обиди в ефир.

И какво искаш да кажеш? че Кирето 2008 стояло пред огледалото, мазало се с гел и си мислело как ще купува Реал Мадрид, обаче кризата дошла и то се принудило да си купи Лудогорец?

Кога в Океански риболов е имало нормални хора . Мислете ли че на Валерката не му се е отразило . Защо като честен Бургазлия не зачекна въпроса за приватизиранията на неговият Океански Риболов

,,1. Той купи БМФ евтино, но в условията на изключително силен пазар."-как стават тия неща бе господине.аз мога ли да купя нещо на симвoличнa ценa,от което ще правя огромни печалби!!!KAK?

xъ-хъ, Както казах, аз не съм адвокат на Домусчиев. Той купи БМФ евтино за тогавашната ситуация, защотото е завъртял далавера. Отнесено към тогавашния пазар, той купи предприятието евтино. После обаче нещата много се промениха.

Оня ден си купих билет за мач на Лудогорец след месец. Ами взех един от последните билети. Видях и т.н. "Гнездо на Орли" Ами страхотна работа - правено е по всички правила. Няма как да се направи от посредствен човек и с крадени пари. Та,,,,,нека тоя т.н. политик, да си е===е майката, и да не доближава Разград / Колкото и ние да сме националисти и да сме му дали много гласове/

Ники

Защо пишеш такива глупости? С честно изкарани пари никой няма да прави "гнезда на орли" в забутан провинциален град. Гелосания е получил доста държавна помощ и тук.

Я па тоя, щял да води дела. Не си гледа посрания крадлив задник, ами и много говори. Тоя не знае ли, че появи ли се веднъж в общественото полезрение, с него е свършено. Да взема каквото може и да бяга в чужбина, това е моят съвет. Купил си той БМФ като спестявал от закуски. ха ха ха

Свинска работа...

Ники

Не ми е никак симпатичен Валерката, но ако наистина докара нещата докрай с гелосания мошеник ще му се поклоня и го призная за голям човек! Тези, които са следили случващото се около БМФ добре знаят, че Кирчо отдалече започна кампанията за абсурдното решение Арбитражния съд при БТПП. Толкова абсурдно, че нарушава ключов закон, какъвто е приватицационният. Играли са яки пачки от мръсните пари на братята свинари. Главният заподозрян съгласно коментар на компетентен читател е известният със своята подкупност юрист Дончо Хрусанов. Също така в задачата се пита кой въобще е допуснал този "второразряден" съд да решава споровете по такава ключова приватизационна сделка? Има и още едни интересни въпроси. Например защо Киро гела е непрекъснато с охрана от 1999 г. насам и защо много на брой тъпи и прости футболни запалянковци се радват на Лудогорец при очевадният факт, че това става с откраднатите от самите тях и целия български народ пари?

Наглия намазан престъпник и известен глобалист Кирил Домусчиев плюе срещу Валери - какво по-добро доказателство че Валери си върши добре работата и че е засегнал интересите на мафията и сега мафията отвръща на удара! Мафията няма да му прости проверките в Слънчев Бряг и разкриването на истината за престъпни, като намазания Кирил Домусчиев!

Че Валерката само работи в правителството.Тоя мазен домус,арогантен,алчен и други сравнения не ми е удобоно да ги пиша се прави на ,,честен,,Той е един от мразените новоизлюпени ,,богаташи,, с нашите,народни пари.Да му приседнат

Ха да видим сега на кой му е по-голЕм.....авторитета. В смисъл, портфейла.

Най-ме кефи като се джафкат боклуци! Който и да отнесе негативите, все е полза за тая държава!

Чичо ми е работил цял живот в БМФ. Такива сделки са правили, че той и до ден-днешен сияе като си спомня. Ама БМФ носеше печалба за Държавата! За България! Сега Домусчиев се прави на милиардер с жалките остатъци от БМФ.

Усмивки пораждаш ти Кире, като говориш за двигатели и ледови клас дето хал хабер си нямаш. Вместо да продължиш с краденето и далаверите, а с тия пари за манекенки и гел да спонсорираш Патриотите сега ще ги даваш за адвокати.

От корабостроителницата са били 2200работника,а сега са 180.Всичко съкратил,нарязал на скраб и по този напин не е спазил концесионният договор,той е за затвора.Арогантен тип,противен.Някой се намери малко да му свие перките и той ще плаши със съд.

Наглоста на БГработодателите е безкрайна. Напълно са убедени, че всики трябва да работят в тяхна полза, а те да трупат несметни богатства.

Драги Домусчиев,твоята работа сега е : "Крадецът вика дръжте крадеца". Сега бучиш,но ще видим на делото как ще хъмкаш.Окрадохте държавата с царя и комунистите!

Тоя кух главуняк, оправи футбола , сега ще оправя и политиката , глупак мястото му е в панделата.!!!!!!!!!!!!!

комунетата за "заръфаха"

Гледам едно предаване на трифонов, а там на гости симеонов и каракачанов(2014г.). Обясняват как няма да влизат със сидеров в коалиция никога и го наричат всякак, а после влезнаха. Обясняват как няма да бъдат на герб коалиционен партьор и не желаят министерски постове, а и двамата станаха министри. Как може да се вярва на такива хора. Едно говорят и правят обратното.

Може, защото са български политици. Ако сега ги питаш защо така, първо ще те врътнат на думи, а след това ще ти дадат 24 часа за извинение.

браво на валери симеонов -едивствения който се зае да разчиства авгиевите обори на държавата единствения действен умен и доброжелателен за гражданите политик в най-новата история на българия-много интереси засегна и затова така яростно се води войната срущу него но българския народ му е признателен и за това и за тишината която въдвори не само по курортите!

то сезона не свърши ли, тишината си дойде естествено ...

ти на луната ли живееш ????

ВСИЧКИ КОИТО УЧАСТВАХА В УНИЩОЖАЖАНЕ НА БМФ ДА БЪДАТ СЪДЕНИ. ВАЛЕРИ СИМИОНОВ Е МНОГО ПРАВ. МНОГО СЕ РАЗГРАБИ

Да видим кой кого, Симеонов да каже нещо за опростените 50 милиона на Домусчиев от държавата.

Спомни си приватизацията на БГА Балкан. В тази сделка, държавата ИЗГУБИ МНОГО в повече, с разликата, че вече няма такава компания със седянки по целия свят, а БМФ все още съществува.

Затова и Иван Костов загуби властта и колкото да сменя името на партията си, вече са аутсайдери.

Сега Валерката ще разбере, че с по-умни от него, не трябва да се заяжда

Симеонов в случая е властта и мисля, че Борисов ще подкрепи него, а не Домусчиев.

сега домусчиев ще разбере че с по-умни и по овластени от народа не може да води скапаните си битки!

Винкела е овластен като ПАТЕРИЦА от Тиквата, а не от НАРОДА.

Боже, Домусчиевите били по-умни от В. Симеонов?! По-големи тарикати и мошеници - да, но умни, коректни, загрижени за България - хайде де...

А тоя гел пък колко разбира от кораби и "флот".... Това, че си нарязъл няколко кораба на скрап не те прави разбирач от кораби, бе!

Симеонов иска да върне БМФ на държавата.Трудна задача.БМФ е носело много печалби на държавата със стотиците си кораби.Но се разпадна след приватизирането.Над Домусчиев са разперили чадър медии,че и Борисов.Цветелина и тя има кораби.Бургаската корабостроителница като я дадоха на олигарх-Божков ,а беше една добра корабостроителница ,по добра от румънската и тя залезе.Румънците обаче дадоха тяхната корабостроителница на норвежци.Известни в корабостроенето.Сега правят чудеса,че и много български работници работят там.

Крайно време беше гелосания Домусчиев да си намери майстора!!!!То тяхнеото не беше крадене ,не беше насищане!!!!Дойде време за разплата!!!БРАВО на В Симеонов!!!БРАВО!!!!Трябват повече като него в политиката!!!!!1

Не ми се нрави гелосания много, обаче Симеонов си намери майстора в този случай.

Хората са го казали, а и се е доказало: -Най- добрата отбрана е атаката!

Кире, мани яхтата "невидимка"!;) Ти кажи за "онези 52 милиона", дължими на държавата съгласно условията на приватизационния договор, които "арбитража на БСК" ( ?!) ти е опростил;))

Съжалявам за грешката - арбитража е към БТПП, а сумата, с която Кирето иска да мине държавата е 55 милиона;)

В такива случаи баба ми казваше хвани единият удари другият. Но нека се карат така ще поизлезат доста кирливи ризи.

Айде наизкараха си кирливите ризи и се разсмърдя из цялата държава. Лошото е, че пак народът ще ги пере...

d4

еднокракия ще съди едноръкия... глухонемия ще съди слепия. може и в обратен ред. адвокатите-лешояди само това чакат.

Има ли по-нагло нещо от самозабравил се, крадлив олигарх ???

НАЙ-ПОСЛЕ НЯКОЙ ДА ОСКУБЕ ПЕРУШИНАТА НА ТОЗИ ПУЕК -ПЛУЖЕК !!!!

Най-после някой да натисне това недоразумение Киро гела!

Значи Валери е прав! Сега да видим независимата съдебна система какво ще реши....като зашумят парите! Престъпната съдебна система ще раздаде справедливост! Ха-ха-ха....

Тъкмо мислех и аз да се изкажа "ласкаво" за господинчото от снимката, на прочетох, че вече достатъчно са го оплюли и няма нужда.

Тоя неприятник Домусчиев пак иа да се намърда пред камерите и микрофоните. Че нещо се беше поизгубил...

ХАХАХА ... "присмял се хърбел на щърбел" ... Винкела завлече и разпарчетоса, каквото може от кораборемонтните заводи, а Домуса БМФ, че той и неговите колеги работодатели държат в робство хиляди хора със смешни заплати от по 500-600лв. дето и навреме не им ги дават, а за Лай.оходец да не говорим, е.а мамата на българския футбол ... явно спасението е в юнаците от агитките на столичните и пловдивските клубове и на тия по морето, да изметат тия двама палячовци и цялата друга сган около тях!!!

Много е нагъл тоя Домусчиев! Окраде каквото можа, съсипа каквото можа и сега друг му бил виновен. Евала на Валери, не на съд а направо в пандела да го дава1

Присмял се хърбел на щърбел! Това са Домусчиев и Симеонов!

Много добро описание на този шумен и прост бездарник с голямо его В.Симеонов! Не ми се вярва да бъде осъден за клевета, защото трудно се доказва, но си струва съдебните дела.