Dove се извини за реклама, критикувана като расистка

Козметичната марка Дав (Dove), собственост на холандския гигант Юниливър (Unilever PLC), се извини за реклама на душ гел, която бе критикувана, че е расистка.

Обратно в новината

Коментари - Dove се извини за реклама, критикувана като расистка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Рекламата НЕ е расистка.

Значи какво излиза? Ако негър ползва сапун дав ще избелее, но ако прекали с употребата му и не спре навреме, ще пожълтее. Същото важи и за белите. С дав накрая всички се оказваме жълти. Ей, голям расист трябва да е бил този, който е направил подобна асоциация, която дори на създателите на рекламата дори не е хрумнала.

Не на Негъризирането на България!

Изглежда запада е на път да се побърка окончателно...

Може ли белите мъже с този сапун да станат като черните с тяхното ,,достойнство ,, ???.Не е задължително чак толкова много да се събличат и зъбите няма да. гледаме !!

Ма пък виж на белите не им е хрумнало, че може и да пожълтеят :), защото изобщо НЕ им пука за цвета на кожата...

еййй пък са станали много чувствителни,а ако беше обратното,някой щеше ли да защити бялото момиче...

А ние защо обикаляме плажове ,басеини и всякакви крайморски изкушения да събираме тен ?? Много сме изостанали ,че искаме да се изфукаме и си трошим парите да почернеем ,какъв сапун да ползваме ??? Аз лично се харесвам повече с тен ,!!

Ако първа е била бялата жена, а после другите 2, никой нищо нямаше да каже. А чернокожото момиче, което е участвало в рекламата, явно нищо расистко не е намерило в нея. Ама нали трябва под вола теле да се намери - айде пак расизъм от страна на белите към черните.

Абе кой идиот постоянно търси под вола теле? Ами айде, ако обърнат рекламата в обратен ред (бяла - жълта - черна), белите жени да се възмутят, че ако ползват сапуна, ще почернеят! Аман от тъпотии! това на нормален човек никога няма да му хрумне!

Имаше КИТАЙСКА реклама, как жената изпира бледоликия си мъж и той се превръща в надарен чернокожест.

Всички русокоси----моментално да се боядисат цръни!:))))))) Щото инак ---ще ги съдят за расизъм!:)))))))

Основната популация населява както Сибир, така и европейската част на Русия. Но тях ги няма в клипчето, защото не ползват сапун. Никакъв!

Някои хора правят бизнес от цвета на кожата си.. Само извратено и черно съзнание може да съзре в тази реклама расизъм. И няма да се извиня ;))

А аз виждам. Брат ми - също!

Орхане, Мурате, рева навремето,че "Искаш да си негър, негър в Алабама", а сега ривеш че било расизъм!

кооой ще ми каже?

Дав'е, че се извиним на циганско лето!

По-скоро трябва да бъдат съдени за плагиатство, че подобна бе кампанията на УЕФА и техните клипчета преди футболните мачове.

Веднага да се забранят черно-белите филми - тези от рубриката "Усмивки от старите ленти", където главния комичен герой е порядъчно намазан с вакса бял рас/арт/ист изобразяващ негър, който нямо вика - "Масса, масса, мои гасти в огън!".

Критикуващите определено си нямат друга работа. Света върви на зле, войни се подклаждат на всякъде, те седнали да се занимават с някаква реклама, че видиш ли, навявала някакви асоциации. Пълна дебилщина.

Няма как да стане да се избелят, колкото и да искат.

Едно време са забранили фабриката за сапун "Ромско сияние" в бухенвалд,а сапуна казват вършел чудеса и снижавал криоминогенната обстановка не с промили,а с 95 процента!

Честно казано негърският антирасизъм все повече ми прилиоча на избиване на комплекси. чисто избиване на комплекси. Някой би си помислил..Е то само комплексиран негър би си помислил, че Майкъл джексън се е избелил само със сапун!

като научили расистки,та расистки.Ами,че расистко разбира се,какво друго.То природата е създала РАСИТЕ.Кой отрича,че има бяла,черна,жълта раси.Много ясно,че не може всички да са под един знаменател.Бялата е в Европа,черната е в Африка/защо се нарича най-официално черен континент/,жълта ,индуси,пакистанци-кафяви в Азия.Самата Природа ли е расистка.Черните също са расисти спрямо белите.Всички са расисти,да не ми се правят на ощипани.

Гооолям, ама мнооого голяяям празззз.

ТОЛЕРАНТНО МИСЛЕНЕ ОБВИНЯВА В РАСИЗЪМ БРЮНЕТКАТА, КОЯТО СИ БОЯДИСВА КОСАТА РУСА !!! ИЗПЕРКАХА ТОЛЕРАСТИТЕ ! А УЖ ИНТЕГРИРАНИТЕ АФРОАМЕРИКАНЦИ СТАВАТ ВСЕ ПО-ФРУСТРИРАНИ !!!! ОЩЕ УТРЕ ЩЕ КАЖАТ, ЧЕ , ЕЙ ТАКА, БЕЛИТЕ ГИ ДРАЗНИМ С БЕЛОТАТА СИ !!! МАЙНАТА ВИ !!!

Мъка, мъка. И "Пипи дългото чорапче" префасонираха. Човек вече не смее нищо да говори, да се бъзика, че все ще се окаже, че някъде е сгазил лука и могат да го съдят за расизъм, хомофоби яи т.н.

Е то би било мегатъпо да ползваш сапун и да стъанеш черен като негър!За кво ми е сапунм, с ,малко сажди от кюмбето или отработено масло от рендето и съм готов!Трябвало е преходът да бъде- черна-жълта след едно измиване и бяла след 2 измивания:)

там е работата, че самите негърки колкото са по-светли, толкова за по-хубави минават сред негрите. Погледнете Бионсе- прави си косата по-светла, на снимкте я ретушират за да изглежда по-бяла. А негърките много мразят негри, които ходят с бели жени- смятат, че ги считат за грозни. Та такива ми ти едни работи сред черното население, което винаги е готово да обвинява в расизъм...

Наоми Кембъл е доста светла почти колкото жигулата ми черен мат...

КОЛКОТО И ДА СЕ МИЯТ, ,ЧЕРНИТЕ СМЪРДЯТ БУКВАЛНО ! И НЕ РАЗБИРАМ, ЗАЩО ТРЯБВА ДА ГИ ТЪРПЯ !

Тъп расисит1 И циганите смърдят гадно! въпбще всеки расов подвифд има специфична миризма а своята не усеща! Например аз като не се къпя 2- 3 седмици и нищо не усещам обаче жената не ще да спи с мене!

Значи негрите не се къпят...

При някои африкански племена "олфакторната несъвместимост" е основателен довод за развод.

Някои-да, но не всички. Не знам от какво зависи, може би от диетата.

Расистка е рекламата, не може от бяла жена да се пръкне разкривена азиатка.

Е няма как на черното да кажем бяло.. колко и да се иска на някой джендъри....

Искат да кажат, че рекламата е расистка спрямо чернокожите ли?! Че то по същата логика е расистка и спрямо белите хора, не е расистка спрямо жълтата раса... Тоя свят изпростя, не можеш да кажеш истината, че щели да се обидят някои хора!!! спомням си случая май от миналата година, за един спортен коментатор, който сравни нападението на серинауилямс с атаката на горила, ами че то си беше съвсем на място сравнението!!! Искат нищо да не правим, че да не се обиди някой?!

Имаше наскоро новина че в някакъв университет азиатците се надигнали, че ги пренебрегват, за сметка на други (цветнокожи) "етноси".

Наистина е расистка рекламата.

Нали - бялата се превръща в азиатка.

sonibvc@gmail.com

Еми до колкото се знае, нивото на интелигентност е доказано да е така: Азиатци>Бели>Черни. Лесно проверим факт.

Боже на къде върви света! Като ти е "расистка" рекламата не си купувай Дав. Ако на много хора им харесва рекламата, значи много хора са си тайничко расисти, какво толкова?